Hitta rätt lån snabbt & enkelt

Cashloans har samlat alla Sveriges bästa långivare & låneförmedlare och presenterar de lån som matchar dina förutsättningar bäst.

 • 110 långivare & låneförmedlare
 • Unik sortering- & filterfunktion med vår lånegenerator
 • Oberoende recensioner

Smslån Lån direkt

Hitta bäst lån bland Sveriges största långivare

Cashloans.nu startade 2015 och har sedan dess haft ett enda fokus – att ha koll på när räntor, villkor och annan relevant information man kan behöva innan man ska låna pengar för att ta ett välgrundat beslut.

Cashloans har över 100 anslutna långivare och låneförmedlare och listar alla deras smslån, snabblån, privatlån, krediter och andra typer av lån. Här finns också alternativ för dig som är ute efter lån utan UC.

Prova gärna vår egna lånegenerator

Cashloans.nu har tagit fram en unik lånegenerator som snabbt filtrerar olika långivare och lånetyper för att du enklare ska kunna hitta det lån som passar dig bäst. Ställ in räntefri period, löptid, lånebelopp, om det ska vara utan UC, inkludera/exkludera låneförmedlare m.m.

Du får en komplett överblick över alla passande kreditgivare och kan därefter i lugn och ro bestämma dig för vilket lån, långivare eller låneförmedlare du vill gå vidare med.

Hur går det till när man ska låna pengar online?

Tack vare att tekniken utvecklas är det idag väldigt enkelt att låna pengar utan att behöva gå till banken. Du fyller i en låneansökan med önskat lånebelopp och löptid, och sedan legitimerar du dig med BankID. Vanligtvis får du beskedet direkt tack vare en automatiserad handläggningsprocess, men om ansökan behöver handläggas manuellt kan det ta längre tid.

Om din låneansökan blir godkänd får du antingen en bekräftelse eller ett avtal/offert skickat till dig. Sedan betalas pengarna ut till ditt konto. Om du behöver signera avtalet sker utbetalningen efter det.

Använd BankID för snabbare ansökningsprocess

För närvarande använder alla långivare hos oss e-legitimation av olika slag, såsom BankID, Mobilt BankID, Telia E-leg, Trustly eller Instantor®, för att säkert verifiera din identitet och för att påskynda ansökningsprocessen.

Skaffa BankID

Långivarnas krav

Det är upp till varje enskild långivare att bestämma vilka krav de ställer på lån, förutsatt att de följer Finansinspektionens regler för utlåning. I recensionerna kan du läsa mer om det specifika kreditbolagets grundkrav och villkor. Samtliga långivare har dock följande gemensamma krav:

 • Ålder över 18 år
 • Folkbokförd i Sverige med svensk adress
 • Aktivt BankID eller annan e-legitimation
 • Månadsinkomst

Privatlån

Ett privatlån är den äldsta formen av lån på marknaden och är i grund och botten ett personligt lån från en bank eller långivare där låntagarens återbetalning garanteras av deras ekonomiska förutsättningar, såsom lön eller pension, istället för en fysisk tillgång som säkerhet (t.ex. bostad eller pant).

Privatlån kan användas till det mesta och klassas som ett konsumtionslån, det vill säga ett lån utan säkerhet. Privatlån är idag den vanligaste finansprodukten tillsammans med SMS-lån och passar de flesta situationer.

Privatlån

Bolån, borgenslån och pantlån

Ett bolån, borgenslån eller pantlån är motsatsen till ett blancolån. I dessa fall fungerar din tilltänkta bostad, en borgensman eller ett pantsatt föremål som säkerhet för att låna pengar från banken. Om det uppstår problem med amorteringen kan säkerheten återtas av Kronofogden.

Låna pengar med låg ränta

När man pratar om “låg ränta” menar man vanligtvis en nominell årsränta på några få procent. Detta förekommer främst hos långivare som erbjuder större privatlån med lång löptid. Generellt gäller att desto högre lånebelopp och längre löptid, desto lägre blir den nominella räntan. Vid bedömningen av räntan tas vanligtvis inga andra avgifter, som till exempel aviavgifter, med i beräkningen.

