Hitta lånet som passar dig & dina villkor

Lån utan UC   Smslån utan inkomst   Trots betalningsanmärkning(ar)   Låg åldersgräns (18+ år)   Månadsränta fr. 2,42%

Låna pengar, hitta det bästa lånet direkt hos Sveriges största långivare

CashLoans samlar alla de bästa låneförslagen från de mest kända svenska bankerna samt långivarna och presenterar de lån som passar dina kriterier, alltid rankade efter bäst lån med rimlig ränta först, alla dolda avgifter inkluderade. CashLoans passar alla, oavsett om man söker ett stort privatlån, ett snabbt men mindre smslån direkt, ett enkelt lån trots betalningsanmärkning(ar), eller vill ta ett lån utan UC kontroll för att man redan har många förfrågningar. Missa inte att spana in vår populära kategori med rabattkoder och se om det finns någon ränte- eller startavgiftsrabatt.

I samarbete med de största långivarna har vi stenkoll på när räntorna och villkoren uppdateras och får alltid förstahandsinformation för att kunna ge er korrekt information. I våra recensioner hittar du aktuella priser, minsta månadskostnad, räntor och eventuella ränterabatter, dolda kostnader, eventuella aviavgifter, uppläggningsavgifter m.m.

Förutom vårt fokus på att lista marknadens lägsta räntor och lån med extra låga krav så ser du även alla de bästa långivarnas recensioner, prisexempel inklusive räkneexempel, nya lånegivare för i år och aktuella nyheter, FAQ och rabattkoder för att enklare kunna hitta det lån som passar dig och dina behov. Nu kan du exempelvis få första lånet gratis hos bl.a. Ferratum och Loanstep. Osäker på om du kan få lån? Ingen fara, de flesta av långivarna använder sig av en annan kreditgivare än UC (Upplysningscentralen) för kreditprövningar.

De fyra senaste långivarna 2017 är Bynk (privatlån), Primal Capital (smslån), Sambla (låneförmedlare) samt Merax (snabblån), se listan här.

 

CashLoans listar de bästa lånen för dig på ett klick

CashLoans har finkammat nätet efter långivare i Sverige och tagit reda på vilka räntor de har, krav, villkor, högsta lånebelopp att ansöka om, återbetalningstid, dolda avgifter och alla andra nödvändiga uppgifter som man förväntas bli informerad om innan man ansöker om ett lån. Du får enkelt en överblick om vilket lån som passar dig bäst och kan i lugn och ro bestämma dig för vilken långivare du vill låna pengar hos.

Hur gör man en låneansökan via Cashloans? Ansök genom att klicka på “Ansök nu” eller “Låna nu” för det lån som uppfyller dina villkor. Notera att startavgifter, räntor m.m. varierar kraftigt så vi rekommenderar att dubbelkolla lånetabellen och filtrera direkt efter de krav du har i Lånegeneratorn ovan. CashLoans listar endast seriösa långivare.

Hur fungerar ett privatlån med/utan säkerhet?

Privatlån är ett lån från en bank, långivare eller låneförmedlare tagen av en privatperson för att finansiera någonting som man för behöver nu, men inte har tillgångarna som krävs. Privatlån tillsammans med smslån är de två vanligaste låneformerna och passar de flesta situationer. Samtliga privatlån finns i två olika utföranden – med eller utan säkerhet – beroende på om du ansöker hos några av våra anslutna långivare (upp till 600.000 kr utan säkerhet) eller din vanliga bank, över 600.000 kr (med säkerhet).

Ett lån med säkerhet innebär att din nyinköpta villa, lägenhet, bil, båt eller annan fysisk tillgång blir det som garanterar att lånet återbetalas. Om det uppstår problem kan din nyinköpta fastighet eller bil i värsta fall återtas av Kronofogden, och du får en betalningsanmärkning som finns kvar i 3 år och därmed dålig kreditvärdighet.

I dagsläget så man kan ansöka med digital e-legitimation; Bank ID alternativt Mobilt Bank ID (skaffa Bank ID här). Då fyller man i sin ansökan och får svar direkt på skärmen. Ansökningstiden för en låneansökan per post kan i tråkiga fall ta upp till 7 dagar. Dina pengar överförs till ditt bankkonto direkt när låneansökan blivit godkänd.

Privatlån via banken är den vanligaste låneformen för fastighets-/husköpare och kan ansökas om hos Swedbank, Nordea, Handelsbanken, SEB m.fl. Vi rekommenderar dock att man först ser om det finns ett privatlån (utan säkerhet) med ännu bättre villkor – och ännu lägre ränta hos våra anslutna långivare. Om du vill ha fler låneförslag på en gång med en (1) UC så rekommenderar vi att du använder dig av en låneförmedlare. I skrivande stund listar Cashloans över 90+ långivare inom företags- och konsumentlån.

