Cashloans logo

Lån med Decidas Info AB

Decidas är ett marknadsledande kreditupplysningsbolag med över 25 års branscherfarenhet och är ett alternativ till UC. Decidas Kreditupplysning Info AB startade som ett indrivningsföretag men har nu utvecklat sina kreditprodukter och ger nu ut information till näringsidkare med specifika önskemål kring kreditpolicyn för att de snabbare kunna ta ett välgrundat beslut. Decidas fungerar på precis samma sätt som Creditsafe, Safenode och Bisnode.

Ett kreditupplysningsbolag specialiserad på mildare kreditupplysningar

Decidas Info AB är ett modernt kreditutgivningsbolag som specialiserat sig på milda kreditupplysningar för minimal belastning på UC-kreditregistret. Genom att ge långivaren skräddarsydda lösningar så kan låneaktören exempelvis enbart begära en kontroll av att angivet personnummer, att namn och adress matchar med folkbokföringen m.m. och därmed ge långivaren underlaget de behöver utan att belasta kundens UC-score. Lånet syns därmed inte i UC:s register.

Aktuella kreditgivningsregler: Samtliga lån kräver någon form av kreditupplysning, men vilket bolag man använder sig av är däremot inte lagstiftat och är anledningen till att en del långivare valt att använda sig av alternativa kreditupplysningsbolag till UC, som Decidas.

Endast en aktör som använder Decidas (uppdatering)

I dagsläget finns det endast en långivare som använder sig av Decidas, men vi tror att fler aktörer kommer undersöka chansen att få en mer skräddarsydd kreditprövning så vi räknar med att fylla på denna lista allt eftersom nya smslån, privatlån samlingslån lanseras på finansmarknaden 2020.

Sammanfattning för den här kategorin

Filtrera lån

500 kr 5,000 kr
Minifinans (logo).
Ränta*:24.46%
Uppl.avgift:495 kr
Lägsta lånebelopp:500 kr
Högsta lånebelopp:5,000 kr
Min-/max låneperiod:1 mån - 1 år
Åldersgräns:20 år
Trustpilot Trustpilot: 4.6/5
Direktutbetalning:Nej
Betalningsanm. Ok:Nej
Utan UC: Ja
Räkneexempel: Ett lån på 5 000 kr i 1 månad, en avbetalning á 5 574 kr och 495 kr i uppläggningsavgift + 79 kr i aviavgift ger en eff. ränta på 268,44%. Totalt att återbetala 5 574 kr utan andra avgifter.
Recension

En del lån på denna sida är högkostnadskrediter. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på Hallåkonsument.se (öppnas i ny flik).