Hitta lånet som passar dig & dina villkor

Lån utan UC   Smslån med låga inkomstkrav   Trots betalningsanmärkning(ar)   Låg åldersgräns (18+ år)   Månadsränta fr. 2,42%

Låna pengar: Hitta det bästa lånet direkt hos Sveriges största långivare

CashLoans samlar alla bästa låneförslag från de mest kända svenska långivarna och låneförmedlarna och presenterar de lån som passar dina kriterier, alltid rankade efter bäst lån med lägst ränta först, dolda avgifter inkluderade. Cashloans passar alla, oavsett om man söker ett större privatlån, flexibelt kreditlån, ett snabbt men mindre smslån med utbetalning direkt, ett lån trots betalningsanmärkningar eller vill ta ett lån utan UC kontroll för att man har många förfrågningar.

I samarbete med de största långivarna har vi stenkoll på när räntorna och villkoren uppdateras och får alltid förstahandsinformation för att kunna ge er korrekta uppgifter. I våra recensioner hittar du allt från dolda kostnader, utbetalningsintervall, räkneexempel, räntor och val av kreditupplysningsbolag till avi-/startavgifter, räntefria perioder och mer.

Förutom vårt fokus på att hitta marknadens lägsta räntor och lån med extra låga krav så har vi även långivarnas fullständiga recensioner, nya lånegivare för 2017/2018 och nyheter, FAQ och en unik lånegenerator för att enklare hitta det lån som passar dina behov. Nu kan man exempelvis få första lånet gratis hos 10+ lånebolag samt se över 35+ aktörer som använder sig av andra kreditupplysningsbolag än UC (Upplysningscentralen) för kreditprövningar.

Alla våra 80+ anslutna långivare

Cashloans listar de bästa lånen för dig på ett klick

CashLoans finkammar nätet konstant efter efter uppdateringar och nya svenska långivare för att ta reda på vilka räntor de har, krav och villkor, högsta/lägsta lånebelopp att ansöka om, återbetalningstid, dolda avgifter/extrakostnader och alla andra nödvändiga uppgifter som man förväntas bli informerad om innan man ansöker om ett lån. Man får enkelt en komplett överblick och kan därefter i lugn och ro bestämma sig för vilken långivare man vill låna pengar från av.

Hur gör man en ansökan via Cashloans? Ansök genom att klicka på ‘Låna nu’ för det lån som uppfyller dina villkor. Notera att räntor och avgifter varierar kraftigt så vi rekommenderar att hålla musen över och se exakta effektiva räntor, dags-, månads- och årsräntor m.m. CashLoans listar endast seriösa långivare.

Hur fungerar ett privatlån med/utan säkerhet?

Privatlån är ett lån från en bank, långivare eller låneförmedlare tagen av en privatperson för att finansiera någonting som man för behöver nu, men inte har tillgångarna som krävs. Privatlån tillsammans med smslån är de två vanligaste låneformerna och passar de flesta situationer. Samtliga privatlån finns i två olika utföranden – med eller utan säkerhet – beroende på om du ansöker hos några av våra anslutna långivare (upp till 600.000 kr utan säkerhet) eller din vanliga bank, över 600.000 kr (med säkerhet).

Ett lån med säkerhet innebär att din nyinköpta villa, lägenhet, bil, båt eller annan fysisk tillgång blir det som garanterar att lånet återbetalas. Om det uppstår problem kan din nyinköpta fastighet eller bil i värsta fall återtas av Kronofogden, och du får en betalningsanmärkning som finns kvar i 3 år och därmed dålig kreditvärdighet.

I dagsläget använder samtliga långivare e-legitimation som BankID, Mobilt BankID och Instantor® för att snabbt kunna handlägga låneansökan och betala ut pengarna direkt. Precis innan man skickar in ansökan så ombeds man legitimera sig, 9 av 10 gånger via BankID. Om man signerar via brev då kan det ta upp till 7 dagar att få pengarna.

Privatlån via banken är den vanligaste låneformen för fastighets-/husköpare och finns hos alla svenska storbanker som SEB, Swedbank med flera. Vi rekommenderar dock att man först ser om det finns ett privatlån (utan säkerhet) med ännu bättre villkor – och ännu lägre ränta via våra anslutna långivare. Om du vill ha fler låneförslag på en gång med endast en kreditupplysning hos UC så rekommenderar vi att du använder dig av en låneförmedlare. I skrivande stund listar CashLoans över 80 långivare inom företags- och konsumentlån.

Se alla låneförmedlare

Låna pengar med riktigt låg ränta – eller helt räntefritt*

Att låna pengar utan säkerhet innebär helt enkelt att du inte behöver motivera anledningen till att du vill ta ett lån, och denna låneform är även vanligast bland smslån, onlinekrediter och snabblån. Räntan kan gå upp en aning då man inte har någonting fysiskt banken skulle kunna återta via Kronofogden, men är som lägst 2,95%. Det finns dessutom långivare med fokus på lån utan UC och helt räntefria lån i 7, 14 och 30 dagar. *För att få första lånet med 0% ränta så är kravet att man ansöker första gången hos den specifika långivaren.