Låna pengar med riktigt låg ränta – eller helt räntefritt (för nya kunder)

Att låna pengar utan säkerhet innebär helt enkelt att du inte behöver motivera anledningen till att du vill ta ett lån, och denna låneform är även vanligast. Räntan kan gå upp en aning då man inte har någonting fysiskt banken skulle kunna återta via Kronofogden, men är som lägst 2,95%. Det finns dessutom långivare med fokus på lån utan UC och helt räntefria lån i 14, 30, ända upp till 90 dagar. För att få första lånet med 0% ränta så är kravet att du ansöker första gången och blir ny kund.

NY KUND? SE RÄNTEFRIA LÅN

Vilka långivare godkänner betalningsanmärkningar, och hur många finns det?

Ett banklån kräver alltid en kreditupplysning UC och kan vara svåra att få om man sedan tidigare fått en betalningsanmärkning. Det finns dock vissa undantag där långivaren, istället för att se en betalningsanmärkning som ett hinder, räknar ut din framtida sannolikhet att kunna betala tillbaka ditt lån. I dagsläget finns 42+ långivare som accepterar betalningsanmärkningar där de populäraste har varit Frogtail, Zmarta, Freedom Finance och Onea.

Räntan för lån med lägre krav på dig som ansöker har oftast aningen högre ränta och avgifter eftersom det blir mer riskabelt för banken, men det finns trots detta en hel del aktörer som fokuserar på billiga snabb- och smslån, ett exempel är Everyday+ som har en ränta på 5% och 0:- i uppläggningsavgift. Everyday+ gör (precis som många andra aktörer) hellre upp en ny avbetalningsplan om man skulle få svårigheter att återbetala då man gärna avstår en tidskrävande process med KFM/inkasso eller behöva första få tag på låntagarens personliga tillgångar.

Cashloans ger dig ett unikt tillfälle att se alla räntekostnader/villkor för de olika kreditbolagen. Räntorna varierar kraftigt för olika lån, men det gör också villkoren, avi- och startavgifterna. Genom att ställa olika långivare mot varandra får du snabbt en översikt av de bästa och billigaste lånen vilket i slutändan gör att du slipper du binda upp dig till dyra månadskostnader. Testa vår filtreringsfunktion ovan som genererar rätt lån för dina krav – utan UC, med betalningsanmärkningar, låg åldersgräns m.m.

LÅNA MED ANMÄRKNING

Söker du ett lån utan UC kontroll med betalningsanmärkning?

Inga problem, vi listar även alla lån utan UC trots betalningsanmärkning(ar). Det brukar oftast vara långivare med blancolån, snabblån eller sms som använder sig av andra kreditbolag än UC, Bisnode och Creditsafe är två av dem. I dagsläget är den högsta summan att låna 50.000 kr utan UC kontroll, däremot finns en mängd företagslån upp till 250.000 kr utan UC.

Billiga smslån är en vanlig lånemetod där du som låntagare kan ansöka om en mindre summa under en kortare period, och banken vill då inte belasta ditt kreditregister för en mindre summa pengar (från 500 kr upp till 50.000 kr).

Ett smslån utan UC är en bra idé om man är några dagar sen med att betala hyran eller snabbt måste ta hand om en akut räkning, en engångsföreteelse skulle man kunna säga. Det blir snabbt en dålig lösning om man lånar pengar för att betala av gamla smålån, en ond spiral, så ta aldrig ett lån som du vet med dig att du kommer ha svårt att betala tillbaka.

LÅNA UTAN UC

Glöm inte att de pengar som du lånar måste betalas tillbaka, annars riskerar du att bygga upp en hög av skulder som kan bli svåra att betala av i framtiden. Såväl Kronofogden och Inkasso-bolag kan kopplas in och tillslut står man där med en skuld avsevärt mycket större än man startade med, inklusive sänkt creditscore och pinfärska betalningsanmärkningar. En dum idé är alltså att ta ett smslån direkt efter löning, men ett bra tillfälle att ta ett smålån är om det är mer månad kvar än pengar och du snabbt måste betala en räkning.

Cashloans listar alla lån, villkor och bäst räntor direkt

Läs villkoren och kraven noga och se vad alla de olika aktörerna har för återbetalningsvillkor. Notera att en del långivare använder sig av UC, medan andra använder sig av alternativa kreditupplysningsbolag som Bisnode eller Creditsafe för att göra en kreditkontroll. Ovan kan du filtrera efter alla lån; låna pengar utan UC, med aktiv skuld hos inkasso/KFM eller med betalningsanmärkning, med BankID verifiering för extra säkra och snabba utbetalningar, lån för personer runt 18+ samt lånegivare som godkänner längre låneperioder (10+ år).

Vanliga frågor & svar

 • Vilka långivare är bäst 2017?

  Det är svårt att ge ett rakt svar på denna fråga, men genom att titta på vilka långivare som godkänner flest ansökningar i kombination med bra villkor, rimliga räntor, inga dolda överraskningar och snabba utbetalningar så är Onea, Mobillån, Ferratum Bank, Expresskredit, Zmarta och Bynk AB de bästa långivarna 2017 som godkänner flest lån.

 • Vilka är dom vanligaste låntyperna?

