Hitta lånet som passar dig & dina villkor.

Lån utan UC   Till kontantinsats   Trots betalningsanmärkning(ar)   Med låg ränta   Utan startavgift

Låna pengar, hitta det bästa lånet direkt hos Sveriges största långivare

CashLoans samlar alla de bästa låneförslagen från de mest kända svenska bankerna samt långivarna och presenterar de lån som passar dina kriterier, alltid rankade efter bäst lån med rimlig ränta först, alla dolda avgifter inkluderade. CashLoans passar alla, oavsett om man söker ett stort privatlån, ett snabbt men mindre smslån direkt, ett enkelt lån med betalningsanmärkning, eller vill ta ett lån utan UC kontroll och har många förfrågningar. Missa inte att spana in vår nya kategori med rabattkoder som listar alla långivare som i dagsläget har någon form av rabatt på exempelvis räntan eller uppläggningsavgiften.

I samarbete med de största aktörerna har vi stenkoll på när räntorna uppdateras och får alltid förstahandsinformation för att kunna ge korrekt information, och ändrar våra prislistor och tabeller därefter för att alltid vara först med aktuella priser, dolda kostnader, uppläggningsavgifter m.m.

Förutom vårt fokus på att lista marknadens lägsta räntor och lån med extra låga krav så ser du även alla de bästa långivarnas recensioner, prisexempel inklusive räkneexempel, nya lånegivare för i år och aktuella nyheter, FAQ och rabattkoder för att enklare kunna hitta det lån som passar dig och dina behov. Nu kan du exempelvis få första lånet gratis hos bl.a. Ferratum Bank, FokusLån och Risicum. Osäker på om du kan få lån? Ingen fara, de flesta av långivarna använder sig av en annan kreditgivare än UC (Upplysningscentralen) för att göra en kreditprövning, exempelvis Bisnode eller CreditSafe.

De fem nyaste långivarna för 2017 är Bynk (privatlån), Primal Capital (smslån), Klara Lån (ny låneförmedlare), Kreditbörsen (företagslån) samt Flexkontot.

 

Senast uppdaterad: 22 juni 2017

CashLoans listar bäst lån, räntor och villkor på ett klick

CashLoans har finkammat nätet och tagit reda på vilka långivare som har gratis lån eller riktigt låga räntor, bra villkor, högsta lånebelopp att ansöka om, återbetalningstid, dolda avgifter och alla andra tänkbara nödvändiga uppgifter som man förväntas bli informerad om innan man ansöker om ett lån hos någon av de nämnda svenska bankerna. Du får enkelt en överblick om vilket lån som passar dig bäst. Hur gör man en ansökan via oss? Ansök genom att hitta den bank och långivare som har det lån som uppfyller alla dina villkor. Notera att en del startavgifter, räntor och andra avgifter kan vara olika så vi rekommenderar så dubbelkolla lånetabellen och filtrera direkt efter de krav du har i Lånegeneratorn ovan. CashLoans listar endast säkra och seriösa långivare med de bästa räntorna idag. Tabellen sorterar alla de bästa bankerna baserat på dina sökkriterier.

Hur fungerar ett privatlån med säkerhet? Vad innebär det?

Privatlån är ett lån från en bank, kreditinstitut eller långivare/låneförmedlare tagna av en privatperson för att finansiera någonting som man för tillfället behöver, men inte har tillgångarna som krävs. Privatlån tillsammans med snabblån är den vanligaste låneformen för alla typer av hushåll, personligt eller privat bruk. Privatlån såväl som banklån finns i två olika utföranden – med eller utan säkerhet – beroende på om du har något av värde för banken att pantsätta eller inte. Detta innebär att du använder exempelvis en villa, lägenhet, bil, båt eller annat fordon som säkerhet för lånet. Har du problem med att återbetala lånet så kan din nyinköpta fastighet återtas av banken.

