Hitta lånet som passar dig & dina villkor.

Cashloans samlar alla Sveriges bästa, mest kända långivare och låneförmedlare och presenterar de kreditbolag som matchar dina krav, önskemål och kriterier bäst.

Hitta det bästa lånet direkt bland Sveriges största långivare

Cashloans passar alla människor som är ute efter ett passande lån för dina specifika behov. Här listar vi marknadens alla långivare och låneförmedlare specialiserade på privatlån, samlingslån, kontokrediter, mindre smslån med utbetalning direkt eller är specifikt ute efter ett anonymt lån utan UC kontroll, tillsammans med en rad andra låneprodukter.

I samarbete med de största låneinstituten (och en mängd fritid) så har vi koll på när alla räntor och villkor uppdateras och letar fram all relevant information du behöver veta för att kunna ta ett välgrundat beslut.

Testa gärna vår lånegenerator

Förutom vårt fokus på att recensera olika långivare och banker, så har vi även tagit fram en egen lånegenerator Filtrera lån för att du snabbare ska kunna hitta det lån som passar dig bäst. Ställ in önskat lånebelopp, när du vill ha det utbetalt, om det ska ingå en räntefri period tillsammans med många andra inställningar.

Du får därefter en komplett överblick över alla passande kreditgivare och kan därefter i lugn och ro bestämma dig för vilken aktör du vill låna pengar av.

BankID för snabbare ansökningsprocess med e-legitimation

I dagsläget använder alla långivare hos oss e-legitimation av något slag som BankID, Mobilt BankID, Telia, Trustly, Instantor® för att på ett säkert sätt verifiera att du är den du utger dig för att vara, men även för att kunna snabba på ansökningsprocessen och betala ut pengarna snabbare .

Skaffa BankID

Hur fungerar ett privatlån, med/utan säkerhet?

Ett privatlån är ett lån från en bank, långivare eller rekommenderat av en låneförmedlare där återbetalningen garanteras av låntagarens ekonomiska förutsättningar, istället för en fysisk tillgång. Blancolån är den vanligaste finansieringsprodukten tillsammans med smslån, och passar de flesta situationer.

Ett bolån eller båtlån är den direkta motsatsen till ett blancolån. I dessa fall blir din nyinköpta villa eller båt den säkerhet banken behöver för att kunna låna ut pengar till dig. Om det uppstår återbetalnings med amorteringen kan din nyinköpta egendom i värsta fall återtas av Kronofogden, och du riskerar försämrad kreditvärdighet.

Se alla privatlån (35 st.)

Låna pengar med låg ränta – eller helt räntefritt**

Med låg ränta menar vi en nominell årsränta på några enstaka procent och hittas främst hos långivare med större privatlån. En låneförmedlingsservice rekommenderas istället när du vill hitta den lägsta räntan på flera lån. För en kontokredit är det bra att först titta på den effektiva räntan, därefter månadsräntan. Se representativt räkneexempel.

Ett snabblån utan UC har generellt en högre ränta än ett motsvarande lån med UC, men där vi ändå ser en tendens att man trots UC-kravet ändå tar ut en hög avi-/uppläggningsavgift. Se fler kostnader i alla våra recensioner.

Kan man sänka eller påverka sin ränta?

Det finns en rad kreditbolag som belönar de kunder som sköter sina inbetalningar och alltid betalar in i tid, bland annat Moank fr. 1.24% Ansök som via ihopsamlade Credification™-poäng sänker årsräntan. Detta motiverar också till att sköta avbetalningsplanen samtidigt som man belönas med räntefria perioder, betalningsfria månader och andra kundförmåner.

Med en medsökande som make, maka eller sambo så kan man sänka räntan ytterligare med flera procent.

Låna med betalningsanmärkningar – går det?

Många personer med betalningsanmärkningar har inte automatiskt så dålig ekonomi att de inte kan betala tillbaka, och det tar många aktörer hänsyn till. Oavsett omständigheterna kring hur anmärkningen uppstod, så kan många människor återhämta sig mycket snabbare än de tre åren betalningsanmärkningen fortfarande syns.

Här listar vi över 40 välkända långivare och låneförmedlare som istället för att se en betalningsanmärkning som ett hinder, räknar ut din framtida sannolikhet att kunna betala tillbaka lånet, och baserar beslutet på det.

Högre ränta med anmärkning, men inte orimlig

Räntan för lån med lägre krav har oftast en högre effektiv ränta eftersom det blir mer riskabelt för långivaren, men det finns trots detta en hel del aktörer som fokuserar på billigare blancolån och krediter, ett exempel är Avida Finans fr. 4.95% Ansök med en rimlig kreditränta trots flera betalningsanmärkningar.

Lån med betalningsanmärkning

Låna pengar utan UC, vilka alternativ finns i dagsläget?

I dagsläget finns en mängd olika långivare som använder sig av andra kreditupplysningsbolag än UC, Bisnode, Decidas och Creditsafe är de tre vanligaste alternativen. 50.000 kr den högsta summan att låna utan UC kontroll (för snabblån och blancolån), annars 500.000 kr (företagslån).

Smslån är den låneform som oftast inte kräver UC upplysning då lånebeloppet är väldigt lågt, och bör därför inte belasta din kreditvärdighet. Klara Lån fr. 25.74% Ansök är den enda låneförmedlaren utan UC.

Lån med Bisnode Kredit Lån med Creditsafe

Vid vilka situationer kan man ta ett sms-lån?

Ett smslån, lämpligen utan UC, är ett bra alternativ om man är några dagar sen med att betala hyran eller snabbt måste ta hand om en akut räkning, en engångsföreteelse på mindre belopp, upp till 50.000 kr.

Det blir snabbt en dålig lösning om man lånar pengar för att betala andra smålån, en ond spiral – så ta aldrig ett lån som du vet med dig att du kommer ha svårt att betala tillbaka.

Cashloans ger dig ett unikt tillfälle att se alla långivares villkor samtidigt och få en komplett översikt av de bästa och billigaste lånen för att undvika dyra månadskostnader eller råka ta ett lån på felaktiga grunder.

Kan 18-åringar och studenter låna pengar?

Det går alldeles utmärkt att ansöka om lån som 18-åring. De flesta yngre personer brukar inte ha en deklarerad årsinkomst eftersom man fortfarande kanske går i skolan, men det tar långivarna hänsyn till och gör en individuell bedömning för att se att man har finanserna som krävs för att kunna betala tillbaka lånet till fullo.

Ha god framförhållning kring inbetalningarna

De pengar du lånar inklusive kostnader som avgifter och ränta måste betalas tillbaka enligt den förutbestämda avbetalningsplanen, annars får man snabbt dyra påminnelseavgifter och därmed fler skulder att betala av lägre fram. I värsta fall kan Kronofogden som indrivningsföretag blandas in och tillslut står man där med en skuld mycket större än den man startade med, kanske en betalningsanmärkning och försvagad kreditvärdighet.

CashLoans listar endast seriösa långivare och tar regelbundet bort eller pausar de kreditgivare som inte uppfyller våra krav, saknar finansiering eller har fått för många negativa kundomdömen.