Om det förekommer andra avgifter bör man istället titta på den effektiva räntan.

Om du använder en låneförmedlingstjänst kan du med hjälp av en enda kreditupplysning snabbt se den lägsta räntan för det specifika lånebeloppet och löptiden du är intresserad av.

Öka chansen att få lägre ränta genom att:

 • Välja en låneförmedlare med många anslutna långivare och banker
 • Utforska om det finns möjlighet till ränterabatt
 • Ha en god kreditvärdighet och hög inkomst – en bättre kreditvärdighet leder vanligtvis till lägre ränta
 • Ansöka tillsammans med en medsökande (make, maka, sambo, kollega, arbetsgivare, etc.)

Låna pengar med 0% ränta hos vissa långivare

För att locka till sig nya kunder kan vissa långivare erbjuda en “USP” (Unique Selling Point) i form av en räntefri period på 7, 14 eller 30 dagar. Det innebär att du kan låna pengar utan extra kostnader som ränta och aviavgifter och bara behöver återbetala lånebeloppet.

Påverka räntan

Det finns ett antal kreditbolag som belönar kunder som betalar sina avbetalningar i tid. Ett exempel är Lendify, som via Lendify-Rewards™ erbjuder förmåner som lägre ränta till sina kunder.

Detta motiverar också till att sköta avbetalningsplanen samtidigt som man belönas med räntefria perioder, betalningsfria månader och andra intressanta kundförmåner.

Kontokrediter

När det gäller kontokrediter är det viktigt att först titta på den effektiva räntan och den nominella räntan. Därefter kan man jämföra månadsräntan. Månadsräntan är den räntesats som bäst beskriver vad det skulle kosta att låna en viss summa pengar hos en viss kreditgivare. I månadsräntan ingår vanligtvis inte andra avgifter.

Kontokredit

Låna pengar utan UC

Att ta ett lån utan kreditupplysning från UC innebär att kreditupplysningen istället tas från ett annat kreditupplysningsföretag än Upplysningscentralen (UC). Fördelarna med att undvika UC är att man inte påverkar sin kreditvärdighet hos UC när man söker ett lån med en låg lånebelopp. Nackdelen är dock att räntan oftast blir högre och antalet långivare kan vara färre. Den exakta räntesatsen beror på villkoren för lånet och vilken typ av lån det är.

Flera alternativ för dig som vill låna utan UC

För närvarande finns det ett stort antal olika långivare som använder alternativen Bisnode Kredit (tidigare Soliditet) och Creditsafe. Dessa är de två vanligaste alternativen till UC. Bland blancolån och SMS-lån är den högsta lånebeloppet utan UC 300 000 kr, medan för företagslån kan det vara upp till 2 miljoner kronor.

SMS-lån är en låneform som vanligtvis inte kräver en UC-kontroll eftersom lånebeloppet är lågt. Därför behöver inte din kreditvärdighet påverkas. Klara Lån är den enda låneförmedlaren som erbjuder lån utan UC-kontroll.

Lån med Bisnode Lån med Creditsafe Lån med Safenode

Låna pengar med en eller flera betalningsanmärkning(ar)

Personer med betalningsanmärkningar har oftast inte så dålig ekonomi att de inte kan betala tillbaka ett lån, och det tar många långivare hänsyn till. Oavsett omständigheterna kring hur betalningsanmärkningen uppstod så kan de flesta återhämta sig mycket snabbare än de tre (3) åren betalningsanmärkningen fortfarande syns.

På Cashloans.nu listar vi 50+ långivare och låneförmedlare som räknar ut din framtida sannolikhet att kunna betala tillbaka lånet i tid istället för att se tidigare betalningsanmärkningar som ett hinder.

Lån med betalningsanmärkning(ar)

En betalningsanmärkning kan ge förändrade lånevillkor

Räntan för lån med lägre krav har oftast en högre effektiv ränta eftersom det blir mer riskabelt för långivaren, men det finns trots detta en mängd aktörer som fokuserar på billiga lån och krediter. Ett exempel är Avida Finans som fortfarande har en rimlig kreditränta trots att man dras med flera betalningsanmärkningar.

