Hitta lånet som passar dig & dina villkor.

Lån utan UC   Smslån med låga inkomstkrav   Trots betalningsanmärkning(ar)   Låg åldersgräns (18+ år) Månadsränta fr. 1.24% - 29%

Hitta det bästa lånet direkt bland Sveriges största långivare

CashLoans samlar alla bästa låneförslagen från Sveriges mest kända långivare och låneförmedlare och presenterar de lån som matchar dina krav, önskemål och kriterier bäst. Cashloans passar alla människor och tillfällen, oavsett om man söker ett större privatlån, flexibelt kreditlån, ett snabbt men mindre smslån med utbetalning direkt, ett lån trots betalningsanmärkningar eller är specifikt ute efter ett anonymt lån utan UC kontroll p.g.a. många förfrågningar hos Upplysningscentralen.

I samarbete med de största långivarna har vi koll på när räntorna och villkoren uppdateras och letar fram all relevant information man behöver veta för att kunna ta ett bra beslut. I våra recensioner hittar du allt från dolda avgifter, utbetalningsintervall, räkneexempel, räntor och val av kreditupplysningsbolag till räntefria perioder, låneskydd och mer.

Förutom vårt fokus på att hitta marknadens lägsta räntor och lån med extra låga krav så har vi även långivarnas fullständiga recensioner, nya långivare för 2018, senaste nytt, FAQ samt en egen lånegenerator för att enklare hitta det lån som passar dina behov. Nu kan man exempelvis få första lånet räntefritt hos 4 st. lånebolag samt se 36 aktörer som använder sig av andra kreditupplysningsbolag än UC för kreditprövningar.

Cashloans visar de bästa lånen på ett klick

CashLoans finkammar nätet efter nya svenska långivare för att ta reda på vilka räntor de har, grundkriterier och villkor, högsta/lägsta lånebelopp att ansöka om, återbetalningstid, extrakostnader och alla andra nödvändiga uppgifter som man förväntas bli informerad om innan man ansöker om ett lån. Man får enkelt en komplett överblick och kan därefter i lugn och ro bestämma sig för vilken långivare man vill låna pengar av.

Hur gör man en låneansökan? Genom att klicka på ‘Låna nu’ för det lån som uppfyller dina kriterier. Notera att räntor och avgifter varierar kraftigt, peka över för omgående översikt över effektiva räntor, årsräntor m.m.

CashLoans listar endast seriösa långivare och tar regelbundet bort eller pausar de kreditgivare som inte uppfyller våra krav, saknar finansiering eller har fått för många negativa omdömen på oberoende recensionssidor.

Enkel ansökningsprocess med BankID/Instantor®

I dagsläget använder alla långivare e-legitimation av något slag som BankID, Mobilt BankID, Telia e-legitimation, Trustly eller Instantor® för att snabbt kunna handlägga låneansökan och betala ut pengarna direkt efter signering.

Hur fungerar ett privatlån, med/utan säkerhet?

Ett privatlån är ett lån från en bank, långivare eller rekommenderat av en låneförmedlare där återbetalningen garanteras av låntagarens ekonomiska förutsättningar, istället för en fysisk tillgång och tas främst av privatpersoner för att finansiera något som man kanske länge tänkt på. Privatlån, tillsammans med smslån, är de vanligaste låneformerna och passar de flesta situationer.

Samtliga privatlån finns i två (2) olika utföranden, med eller utan säkerhet, beroende på om du ansöker hos några av våra anslutna långivare, upp till 600.000 kr utan säkerhet eller din vanliga bank, över 600 000 kr med säkerhet.

Ett lån med säkerhet innebär att din nyinköpta villa, lägenhet, bil, båt eller annan fysisk tillgång blir det som garanterar att lånet återbetalas. Om det uppstår problem kan din nyinköpta fastighet eller bil i värsta fall återtas av Kronofogden, och du får en betalningsanmärkning som finns kvar i 3 år tillsammans med sämre kreditvärdighet.

Privatlån (35 st.)

Låna pengar med låg ränta – eller helt räntefritt*

Att låna pengar utan säkerhet innebär helt enkelt att du inte behöver motivera anledningen till att du vill ta ett lån, och denna låneform är även vanligast bland smslån, onlinekrediter och snabblån. Räntan kan gå upp en aning då man inte har någonting fysiskt banken skulle kunna återta via Kronofogden, men är som lägst 2,95%.

Det finns dessutom långivare med fokus på lån utan UC och helt räntefria lån i 7, 14 och 30 dagar. *För att få första lånet med 0% ränta så är kravet att man ansöker första gången hos den specifika aktören.

Räntefria lån (2 st.)

Godtas betalningsanmärkningar, och hur många?

