Hitta lånet som passar dina villkor.

Cashloans samlar alla Sveriges bästa, mest kända långivare och låneförmedlare och presenterar de kreditbolag som matchar dina personliga förutsättningar och kriterier bäst.

Hitta det bästa lånet direkt bland Sveriges största långivare

Cashloans.nu passar alla som är ute efter ett lån genom att snabbt visa en komplett översikt över de bästa lånen som matchar dig och dina specifika behov. Här listar vi alla svenska långivare och låneförmedlare specialiserade på privatlån, samlingslån, krediter, mindre smslån med utbetalning direkt, inklusive alternativ för dig som specifikt är ute efter ett anonymt lån utan UC kontroll, tillsammans med en rad andra låneprodukter.

I samarbete med de största låneinstituten och en stor passion för branschen så har vi koll på när alla räntor och villkor uppdateras och letar fram allt relevant du behöver veta för att kunna ta ett välgrundat beslut.

Testa gärna vår lånegenerator

Förutom vårt fokus på att recensera olika långivare och banker, så har vi även tagit fram en egen lånegenerator Filtrera lån för att du snabbare ska kunna hitta det lån som passar dig bäst. Ställ in önskat lånebelopp, när du vill ha det utbetalt, om det ska ingå en räntefri period tillsammans med många andra inställningar.

Du får därefter en komplett överblick över alla passande kreditgivare och kan därefter i lugn och ro bestämma dig för vilken aktör du vill låna pengar av.

BankID för snabbare ansökningsprocess (e-legitimation)

I dagsläget använder alla långivare hos oss e-legitimation av något slag som BankID, Mobilt BankID, Telia e-leg, Trustly eller Instantor® för att på ett säkert sätt verifiera att du är den du utger dig för att vara, men även för att kunna snabba på ansökningsprocessen och betala ut pengarna snabbare .

Skaffa BankID

Hur fungerar ett privatlån, med eller utan säkerhet?

Privatlån är den äldsta låneformen och är förenklat ett personligt lån från en bank, långivare eller rekommenderat av en låneförmedlare där återbetalningen garanteras av låntagarens ekonomiska förutsättningar, istället för en fysisk tillgång.

Ett privatlån är synonymt med blancolån, ett s.k. lån utan säkerhet och är den vanligaste finansieringsprodukten (tillsammans med smslån), och passar de flesta situationer.

Ett bolån eller båtlån är den direkta motsatsen till ett blancolån. I dessa fall blir din tilltänkta bostad eller båt den säkerhet banken behöver för att kunna låna ut pengar till dig. Om det uppstår problem med amorteringen kan din nyinköpta egendom i värsta fall återtas av Kronofogden, och du riskerar försämrad kreditvärdighet.

Privatlån (44 st.)

Låna pengar med låg ränta – eller helt räntefritt**

Med låg ränta menar vi en nominell årsränta på några enstaka procent och hittas främst hos långivare med större privatlån och bolån. En låneförmedlingsservice rekommenderas istället när du vill hitta den lägsta räntan på ett specifikt lånebelopp och/eller löptid, där alla totalkostnader presenteras samtidigt.

För en kontokredit är det rekommenderat att först titta på den effektiva räntan, därefter månadsräntan. Månadsräntan är den ränta som bäst beskriver vad krediten hade kostat i månaden, men inkluderar inte avgifter som avi-/uppläggningsavgift.

Ett snabblån utan UC har generellt en högre ränta än ett motsvarande blancolån med UC, men där vi ändå ser en tendens att man trots UC-kravet ändå tar ut en relativt hög avi-/uppläggningsavgift.

Nya kunder lånar utan ränta hos utvalda långivare

När en långivare, ny som väletablerad, vill locka till sig nya kunder så behöver de en USP – ‘Unique Selling Point’ vilket har lett till att många aktörer valt att ge kunderna en räntefri period på 7, 14 eller 30 dagar då det visat sig vara den mest lönsamma metoden.

Det går alltså utmärkt att låna pengar gratis utan extrakostnader som **ränta, avi-/uppläggningsavgift, och där man bara betalar tillbaka lånebeloppet.

Kravet från kunden sida är att man aldrig haft ett aktivt lån hos låneaktören tidigare, och så länge man uppfyller detta krav så har man ett halvt dussin räntefria lån att titta närmare på.

Lån utan ränta (se alla)

Kan man sänka eller påverka sin ränta?

Det finns en rad kreditbolag som belönar de kunder som sköter sina inbetalningar och alltid betalar in i tid, ett ganska vanligt exempel med extra bra kundbetyg är bl.a. Lendify som via ihopsamlade Lendify-Rewards™ sänker årsräntan.

Detta motiverar också till att sköta avbetalningsplanen samtidigt som man belönas med räntefria perioder, betalningsfria månader och andra kundförmåner. Med en medsökande som make, maka eller sambo så kan man sänka räntan ytterligare med flera procent.

Låna med en (eller flera) betalningsanmärkningar – går det?

