Lånekoll

Lånekoll är en välkänd låneförmedlare med fokus på privatlån, studielån, bolån, kontantinsatslån, billån utan säkerhet samt kreditkort på belopp från 10 000 kr – 600 000 kr upp till 20 år. Som lånemäklare har Lånekoll uppgiften att samla dina låneönskemål och sedan låta bankerna tävla om att låna ut pengar dig.

Genom en enda ansökan och därmed en kreditupplysning så får du över 30 passande lånelöften på samma gång vilket bevarar din kreditvärdighet. eftersom många förfrågningar påverkar kreditvärdigheten negativt.

Är Lånekoll rätt för dig?

 • Svar från fler än 30 banker
 • Lån med betalningsanmärkningar
 • En kreditupplysning hos UC genererar flera lånelöften
 • Omstartslån vid skuldsaldo hos Kronofogden
 • Hittar även bäst kreditkort, hypotekslån (lån med pant) samt husbilslån
 • Lägsta räntan på bolån från 1.24% och låg individuell ränta fr. 2.95%
 • Det negativa: Låneskyddsförsäkringen täcker bara 8 000 kr.

En av Sveriges lägsta ränta trots betalningsanmärkning(ar)

Lånekoll fokuserar främst på lån utan säkerhet med låg individuell ränta. De har inga ovanliga krav på dig som låntagare, du kan till och med flera betalningsanmärkningar och skulder hos Kronofogden, och ändå få låna pengar mot att övriga grundkrav uppfylls. Observera att betalningsanmärkningar inte får vara färska eller på för stora belopp, Lånekolls långivare gör alltid en individuell bedömning.

Betala av aktiva skulder hos Kronofogden (samla lån)

Lånekoll hade nyligen uppdaterat sina villkor och hittar nu även passande lån till personer som vill bli skuldfria hos Kronofogden en gång för alla. Du ansöker genom att klicka i låneprodukten “Privatlån” och därefter anger att syftet med lånet blir “Samla/omförhandla lån”. Då kontaktar Lånekoll relevanta långivare som specifikt samlar lån för att betala av skulderna.

Grundkraven är att du har en månadsinkomst på 22 000 kr från fast anställning.

Sänk månadskostnaden med ett samlingslån

Lånekolls lån är främst för dig som vill förhandla fram den lägsta räntan på bolån, samla gamla krediter, köpa en bil, konsumera eller annat – det är upp till dig. Den individuella räntan är bland de lägsta i dagsläget från 2.95% med en uppläggningsavgift på 0 – 495 kr beroende på vilken långivare du tar. Därför är Lånekoll fördelaktig när man ska samla lån.

Utöver samlingslån så marknadsför Lånekoll också bolån, privatlån, billån, studielån samt kreditkort.

Studielån för utbildningar som inte är CSN-berättigade

Om du är intresserad av att vidareutbilda dig men inte har finanserna som krävs så kan Lånekolls studielån vara ett intressant alternativ. Lånekoll kan låna ut upp till 600 000 kr för att finansiera hela/delar av en utbildning som inte är CSN-berättigad. Observera att du fortfarande måste ha en deklarerad inkomst.

Om du är heltidsstuderande så måste du ansöka med en medsökande (make/maka/sambo) för att kunna få ett studielån godkänt.

Teckna trygghetsförsäkring för oväntade händelser

Lånekolls trygghetsförsäkring finns där när något oväntat inträffat, exempelvis oförmåga att arbeta eller ofrivillig arbetslöshet. Låneskyddet betalar ut upp till 8 000 kr/månad och kostar 6,7% av det försäkrade månadsbeloppet vilket motsvarar 67 kr/mån om man hade haft ett lån på 1 000 kr.

Att försäkringen endast täcker 8 000 kr tycker vi är tråkigt då det finns andra konkurrenter med bättre försäkringsvillkor.

Grundkriterier

 • Ha fyllt 18 år
 • Bosatt i Sverige
 • Inneha e-legitimation med ett mobilt BankID (eller BankID på datorn)
 • Inkomstkrav: Ha en årsinkomst från fast arbete eller pension på minst 120 000 kr
 • Inkomstkrav vid omstartslån: Inkomst om minst 22 000 kr netto/månad från fast anställning

Kundservice och öppettider

Lånekoll har en smidig kundservice som man kan kontakta via telefon och mail. Öppettiderna är måndagar – torsdagar mellan kl. 9:00 – 18:00, fredagar 9:00 – 17:00 och när vi testade att skicka ett mail en sen onsdagskväll så fick vi svar efter bara två timmar sent på kvällen vilket ökar slutbetyget. Låneförslagen får du inom 24 timmar till din e-post och under “Mina sidor”.

