Hitta lånet som passar dig & dina villkor.

Lån utan UC   Smslån med låga krav   Trots betalningsanmärkning(ar)   Snabblån direkt (mån-sön)   Månadsränta 1,24%-29%

Hitta det bästa lånet direkt bland Sveriges största långivare

CashLoans samlar alla bästa låneförslagen från Sveriges mest kända långivare och låneförmedlare och presenterar de lån som matchar dina krav, önskemål och kriterier bäst. Cashloans passar alla människor och tillfällen, oavsett om man söker ett större privatlån, flexibelt kreditlån, samlingslån, ett snabbt men mindre smslån med utbetalning direkt, ett lån trots betalningsanmärkningar eller är specifikt ute efter ett anonymt lån utan UC kontroll p.g.a. många förfrågningar hos Upplysningscentralen.

I samarbete med de största långivarna har vi koll på när räntorna och villkoren uppdateras och letar fram all relevant information man behöver veta för att kunna ta ett bra beslut. I våra recensioner hittar du allt från räkneexempel och val av kreditupplysningsbolag till dolda avgifter, utbetalningsintervall och oberoende Trustpilot-betyg.

Förutom vårt fokus på att hitta marknadens bästa lån med extra låga krav så har vi även tagit fram en egen lånegenerator för att enklare hitta det lån som passar dina behov. Nu får man exempelvis första lånet räntefritt hos 3 st. lånebolag samt se 36 aktörer som använder sig av andra kreditupplysningsbolag än UC för kreditprövningar.

Cashloans visar de bästa lånen på ett klick

CashLoans finkammar nätet efter nya svenska långivare för att ta reda på vilka räntor de har, grundkriterier och villkor, högsta/lägsta lånebelopp att ansöka om, återbetalningstid, extrakostnader och alla andra nödvändiga uppgifter som man förväntas bli informerad om innan man ansöker om ett lån. Man får enkelt en komplett överblick och kan därefter i lugn och ro bestämma sig för vilken långivare man vill låna pengar av.

Hur gör man en låneansökan? Genom att klicka på ‘Låna nu’ för det lån som uppfyller dina kriterier. Notera att räntor och avgifter varierar kraftigt, peka över för omgående översikt över effektiva räntor, årsräntor m.m.

CashLoans listar endast seriösa långivare och tar regelbundet bort eller pausar de kreditgivare som inte uppfyller våra krav, saknar finansiering eller har fått för många negativa omdömen på oberoende recensionssidor.

Enkel ansökningsprocess med BankID/Instantor®

I dagsläget använder alla långivare e-legitimation av något slag som BankID, Mobilt BankID, Telia e-legitimation, Trustly eller Instantor® för att snabbt kunna handlägga låneansökan och betala ut pengarna direkt efter signering.

Hur fungerar ett privatlån, med/utan säkerhet?

Ett privatlån är ett lån från en bank, långivare eller rekommenderat av en låneförmedlare där återbetalningen garanteras av låntagarens ekonomiska förutsättningar, istället för en fysisk tillgång och tas främst av privatpersoner för att finansiera något som man kanske länge tänkt på. Privatlån, s.k. blancolån, tillsammans med smslån, är de vanligaste låneformerna och passar de flesta situationer.

Samtliga privatlån finns i 2 olika utföranden, med eller utan säkerhet, beroende på om du ansöker hos några av våra anslutna långivare, upp till 600.000 kr utan säkerhet eller din vanliga bank, över 600 000 kr med säkerhet.

Ett lån med säkerhet innebär att den nyinköpta villan, lägenheten, bilen, båten eller någon annan fysisk tillgång blir det som garanterar att lånet återbetalas, eftersom det har ett värde. Om det uppstår problem med amorteringen kan din nyinköpta egendom i värsta fall återtas av Kronofogden, och du riskerar både betalningsanmärkningar (som syns i 3 år) samt sämre kreditvärdighet.

Privatlån (35 st.)

Låna pengar med låg ränta – eller helt räntefritt**

Med låg ränta menar vi en nominell årsränta på några enstaka procent, vilket flera av våra långivare har. Generellt så är en låneförmedlingsservice den bästa metoden som snabbast hittar det blancolån med lägst ränta, och som samtidigt passar dina förutsättningar bäst. För en kontokredit så ska man först titta på den effektiva räntan, därefter månadsräntan.

