Alla lån med Bisnode, en kreditupplysning som inte syns hos UC

Här listar vi 20 st. lån som går att få med Bisnode Kredit, ett av de säkraste alternativa kreditbolagen till UC som dagligen används av näringsidkare över hela Sverige. Bisnode, även känt som Bisnode Soliditet, har försett såväl företag som privatpersoner med kreditupplysningar som inte syns hos UC för att man ska kunna behålla sin kreditvärdighet. Att använda ett annat kreditupplysningsbolag är fördelaktigt för dig som söker ett mindre lån, t.ex. en kredit eller smslån på några tusenlappar, utan att minska chanserna att få ett större banklån i framtiden.

Om man har för många förfrågningar hos UC så kan banken ge avslag enbart på grund av detta, och därför är det rekommenderat att använda Creditsafe, Bisnode, Decidas eller något annat alternativt upplysningsföretag för mindre lån. I vår lista ser du direkt vilka långivare som tar Bisnode, inkl. max/min-lånebelopp, om de accepterar betalningsanmärkningar m.m. I dagsläget finns det 30+ SMS-lån, privatlån, kontokrediter och företagslån, utan UC kontroll.

Finansinspektionens kreditgivningsregler

Svenska långivare är skyldiga enligt lag att utföra en sedvanlig kreditprövning, men vilket kreditbolag man sedan måste använda är däremot inte specificerat. Många långivare med andra lån (främst snabblån och företagslån), än sedvanliga privatlån har därför valt att använda sig av kreditupplysningsbolag som Bisnode Kredit för att inhämta den senaste informationen om låntagarens ekonomi.

När du ansöker om ett lån med Bisnode så syns inte kreditupplysningen i din kredithistorik hos UC, och du behåller din tidigare kreditvärdighet. Samtliga banker i Sverige som bedriver utlåningsverksamhet använder sig av UC, men inte nedan långivare allt enligt Finansinspektionens kreditgivningsregler.

Sammanfattning för den här kategorin

Filtrera lån

1,000 kr 2,000,000 kr

Inga lån matchade dina kriterier

Testa att filtrera igen med andra kriterier, eller prova att öka/sänka lånebeloppet.

En del lån du ser här är högkostnadskrediter. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning och ytterligare skuldsättning. För rådgivning och stöd så kan du vända dig till budget- och skuldrådgivningen (öppnas i ny flik) i din kommun.