Hitta lånet som passar dina villkor

Cashloans har samlat alla Sveriges bästa långivare och låneförmedlare och presenterar de lån- och kreditbolag som matchar dina personliga förutsättningar bäst.

Snabblån Kontokrediter Smslån Bolån & kontantinsatslån

Hitta bäst lån bland Sveriges största långivare

Cashloans.nu passar alla som är ute efter ett lån genom att visa en komplett översikt över de bästa lånen som matchar dina specifika behov. Här listar vi 100+ långivare och låneförmedlare och deras smslån, snabblån, privatlån, krediter och andra typer av lån. Här finns också alternativ för dig som är ute efter lån utan UC.

Cashloans har ingått samarbete med de största låneinstituten och har koll på när räntor och villkor uppdateras, samt letar fram allt relevant man behöver veta för att kunna ta ett välgrundat beslut.

Testa gärna vår lånegenerator

Cashloans.nu har tagit fram en unik lånegenerator som snabbt filtrerar olika långivare och lånetyper för att du enklare ska kunna hitta det lån som passar dig bäst. Ställ in räntefri period, löptid, lånebelopp, om det ska vara utan UC, inkludera/exkludera låneförmedlare m.m.

Du får en komplett överblick över alla passande kreditgivare och kan därefter i lugn och ro bestämma dig för vilket lån, långivare eller låneförmedlare du vill gå vidare med.

Hur går det till när man ska låna pengar online?

Tack vare att tekniken utvecklas så är det idag väldigt enkelt att låna pengar utan att behöva gå till banken. Du fyller i låneansökan med lånebelopp och löptid, därefter legitimerar du dig med BankID. Oftast kommer beskedet direkt tack vare en automatiserad handläggningsprocess, men kan ta längre tid om ansökan behöver handläggas manuellt.

Om du sedan blir godkänd att låna pengar så får du ett bekräftelse eller avtal/offert skickad till dig, sedan betalas pengarna ut till ditt konto. Om du behöver signera avtalet så betalas pengarna ut efter signeringen.

BankID för snabbare ansökningsprocess

I dagsläget använder alla långivare hos oss e-legitimation av något slag som BankID, Mobilt BankID, Telia E-leg, Trustly eller Instantor® för att på ett säkert sätt verifiera att du är den du utger dig för att vara, men även för att snabba på ansökningsprocessen.

Skaffa bankID

Långivarnas krav

Det är upp till en enskild långivare att bestämma vilka krav de ska ha på sina lån, förutsatt att de går efter Finansinspektionens regler kring utlåning. I recensionen kan du läsa mer om det specifika kreditbolagets grundkrav och villkor. Nedan krav har alla långivare gemensamt:

  • Ha fyllt 18 år
  • Vara folkbokförd i Sverige med svensk adress
  • Ha ett aktivt BankID/annan e-legitimation
  • Inneha en månadsinkomst

Privatlån

Ett privatlån är den äldsta låneformen på marknaden och är förenklat ett personligt lån från en bank eller långivare där återbetalningen garanteras av låntagarens ekonomiska förutsättningar (som lön eller pension) istället för en fysisk tillgång (som bostad eller pant).

Privatlån kan användas till det mesta och klassas som ett konsumtionslån, ett s.k. lån utan säkerhet. Privatlån är idag den vanligaste finansprodukten tillsammans med SMS-lån och passar de flesta situationer.

Privatlån

Bolån, borgenslån och pantlån

Ett bolån, borgenslån eller pantlån är den direkta motsatsen till ett blancolån. I dessa fall blir din tilltänkta bostad, borgensman eller pantsatta föremål den säkerhet banken behöver för att kunna låna ut pengar. Om det uppstår problem med amorteringen så kan den erlagda säkerheten återtas av Kronofogden.

Låna pengar med låg ränta

När man pratar om ‘låg ränta’ så menar man en nominell årsränta på några enstaka procent och hittas främst hos långivare med större privatlån med lång löptid. Generellt gäller: desto högre lånebelopp och längre löptid, desto lägre blir den nominella räntan. Här räknas inga andra avgifter in, så som aviavgift. Om det tillkommer andra avgifter så ska man titta på den effektiva räntan.