Ett snabblån utan UC har många gånger en högre ränta än ett motsvarande lån med UC, men där vi ändå ser en tendens att man trots UC-kravet ändå tar ut en ganska hög avi-/uppläggningsavgift. Se fler kostnader i våra recensioner.

Det finns dessutom långivare med helt räntefria lån. Detta blir oftast en förlust för långivaren, men kan ge en glad och återkommande kund i framtiden.

Räntefria lån (3 st.)

Kan man sänka eller påverka sin ränta?

Det finns en rad kreditbolag som belönar de kunder som sköter sina inbetalningar och alltid betalar in i tid, bl.a. Moank som via ihopsamlade Credification™-poäng sänker årsräntan, vilket är något vi anser är väldigt fördelaktigt. Detta motiverar också till att sköta den predestinerade avbetalningsplanen samtidigt som man belönas med räntefria perioder, betalningsfria månader samt andra exklusiva kundförmåner.

Med en medsökande som make, maka eller sambo så kan man sänka räntan ytterligare med flera procent.

Godtas betalningsanmärkningar, och hur många?

I skrivande stund förekommer över 40 st. långivare och låneförmedlare som istället för att se en betalningsanmärkning som ett hinder, räknar ut din framtida sannolikhet att kunna betala tillbaka lånet, och baserar beslutet på det. De populäraste är Ferratum (godtar upp till 6 st. anmärkningar), Frogital och låneförmedlaren Zmarta.

Räntan för lån med lägre grundkrav har oftast en högre effektiv ränta eftersom det blir mer riskabelt för långivaren, men det finns trots detta en hel del aktörer som fokuserar på billigare blancolån och krediter, ett exempel är Avida Finans med en rimlig kreditränta mellan 12% – 19% med betalningsanmärkningar.

Varför accepterar vissa långivare kunder med anmärkningar?

Många personer har inte automatiskt så dålig allmän ekonomi att de inte kan betala tillbaka lånet, och det tar många aktörer hänsyn till. Oavsett hur omständigheterna var när anmärkningen uppstod, så kan många människor återhämta sig utan större komplikationer mycket snabbare än de tre (3) åren preskriptionstiden är.

Låna med betalningsanmärkning

Låna utan UC, vilka alternativ finns i dagsläget?

I dagsläget finnsen mängd olika kreditlån, smslån och snabblån som använder sig av andra kreditupplysningsbolag än UC, Bisnode, Decidas och Creditsafe är de tre vanligaste alternativen. 50.000 kr den högsta summan att låna utan UC kontroll, däremot finns företagslån upp till 1 MKR utan UC.

Ett smslån är den vanligaste låneformen där du som låntagare kan ansöka om en mindre summa under en kortare period, och långivaren vill då inte belasta din kreditscore hos UC. Klara Lån är den enda låneförmedlaren utan UC.

Lån med Bisnode Kredit Lån med Creditsafe

När/vid vilka situationer kan man ta ett sms-lån?

Ett smslån, lämpligen utan UC, är ett bra alternativ om man är några dagar sen med att betala hyran eller snabbt måste ta hand om en akut räkning, en engångsföreteelse på mindre belopp, upp till 50.000 kr.

Det blir snabbt en dålig lösning om man lånar pengar för att betala av gamla smålån, en ond spiral – så ta aldrig ett lån som du vet med dig att du kommer ha svårt att betala tillbaka.

Cashloans ger dig ett unikt tillfälle att se alla relevanta långivares räntesatser och annat nödvändigt i en lång lista. Genom att visa alla långivares villkor samtidigt får du snabbt en översikt av de bästa och framförallt billigaste lånen för att undvika dyra månadskostnader eller råka ta ett lån på felaktiga grunder.

Ha god framförhållning kring inbetalningarna

De pengar du lånar inklusive kostnader som avgifter och ränta måste betalas tillbaka enligt den förutbestämda avbetalningsplanen, annars får man snabbt dyra påminnelseavgifter och därmed fler skulder att betala av lägre fram. I värsta fall kan Kronofogden som indrivningsföretag blandas in och tillslut står man där med en skuld mycket större än den man startade med, kanske en betalningsanmärkning och försvagad kreditvärdighet.

Filtrera lånen enligt dina specifika behov

Överst ser du Filtrera lån , här kan du skräddarsy din sökning med olika villkor: låna pengar utan UC, med betalningsanmärkningar, med helgutbetalning, lån för studenter och yngre personer (18+ år), tillsammans med många andra inställningar.