Låna 40.000 kr utan UC, besked direkt (med BankID)

Om du snabbt behöver låna 40.000 kr så är en kontokredit, privatlån, SMS-lån eller snabblån utan UC och säkerhet de bästa alternativen. Här listar vi alla långivare och låneförmedlare om vi tror passar dig som är ute efter ett snabbt och enkelt lån på 40 000 kr med en löptid på 30 dagar upp till 18 år, de flesta med direktutbetalning samma dag till Nordea, Handelsbanken, SEB, Danske Bank och Swedbank samt går att få trots betalningsanmärkning(ar).

Lånen inkluderar snabba utbetalningar till alla banker (se komplett lista nedan), med och utan UC, trots betalningsanmärkningar - samt passar dig med med låg kreditvärdighet som lågt deklarerad årsinkomst eller ingen fast anställning**. Bland de som valt att låna 40.000 kr via oss så har Frogtail (smslån), Avida Finans (kredit) varit populärast.

Filtrera efter liknande lånebelopp: Låna 25.000:- / 30.000:- / 50.000:- / 60.000:- / 75.000:-

Sammanfattning för den här kategorin

Filtrera lån

1,000 kr 1,000,000 kr

Inga lån matchade dina kriterier

Testa att filtrera igen med andra kriterier, eller prova att öka/sänka lånebeloppet.

Individuell bedömning om man saknar inkomstdeklaration

Ungefär hälften av långivarna vi listar här har oftast inga särskilda inkomstkrav från arbete utan tar istället hänsyn till den framtida återbetalningsförmågan vilket kan vara bra om man exempelvis nyligen fått en inkomst som fortfarande inte syns i inkomstdeklarationen. Här gör kreditgivaren istället en individuell bedömning och kan även ta hänsyn till andra inkomstformer som timanställning, CSN-bidrag, A-kassa, pension, inkomst från deltidsarbete m.m.

Fördelar med att inte använda UC

Det finns en rad orsaker till att långivare avstår kreditupplysningen hos UC, och en återkommande orsak vi sett bland olika aktörer är att man helt enkelt inte vill och behöver belasta den nuvarande kreditvärdigheten. Upplysningscentralen är inte som alla andra kreditupplysningsbolag eftersom UC togs fram i samarbete med de största bankerna i Sverige, vilket innebär att bankerna använder UC.

Hur påverkar en UC kreditupplysning mina chanser till lån i framtiden?

Om du ansöker om flera lån med UC under en ettårs-period så ökar naturligtvis antalet förfrågningar hos UC. Om man samtidigt ansöker om ett banklån, så finns en stor risk för avslag då bankerna inte gillar många UC-förfrågningar under en kort period. I dagsläget finns det 12 kreditgivare med lån på 40.000 kr som avstår från UC, istället använder man Bisnode eller Creditsafe.