I skrivande stund förekommer över 40 st. långivare och låneförmedlare som istället för att se en betalningsanmärkning som ett hinder, räknar ut din framtida sannolikhet att kunna betala tillbaka lånet, och baserar beslutet på det. De populäraste är Ferratum (godtar upp till 6 st. anmärkningar), Frogital och låneförmedlaren Zmarta (låneförmedlare).

Räntan för lån med lägre krav har oftast en högre effektiv ränta eftersom det blir mer riskabelt för långivaren, men det finns trots detta en hel del aktörer som fokuserar på billigare blancolån och krediter, ett exempel är Avida Finans med en rimlig kreditränta mellan 13% – 23%.

Varför accepterar vissa långivare kunder med anmärkningar?

Många personer har inte automatiskt så dålig allmän ekonomi att de inte kan betala tillbaka lånet, och det tar många aktörer hänsyn till. Oavsett hur omständigheterna var när anmärkningen uppstod, så kan många människor återhämta sig utan större komplikationer mycket snabbare än de tre (3) åren preskriptionstiden är.

Låna med betalningsanmärkning

Låna utan UC, vilka alternativ finns i dagsläget?

I dagsläget finnsen mängd olika kreditlån, smslån och snabblån som använder sig av andra kreditupplysningsbolag än UC, Bisnode, Decidas och Creditsafe är de tre vanligaste alternativen. 50.000 kr den högsta summan att låna utan UC kontroll, däremot finns en mängd företagslån upp till 250.000 kr utan UC.

Ett smslån är den vanligaste låneformen där du som låntagare kan ansöka om en mindre summa under en kortare period, och långivaren vill då inte belasta din kreditscore hos UC. Klara Lån är den enda låneförmedlaren utan UC.

Lån med Bisnode Kredit Lån med Creditsafe

När/under vilka situationer kan man ta ett sms-lån?

Ett smslån, lämpligen utan UC, är ett bra alternativ om man är några dagar sen med att betala hyran eller snabbt måste ta hand om en akut räkning, en engångsföreteelse på mindre belopp, upp till 50.000 kr. Det blir snabbt en dålig lösning om man lånar pengar för att betala av gamla smålån, en ond spiral – så ta aldrig ett lån som du vet med dig att du kommer ha svårt att betala tillbaka.

Cashloans ger dig ett unikt tillfälle att se alla relevanta långivares räntesatser och annat nödvändigt i en komplett lista. Genom att visa alla långivares villkor samtidigt får du snabbt en översikt av de bästa och framförallt billigaste lånen för att undvika dyra månadskostnader eller råka ta ett lån på felaktiga grunder.

Kan man sänka eller påverka sin ränta?

Det finns en rad kreditbolag som belönar de kunder som sköter sina inbetalningar och alltid betalar in i tid, bl.a. Moank som via ihopsamlade Credification™-poäng sänker årsräntan, vilket är något vi anser är väldigt fördelaktigt. Detta motiverar också till att sköta den predestinerade avbetalningsplanen samtidigt som man belönas med räntefria perioder, betalningsfria månader samt andra exklusiva kundförmåner.

Med en medsökande som make, maka eller sambo så kan man sänka räntan ytterligare med flera procent.

Ha god framförhållning kring inbetalningarna

De pengar du lånar inklusive kostnader som avgifter och ränta måste betalas tillbaka enligt den förutbestämda avbetalningsplanen, annars får man snabbt dyra påminnelseavgifter och därmed fler skulder att betala av lägre fram. I värsta fall kan Kronofogden som indrivningsföretag blandas in och tillslut står man där med en skuld mycket större än den man startade med, kanske en betalningsanmärkning och försvagad kreditvärdighet.

Cashloans listar alla lån, villkor och bäst räntor direkt

Läs villkoren och kraven noga och se vad alla de olika aktörerna har för återbetalningsvillkor. Notera att en del långivare använder sig av UC, medan andra använder sig av alternativa kreditupplysningsbolag som Bisnode, Decidas eller Creditsafe.

Ovan och under Sök långivare kan du filtrera efter en mängd olika lånevillkor: låna pengar utan UC, med skuld hos inkasso/KFM, med flera betalningsanmärkningar, lån för studenter och yngre personer (18+ år) med lång löptid (upp till 10+ år och förlängning utöver det vid behov) för exempelvis ett lån till kontantinsats.

Frågor & svar

 • Vilka är de senaste långivarna 2018?

  2017 var året då över 12 långivare etablerade sig på den svenska marknaden och det finns ingenting som säger att den är är påväg att mattas av, snarare tvärtom - trots nya regler för räntetak på 40%. Förutom nya långivare har det även tillkommit nya varumärken och låneformer, som pantlån.

  Ute efter alla nya lån? Kolla in vår uppdaterade lista.

 • Kan man låna med betalningsanmärkning(ar)?

  Det går att hitta långivare som lånar ut pengar trots att man har betalningsanmärkningar, upp till 500.000 kr. Nackdelen är att räntan kan bli högre eftersom kreditgivaren tar en större risk. Av 10 slumpvis utvalda långivare tillåter ungefär hälften minst en betalningsanmärkning.