En betalningsanmärkning syns i 3 år för privatpersoner, 5 år för företag oavsett om man betalat tillbaka skulden som ledde till anmärkningen i första hand.

När är det bra att ta SMS-lån, och vid vilka situationer ska man undvika det?

Ett smslån är ett bra alternativ om man är några dagar sen med att betala hyran eller snabbt måste ta hand om en akut utgift idag – en engångsföreteelse på mindre belopp.

Undvik smslån om du har många pågående krediter

Det blir snabbt en dålig lösning om man lånar pengar för att betala andra smålån, en ond spiral. Ta aldrig ett lån som du vet med dig att du kommer ha svårt att betala tillbaka och som kan belasta din privatekonomi ytterligare.

Cashloans ger dig ett unikt tillfälle att se alla långivares villkor samtidigt och få en komplett översikt av de bästa och billigaste lånen för att undvika dyra månadskostnader eller råka ta ett lån på felaktiga grunder.

Lån för 18-åringar och studenter

Det går alldeles utmärkt att ansöka om lån som 18-åring. De flesta yngre personer har ingen deklarerad årsinkomst, oftast eftersom man fortfarande går i skolan eller arbetar deltid. Detta tar långivarna hänsyn till och gör istället en individuell bedömning för att se att man har finanserna som krävs för att kunna återbetala lånet i tid.

I listan till höger (om du surfar från datorn) eller ovan (om du surfar med mobilen) visar dig direkt långivarens åldersgräns. Ungefär hälften av våra anslutna långivare godkänner yngre låntagare på 18 år.

Lån för unga Studie-/studentlån

Ränteavdrag på alla konsumentlån

Om du haft en beskattningsbar inkomst under ett räkenskapsår (exempelvis inkomst från arbete, A-kassa) så har du enligt lag automatiskt rätt att dra av 30% av konsumentlånets ränta i deklarationen. Detta gäller alltså endast den faktiska räntan man betalat in för lånet medan startavgift, aviavgift och andra extrakostnader utesluts.

Ränteavdraget gäller alla sorters konsumentlån som smslån, snabblån, privatlån och bolån. Gäller inte CSN-lån.

Avdraget sköts automatiskt av Skatteverket

Detta sköts automatiskt av långivarna som skickar in rätt underlag till Skatteverket och som sedan syns sedan i din skattedeklaration. Du som låntagare behöver inte göra någonting särskilt, utan endast deklarera som vanligt.

CashLoans listar endast seriösa långivare och tar regelbundet bort eller pausar de kreditgivare som inte uppfyller våra krav, saknar finansiering eller har fått för många negativa kundomdömen.

Ha god framförhållning vid fakturornas förfallodatum

De pengar du lånar inklusive kostnader som avgifter och ränta måste betalas tillbaka enligt den förutbestämda avbetalningsplanen, annars får man snabbt dyra påminnelseavgifter och därmed fler skulder att betala av lägre fram. Ta aldrig ett lån du vet att du inte kommer kunna betala tillbaka.

I värsta fall kan Kronofogden och andra indrivningsföretag blandas in och tillslut står man där med en skuld mycket större än den man startade med.