Att hitta ett privatlån med säkerhet är inte svårt, men det skadar inte om du gör en ordentlig research för att hitta det lånet som passar bäst för dig. I de flesta fall är det relativt lätt, du kommer att behöva ange lite information om dig, kunna uppvisa t.ex ID-handlingar, sysselsättningsinformation, inkomst och grundläggande information om lånet och hur mycket pengar du vill låna. I det flesta fall så går det bra att ansöka med digital e-legitimation; Bank ID alternativt Mobilt Bank ID (skaffa Bank ID här). Då fyller du i din ansökan på skärmen och får svar direkt. Ansökningstiden för en låneansökan per post är ofta under 24 timmar och i tråkiga fall upp till en vecka. Dina pengar överförs till ditt bankkonto direkt när din ansökan blivit godkänd.

Privatlån med säkerhet kan vara t.ex ett huslån, billån eller båtlån där enheten eller produkten du lånar pengar till fungerar som en pant – eller en så kallad ”säkerhet”. Om du inte kan betala tillbaka ditt lån har banken rätt till att ta tillbaka fastigheten/enheten. Banklån med säkerhet är det vanligaste alternativet för husköpare och finns ofta av din vanliga hushålls-/ lönebank som tex Swedbank, Nordea, Handelsbanken, SEB m.fl. Vi rekommenderar dock att man först ser om det finns ett privatlån med bättre villkor hos alla långivare hos oss på Cashloans för att hitta det lån som bättre uppfyller dina krav, eller har lägre ränta men samma villkor. I skrivande stund listar Cashloans över 80+ långivare inom sms- och privatlån.

Lån utan säkerhet och med låga låneräntor – eller helt räntefritt

Att låna pengar utan säkerhet innebär helt enkelt att du inte behöver motivera anledningen till att du vill ta ett lån, och detta är även den vanligaste låneformen hos våra anslutna långivare och låneförmedlare. Räntan kan gå upp en aning till skillnad mot ett banklån med säkerhet då man generellt sett inte har någonting fysiskt banken eventuellt skulle kunna återtå genom att anlita Kronofogden, och i dessa fall kan en aktör inom smslån låna dig pengarna du behöver. Du kan snabbt ansöka om ett SMS lån / mikrolån online eller mobil med verifieringsmetoder som Mobilt Bank ID och du får svar inom 10 minuter, besked direkt. Det finns även långivare som har lån utan UC upplysning, dessa är vanligast när man kombinerar ett lån utan säkerhet.

NY KUND? SE RÄNTEFRIA LÅN

Vad innebär ett lån utan säkerhet, hur ansöker man och vilken bank är bäst?

Banklån utan säkerhet fungerar däremot helt annorlunda då ingen säkerhet eller pant behövs. Du får helt enkelt ett låneförslag baserat på din ekonomiska situation. Banklån utan säkerhet kräver ofta en UC kontroll och kan vara svåra att få om man har en anmärkning. Det finns dock vissa undantag på banker som istället för att se en betalningsanmärkning som ett hinder, räknar ut din framtida potential att kunna betala tillbaka ditt lån. Exempel på långivare som kan acceptera betalningsanmärkningar är t.ex Zmarta, Consector och Marginalen Bank. Med lån utan säkerhet behöver du inte motivera varför du vill låna eller vad du vill ha pengarna till.

Räntan för privata lån utan säkerhet är oftast aningen högre eftersom att lånet är mer riskabelt för banken, men det finns en mängd seriösa långivare som ändå har avsevärd mycket lägre ränta än banken, ett exempel är Consector som har en ränta på 2.95%, 0:- i uppläggningsavgift. Eftersom att banken inte har någon säkerhet blir det mycket svårt och komplicerat för banken att få tillbaka sina pengar. De måste då gå igenom tidskrävande förfaranden såsom att driva vidare ärendet och försöka få tag på låntagarens personliga tillgångar.

Baserat på riskfaktorn så hittar banken en rättvis ränta. Detta belopp kan mer ofta än sällan förhandlas mellan låntagaren och banken. Detta gäller dock inte långivare hos Cashloans eftersom räntan bestäms vid låneansökan på webbplatsen.
Beslutet kommer därför också snabbt på skärmen, via SMS och e-post.

Snabbtips: De bästa långivarna idag som har lån utan säkerhet är: NanoFlex, SMSPengar, LånButiken, Risicum, Onea, Mobillån, Meddeladelån samt SMSlån.

