Cashloans logo

Hitta lånet som passar dina villkor

Cashloans har samlat alla Sveriges bästa långivare och låneförmedlare och presenterar de lån- och kreditbolag som matchar dina personliga förutsättningar bäst.

Hitta bäst lån bland Sveriges största långivare

Cashloans.nu passar alla som är ute efter ett lån genom att visa en komplett översikt över de bästa lånen som matchar dina specifika behov. Här listar vi över 100+ långivare och -förmedlare och deras smslån, snabblån, privatlån, kontokrediter samt samlingslån, både med och utan säkerhet. Här finns också alternativ för dig som specifikt är ute efter ett anonymt lån utan UC kontroll, tillsammans med en rad andra låneprodukter.

I samarbete med de största låneinstituten och ett stort intresse för branschen så har vi koll på när räntor och villkor uppdateras och letar fram allt relevant man behöver veta för att kunna ta ett välgrundat beslut.

Testa gärna vår lånegenerator

Cashloans.nu har tagit fram en unik lånegenerator som snabbt filtrerar olika långivare och lånetyper för att du enklare ska kunna hitta det lån som passar dig bäst. Ställ in räntefri period, löptid, lånebelopp, om det ska vara utan UC, inkludera/exkludera låneförmedlare m.m.

Du får en komplett överblick över alla passande kreditgivare och kan därefter i lugn och ro bestämma dig för vilket lån, långivare eller låneförmedlare du vill gå vidare med.

Hur går det till när man ska låna pengar online?

Tack vare att tekniken hela tiden utvecklas så är det väldigt enkelt att låna pengar utan att behöva gå till banken. Du fyller i låneansökan med grundläggande uppgifter, som lånebelopp och löptid, därefter legitimerar du dig med BankID. Oftast kommer beskedet direkt tack vare en automatiserad handläggningsprocess, men kan ta längre tid om ansökan behöver handläggas manuellt.

Om du sedan blir godkänd att låna pengar så får du ett bekräftelse eller avtal/offert skickad till dig, sedan betalas pengarna ut till ditt konto. Om du behöver signera avtalet så betalas pengarna ut efter signeringen.

BankID e-legitimation används för snabbare ansökningsprocess

I dagsläget använder alla långivare hos oss e-legitimation av något slag som BankID, Mobilt BankID, Telia E-leg, Trustly eller Instantor® för att på ett säkert sätt verifiera att du är den du utger dig för att vara, men även för att snabba på ansökningsprocessen.

Skaffa bankID

Långivarnas krav

Det är upp till en enskild långivare att bestämma vilka krav de ska ha på sina lån, förutsatt att de går efter Finansinspektionens regler kring utlåning. I recensionen kan du läsa mer om det specifika kreditbolagets grundkrav och villkor. Nedan krav har alla långivare gemensamt:

  • Ha fyllt 18 år
  • Vara folkbokförd i Sverige med svensk adress
  • Ha ett aktivt BankID/annan e-legitimation
  • Inneha en månadsinkomst

Privatlån

Ett privatlån är den äldsta låneformen på marknaden och är förenklat ett personligt lån från en bank eller långivare där återbetalningen garanteras av låntagarens ekonomiska förutsättningar (som lön eller pension) istället för en fysisk tillgång (som bostad eller pant).

Privatlån kan användas till det mesta och klassas som ett konsumtionslån, ett s.k. lån utan säkerhet. Privatlån är idag den vanligaste finansprodukten tillsammans med SMS-lån och passar de flesta situationer.

Privatlån

Bolån, borgenslån och pantlån

Ett bolån, borgenslån eller pantlån är den direkta motsatsen till ett blancolån. I dessa fall blir din tilltänkta bostad, borgensman eller pantsatta föremål den säkerhet banken behöver för att kunna låna ut pengar. Om det uppstår problem med amorteringen så kan den erlagda säkerheten återtas av Kronofogden.

Låna pengar med låg ränta

När man pratar om ’låg ränta’ så menar man en nominell årsränta på några enstaka procent och hittas främst hos långivare med större privatlån med lång löptid. Generellt gäller: desto högre lånebelopp och längre löptid, desto lägre blir den nominella räntan. Här räknas inga andra avgifter in, så som aviavgift. Om det tillkommer andra avgifter så ska man titta på den effektiva räntan.

Om du använder en låneförmedlingsservice så kan du genom en (1) kreditupplysning snabbt se den lägsta räntan för det specifika lånebeloppet och löptiden du är ute efter.

Öka chansen att få lägre ränta genom att:

  • Hitta en låneförmedlare med många anslutna långivare
  • Ta ett lån med ränterabatt
  • Ha en bra kreditvärdighet och hög inkomst – desto bättre kreditvärdighet, desto lägre blir räntan
  • Låna med en medsökande (make, maka, sambo, kollega, arbetsgivare etc.)

Låna pengar med 0% ränta hos ett fåtal långivare

När en långivare vill locka till sig nya kunder så kan de skapa en USP – ’Unique Selling Point’. Detta har lett till att en del aktörer valt att ge sina kunder en räntefri period på mellan 7, 14 eller 30 dagar. Det går alltså att låna pengar gratis utan extrakostnader som ränta, aviavgift m.m. och där man bara betalar tillbaka lånebeloppet.

Läs mer hur man gör för att låna utan ränta här.

Påverka räntan

Det finns en rad kreditbolag som belönar de kunder som sköter sina inbetalningar och alltid betalar in i tid. Ett exempel är Lendify som via Lendify-Rewards™ ger väldigt fördelaktiga förmåner, som lägre ränta.

Detta motiverar också till att sköta avbetalningsplanen samtidigt som man belönas med räntefria perioder, betalningsfria månader och andra intressanta kundförmåner.