Hur snabbt betalar Lånekoll ut pengarna?

Utbetalning sker inom 24 – 48 timmar till alla banker, men hur snabbt pengarna kommer beror på vilken bank den långivaren du lånar pengar från är ansluten till, inte Lånekoll.

Har du lånat av Lånekoll? Lämna din åsikt!

Har du testat denna långivare? Dela med dig av din upplevelse eller läs andras omdömen nedan.

Kundernas snittbetyg:

Den här långivare har inte fått några recensioner än. Var först med att recensera.
1 stjärna: Mycket dålig 2 stjärnor: Dålig 3 stjärnor: Medel 4 stjärnor: Bra 5 stjärnor: Utmärkt

Liknande långivare

Relaterade låneaktörer som vi tror skulle passa dig:

Populärt val

Lånebelopp

1 000 - 20 000 kr

Låneperiod

1 mån - 5 år

Startavgift

300 kr

Effektiv ränta

44.22% - 4568.91%

Åldersgräns

20 år
Räkneexempel: Lån på 10 000 kr till 39% nom. ränta (fast) i 3 månader, 3 avbetalningar á 3 797,33 kr och 300 kr i startavg. + 39 kr i aviavgift ger en eff. ränta på 69,65%. Tot. att återbetala 11 392 kr.
Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

Lånebelopp

1 000 - 40 000 kr

Låneperiod

1 mån - tillsvidare

Startavgift

0 kr

Effektiv ränta

47.64%

Åldersgräns

21 år
Räkneexempel: Kredit på 25 000 kr 1 år, 12 avbetalningar om 1 012 kr och 0 kr i startavg. + 0 kr i aviavgift ger 53,31% i eff. ränta. Tot. att återbetala 30 890,72 kr.
Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.
Låneförmedlare utan UC

Lånebelopp

2 000 - 150 000 kr

Låneperiod

1 mån - 8 år

Startavgift

0 kr - 395 kr

Effektiv ränta

13% - 1112%

Åldersgräns

18 år
Räkneexempel: Lån på 30 000 kr till 26,05% nominell årsränta i 2 år, 24 avbetalningar om 1 617 kr och 0 kr i uppl.avgift + 0 kr i aviavgift ger en effektiv ränta på 29,4%. Totalt att återbetala 38 808 kr.
Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

FAQ

Vilka är de senaste långivarna?
2023 lanserades runt ett halvt dussin nya långivare etablerade sig på den svenska marknaden, och det finns ingenting som säger att det är påväg att mattas av 2024, snarare tvärtom - trots nya räntelagar och ett fortsatt räntetak på 39,5%. Förutom nya långivare har det även tillkommit nya varumärken och låneformer, som kryptolån.

Se vår uppdaterade lista med nya lån här.
Kan man låna med betalningsanmärkning(ar)?
Det går att hitta långivare som lånar ut pengar trots att man har betalningsanmärkningar, upp till 600.000 kr. Nackdelen är att räntan kan bli högre alternativt att max-lånebeloppet sänks eftersom kreditgivaren tar en större risk. Av 10 slumpvis utvalda långivare tillåter ungefär hälften minst en betalningsanmärkning.

Se alla lån som går att få trots en eller flera betalningsanmärkningar. Om du dessutom har skulder (hos KFM) så har vi även skuldfinansieringslån.
Vilka låneförmedlare har flest anslutna banker?
Desto fler anslutna långivare en låneförmedlare har, desto bättre chanser har man att hitta det lån som har bäst villkor och lägst ränta. I skrivande stund har Beefinance 40 anslutna banker & långivare, tätt därefter kommer Lendo med 35 anslutna långivare.
Går det att låna utan ränta och avgifter?
I dagsläget finns det några enstaka långivare som fortfarande marknadsför sina låneprodukter med räntefria perioder för nya kunder, även om de drastiskt minskat i antal. Ett räntefritt lån är det bästa alternativet om du behöver låna några tusenlappar som du tänkt betala tillbaka inom ett par veckor.

Se vår lista med alla räntefria lån eller använd vår filtreringsfunktion under respektive sida/kategori.
Hur snabbt kan ett lån betalas ut?
Utbetalningen sker antingen så snart lånet signerats eller direkt efter begärt uttag. Har du ansökt om ett P2P-lån så betalas det ut efter att det finansierats. Om man har samma bank som långivaren så tar det i genomsnitt 1 minut att få pengarna, har man en annan bank så kan det ta 1-3 dagar.