CashLoans hittar rätt lån till rätt villkor. Vi ger dig en tillfälle att läsa igenom kraven hos de olika långivarna för att bedömma vilken ränta och betalningsmodell som passar dig bäst. Räntorna varierar stort för olika lån med så låga räntor som ~2,42%, men det gör också villkoren och kostnaderna. Genom att ställa olika långivare och deras räntor mot varandra får du snabbt en översikt av de bästa och billigaste lånen vilket i slutändan gör att du slipper du binda upp dig till dyra kostnader och räntor. Testa filtreringsfunktionen ovan som genererar rätt lån för dina krav – utan UC, med en eller flera betalningsanmärkningar, med låg åldersgräns, gratis lån första gången och mer.

LÅNA MED ANMÄRKNING

Söker du ett lån utan UC kontroll, med/utan betalningsanmärkning?

Inga problem, vi listar även alla lån utan UC upplysning utan/trots betalningsanmärkning. Det brukar oftast vara banker med blancolån, snabblån eller SMSlån som använder sig av andra kreditbolag än UC, Bisnode är en av dem. Men att ta ett bolån eller privatlån utan UC kontroll (och utan säkerhet till viss del) går nästan inte idag eftersom det är en större summa pengar det rör sig om och banken eller långivaren vill verkligen ha en garanti, eller säkerhet, på att du kan betala tillbaka pengarna. Mikrolån/smslån är en vanlig metod där du som låntagare kan låna en mindre summa under en kort period, och banken vill då inte belasta din kreditregister för en mindre summa pengar (från 500:- upp till 50.000:-). Ett SMSlån kan vara en bra idé om man är några dagar bort från att betala hyran eller måste ersätta en räkning. I vissa fall är det första smslånet gratis – helt utan startavgift, utan uppläggningsavgift och utan ränta – om man betalar tillbaka i tid.

LÅNA UTAN UC

Det är dock en väldigt dum idé att ta ett mikrolån för att betala av ett annat lån då räntan ofta är väldigt hög om man missar att betala i tid. Det är också den vanligaste anledningen till att folk fastnar i lyxfällan; man tar lån snabbt utan att tänka efter vad man ens ska använda nytillskottet till, ser pengarna på kontot och inbillar sig att man har gott med pengar – och spenderar dom därefter. Ta endast ett mikrolån om du är 100% säker på att du kan betala tillbaka inom kort tid (ofta inom några veckor eller en månad).

Glöm inte att pengar som du lånar måste betalas tillbaka, annars riskerar du att bygga upp en hög av skulder som kan bli svåra att betala tillbaka. En dum idé är alltså att ta ett smslån direkt efter löning, men ett bra tillfälle att ta ett mikrolån om du vet att du får lön inom några dagar och snabbt måste bli av med en räkning eller skuld.

Se alla lån och bästa räntor direkt

Läs lånevillkoren noga och se vad alla de olika aktörerna på nätet har för återbetalningsvillkor. Notera att en del långivare använder sig av UC, medans andra använder sig av andra kreditupplysningsbolag som Bisnode eller Creditsafe för att göra en kreditkontroll. Ovan kan du filtrera alla lån; låna pengar utan UC, med aktiv skuld hos inkasso/KFM eller med betalningsanmärkning, med Bank ID verifiering för extra säkra och snabba utbetalningar, lån för personer runt 18+ samt lånegivare som godkänner längre låneperioder.

För lån med säkerhet rekommenderar vi ICA Banken eller Bank Norwegian.

Vanliga frågor & svar

 • Vilken långivare är bäst 2017?

  Det är svårt att ge ett rakt svar på denna fråga, men genom att titta på vilka långivare som godkänner flest ansökningar i kombination med bra villkor, rimliga räntor, inga dolda överraskningar och snabba utbetalningar så är Mobillån, Ferratum, Expresskredit, Zmarta och Sparlån de bästa långivarna 2017 som godkänner flest lån.

 • Vilka är dom vanligaste låntyperna?

  Den vanligaste typen av lån som har flest ansökningar i dagsläget är enkla smslån, oftast utan UC, på summor upp till 45.000 kr. De kräver ingen säkerhet och godkänns ofta trots anmärkningar eller skulder. Näst vanligaste lånetypen är privatlån, summorna går upp till 350.000 kr. Den minst vanliga lånet är bolån och lån för att toppa upp kontantinsatsen.

 • Vilka banker samarbetar CashLoans med?

