Hitta lånet som passar dina villkor

Cashloans har samlat alla Sveriges bästa, mest kända långivare inklusive låneförmedlare och presenterar de lån- och kreditbolag som matchar dina personliga förutsättningar och kriterier bäst.

Hitta det bästa lånet direkt bland Sveriges största långivare

Cashloans.nu passar alla som är ute efter ett lån genom att snabbt visa en komplett översikt över de bästa lånen som matchar dina specifika behov. Här listar vi alla långivare och låneförmedlare inriktade på smslån, privatlån, kontokrediter och samlingslån, de flesta med utbetalning direkt. Här finns också alternativ för dig som specifikt är ute efter anonyma lån utan UC kontroll, tillsammans med en rad andra låneprodukter.

I samarbete med de största låneinstituten och en stor passion för branschen så har vi koll på när räntor och villkor uppdateras och letar fram allt relevant du behöver veta för att kunna ta ett välgrundat beslut.

Testa gärna vår nya lånegenerator

Cashloans.nu har tagit fram en unik lånegenerator så du snabbt kan filtrera efter olika långivare och lånetyper, och därmed enklare hitta det lån som passar dig bäst. Ställ in räntefri period, max-/min löptid, om det ska vara utan UC, inkludera låneförmedlare m.m.

Du får därefter en komplett överblick över alla passande kreditgivare och kan därefter i lugn och ro bestämma dig för vilken aktör du vill gå vidare med.

E-legitimation bankID för snabbare ansökningsprocess

I dagsläget använder alla långivare hos oss e-legitimation av något slag som BankID, Mobilt BankID, Telia E-leg, Trustly eller Instantor® för att på ett säkert sätt verifiera att du är den du utger dig för att vara, men även för att snabba på ansökningsprocessen och betala ut pengarna fortare.

Skaffa bankID

Skillnaden på privatlån med och utan säkerhet

Ett privatlån är den äldsta låneformen och är förenklat ett personligt lån från en bank, långivare eller rekommenderat av en låneförmedlare där återbetalningen garanteras av låntagarens ekonomiska förutsättningar som lön eller pension, istället för en fysisk tillgång.

Privatlån kan användas till det mesta och klassas som ett konsumtionslån, ett s.k. lån utan säkerhet. Privatlån är idag den vanligaste finansprodukten tillsammans med SMS-lån, och passar de flesta situationer.

Bolån är motsatsen till ett blancolån

Ett bolån eller pantlån är den direkta motsatsen till ett privatlån. I dessa fall blir din tilltänkta bostad eller pantsatta föremål den säkerhet banken behöver för att kunna låna ut pengar till dig. Om det uppstår problem med amorteringen så kan den nyinköpta villan återtas av Kronofogden.

Konsumtionslån

Låna pengar med låg ränta – men vad räknas som låg ränta?

Med låg ränta menar man en nominell årsränta på några enstaka procent och hittas främst hos långivare med större privatlån utan säkerhet. Desto högre lånebelopp och längre löptid, desto lägre ränta. Genom att exempelvis använda en låneförmedlingsservice så hittar du snabbt och enkelt den lägsta räntan på det specifika lånebeloppet och löptiden du är ute efter.

Ute efter en kontokredit? Kolla månadsräntan först

För en kontokredit är det rekommenderat att först titta på den effektiva räntan, därefter månadsräntan. Månadsräntan är den ränta som bäst beskriver vad det hade kostat att låna en viss mängd pengar via krediten. I månadsräntan ingår inte andra avgifter som avi-/uppläggningsavgift..

Lån utan UC har oftast en högre ränta

Ett lån utan UC har generellt en högre ränta än ett motsvarande lån med UC, men hur hög räntan blir beror på om lånet är ett snabblån eller privatlån. Orsaken är att snabblån oftast har en kort löptid.

Nya kunder kan låna utan ränta hos utvalda långivare

När en långivare vill locka till sig nya kunder så behöver de en USP – ‘Unique Selling Point’ vilket har lett till att många valt att ge kunderna en räntefri period på mellan 7, 14 eller 30 dagar då det visat sig vara en av de mest lönsamma metoderna.

Det går alltså utmärkt att låna pengar gratis utan extrakostnader som ränta, avi-/uppläggningsavgift och där man bara betalar tillbaka lånebeloppet.

Förutsättningarna för att kunna låna pengar utan ränta är att man aldrig haft ett aktivt lån hos aktören tidigare, och så länge man uppfyller detta krav så har man ett halvt dussin räntefria lån att titta närmare på.

Lån utan ränta

Kan man sänka eller påverka sin ränta?

Det finns en rad kreditbolag som belönar de kunder som sköter sina inbetalningar och alltid betalar in i tid. Ett exempel är Lendify som via Lendify-Rewards™ ger väldigt fördelaktiga förmåner, som lägre ränta.

