Lånebelopp

  5 000 - 600 000 kr

  Låneperiod

  1 - 15 år

  Startavgift

  0 kr - 595 kr

  Effektiv ränta

  2.99% - 33.83%

  Åldersgräns

  18 år
  Räkneexempel: Lån på 180 000 kr till 6.65% nom. årsränta (rörlig) i 10 år, 120 avbetalningar á 2 058 kr och 0 kr i startavg. + 0 kr i aviavgift ger en eff. ränta på 6.86%. Tot. att återbetala 246 915 kr.

  Lån för alla: Omdöme, TrustScore och FAQ

  Lån för alla är en låneförmedlare i samarbete med fristående Freedom Finance som fokuserar på olika typer av lån utan säkerhet. De milda grundkraven gör att även personer med lågt deklarerad årsinkomst (minimum 110 000 kr/år) och betalningsanmärkningar kan hitta ett passande lån till en rimlig ränta. Lån för alla använder UC och godtar inte skuldsaldo hos Kronofogden.

  Lån för Alla passar personer som haft svårt att få ett lån, kanske p.g.a. betalningsanmärkningar, ingen fast anställning, har många UC-förfrågningar eller en lågt deklarerad inkomst.

  Passar Lån för alla dig?

  • Offerter från upp till 25 kreditgivare med en UC
  • Låneförmedlare med lån upp till 600 000 kr
  • Samla lån trots en eller flera betalningsanmärkning(ar)
  • Låna utan fast anställning (kräver medsökande)
  • Förmedlingsservice i samarbete med Freedom Finance
  • Enkel ansökan med BankID
  • Det negatva: Saknar Trustpilot-betyg. Inkomstkraven och villkoren ändras om man har en betalningsanmärkning. Öppettider för telefonsupport anges inte på hemsidan.

  Kreditvärdighet

  Som vi nämnde tidigare så är Lån för alla:s affärsidé att snabbt och enkelt hitta ett passande lån för din unika situation och kreditvärdighet. Här finns både privatlån utan säkerhet (gör vad du vill med pengarna) till seniorlån, billån, lån med medsökande, trots betalningsanmärkningar och mycket mer.

  Lån för alla tar en kreditupplysning på dig som den sedan presenterar till alla deras anslutna långivare och banker, och om bankerna anser att din inkomst är tillräckligt bra för att klara av ett lån så kommer de skicka en offert till dig med förslag på ränta och lånebelopp.

  Pensionslån

  När andra långivare ger avslag på grund av tidigare betalningsanmärkningar ser Lån för alla främst över din nuvarande situation och finner passande långivare som baserar beslutet på låntagarens förutsättningar att återbetala lånet. Låga inkomstkrav gör även att studerande och pensionärer kan ansöka om lån.

  Låneansökningsprocess

  Låneansökan tar endast ett par minuter som signeras på webbplatsen med BankID (e-legitimation). Direkt efter så får du alla låneförslag skickade till dig en efter en och kan antingen ensam eller tillsammans med din handläggare hitta ett matchande lån med lägst ränta. Om ansökan inte kräver komplettering går det ännu snabbare.

  En medsökande ökar chansen till lån (en kreditupplysning görs på samtliga sökande).

  Högre krav om man har betalningsanmärkning(ar)

  Om man har betalningsanmärkning så sänks max-lånebeloppet till 200 000 kr i upp till 15 år (istället för 600 000 kr) och har även en högre åldersgräns, 20 – 73 år istället för 18 år. Inkomstkraven ökar också, 110 000 kr/år.

  Samla lån och sänk dina nuvarande månadskostnader

  De anslutna långivarna sätter den rörliga räntan individuellt och baseras på tidigare historik samt nuvarande sysselsättning. Räntan är densamma som hos Freedom Finance – den individuella räntan hamnar någonstans mellan 2,95%-29,5% med en effektiv ränta 2,99%-33,83%. De relativt låga kostnaderna är fördelaktiga när du vill samla dina nuvarande skulder till ett samlingslån.