Ny kund? Se räntefria lån

Vilka långivare godtar betalningsanmärkningar, och hur många?

Ett banklån kan vara svårt att få om man tidigare fått en betalningsanmärkning. Det finns dock vissa undantag där långivaren, istället för att se en betalningsanmärkning som ett hinder, räknar ut din framtida sannolikhet att kunna betala tillbaka ditt lån. I dagsläget finns 42+ långivare som accepterar betalningsanmärkningar där de populäraste har varit Euroloan, Ferratum (godtar upp till 6 st. anmärkningar), Onea (godtar upp till 10 st. anmärkningar) och Zmarta.

Räntan för lån med lägre krav har oftast en högre effektiv ränta eftersom det blir mer riskabelt för långivaren, men det finns trots detta en hel del aktörer som fokuserar på prisvärda snabb- och smslån, ett exempel är Vivus som har en fast månadsränta på 5% och gratis uppläggningsavgift. Vivus+ gör (precis som många andra aktörer i branschen) hellre upp en ny avbetalningsplan om man skulle få svårigheter att återbetala lånet då man gärna avstår en tidskrävande process med KFM/inkasso.

Cashloans ger dig ett unikt tillfälle att se alla räntekostnader och villkor för de olika kreditbolagen i en stilren lista. Genom att ställa alla långivare mot varandra får du snabbt en översikt av de bästa och villigaste lånen vilket i slutändan gör att man slipper binda upp sig till dyra kostnader eller ta lån på felaktiga grunder. Räntorna varierar kraftigt för olika lån, men det gör också villkoren, avi- och startavgifterna.

Prova gärna vår unika filtreringsfunktion ovan som genererar rätt lån för dina krav -utan UC, trots betalningsanmärkningar, med låg åldersgräns m.m.

Låna med anmärkning

Låna utan UC, vilka alternativ finns i dagsläget?

I dagsläget finns över 35+ långivare med kreditlån, smslån och snabblån som använder sig av andra kreditupplysningsbolag än UC, Bisnode och Creditsafe är de två vanligaste. 50.000 kr den högsta summan att låna utan UC kontroll, däremot finns en mängd företagslån upp till 250.000 kr utan UC. Ett smslån är den vanligaste låneformen där du som låntagare kan ansöka om en mindre summa under en kortare period, och långivaren vill då inte belasta din kreditscore hos UC. Klara Lån är den enda låneförmedlaren utan UC.

Lån med Bisnode Lån med Creditsafe

Ett smslån utan UC är ett bra alternativ om man är några dagar sen med att betala hyran eller snabbt måste ta hand om en akut räkning, en engångsföreteelse egentligen. Det blir snabbt en dålig lösning om man lånar pengar för att betala av gamla smålån, en ond spiral, så ta aldrig ett lån som du vet med dig att du kommer ha svårt att betala tillbaka.

Sköt delbetalningarna, återbetala i tid – belönas med förmåner

De pengar som du lånar inklusive ränta måste betalas tillbaka enligt den förutbestämda avbetalningsplanen, annars riskerar man att bygga upp en hög av skulder som kan bli svåra att betala av längre fram. Såväl Kronofogden som indrivningsföretag kan blandas in och tillslut står man där med en skuld avsevärt mycket större än man startade med, sänkt kreditvärdighet och pinfärska betalningsanmärkningar.

Det finns en rad kreditbolag som belönar de kunder som sköter sina betalningar och alltid betalar in i tid, bland annat Bynk och Moank vilket är något vi starkt gillar. Detta motiverar också till att sköta avbetalningsplanen samtidigt som man belönas genom sänkt ränta, räntefri period, fler betalningsfria månader samt andra förmåner eller premier.

Cashloans listar alla lån, villkor och bäst räntor direkt

Läs villkoren och kraven noga och se vad alla de olika aktörerna har för återbetalningsvillkor. Notera att en del långivare använder sig av UC, medan andra använder sig av alternativa kreditupplysningsbolag som Bisnode eller Creditsafe. Ovan kan du filtrera efter alla tänkbara lån; låna pengar utan UC, med aktiv skuld hos inkasso/KFM eller betalningsanmärkning, med BankID för extra säkra och snabba utbetalningar, lån för studenter och personer runt 18+ samt lånegivare som godkänner längre låneperioder (10+ år).

Vanliga frågor & svar

 • Vilka är de senaste långivarna 2018?

  2017 var året då över 12 långivare etablerade sig på den svenska finansmarknaden och det finns ingenting som säger att det är är påväg att mattas av, snarare tvärtom trots nya regler för räntetak. Förutom nya långivare har det även tillkommit nya varumärken och låneformer. Den senast lanserade långivaren för 2017 var Modus Finans (5/9) och Bynk (1/9), 2018 lanserades låneförmedlaren NextFinance.

  Ute efter alla nya lån? Kolla in vår uppdaterade lista här.

 • Vilka är de vanligaste låntyperna?