Alla våra 110 långivare

Klara Lån 18+ Binly 18+ Brixo 18+ Ferratum 21+ Credify 18+ Lumify 18+ GF Money 18+ Nstart 18+ Extralånet 18+ Loanstep 20+ Nätlån 18+ Zmarta Saldo 18+ Avida Finans 20+ Fairlo 20+ Smspengar 18+ ViaConto 20+ Flexkontot 18+ Beefinans 18+ Likvidum 18+ Svea Ekonomi 20+ Lånekoll 18+ Merax 18+ DayPay 20+ Resurs Bank 20+ Lendo™ Freedom Finance 18+ Cashbuddy 20+ OKQ8 Bank 20+ Kontant Finans 20+ Sefina Pantbank 18+ COOP Bank 20+ KlickLån 20+ PayMark Finans 20+ L’easy 20+ Northmill Bank 18+ Thorn 20+ Lån & Spar Bank 18+ Moank 20+ Marginalen Bank 20+ Bank Norwegian 23+ Ordna 20+ Lendify 18+ Compricer 18+ Arcadia Finans 18+ Comboloan 20+ Spargo Finans 20+ AXO Finans 25+ Komplett Bank 20+ Compricer Bolån 18+ Viiga Lån 20+ Monetti 18+ Tryggkredit 20+ EverydayPlus 20+ Kundfinans 18+ Expresskredit 18+ Slantar 20+ Anmärkning 18+ Favoritlån 20+ Vivus 18+ Bynk 20+ Zensum™ 18+ Zapplån 18+ Sambla 18+ Leta Lån 18+ Advisa 18+ Tando 18+ Lånemarknad 18+ Lån för alla 18+ NextFinance 18+ Pengino 18+ Aros Finans 24+ Compari 18+ OPR Privatlån 23+ Primal Capital 20+ Meddelandelån 20+ Fixza 18+ Nanoflex 20+ MoneyGo 18+ Untie 20+ GoodCash 20+ Monara 20+ Cash Republic 20+ Lånbutiken 20+ Pluskan 20+ Snabbfinans 20+ Säkerfinans 20+ Kredit365 18+ Mobillån 20+ Risicum 20+ Brocc 20+ Nanokredit 20+ Creditstar 18+ Euroloan 18+ Frogtail 18+ Profilkredit 20+ FlexLimit 20+ Nordiclån 20+ Wästgöta Finans 18+ Onea 20+ Kompar Krea Qred Froda Capcito Capital Box OPR Företagslån Billecta (fd. Credstep) Monetise SevenDay 20+

FAQ

Vilka är de senaste långivarna?
2022 lanserades runt ett dussin nya långivare etablerade sig på den svenska marknaden och det finns ingenting som säger att det är påväg att mattas av 2023, snarare tvärtom - trots nya räntelagar och ett fortsatt räntetak på 39,5%. Förutom nya långivare har det även tillkommit nya varumärken och låneformer, som kryptolån.

Ute efter alla nya lån 2023? Kolla in vår uppdaterade lista.
Kan man låna med betalningsanmärkning(ar)?
Det går att hitta långivare som lånar ut pengar trots att man har betalningsanmärkningar, upp till 600.000 kr. Nackdelen är att räntan kan bli högre alternativt att max-lånebeloppet sänks eftersom kreditgivaren tar en större risk. Av 10 slumpvis utvalda långivare tillåter ungefär hälften minst en betalningsanmärkning.

Se alla lån som går att få trots en eller flera betalningsanmärkningar. Om du dessutom har skulder (hos KFM) så har vi även skuldfinansieringslån.
Vilka låneförmedlare har flest anslutna banker?
Desto fler anslutna långivare en låneförmedlare har, desto bättre chanser har man att hitta det lån som har bäst villkor och lägst ränta. I skrivande stund har Beefinance 40 anslutna banker & långivare, tätt därefter kommer Lendo med 35 anslutna långivare.
Går det att låna utan ränta och avgifter?
I dagsläget finns det några enstaka långivare som fortfarande marknadsför sina låneprodukter med räntefria perioder för nya kunder, även om de drastiskt minskat i antal. Ett räntefritt lån är det bästa alternativet om du behöver låna några tusenlappar som du tänkt betala tillbaka inom ett par veckor.

Se vår lista med alla räntefria lån eller använd vår filtreringsfunktion under respektive sida/kategori.
Hur snabbt kan ett lån betalas ut?
Utbetalningen sker antingen så snart lånet signerats eller direkt efter begärt uttag. Har du ansökt om ett P2P-lån så betalas det ut efter att det finansierats. Om man har samma bank som långivaren så tar det i genomsnitt 1 minut att få pengarna, har man en annan bank så kan det ta 1-3 dagar.

Bankerna Nordea, Swedbank, Handelsbanken, SEB och Danske Bank har flest anslutna långivare.
Kan man låna pengar utan UC?
Förfrågan om att låna pengar utan att få en notering i kreditupplysningen hos UC blir mer och mer önskvärt och det har de flesta långivare uppmärksammat. I dagsläget finns det en mängd kreditgivare med snabb-/smslån, mikrolån och krediter utan kreditprövning hos UC på lånebelopp upp till 300 000 kr.