  Se alla lån som går att få trots en eller flera betalningsanmärkning(ar), dock som mest 10 st.

 • När kommer pengarna efter godkänt lån?

  Utbetalningen sker så snart man fått sitt bankkonto verifierat och signerat med BankID. Har man samma bank som långivaren så kommer pengarna inom 1 - 15 minuter, annars tar det 1 - 3 bankdagar. I många fall kan man ändå få utbetalningen samma dag om man ansöker före en viss tid.

  De största bankerna är Nordea (flest anslutna långivare), Swedbank, Handelsbanken, SEB och Danske Bank.

 • Cashloans anslutna långivare

  Cashloans samarbetar med 78 låneaktörer som vi regelbundet uppdaterar och dessa är bl.a. Ferratum, Mobillån, Consector, Avida Finans, Snabbfinans, Nanoflex, Risicum, Vivus och många fler. Vi tar regelbundet bort banker med negativa omdömen och lägger till aktörer som uppfyller våra krav samt passar våra besökare.

 • Kan man låna pengar utan UC?

  Förfrågan om att låna pengar utan att få en notering, s.k. anmärkning i kreditupplysningen hos UC blir mer och mer önskvärt och det har de flesta långivare uppmärksammat. I dagsläget finns 36 långivare med smslån, blancolån och kontokrediter utan kreditprövning hos UC, lånebelopp från 500 kr till 50 000 kr (pantlån inkluderas inte).

  Nu har vi en ny kategori med företagslån utan UC (alla företagsformer), max-belopp är 250.000 kr och går att få trots betalningsanmärkningar.

 • Grundkriterier och villkor

  De generella grundkraven är att du är minst 18 år, bor i Sverige med fast adress sedan minst 3 år tillbaka, har en deklarerad inkomst samt innehar svenskt bankkonto. Kraven kan variera kraftigt hos respektive långivare, så vi rekommenderar att du noga läser igenom grundkriterierna för att vara säker på att uppfyller det som krävs för att bli godkänd för ett lån. Kraven står längst ner i recensionen.

 • Vilka är de vanligaste lånetyperna?

  Den vanligaste varianten av lån som har flest ansökningar i dagsläget är snabba smslån, oftast utan UC på summor upp till 50.000 kr. Smslån kräver ingen säkerhet och godkänns i de flesta fall trots flertalet betalningsanmärkningar, låg inkomst eller låg kreditvärdighet hos UC.

  Näst vanligast är privatlån (utan säkerhet) upp till 600.000 kr, kontokredit är den senaste låneformen.

 • Hur betalas lånet tillbaka?

  Inbetalningar sker i 9 av 10 fall via faktura, antingen med e-post eller pappersavi via BG/PG. En del aktörer tillåter dessutom överföring via Swish. I samband med amorteringen så betalar man även ränta, en procentuell avgift som betalas in i samband med att du amorterar ditt lån en gång i månaden, där avgifter (avi-, startavgift, förseningsavgift) ingår och varierar kraftigt mellan olika långivare.

 • Får man skatteåterbäring på räntan?

  Samtliga lån där alla kostnader lagts som ränta under ett deklarationsår blir automatiskt avdragsgilla i skattedeklarationen. Detta innebär att alla som betalat ränta får dra av 30% av nettoräntan (total räntekostnad + plusränta från sparkonto). Uträkningen av 30% ränteavdraget sker automatiskt i Skatteverkets system.

 • Vilken långivare har den lägsta krediträntan idag?

  I dagsläget har Moank den lägsta krediträntan, 1,24%, Merax kommer tätt efter med 1,91% medan Credway har 2,17% (inklusive räntegaranti). Observera att det är stor skillnad mellan månadsränta och effektiv ränta. Räntan baseras på långivarens förutbestämda ränta enligt SEKKI-avtalet.

  Läs mer om räntor och se alla FAQ här.

 • Hur hittar man det billigaste lånet?

  Peka över -symbolen till höger om 'Ränta:' i recensionerna eller prova vår Lånegenerator ovan för att snabbt få en uppsikt över räntekostnader som månads-/årsränta, avi-/startavgift, övriga dolda kostnader med mera, och därmed hitta det billigaste lånet för dig direkt.

  Generellt är den dyraste låneformen smslån med lång löptid, billigast är s.k. annuitetslån, privatlån med fast ränta.

 • Max-/min lånebelopp

  I dagsläget är det minsta lånebeloppet att ansöka om 500 kr, som mest upp till 600.000 kr, men hur mycket pengar du sedan får låna baseras på din nuvarande kreditvärdighet, deklarerad inkomst samt framtida återbetalningsförmåga.

  Företagslån har högst lånebeloppet att ansöka om med e-legitimation, över 1 000 000 kr.