Hitta lånet som passar dig & dina villkor

Lån utan UC   Smslån utan inkomst   Trots betalningsanmärkning(ar)   Låg åldersgräns (18+ år)   Månadsränta fr. 2,42%

Låna pengar, hitta det bästa lånet direkt hos Sveriges största långivare

CashLoans samlar alla bästa låneförslag från de mest kända svenska långivarna och låneförmedlarna och presenterar de lån som passar dina kriterier, alltid rankade efter bäst lån med lägst ränta först, alla dolda avgifter inkluderade. CashLoans passar alla, oavsett om man söker ett stort privatlån, ett snabbt men mindre smslån direkt, ett enkelt lån trots betalningsanmärkning(ar), eller vill ta ett lån utan UC kontroll för att man har många förfrågningar. Vi listar även alla aktuella rabattkoder för billigare ränte- eller startavgifter här.

I samarbete med de största långivarna har vi stenkoll på när räntorna och villkoren uppdateras och får alltid förstahandsinformation för att kunna ge er korrekta uppgifter. I våra recensioner hittar du allt från dolda kostnader, lägsta månadsränta, räkneexempel, räntor och eventuella ränterabatter till avi-/uppläggningsavgifter, räntefri period m.m.

Förutom vårt fokus på att lista marknadens lägsta räntor och lån med extra låga krav så ser du även alla de bästa långivarnas recensioner, prisexempel inklusive räkneexempel, nya lånegivare för 2018 och aktuella nyheter, FAQ och rabattkoder för att enklare kunna hitta det lån som passar dina behov. Nu kan du exempelvis få första lånet gratis hos 10+ lånebolag. Osäker på om du kan få lån? Ingen fara, de flesta av långivarna använder sig av en annan kreditgivare än UC (Upplysningscentralen) för kreditprövningar.

Alla våra 90+ anslutna långivare

CashLoans listar de bästa lånen för dig på ett klick

CashLoans finkammar nätet konstant efter svenska långivare och tagit reda på vilka räntor de har, krav och villkor, högsta/lägsta lånebelopp att ansöka om, återbetalningstid, dolda avgifter/extrakostnader och alla andra nödvändiga uppgifter som man förväntas bli informerad om innan man ansöker om ett lån. Du får enkelt en överblick om vilken låneform som passar dig bäst och kan i lugn och ro bestämma dig för vilken långivare du vill låna pengar av.

Hur gör man en låneansökan via Cashloans? Ansök genom att klicka på “Ansök nu” eller “Låna nu” för det lån som uppfyller dina villkor. Notera att startavgifter, räntor m.m. varierar kraftigt så vi rekommenderar att dubbelkolla lånetabellen och filtrera direkt efter de krav du har i Lånegeneratorn ovan. CashLoans listar endast seriösa långivare.

Hur fungerar ett privatlån med/utan säkerhet?

Privatlån är ett lån från en bank, långivare eller låneförmedlare tagen av en privatperson för att finansiera någonting som man för behöver nu, men inte har tillgångarna som krävs. Privatlån tillsammans med smslån är de två vanligaste låneformerna och passar de flesta situationer. Samtliga privatlån finns i två olika utföranden – med eller utan säkerhet – beroende på om du ansöker hos några av våra anslutna långivare (upp till 600.000 kr utan säkerhet) eller din vanliga bank, över 600.000 kr (med säkerhet).

Ett lån med säkerhet innebär att din nyinköpta villa, lägenhet, bil, båt eller annan fysisk tillgång blir det som garanterar att lånet återbetalas. Om det uppstår problem kan din nyinköpta fastighet eller bil i värsta fall återtas av Kronofogden, och du får en betalningsanmärkning som finns kvar i 3 år och därmed dålig kreditvärdighet.

I dagsläget använder samtliga långivare e-legitimation som BankID, Mobilt BankID och Instantor® för att snabbt kunna handlägga låneansökan och betala ut pengarna direkt. Precis innan man skickar in ansökan så ombeds man legitimera sig, 9 av 10 gånger via BankID. Om man signerar via brev då kan det ta upp till 7 dagar att få pengarna.

Privatlån via banken är den vanligaste låneformen för fastighets-/husköpare och finns hos alla svenska storbanker som SEB, Swedbank med flera. Vi rekommenderar dock att man först ser om det finns ett privatlån (utan säkerhet) med ännu bättre villkor – och ännu lägre ränta via våra anslutna långivare. Om du vill ha fler låneförslag på en gång med endast en kreditupplysning hos UC så rekommenderar vi att du använder dig av en låneförmedlare. I skrivande stund listar Cashloans över 90+ långivare inom företags- och konsumentlån.

Se alla låneförmedlare

Låna pengar med riktigt låg ränta – eller helt räntefritt (för nya kunder)

Att låna pengar utan säkerhet innebär helt enkelt att du inte behöver motivera anledningen till att du vill ta ett lån, och denna låneform är även vanligast. Räntan kan gå upp en aning då man inte har någonting fysiskt banken skulle kunna återta via Kronofogden, men är som lägst 2,95%. Det finns dessutom långivare med fokus på lån utan UC och helt räntefria lån i 14, 30, ända upp till 90 dagar. För att få första lånet med 0% ränta så är kravet att du ansöker första gången och blir ny kund.