Om du använder en låneförmedlingsservice så kan du genom en (1) kreditupplysning snabbt se den lägsta räntan för det specifika lånebeloppet och löptiden du är ute efter.

Öka chansen att få lägre ränta genom att:

  • Hitta en låneförmedlare med många anslutna långivare och banker
  • Undersök om det finns en ränterabatt
  • Ha en bra kreditvärdighet och hög inkomst – desto bättre kreditvärdighet, desto lägre blir räntan
  • Låna med en medsökande (make, maka, sambo, kollega, arbetsgivare etc.)

Låna pengar med 0% ränta hos ett fåtal långivare

När en långivare vill locka till sig nya kunder så kan de skapa en USP – ‘Unique Selling Point‘. Detta har lett till att en del aktörer valt att ge sina kunder en räntefri period på mellan 7, 14 eller 30 dagar. Det går alltså att låna pengar gratis utan extrakostnader som ränta, aviavgift m.m. och där man bara betalar tillbaka lånebeloppet.

Läs mer hur man gör för att låna utan ränta här.

Påverka räntan

Det finns en rad kreditbolag som belönar de kunder som sköter sina inbetalningar och alltid betalar in i tid. Ett exempel är Lendify som via Lendify-Rewards™ ger väldigt fördelaktiga förmåner, som lägre ränta.

Detta motiverar också till att sköta avbetalningsplanen samtidigt som man belönas med räntefria perioder, betalningsfria månader och andra intressanta kundförmåner.

Kontokrediter

För en kontokredit bör man först titta på den effektiva räntan och nominella räntan, därefter månadsräntan. Månadsräntan är den ränta som bäst beskriver vad det hade kostat att låna en viss mängd pengar hos den kreditgivaren. I månadsräntan ingår inte andra avgifter.

Kontokredit

Låna pengar utan UC

Ett lån utan kreditupplysning hos UC innebär att kreditupplysningen tas hos ett annat kredupplysningsbolag än Upplysningscentralen. Fördelarna är att man slipper påverka sin kreditvärdighet hos UC när man är ute efter ett lågt lånebelopp, men nackdelen är att det oftast blir en högre ränta samtidigt som antalet långviare minskar. Hur hög räntan blir nberor på vilka villkor lånet har och vilken lånetyp det är.

Flera alternativ för dig som vill låna utan UC

I skrivande stund finns en mängd olika långivare som använder sig av alternativen Bisnode Kredit (tidigare Soliditet) och Creditsafe är de två vanligaste alternativen. Bland blancolån och SMS-lån är den högsta summan 300 000 kr utan UC, 2 MKR bland företagslånen.

Smslån är den låneform som oftast inte kräver UC upplysning då lånebeloppet är lågt, och ska därför inte behöva belasta din kreditvärdighet. Klara Lån är den enda låneförmedlaren utan UC kontroll.

Lån med Bisnode Lån med Creditsafe Lån med Safenode

Låna pengar med en eller flera betalningsanmärkning(ar)

Personer med betalningsanmärkningar har oftast inte så dålig ekonomi att de inte kan betala tillbaka ett lån, och det tar många långivare hänsyn till. Oavsett omständigheterna kring hur betalningsanmärkningen uppstod så kan de flesta återhämta sig mycket snabbare än de tre (3) åren betalningsanmärkningen fortfarande syns.

På Cashloans.nu listar vi 50+ långivare och låneförmedlare som räknar ut din framtida sannolikhet att kunna betala tillbaka lånet i tid istället för att se tidigare betalningsanmärkningar som ett hinder.

Lån med betalningsanmärkning(ar)

En betalningsanmärkning kan ge förändrade lånevillkor

Räntan för lån med lägre krav har oftast en högre effektiv ränta eftersom det blir mer riskabelt för långivaren, men det finns trots detta en mängd aktörer som fokuserar på billiga lån och krediter. Ett exempel är Avida Finans som fortfarande har en rimlig kreditränta trots att man dras med flera betalningsanmärkningar.

En betalningsanmärkning syns i 3 år för privatpersoner, 5 år för företag oavsett om man betalat tillbaka skulden som ledde till anmärkningen i första hand.

När är det bra att ta SMS-lån, och vid vilka situationer ska man undvika det?