  Den vanligaste typen av lån som har flest ansökningar i dagsläget är snabba smslån, oftast utan UC på summor upp till 50.000 kr. Smslån kräver ingen säkerhet och godkänns i de flesta fall trots anmärkningar eller låg kreditvärdighet hos UC. Näst vanligast är privatlån upp till 600.000 kr, nyheten kontokredit är den senaste låneformen.

 • Cashloans anslutna långivare

  Vi samarbetar med över 80+ banker och dessa är bl.a. Lendify, Consector, Expresskredit, Advisa, MyLoan, Zmarta, Axo Finans, Direkto, SevenDay, Frogtail, Leta Lån, LoanMarket, Loanstep, Lendo, KlickLån, NanoFlex, Smspengar, Kortlån, Sparlån, Nätlån, Flexlimit och många fler. Samtliga långivare har olika typer av lån, villkor och räntor.

 • Kan man få skatteåterbäring på räntan?

  Samtliga lån som man tar under ett deklarationsår blir automatiskt avdragsgilla i skattedeklarationen. Detta innebär att alla som någon gång ansökt om ett lån och betalat ränta får dra av 30% av nettoräntan (total räntekostnad + eventuell plusränta från sparkonto). Uträkningen av ränteåterbäring sker automatiskt i Skatteverkets system.

 • När kommer pengarna till kontot efter godkänt lån?

  Utbetalningen sker så snart man blivit godkänd för det aktuella lånebeloppet och fått sitt bankkonto verifierat. Har man samma bank som långivaren så kommer pengarna inom 15 minuter, annars tar det 1-2 bankdagar. I många fall kan man ändå få utbetalningen samma dag om man ansöker före en viss tid. De största bankerna är Nordea (flest anslutna långivare), Swedbank, Handelsbanken, SEB, Danske Bank.

 • Vad kostar ett lån?

  Ett lån återbetalas i form av ränta, en procentuell avgift som betalas i samband med att du amorterar ditt lån en gång i månaden. Räntan varierar kraftigt mellan olika långivare och en del banker tar även en fast uppläggningsavgift, även kallad startavgift. Använd vår lånegenerator för att se priser, uppläggningsavgifter, räntor och dolda avgifter.

 • Kan man låna pengar utan UC?

  Förfrågan om att låna pengar utan att få en anmärkning i kreditupplysningen hos UC blir mer och mer önskvärt och det har de flesta långivare uppmärksammat. Lägsta summan att låna är 500 kr och som mest 50.000 kr utan UC kontroll. I dagsläget finns 36 långivare med smslån, snabblån och kontokrediter utan kreditprövning hos UC.

  Uppdatering: Nu har vi en ny kategori med företagslån utan UC (alla företagsformer), max-beloppet att låna är då 250.000 kr samt går att få trots betalningsanmärkningar.

 • Hur hittar man det billigaste lånet?

  Använd vår Lånegenerator ovan för att lista alla lån och snabbt få en uppsikt över räntekostnader (fast-/rörlig års- eller månadsränta), dolda kostnader, avi-/startavgift m.m. och därmed hitta det billigaste lånet direkt. Generellt är den dyraste låneformen smslån med direktutbetalning, billigaste är privatlån med lång löptid och rörlig ränta.

 • Vilken långivare har den lägsta räntan idag?

  I dagsläget har Credway den lägsta månadsräntan (inklusive unik räntegaranti) från 2,42%. Observera att det är stor skillnad mellan månadsränta, årsränta och effektiv ränta. Räntan baseras på långivarens förutbestämda ränta och kan påverkas av låntagarens kreditvärdighet och framtida betalningsförmåga. Läs mer om räntor och hur det fungerar här.

 • Hur mycket kan man låna som minst/mest?

  I dagsläget är det minsta lånebeloppet att ansöka om 500 kr, som mest upp till 600.000 kr, men hur mycket pengar du sedan får låna baseras på din nuvarande kreditvärdighet, månads-/årsinkomst samt framtida återbetalningsförmåga. Om du är ute efter ett företagslån så är det högsta lånebeloppet att ansöka om 1.000.000 kr.

 • Kan man låna med betalningsanmärkning?

  Det går att hitta långivare som lånar ut pengar trots att man har betalningsanmärkning(ar), nackdelen är att räntan kan bli aningen högre eftersom kreditgivaren tar en större risk. Av 10 slumpvis utvalda långivare tillåter ungefär hälften minst en betalningsanmärkning, som mest 10 st. Se alla lån som går att få trots en eller flera betalningsanmärkning(ar).

 • Vad finns det för grundkrav?

  De generella grundkraven är att du ska vara minst 18 år, bo i Sverige och/eller vara skriven i Sverige samt ha en deklarerad inkomst. Kraven varierar dock från långivare till långivare så vi rekommenderar att du noga läser igenom kraven för att få ett lån godkänt hos det kreditbolag du är intresserad av. Kraven står längst ner i recensionen.

  Krav för besked direkt: Vår filosofi är att alla ska kunna få sitt beslut inom 1 minut, och listar därför endast långivare som använder BankID / Instantor®.