Ny kund? Se räntefria lån

Vilka långivare godkänner betalningsanmärkningar, och hur många finns det?

Ett banklån kräver alltid en kreditupplysning UC och kan vara svåra att få om man sedan tidigare fått en betalningsanmärkning. Det finns dock vissa undantag där långivaren, istället för att se en betalningsanmärkning som ett hinder, räknar ut din framtida sannolikhet att kunna betala tillbaka ditt lån. I dagsläget finns 42+ långivare som accepterar betalningsanmärkningar där de populäraste har varit Frogtail, Zmarta, Freedom Finance och Onea.

Räntan för lån med lägre krav på dig som ansöker har oftast aningen högre ränta och avgifter eftersom det blir mer riskabelt för banken, men det finns trots detta en hel del aktörer som fokuserar på prisvärda snabb- och smslån, ett exempel är Everyday+ som har en ränta på 5% och 0:- i uppläggningsavgift. Everyday+ gör (precis som många andra aktörer) hellre upp en ny avbetalningsplan om man skulle få svårigheter att återbetala då man gärna avstår en tidskrävande process med KFM/inkasso eller behöva första få tag på låntagarens personliga tillgångar.

Cashloans ger dig ett unikt tillfälle att se alla räntekostnader/villkor för de olika kreditbolagen. Räntorna varierar kraftigt för olika lån, men det gör också villkoren, avi- och startavgifterna. Genom att ställa olika långivare mot varandra får du snabbt en översikt av de bästa och billigaste lånen vilket i slutändan gör att du slipper du binda upp dig till dyra månadskostnader. Testa vår filtreringsfunktion ovan som genererar rätt lån för dina krav – utan UC, med betalningsanmärkningar, låg åldersgräns m.m.

Låna med anmärkning

Söker du ett lån utan UC kontroll med betalningsanmärkning?

Inga problem, vi listar även alla lån utan UC trots betalningsanmärkning(ar). Det brukar vara långivare med blancolån, sms- och snabblån som använder sig av andra kreditbolag än UC, Bisnode och Creditsafe är två av dem. I dagsläget är den högsta summan att låna 50.000 kr utan UC kontroll, däremot finns en mängd företagslån upp till 250.000 kr utan UC. Ett smslån är den vanligaste låneformen där du som låntagare kan ansöka om en mindre summa under en kortare period, och långivaren vill då inte belasta din kreditscore hos UC.

Ett smslån utan UC är en bra idé om man är några dagar sen med att betala hyran eller snabbt måste ta hand om en akut räkning, en engångsföreteelse egentligen. Det blir snabbt en dålig lösning om man lånar pengar för att betala av gamla smålån, en ond spiral, så ta aldrig ett lån som du vet med dig att du kommer ha svårt att betala tillbaka.

Låna utan UC

Sköt delbetalningarna, återbetala i tid – belönas med förmåner

Glöm inte att de pengar som du lånar måste betalas tillbaka, annars riskerar du att bygga upp en hög av skulder som kan bli svåra att betala av i framtiden. Såväl Kronofogden som indrivningsföretag kan kopplas in och tillslut står man där med en skuld avsevärt mycket större än man startade med, garanterad sänkt kreditscore och pinfärska betalningsanmärkningar.

Det finns en rad kreditbolag som belönar de kunder som sköter sina betalningar och alltid betalar in i tid, bland annat Bynk och Moank vilket är något vi starkt gillar. Detta motiverar också till att sköta avbetalningsplanen samtidigt som man belönas genom sänkt ränta, räntefri period, fler betalningsfria månader samt andra förmåner eller premier.

Cashloans listar alla lån, villkor och bäst räntor direkt

Läs villkoren och kraven noga och se vad alla de olika aktörerna har för återbetalningsvillkor. Notera att en del långivare använder sig av UC, medan andra använder sig av alternativa kreditupplysningsbolag som Bisnode eller Creditsafe. Ovan kan du filtrera efter alla tänkbara lån; låna pengar utan UC, med aktiv skuld hos inkasso/KFM eller betalningsanmärkning, med BankID för extra säkra och snabba utbetalningar, lån för studenter och personer runt 18+ samt lånegivare som godkänner längre låneperioder (10+ år).

Vanliga frågor & svar

 • Vilka är de senaste långivarna 2017?

  2017 var året då över 12 långivare etablerade sig på den svenska finansmarknaden och det finns ingenting som säger att det är är påväg att mattas av, snarare tvärtom. Förutom nya långivare har det även tillkommit nya varumärken och låneformer. De senast lanserade långivarna för i år är Modus Finans (5/9), Sambla (1/9), Bynk (1/5), Klara Lån samt Sparlån.

  Ute efter de senaste aktörerna 2018? Kolla in vår uppdaterade lista här.

 • Vilka är de vanligaste låntyperna?