  Vi samarbetar med över 80+ banker och dessa är bl.a. Lendify, Consector, Expresskredit, Advisa, MyLoan, Zmarta, Axo Finans, Direkto, SevenDay, Frogtail, Leta Lån, LoanMarket, Loanstep, Lendo, KlickLån, NanoFlex, Smspengar, Kortlån, Sparlån, Nätlån, Flexlimit och många fler. Samtliga långivare har olika typer av lån, villkor och räntor.

 • Kan man lösa sina lån i förtid, helst kostnadsfritt?

  Du kan oftast lösa alla dina lån utan kostnad, kontakta bara långivaren som du har ett avtal med innan du gör den fulla återbetalningen så de är beredda på det. Oftast är det så att man helt enkelt betalar in hela skulden som är kvar till samma OCR nummer som tidigare inbetalningar gått till. Kontakta banken eller långivaren ifråga för mer information.

 • När kommer pengarna till kontot efter godkänd ansökan?

  Utbetalningen sker så snart du har blivit godkänd, ibland inom 60 sekunder med beskedet direkt på skärmen, och som längst kan det ta upp till 3 bankdagar beroende på vilken bank långivaren är ansluten till. De största bankerna i dagsläget som samarbetar med flest långivare är Swedbank, Handelsbanken, SEB, Danske Bank och Nordea.

 • Vad kostar ett lån?

  Ett lån återbetalas i form av ränta, en procentuell avgift som betalas i samband med att du amorterar ditt lån en gång i månaden. Räntan varierar kraftigt mellan olika långivare och en del banker tar även en fast uppläggningsavgift, även kallad startavgift. Använd vår lånegenerator för att se priser, uppläggningsavgifter, räntor och dolda avgifter.

 • Kan man låna 10.000 utan UC?

  Förfrågan om lån på upp till 10.000:- utan att man behöver få en UC upplysning i bagaget blir mer och mer önskvärt och det har de flesta långivare snappat upp. Du kan i dagsläget låna upp till 50.000:- utan UC utan orimliga räntor (från ~2,42%), och idag finns 32 långivare med snabblån utan kreditprövning. Använd vår lånegenerator eller läs mer här.

 • Hur hittar man det billigaste lånet?

  Använd vår omtalade lånegenerator för att lista alla lån och se alla olika räntor samtidigt i en stor tabell för att hitta det billigaste lånet hos alla våra anslutna kreditgviare. Fyll bara i önskat lånebelopp, specifika krav som låg åldersgräns, utan UC, önskad löptid och så vidare. Klicka sedan på "Visa långivare" och sortera efter lägst ränta först, klart.

 • Vad kan man få för ränta?

  Vad du kan få i ränta varierar kraftigt hos de olika långivarna. Räntan räknas ut beroende på lånebelopp, kreditvärdighet och framtida betalningsförmåga. Lägst genomsnittsränta har nu Credway med ~2,42% exklusive avgifter. Högst ränta har för närvarande Kredit 365 smslån med en effektiv ränta fr. 511% (!). Läs mer om (effektiva) räntor här.

 • Hur mycket kan man låna som mest?

  I dagsläget så kan man via olika svenska långivare låna från så låga summor som 500:- med utbetalning direkt, ända upp till 500.000 kr utan säkerhet, men hur mycket pengar du sedan får låna baseras på din nuvarande kreditvärdighet och framtida betalningsförmåga. Löptiden på större privatlån (upp till 500.000 kr) är som längst 15 år.

 • Kan man låna med betalningsanmärkningar och skulder?

  Det går att hitta långivare som förmedlar lån trots att man har en (eller flera) betalningsanmärkning(ar), nackdelen är att räntan kan bli aningen högre eftersom banken tar en större risk. Av 10 slumpvis utvalda långivare tillåter i genomsnitt hälften av dem (upp till 10 stycken) betalningsanmärkningar, se hela listan på denna sida.

 • Vad finns det för grundkrav?

  De generella grundkraven hos långivarna är att du ska vara minst 18 år, bo i Sverige och/eller vara skriven i Sverige samt ha en deklarerad inkomst. Kraven varierar dock från bank till bank så vi rekommenderar att du noga läser igenom kraven för att få ett lån godkänt hos den långivare du är intresserad av. Kraven står längst ner i recensionen.