Bankerna Nordea, Swedbank, Handelsbanken, SEB och Danske Bank har flest anslutna långivare.
Kan man låna pengar utan UC?
Förfrågan om att låna pengar utan att få en notering i kreditupplysningen hos UC blir allt mer önskvärd, och det har de flesta långivare uppmärksammat. För närvarande finns det 45 smslån, mikrolån och kontokrediter utan kreditupplysning hos UC på lånebelopp upp till 300 000 kr.

Pantlån och företagslån är två andra låneformer som vanligtvis inte kräver UC.
Kan man få pengarna utbetalda på helgen?
Det går lika bra att få lånet utbetalt på en helgdag som en vanlig vardag, dock är antalet långivare som gör helgutbetalningar något färre. Helglån blir mer önskvärda vilket många långivare upptäckt och är orsaken till att det ofta tillkommer nya lån med utbetalning både lördag som söndag, men även röda dagar och andra högtider som nyår.

Här listar vi alla lån med utbetalningar på helgen.
Kan man låna med aktiva Kronofogdeskulder?
I dagsläget finns det 4 st. långivare som specialiserat sig på omstartslån som specifikt utformats för att betala av skulder hos Kronofogden (utöver pantlån), och som därför går att få med aktivt skuldsaldo. Notera att grundkraven kan bli avsevärt mycket högre än för ett vanligt blancolån, bl.a. högre inkomstkrav.

Den populäraste aktören är , tätt därefter kommer Svea Ekonomi . Båda bistår med rådgivning tills du blir helt skuldfri.
Kan man få skatteåterbäring på räntan?
Samtliga lån där alla kostnader lagts som ränta under ett deklarationsår blir automatiskt avdragsgilla i skattedeklarationen. Detta innebär att alla som betalat ränta får dra av 30% av nettoräntan (total räntekostnad + plusränta från sparkonto). Uträkningen av ränteavdraget sker automatiskt i Skatteverkets system.

Räntereduktionen du ska få du syns på det nuvarande kalenderårets skattedeklaration.
Vilka är de vanligaste lånetyperna?
Den lånetypen som har flest ansökningar* och som oftast marknadsförs av svenska kreditgivare är smslån, främst utan UC. Tätt därefter kommer blancolån som är en av världens äldsta låneformer. Kontokredit är en relativt ny låneprodukt som blir allt vanligare sedan Regeringens nya räntelagar trädde i kraft.

*Enligt vår statistik.
Hur betalas lånet tillbaka?
Inbetalningar sker i de flesta fall med faktura, antingen via e-post eller pappersavi (BG/PG). Några få långivare tillåter inbetalningar via Swish och kort. I samband med amorteringen så betalar man även ränta, en procentuell avgift som betalas in i samband med att du amorterar ditt lån månadsvis.

Här ingår alla avgifter (avi-, startavgift, förseningsavgift) och varierar kraftigt mellan olika kreditgivare.
Cashloans anslutna långivare (110 st.)
Cashloans.nu samarbetar med över 100 långivare och låneförmedlare som vi regelbundet uppdaterar. Dessa är bl.a. Ferratum, Mobillån, Sambla, Klara Lån, Avida Finans, Snabbfinans, Bynk, Risicum och många fler. Vi tar regelbundet bort de kreditbolag som fått många negativa omdömen och lägger till aktörer som uppfyller våra krav samt passar våra besökare.
Vilken kontokredit har lägst månadsränta?
I dagsläget har Komplett Bank den lägsta krediträntan bland våra anslutna långivare, 0,41% - 1,66%, Merax kommer tätt efter med 1,19% medan Tryggkredit har en månadsränta på 2,08%. Räntan baseras på långivarens förutbestämda ränta enligt SEKKI-avtalet.

Läs mer om räntor och se all relevant FAQ här.
Grundkriterier och lånevillkor
De generella grundkraven som måste uppfyllas hos alla långivare är att du är myndig, bor i Sverige och har någon form av inkomst som säkrar att lånet blir återbetalt till fullo. Man ska också ha ett bankkonto hos en svensk bank, exempelvis SEB eller Nordea.

De specifika kraven för långivaren du tänkt låna pengar hos står längst ner i recensionen.
Lägsta och högsta lånebeloppet
Det lägsta lånebeloppet att ansöka om som privatperson är 500 kr, som mest 600.000 kr (utan säkerhet) via våra anslutna långivare. Högre lånebelopp förekommer också, men kräver säkerhet, bl.a. pantlån. Hur mycket pengar man sedan får låna baseras på den nuvarande kreditvärdigheten och framtida återbetalningsförmågan.

Kreditgivare inom företagslån har ännu höre max-lånebelopp, över 1.000.000 kr.