Pantlån och företagslån är två andra låneformer som vanligtvis inte kräver UC.
Kan man få pengarna utbetalda på helgen?
Det går lika bra att få lånet utbetalt på en helgdag som en vanlig vardag, dock är antalet långivare som gör helgutbetalningar något färre. Helglån blir mer önskvärda vilket många långivare upptäckt och är orsaken till att det ofta tillkommer nya lån med utbetalning både lördag som söndag, men även röda dagar och andra högtider som nyår.

Här listar vi alla lån med utbetalningar på helgen.
Kan man låna med aktiva Kronofogdeskulder?
I dagsläget finns det 4 st. långivare som specialiserat sig på omstartslån som specifikt utformats för att betala av skulder hos Kronofogden (utöver pantlån), och som därför går att få med aktivt skuldsaldo. Notera att grundkraven kan bli avsevärt mycket högre än för ett vanligt blancolån, bl.a. högre inkomstkrav.

Den populäraste aktören är , tätt därefter kommer Svea Ekonomi . Båda bistår med rådgivning tills du blir helt skuldfri.
Kan man få skatteåterbäring på räntan?
Samtliga lån där alla kostnader lagts som ränta under ett deklarationsår blir automatiskt avdragsgilla i skattedeklarationen. Detta innebär att alla som betalat ränta får dra av 30% av nettoräntan (total räntekostnad + plusränta från sparkonto). Uträkningen av ränteavdraget sker automatiskt i Skatteverkets system.

Räntereduktionen du ska få du syns på det nuvarande kalenderårets skattedeklaration.
Vilka är de vanligaste lånetyperna?
Den lånetypen som har flest ansökningar* och som oftast marknadsförs av svenska kreditgivare är smslån, främst utan UC. Tätt därefter kommer blancolån som är en av världens äldsta låneformer. Kontokredit är en relativt ny låneprodukt som blir allt vanligare sedan Regeringens nya räntelagar trädde i kraft.

*Enligt vår statistik.
Hur betalas lånet tillbaka?
Inbetalningar sker i de flesta fall med faktura, antingen via e-post eller pappersavi (BG/PG). Några få långivare tillåter inbetalningar via Swish och kort. I samband med amorteringen så betalar man även ränta, en procentuell avgift som betalas in i samband med att du amorterar ditt lån månadsvis.

Här ingår alla avgifter (avi-, startavgift, förseningsavgift) och varierar kraftigt mellan olika kreditgivare.
Cashloans anslutna långivare (110 st.)
Cashloans.nu samarbetar med över 100 långivare och låneförmedlare som vi regelbundet uppdaterar. Dessa är bl.a. Ferratum, Mobillån, Sambla, Klara Lån, Avida Finans, Snabbfinans, Bynk, Risicum och många fler. Vi tar regelbundet bort de kreditbolag som fått många negativa omdömen och lägger till aktörer som uppfyller våra krav samt passar våra besökare.
Vilken kontokredit har lägst månadsränta?
I dagsläget har Komplett Bank den lägsta krediträntan bland våra anslutna långivare, 0,41% - 1,66%, Merax kommer tätt efter med 1,19% medan Tryggkredit har en månadsränta på 2,08%. Räntan baseras på långivarens förutbestämda ränta enligt SEKKI-avtalet.

Läs mer om räntor och se all relevant FAQ här.
Grundkriterier och lånevillkor
De generella grundkraven som måste uppfyllas hos alla långivare är att du är myndig, bor i Sverige och har någon form av inkomst som säkrar att lånet blir återbetalt till fullo. Man ska också ha ett bankkonto hos en svensk bank, exempelvis SEB eller Nordea.

De specifika kraven för långivaren du tänkt låna pengar hos står längst ner i recensionen.
Lägsta och högsta lånebeloppet
Det lägsta lånebeloppet att ansöka om som privatperson är 500 kr, som mest 600.000 kr (utan säkerhet) via våra anslutna långivare. Högre lånebelopp förekommer också, men kräver säkerhet, bl.a. pantlån. Hur mycket pengar man sedan får låna baseras på den nuvarande kreditvärdigheten och framtida återbetalningsförmågan.

Kreditgivare inom företagslån har ännu höre max-lånebelopp, över 1.000.000 kr.