Kontokrediter

För en kontokredit är det rekommenderat att först titta på den effektiva räntan och nominella räntan, därefter månadsräntan. Månadsräntan är den ränta som bäst beskriver vad det hade kostat att låna en viss mängd pengar hos den kreditgivaren. I månadsräntan ingår inte andra avgifter.

Kontokredit

Låna pengar utan UC

Ett lån utan kreditupplysning hos UC innebär att kreditupplysningen tas hos ett annat kredupplysningsbolag än Upplysningscentralen. Fördelarna är att man slipper påverka sin kreditvärdighet hos UC när man är ute efter ett lågt lånebelopp, men nackdelen är att det oftast blir en högre ränta samtidigt som antalet långviare minskar. Hur hög räntan blir nberor på vilka villkor lånet har och vilken lånetyp det är.

Flera alternativ för dig som vill låna utan UC

I skrivande stund finns en mängd olika långivare som använder sig av alternativen Bisnode Kredit (tidigare Soliditet) och Creditsafe är de två vanligaste alternativen. Bland blancolån och SMS-lån är den högsta summan 300.000 kr utan UC kontroll, annars 2 MKR bland företagslånen.

Smslån är den låneform som oftast inte kräver UC upplysning då lånebeloppet är lågt, och bör därför inte belasta din kreditvärdighet. Klara Lån är den enda låneförmedlaren utan UC.

Lån med Bisnode Lån med Creditsafe Lån med Safenode

Låna pengar med en eller flera betalningsanmärkning(ar)

Personer med betalningsanmärkningar har oftast inte så dålig ekonomi att de inte kan betala tillbaka ett lån, och det tar många långivare hänsyn till. Oavsett omständigheterna kring hur betalningsanmärkningen uppstod så kan de flesta återhämta sig mycket snabbare än de tre (3) åren betalningsanmärkningen fortfarande syns.

På Cashloans.nu listar vi 50+ långivare och låneförmedlare som räknar ut din framtida sannolikhet att kunna betala tillbaka lånet i tid istället för att se tidigare betalningsanmärkningar som ett hinder.

Lån med betalningsanmärkning(ar)

En betalningsanmärkning kan ge förändrade lånevillkor

Räntan för lån med lägre krav har oftast en högre effektiv ränta eftersom det blir mer riskabelt för långivaren, men det finns trots detta en mängd aktörer som fokuserar på billiga lån och krediter. Ett exempel är Avida Finans som fortfarande har en rimlig kreditränta trots att man dras med flera betalningsanmärkningar.

En betalningsanmärkning syns i 3 år för privatpersoner, 5 år för företag oavsett om man betalat tillbaka skulden som ledde till anmärkningen i första hand.

När är det bra att ta SMS-lån, och vid vilka situationer ska man undvika det?

Ett smslån är ett bra alternativ om man är några dagar sen med att betala hyran eller snabbt måste ta hand om en akut utgift idag – en engångsföreteelse på mindre belopp.

Undvik smslån om du har många pågående krediter

Det blir snabbt en dålig lösning om man lånar pengar för att betala andra smålån, en ond spiral. Ta aldrig ett lån som du vet med dig att du kommer ha svårt att betala tillbaka och som kan belasta din privatekonomi ytterligare.

Cashloans ger dig ett unikt tillfälle att se alla långivares villkor samtidigt och få en komplett översikt av de bästa och billigaste lånen för att undvika dyra månadskostnader eller råka ta ett lån på felaktiga grunder.

Lån för 18-åringar och studenter

Det går alldeles utmärkt att ansöka om lån som 18-åring. De flesta yngre personer har ingen deklarerad årsinkomst, oftast eftersom man fortfarande går i skolan eller arbetar deltid. Detta tar långivarna hänsyn till och gör istället en individuell bedömning för att se att man har finanserna som krävs för att kunna återbetala lånet i tid.

I listan till höger (om du surfar från datorn) eller ovan (om du surfar med mobilen) visar dig direkt långivarens åldersgräns. Ungefär hälften av våra anslutna långivare godkänner yngre låntagare på 18 år.

Lån för unga Studie-/studentlån

Ränteavdrag på alla konsumentlån

Om du haft en beskattningsbar inkomst under ett räkenskapsår (exempelvis inkomst från arbete, A-kassa) så har du enligt lag automatiskt rätt att dra av 30% av konsumentlånets ränta i deklarationen. Detta gäller alltså endast den faktiska räntan man betalat in för lånet medan startavgift, aviavgift och andra extrakostnader utesluts.

Ränteavdraget gäller alla sorters konsumentlån som smslån, snabblån, privatlån och bolån. Gäller inte CSN-lån.

Avdraget sköts automatiskt av Skatteverket

Detta sköts automatiskt av långivarna som skickar in rätt underlag till Skatteverket och som sedan syns sedan i din skattedeklaration. Du som låntagare behöver inte göra någonting särskilt, utan endast deklarera som vanligt.

CashLoans listar endast seriösa långivare och tar regelbundet bort eller pausar de kreditgivare som inte uppfyller våra krav, saknar finansiering eller har fått för många negativa kundomdömen.

Ha god framförhållning vid fakturornas förfallodatum

De pengar du lånar inklusive kostnader som avgifter och ränta måste betalas tillbaka enligt den förutbestämda avbetalningsplanen, annars får man snabbt dyra påminnelseavgifter och därmed fler skulder att betala av lägre fram. Ta aldrig ett lån du vet att du inte kommer kunna betala tillbaka.

I värsta fall kan Kronofogden och andra indrivningsföretag blandas in och tillslut står man där med en skuld mycket större än den man startade med.