Ett smslån är ett bra alternativ om man är några dagar sen med att betala hyran eller snabbt måste ta hand om en akut utgift idag – en engångsföreteelse på mindre belopp.

Undvik smslån om du har många pågående krediter

Det blir snabbt en dålig lösning om man lånar pengar för att betala andra smålån, en ond spiral. Ta aldrig ett lån som du vet med dig att du kommer ha svårt att betala tillbaka och som kan belasta din privatekonomi ytterligare.

Cashloans ger dig ett unikt tillfälle att se alla långivares villkor samtidigt och få en komplett översikt av de bästa och billigaste lånen för att undvika dyra månadskostnader eller råka ta ett lån på felaktiga grunder.

Lån för 18-åringar och studenter

Det går alldeles utmärkt att ansöka om lån som 18-åring. De flesta yngre personer har ingen deklarerad årsinkomst, oftast eftersom man fortfarande går i skolan eller arbetar deltid. Detta tar långivarna hänsyn till och gör istället en individuell bedömning för att se att man har finanserna som krävs för att kunna återbetala lånet i tid.

I listan till höger (om du surfar från datorn) eller ovan (om du surfar med mobilen) visar dig direkt långivarens åldersgräns. Ungefär hälften av våra anslutna långivare godkänner yngre låntagare på 18 år.

Lån för unga Studie-/studentlån

Ränteavdrag på alla konsumentlån

Om du haft en beskattningsbar inkomst under ett räkenskapsår (exempelvis inkomst från arbete, A-kassa) så har du enligt lag automatiskt rätt att dra av 30% av konsumentlånets ränta i deklarationen. Detta gäller alltså endast den faktiska räntan man betalat in för lånet medan startavgift, aviavgift och andra extrakostnader utesluts.

Ränteavdraget gäller alla sorters konsumentlån som smslån, snabblån, privatlån och bolån. Gäller inte CSN-lån.

Avdraget sköts automatiskt av Skatteverket

Detta sköts automatiskt av långivarna som skickar in rätt underlag till Skatteverket och som sedan syns sedan i din skattedeklaration. Du som låntagare behöver inte göra någonting särskilt, utan endast deklarera som vanligt.

CashLoans listar endast seriösa långivare och tar regelbundet bort eller pausar de kreditgivare som inte uppfyller våra krav, saknar finansiering eller har fått för många negativa kundomdömen.

Ha god framförhållning vid fakturornas förfallodatum

De pengar du lånar inklusive kostnader som avgifter och ränta måste betalas tillbaka enligt den förutbestämda avbetalningsplanen, annars får man snabbt dyra påminnelseavgifter och därmed fler skulder att betala av lägre fram. Ta aldrig ett lån du vet att du inte kommer kunna betala tillbaka.

I värsta fall kan Kronofogden och andra indrivningsföretag blandas in och tillslut står man där med en skuld mycket större än den man startade med.