Personer med betalningsanmärkningar har oftast inte automatiskt så dålig ekonomi att de inte kan betala tillbaka ett lån, och det tar många aktörer hänsyn till. Oavsett omständigheterna kring hur betalningsanmärkningen uppstod så kan de flesta människor återhämta sig mycket snabbare än de tre (3) åren betalningsanmärkningen fortfarande syns i kreditregistret.

Här listar vi 40+ välkända långivare och förmedlare som istället för att se en betalningsanmärkning som ett hinder räknar ut din framtida sannolikhet att kunna betala tillbaka lånet i tid utan ytterligare problem, och baserar beslutet på det.

Lån med betalningsanmärkning(ar)

Förändrade villkor och ibland högre ränta, men inte orimlig

Räntan för lån med lägre krav har oftast en högre effektiv ränta eftersom det blir mer riskabelt för långivaren (i och med att man troligtvis misskött sin ekonomi tidigare), men det finns trots detta en hel del aktörer som fokuserar på billigare blancolån och krediter, ett exempel är Avida Finans som fortfarande har en rimlig kreditränta, trots att man har flera betalningsanmärkning(ar).

En betalningsanmärkning syns oavsett om du betalat tillbaka skulden som ledde till anmärkningen i första hand.

Låna pengar utan UC, vilka alternativ finns i dagsläget?

I dagsläget finns en mängd olika långivare som använder sig av andra kreditupplysningsbolag än UC där Bisnode, Decidas och Creditsafe är de tre vanligaste alternativen. 80.000 kr den högsta summan att låna utan UC kontroll (för snabblån och blancolån), annars 1 MKR (för företagslån).

Smslån är den låneform som oftast inte kräver UC upplysning då lånebeloppet är väldigt lågt, och bör därför inte belasta din kreditvärdighet. Klara Lån är den enda låneförmedlaren utan UC.

Lån med Bisnode Kredit Lån med Creditsafe

När är det bra att ta ett sms-lån, och vid vilka situationer ska man undvika det?

Ett smslån, med fördel utan UC kontroll, är ett bra alternativ om man är några dagar sen med att betala hyran eller snabbt måste ta hand om en akut räkning idag – en engångsföreteelse på mindre belopp upp till 50.0000 kr.

Undvik smslån om du har många andra pågående krediter

Det blir snabbt en dålig lösning om man lånar pengar för att betala andra smålån, en ond spiral – så ta aldrig ett lån som du vet med dig att du kommer ha svårt att betala tillbaka och som kan belasta din privatekonomi ytterligare.

Cashloans ger dig ett unikt tillfälle att se alla långivares villkor samtidigt och få en komplett översikt av de bästa och billigaste lånen för att undvika dyra månadskostnader eller råka ta ett lån på felaktiga grunder.

Kan 18-åringar och studenter låna pengar?

Det går alldeles utmärkt att ansöka om lån som 18-åring, däremot brukar de flesta yngre personer inte ha en deklarerad årsinkomst eftersom man kanske fortfarande går i skolan eller endast arbetat deltid. Detta tar långivarna hänsyn till och gör en individuell bedömning för att se att man har finanserna som krävs för att kunna återbetala lånet i tid.

I listan till höger (om du surfar från datorn) eller ovan (om du surfar med mobilen) visar dig direkt långivarens åldersgräns. Ungefär hälften av våra anslutna långivare godkänner yngre låntagare från 18 år.

Lån för unga Studie-/studentlån

Ränteavdrag på alla konsumentlån

Om du haft en beskattningsbar inkomst under ett räkenskapsår (exempelvis inkomst från arbete, A-kassa med mera) så har du enligt lagen automatiskt rätt att dra av 30% av konsumentlånets ränta i deklarationen. Detta gäller alltså endast den faktiska räntan man betalat in för lånet medan startavgift, aviavgift och andra extrakostnader utesluts.

Ränteavdraget gäller alla sorters konsumentlån som smslån, snabblån, privatlån och bolån. Gäller inte CSN-lån.

Ränteavdraget sköts automatiskt av Skatteverket

Detta sköts automatiskt av långivarna som skickar in rätt underlag till Skatteverket, och som sedan syns i din skattedeklaration. Du som låntagare behöver inte göra någonting särskilt, utan endast deklarera som vanligt.

CashLoans listar endast seriösa långivare och tar regelbundet bort eller pausar de kreditgivare som inte uppfyller våra krav, saknar finansiering eller har fått för många negativa kundomdömen.

Ha god framförhållning kring inbetalningarna

De pengar du lånar inklusive kostnader som avgifter och ränta måste betalas tillbaka enligt den förutbestämda avbetalningsplanen, annars får man snabbt dyra påminnelseavgifter och därmed fler skulder att betala av lägre fram. I värsta fall kan Kronofogden och andra indrivningsföretag blandas in och tillslut står man där med en skuld mycket större än den man startade med, kanske en betalningsanmärkning och försvagad kreditvärdighet.