Detta motiverar också till att sköta avbetalningsplanen samtidigt som man belönas med räntefria perioder, betalningsfria månader och andra intressanta kundförmåner.

Låna med många betalningsanmärkning(ar) – går det?

Personer med betalningsanmärkningar har oftast inte så dålig ekonomi att de inte kan betala tillbaka ett lån, och det tar många långivare hänsyn till. Oavsett omständigheterna kring hur betalningsanmärkningen uppstod så kan de flesta återhämta sig mycket snabbare än de tre (3) åren betalningsanmärkningen fortfarande syns i kreditregistret.

På Cashloans.nu listar vi 40+ välkända långivare och förmedlare som räknar ut din framtida sannolikhet att kunna betala tillbaka lånet i tid istället för att se en tidigare betalningsanmärkning som ett hinder.

Lån med betalningsanmärkning(ar)

En betalningsanmärkning kan ge förändrade lånevillkor

Räntan för lån med lägre krav har oftast en högre effektiv ränta eftersom det blir mer riskabelt för långivaren, men det finns trots detta en mängd aktörer som fokuserar på billiga lån och krediter. Ett exempel är Avida Finans som fortfarande har en rimlig kreditränta trots att man dras med flera betalningsanmärkningar.

En betalningsanmärkning syns i 3 år för privatpersoner, 5 år för företag oavsett om man betalat tillbaka skulden som ledde till anmärkningen i första hand.

Låna pengar utan UC – vilka alternativ finns i dagsläget?

I skrivande stund finns en mängd olika långivare som använder sig av andra kreditupplysningsbolag än UC, där Bisnode och Creditsafe är de två vanligaste alternativen. Bland blancolån och SMS-lån är den högsta summan 80.000 kr man kan låna utan UC kontroll, annars 1 MKR bland företagslån.

Smslån är den låneform som oftast inte kräver UC upplysning då lånebeloppet är lågt, och borde därför inte belasta din kreditvärdighet. Klara Lån är den enda låneförmedlaren utan UC.

Lån med Bisnode Kredit Lån med Creditsafe

När är det läge att ta ett SMS-lån, och vid vilka situationer ska man undvika det?

Ett smslån är ett bra alternativ om man är några dagar sen med att betala hyran eller snabbt måste ta hand om en akut utgift idag – en engångsföreteelse på mindre belopp.

Undvik smslån om du har många andra pågående krediter

Det blir snabbt en dålig lösning om man lånar pengar för att betala andra smålån, en ond spiral. Ta aldrig ett lån som du vet med dig att du kommer ha svårt att betala tillbaka och som kan belasta din privatekonomi ytterligare.

Cashloans ger dig ett unikt tillfälle att se alla långivares villkor samtidigt och få en komplett översikt av de bästa och billigaste lånen för att undvika dyra månadskostnader eller råka ta ett lån på felaktiga grunder.

Kan 18-åringar och studenter låna pengar?

Det går alldeles utmärkt att ansöka om lån som 18-åring. De flesta yngre personer har ingen deklarerad årsinkomst, oftast eftersom man fortfarande går i skolan eller arbetar deltid. Detta tar långivarna hänsyn till och gör istället en individuell bedömning för att se att man har finanserna som krävs för att kunna återbetala lånet i tid.

I listan till höger (om du surfar från datorn) eller ovan (om du surfar med mobilen) visar dig direkt långivarens åldersgräns. Ungefär hälften av våra anslutna långivare godkänner yngre låntagare på 18 år.

Lån för unga Studie-/studentlån

Ränteavdrag på alla konsumentlån

Om du haft en beskattningsbar inkomst under ett räkenskapsår (exempelvis inkomst från arbete, A-kassa) så har du enligt lagen automatiskt rätt att dra av 30% av konsumentlånets ränta i deklarationen. Detta gäller alltså endast den faktiska räntan man betalat in för lånet medan startavgift, aviavgift och andra extrakostnader utesluts.

Ränteavdraget gäller alla sorters konsumentlån som smslån, snabblån, privatlån och bolån. Gäller inte CSN-lån.

Avdraget sköts automatiskt av Skatteverket

Detta sköts automatiskt av långivarna som skickar in rätt underlag till Skatteverket och som sedan syns sedan i din skattedeklaration. Du som låntagare behöver inte göra någonting särskilt, utan endast deklarera som vanligt.

CashLoans listar endast seriösa långivare och tar regelbundet bort eller pausar de kreditgivare som inte uppfyller våra krav, saknar finansiering eller har fått för många negativa kundomdömen.

Ha god framförhållning vid fakturornas förfallodatum

De pengar du lånar inklusive kostnader som avgifter och ränta måste betalas tillbaka enligt den förutbestämda avbetalningsplanen, annars får man snabbt dyra påminnelseavgifter och därmed fler skulder att betala av lägre fram. I värsta fall kan Kronofogden och andra indrivningsföretag blandas in och tillslut står man där med en skuld mycket större än den man startade med.