Alla våra 110 långivare

Ferratum 21+ Lumify 18+ GF Money 18+ Klara Lån 18+ Sambla 18+ Nstart 18+ Mobillån 20+ Extralånet 18+ Snabbfinans 20+ Tryggkredit 20+ Loanstep 20+ Nätlån 18+ Säkerfinans 20+ Advisa 18+ Zmarta Komplett Bank 20+ Brixo 18+ Saldo 18+ Avida Finans 20+ Fairlo 20+ Smspengar 18+ ViaConto 20+ Flexkontot 18+ Slantar 20+ Ordna 20+ Viiga Lån 20+ Likvidum 18+ Svea Ekonomi 20+ Lånekoll 18+ Compari 18+ Merax 18+ Lendify 18+ Bank Norwegian 23+ DayPay 20+ Resurs Bank 20+ Lendo™ Freedom Finance 18+ Kundfinans 18+ Cashbuddy 20+ Expresskredit 18+ SevenDay 20+ OKQ8 Bank 20+ Kontant Finans 20+ Sefina Pantbank 18+ COOP Bank 20+ KlickLån 20+ PayMark Finans 20+ L’easy 20+ Northmill Bank 18+ Thorn 20+ Lån & Spar Bank 18+ Favoritlån 20+ Moank 20+ Leta Lån 18+ Marginalen Bank 20+ Zapplån 18+ Beefinans 18+ Arcadia Finans 18+ Compricer 18+ Comboloan 20+ AXO Finans 25+ Spargo Finans 20+ Compricer Bolån 18+ Monetti 18+ Frogtail 18+ EverydayPlus 20+ Anmärkning 18+ Vivus 18+ Bynk 20+ Zensum™ 18+ Tando 18+ Lånemarknad 18+ Lån för alla 18+ NextFinance 18+ Pengino 18+ Aros Finans 24+ OPR Privatlån 23+ Primal Capital 20+ Meddelandelån 20+ Fixza 18+ Nanoflex 20+ MoneyGo 18+ Untie 20+ GoodCash 20+ Monara 20+ Cash Republic 20+ Lånbutiken 20+ Pluskan 20+ Kredit365 18+ Risicum 20+ Brocc 20+ Nanokredit 20+ Creditstar 18+ Euroloan 18+ FlexLimit 20+ Profilkredit 20+ Nordiclån 20+ Wästgöta Finans 18+ Kortlån 20+ Onea 20+ Kompar Krea Qred Froda Capcito Capital Box OPR Företagslån Billecta (fd. Credstep) Likvid Företagslån Monetise

FAQ

Vilka är de senaste långivarna 2021?
2019 var året då 10 nya långivare etablerade sig på den svenska marknaden och det finns ingenting som säger att det är påväg att mattas av 2020, snarare tvärtom - trots nya räntelagar och ett räntetak på 39,5%. Förutom nya långivare har det även tillkommit nya varumärken och låneformer, som pantlån och kryptolån.

Ute efter alla nya lån 2021? Kolla in vår uppdaterade lista.
Kan man låna med betalningsanmärkning(ar)?
Det går att hitta långivare som lånar ut pengar trots att man har betalningsanmärkningar, upp till 600.000 kr. Nackdelen är att räntan kan bli högre alternativt att max-lånebeloppet sänks eftersom kreditgivaren tar en större risk. Av 10 slumpvis utvalda långivare tillåter ungefär hälften minst en betalningsanmärkning.

Se alla lån som går att få trots en eller flera betalningsanmärkningar. Om du dessutom har skulder (hos KFM) så har vi även skuldfinansieringslån.
Vilka låneförmedlare har flest anslutna banker?
Desto fler anslutna långivare en låneförmedlare har, desto bättre chanser har man att hitta det lån som har bäst villkor och lägst ränta. I skrivande stund (12/7-2020) har Sambla flest anslutna långivare och banker, 44 stycken. Tätt därefter kommer Advisa med 38+ långivare. Den nyaste låneförmedlaren är Lånemarknad.

Samtliga låneförmedlare arbetar aktivt med att ingå samarbete med fler långivare.
Går det att låna utan ränta och avgifter?
I dagsläget finns det några enstaka långivare som fortfarande marknadsför sina låneprodukter med räntefria perioder för nya kunder, även om de drastiskt minskat i antal. Ett räntefritt lån är det bästa alternativet om du behöver låna några tusenlappar som du tänkt betala tillbaka inom ett par veckor.

Se vår lista med alla räntefria lån eller använd vår filtreringsfunktion under respektive sida/kategori.
Hur snabbt kan ett lån betalas ut?
Utbetalningen sker antingen så snart lånet signerats eller direkt efter begärt uttag. Har du ansökt om ett P2P-lån så betalas det ut efter att det finansierats. Om man har samma bank som långivaren så tar det i genomsnitt 1 minut att få pengarna, har man en annan bank så kan det ta 1-3 dagar.

Bankerna Nordea, Swedbank, Handelsbanken, SEB och Danske Bank har flest anslutna långivare.
Kan man låna pengar utan UC?
Förfrågan om att låna pengar utan att få en notering i kreditupplysningen hos UC blir mer och mer önskvärt och det har de flesta långivare uppmärksammat. I dagsläget finns det en mängd kreditgivare med snabb-/smslån, mikrolån och krediter utan kreditprövning hos UC på lånebelopp upp till 300 000 kr.