  Den vanligaste typen av lån som har flest ansökningar i dagsläget är enkla smslån, oftast utan UC på summor upp till 50.000 kr. De kräver ingen säkerhet och godkänns ofta trots anmärkningar eller skulder. Näst vanligaste lånetypen är privatlån utan säkerhet upp till 600.000 kr. Snabblån och kontokrediter är också två populära lånetyper.

 • Cashloans anslutna långivare

  Vi samarbetar med över 80+ banker och dessa är bl.a. Lendify, Consector, Expresskredit, Advisa, MyLoan, Zmarta, Axo Finans, Direkto, SevenDay, Frogtail, Leta Lån, LoanMarket, Loanstep, Lendo, KlickLån, NanoFlex, Smspengar, Kortlån, Sparlån, Nätlån, Flexlimit och många fler. Samtliga långivare har olika typer av lån, villkor och räntor.

 • Kan man få skatteåterbäring på räntan?

  Samtliga lån som man tar under ett deklarationsår blir automatiskt avdragsgilla i skattedeklarationen. Detta innebär att alla som någon gång ansökt om ett lån och betalat ränta får dra av 30% av nettoräntan (total räntekostnad + eventuell plusränta från sparkonto). Uträkningen av ränteåterbäring sker automatiskt i Skatteverkets system.

 • När kommer pengarna till kontot efter godkänt lån?

  Utbetalningen sker så snart du har blivit godkänd, ibland inom 60 sekunder med beskedet direkt på skärmen, och som längst kan det ta upp till 3 bankdagar beroende på vilken bank långivaren är ansluten till. De största bankerna i dagsläget som samarbetar med flest långivare är Swedbank, Handelsbanken, SEB, Danske Bank och Nordea.

 • Vad kostar ett lån?

  Ett lån återbetalas i form av ränta, en procentuell avgift som betalas i samband med att du amorterar ditt lån en gång i månaden. Räntan varierar kraftigt mellan olika långivare och en del banker tar även en fast uppläggningsavgift, även kallad startavgift. Använd vår lånegenerator för att se priser, uppläggningsavgifter, räntor och dolda avgifter.

 • Kan man låna pengar utan UC?

  Förfrågan om att låna pengar utan att få en anmärkning i kreditupplysningen hos UC blir mer och mer önskvärt och det har de flesta långivare uppmärksammat. Lägsta summan att låna är 500 kr och som mest 50.000 kr utan UC kontroll. I dagsläget finns 36+ långivare med smslån, snabblån och kontokrediter utan kreditprövning hos UC.

  Uppdatering: Nu har vi en ny kategori med företagslån utan UC (alla företagsformer), max-beloppet att låna är då 250.000 kr samt går att få trots betalningsanmärkningar.

 • Hur hittar man det billigaste lånet?

  Använd vår Lånegenerator ovan för att lista alla lån och snabbt få en uppsikt över räntekostnader (fast-/rörlig års- eller månadsränta), dolda kostnader, avi-/startavgift m.m. och därmed hitta det billigaste lånet direkt. Generellt är den dyraste låneformen smslån med direktutbetalning, billigaste är privatlån med lång löptid och rörlig ränta.

 • Vilken långivare har den lägsta räntan idag?

  Räntan varierar kraftigt beroende på vilken typ av lån du tar, men i dagsläget har Credway den lägsta månadsräntan (inklusive med unik räntegaranti) från 2,42%. Observera att det är stor skillnad mellan månadsränta och årsränta. Räntan räknas ut beroende på kreditvärdighet och framtida betalningsförmåga. Den högsta räntan har Kredit365 med en effektiv ränta från 511%. Läs mer om räntor och hur det fungerar här.

 • Hur mycket kan man låna som minst/mest?

  I dagsläget är det minsta lånebeloppet att ansöka om 500 kr, som mest upp till 600.000 kr, men hur mycket pengar du sedan får låna baseras på din nuvarande kreditvärdighet, månads-/årsinkomst samt framtida återbetalningsförmåga. Om du är ute efter ett företagslån så är det högsta lånebeloppet att ansöka om 1.000.000 kr.

 • Kan man låna med betalningsanmärkning?

  Det går att hitta långivare som lånar ut pengar trots att man har betalningsanmärkning(ar), nackdelen är att räntan kan bli aningen högre eftersom kreditgivaren tar en större risk. Av 10 slumpvis utvalda långivare tillåter ungefär hälften minst en betalningsanmärkning, som mest 10 st. Se alla lån som går att få trots en eller flera betalningsanmärkning(ar).

 • Vad finns det för grundkrav?

  De generella grundkraven är att du ska vara minst 18 år, bo i Sverige och/eller vara skriven i Sverige samt ha en deklarerad inkomst. Kraven varierar dock från långivare till långivare så vi rekommenderar att du noga läser igenom kraven för att få ett lån godkänt hos det kreditbolag du är intresserad av. Kraven står längst ner i recensionen.

  Krav för besked direkt: Vår filosofi är att alla ska kunna få sitt beslut inom 1 minut, och listar därför endast långivare som använder BankID / Instantor®.