  Den vanligaste typen av lån som har flest ansökningar i dagsläget är enkla smslån, oftast utan UC på summor upp till 50.000 kr. De kräver ingen säkerhet och godkänns ofta trots bet.anmärkningar eller skulder. Näst vanligaste lånetypen är privatlån, summorna går upp till 500.000 kr. Snabblån och kontokrediter och också två populära lånetyper.

 • Cashloans anslutna långivare

  Vi samarbetar med över 80+ banker och dessa är bl.a. Lendify, Consector, Expresskredit, Advisa, MyLoan, Zmarta, Axo Finans, Direkto, SevenDay, Frogtail, Leta Lån, LoanMarket, Loanstep, Lendo, KlickLån, NanoFlex, Smspengar, Kortlån, Sparlån, Nätlån, Flexlimit och många fler. Samtliga långivare har olika typer av lån, villkor och räntor.

 • Kan man lösa sina lån i förtid, kostnadsfritt?

  Du kan alltid lösa hela lånet i förtid utan extra kostnad, det enda som kan tillkomma är räntan fram till tidpunkten du tänkt slutbetala lånet samt eventuell avi-/startavgift. Det tillkommer alltså aldrig en öronmärkt "uppsägningsavgift". Det man dock alltid behöver göra hos samtliga långivare är att kontakta dem innan du utför den fulla återbetalningen.

 • När kommer pengarna till kontot efter godkänt lån?

  Utbetalningen sker så snart du har blivit godkänd, ibland inom 60 sekunder med beskedet direkt på skärmen, och som längst kan det ta upp till 3 bankdagar beroende på vilken bank långivaren är ansluten till. De största bankerna i dagsläget som samarbetar med flest långivare är Swedbank, Handelsbanken, SEB, Danske Bank och Nordea.

 • Vad kostar ett lån?

  Ett lån återbetalas i form av ränta, en procentuell avgift som betalas i samband med att du amorterar ditt lån en gång i månaden. Räntan varierar kraftigt mellan olika långivare och en del banker tar även en fast uppläggningsavgift, även kallad startavgift. Använd vår lånegenerator för att se priser, uppläggningsavgifter, räntor och dolda avgifter.

 • Kan man låna 10.000 kr utan UC?

  Förfrågan om att låna pengar utan att få en anmärkning i kreditupplysningen hos UC blir mer och mer önskvärt och det har de flesta långivare uppmärksammat. Lägsta summan att låna är 500 kr och som mest 50.000 kr utan UC kontroll. I dagsläget finns 34 långivare med smslån, snabblån och kontokrediter utan kreditprövning. Se alla lån utan UC här.

  Uppdatering: Nu har vi en ny kategori med företagslån utan UC (alla företagsformer), max-beloppet att låna är då 250.000 kr samt går att få trots betalningsanmärkningar.

 • Hur hittar man det billigaste lånet?

  Använd vår Lånegenerator för att lista alla lån och se alla olika räntor samtidigt i en stor tabell för att hitta det billigaste lånet hos alla våra anslutna långivare. Fyll bara i önskat lånebelopp, specifika krav som ålder, utan UC, önskad löptid m.m. Klicka sedan på "Visa långivare" och sortera efter lägst ränta först.

 • Vilken är den lägsta räntan idag?

  Den lägsta räntan har i dagsläget Credway, endast ~2.42%, men varierar kraftigt beroende på vilken typ av lån du tar. Räntan räknas ut beroende på kreditvärdighet och framtida betalningsförmåga. Högst ränta har för närvarande smslån hos Kredit36 med en effektiv ränta från 511%. Läs mer om räntor och hur det fungerar här.

 • Hur mycket kan man låna som minst/mest?

  I dagsläget är det minsta lånebeloppet att ansöka om 500 kr, som mest upp till 600.000 kr, men hur mycket pengar du sedan får låna baseras på din nuvarande kreditvärdighet, månads-/årsinkomst samt framtida återbetalningsförmåga. Om du är ute efter ett företagslån så är det högsta lånebeloppet att ansöka om 1.000.000 kr.

 • Kan man låna med betalningsanmärkning?

  Det går att hitta långivare som lånar ut pengar trots att man har betalningsanmärkning(ar), nackdelen är att räntan kan bli aningen högre eftersom kreditgivaren tar en större risk. Av 10 slumpvis utvalda långivare tillåter ungefär hälften minst en betalningsanmärkning, som mest 10 st. Se alla lån som går att få trots en eller flera betalningsanmärkning(ar).

 • Vad finns det för grundkrav?

  De generella grundkraven är att du ska vara minst 18 år, bo i Sverige och/eller vara skriven i Sverige samt ha en deklarerad inkomst. Kraven varierar dock från långivare till långivare så vi rekommenderar att du noga läser igenom kraven för att få ett lån godkänt hos det kreditbolag du är intresserad av. Kraven står längst ner i recensionen.

  Krav för besked direkt: Vår filosofi är att alla ska kunna få sitt beslut inom 1 minut, och listar därför endast långivare som använder BankID / Instantor®.