Pantlån och företagslån är två andra låneformer som vanligtvis inte kräver UC.
Kan man få pengarna utbetalda på helgen?
Det går lika bra att få lånet utbetalt på en helgdag som en vanlig vardag, dock är antalet långivare som gör helgutbetalningar något färre. Helglån blir mer önskvärda vilket många långivare upptäckt och är orsaken till att det ofta tillkommer nya lån med utbetalning både lördag som söndag, men även röda dagar och andra högtider som nyår.

Här listar vi alla lån med utbetalningar på helgen.
Kan man låna med aktiva Kronofogdeskulder?
I dagsläget finns det 4 st. långivare som specialiserat sig på omstartslån som specifikt utformats för att betala av skulder hos Kronofogden (utöver pantlån), och som därför går att få med aktivt skuldsaldo. Notera att grundkraven kan bli avsevärt mycket högre än för ett vanligt blancolån, bl.a. högre inkomstkrav.

Den populäraste aktören är , tätt därefter kommer Svea Ekonomi . Båda bistår med rådgivning tills du blir helt skuldfri.
Kan man få skatteåterbäring på räntan?
Samtliga lån där alla kostnader lagts som ränta under ett deklarationsår blir automatiskt avdragsgilla i skattedeklarationen. Detta innebär att alla som betalat ränta får dra av 30% av nettoräntan (total räntekostnad + plusränta från sparkonto). Uträkningen av ränteavdraget sker automatiskt i Skatteverkets system.

Räntereduktionen du ska få du syns på det nuvarande kalenderårets skattedeklaration.
Vilka är de vanligaste lånetyperna?
Den lånetypen som har flest ansökningar* och som oftast marknadsförs av svenska kreditgivare är smslån, främst utan UC. Tätt därefter kommer blancolån som är en av världens äldsta låneformer. Kontokredit är en relativt ny låneprodukt som blir allt vanligare sedan Regeringens nya räntelagar trädde i kraft.

*Enligt vår statistik.
Hur betalas lånet tillbaka?
Inbetalningar sker i de flesta fall med faktura, antingen via e-post eller pappersavi (BG/PG). Några få långivare tillåter inbetalningar via Swish och kort. I samband med amorteringen så betalar man även ränta, en procentuell avgift som betalas in i samband med att du amorterar ditt lån månadsvis.

Här ingår alla avgifter (avi-, startavgift, förseningsavgift) och varierar kraftigt mellan olika kreditgivare.
Cashloans anslutna långivare (110 st.)
Cashloans.nu samarbetar med över 100 långivare och låneförmedlare som vi regelbundet uppdaterar. Dessa är bl.a. Ferratum, Mobillån, Sambla, Klara Lån, Avida Finans, Snabbfinans, Bynk, Risicum och många fler. Vi tar regelbundet bort de kreditbolag som fått många negativa omdömen och lägger till aktörer som uppfyller våra krav samt passar våra besökare.
Vilken kontokredit har lägst månadsränta?
I dagsläget har Komplett Bank den lägsta krediträntan bland våra anslutna långivare, 0,41% - 1,66%, Merax kommer tätt efter med 1,19% medan Tryggkredit har en månadsränta på 2,08%. Räntan baseras på långivarens förutbestämda ränta enligt SEKKI-avtalet.

Läs mer om räntor och se all relevant FAQ här.
Grundkriterier och lånevillkor
De generella grundkraven som måste uppfyllas hos alla långivare är att du är myndig, bor i Sverige och har någon form av inkomst som säkrar att lånet blir återbetalt till fullo. Man ska också ha ett bankkonto hos en svensk bank, exempelvis SEB eller Nordea.

De specifika kraven för långivaren du tänkt låna pengar hos står längst ner i recensionen.
Lägsta och högsta lånebeloppet
Det lägsta lånebeloppet att ansöka om som privatperson är 500 kr, som mest 600.000 kr (utan säkerhet) via våra anslutna långivare. Högre lånebelopp förekommer också, men kräver säkerhet, bl.a. pantlån. Hur mycket pengar man sedan får låna baseras på den nuvarande kreditvärdigheten och framtida återbetalningsförmågan.

Kreditgivare inom företagslån har ännu höre max-lånebelopp, över 1.000.000 kr.