  Se alla anslutna långivare här (samma som Freedom Finance).

  Grundkriterier

  • 18 år (utan bet.anm), 20 år (med bet.anm), max 73 år
  • Ingen skuld/pågående skuldsanering
  • Folkbokförd i Sverige
  • Inkomstkrav: Deklarerad inkomst på 100 000 kr (utan betalningsanmärkning), 110 000 kr (med betalningsanmärkning)

  Kundsupport, öppettider och utbetalningsintervall

  Det går att skicka ett mail (se kontaktuppgifter till höger om du surfar från datorn eller nedan om du surfar i mobilen) eller genom att fylla i ett frågeformulär direkt på hemsidan. Mail besvaras dygnet runt. Det går även bra att ringa. Kundsupporten kan guida dig hela vägen och bistå med rådgivning kring vilket lån som är bäst för din unika situation. Låneansökan kan skickas in dygnet runt.

  Hur snabbt betalar Lån för alla ut pengarna?

  Utbetalning sker vanligtvis inom 3-5 dagar men beror helt på vilken bank långivaren som utför utbetalningarna är ansluten till, inte Lån för alla.

  Har du lånat av Lån för alla? Lämna din åsikt!

  Har du testat denna långivare? Dela med dig av din upplevelse eller läs andras omdömen nedan.

  Kundernas snittbetyg:

  Den här långivare har inte fått några recensioner än. Var först med att recensera.
  1 stjärna: Mycket dålig 2 stjärnor: Dålig 3 stjärnor: Medel 4 stjärnor: Bra 5 stjärnor: Utmärkt

  Liknande långivare

  Relaterade låneaktörer som vi tror skulle passa dig:

  Lånebelopp

  20 000 - 600 000 kr

  Låneperiod

  1 - 15 år

  Startavgift

  0 kr - 995 kr

  Effektiv ränta

  2.99% - 33.23%

  Åldersgräns

  18 år
  Räkneexempel: Lån på 300 000 kr till 7% nominell årsränta (rörlig) i 5 år, 60 avbet. om 5 940 kr och 0 kr i startavg. + 0 kr i aviavgift ger en eff. ränta på 7,23%. Totalt att återbetala 356 400 kr.

  FAQ

  Vilka är de senaste långivarna?
  2023 lanserades runt ett halvt dussin nya långivare etablerade sig på den svenska marknaden, och det finns ingenting som säger att det är påväg att mattas av 2024, snarare tvärtom - trots nya räntelagar och ett fortsatt räntetak på 39,5%. Förutom nya långivare har det även tillkommit nya varumärken och låneformer, som kryptolån.

  Se vår uppdaterade lista med nya lån här.
  Kan man låna med betalningsanmärkning(ar)?
  Det går att hitta långivare som lånar ut pengar trots att man har betalningsanmärkningar, upp till 600.000 kr. Nackdelen är att räntan kan bli högre alternativt att max-lånebeloppet sänks eftersom kreditgivaren tar en större risk. Av 10 slumpvis utvalda långivare tillåter ungefär hälften minst en betalningsanmärkning.

  Se alla lån som går att få trots en eller flera betalningsanmärkningar. Om du dessutom har skulder (hos KFM) så har vi även skuldfinansieringslån.
  Vilka låneförmedlare har flest anslutna banker?
  Desto fler anslutna långivare en låneförmedlare har, desto bättre chanser har man att hitta det lån som har bäst villkor och lägst ränta. I skrivande stund har Beefinance 40 anslutna banker & långivare, tätt därefter kommer Lendo med 35 anslutna långivare.
  Går det att låna utan ränta och avgifter?
  I dagsläget finns det några enstaka långivare som fortfarande marknadsför sina låneprodukter med räntefria perioder för nya kunder, även om de drastiskt minskat i antal. Ett räntefritt lån är det bästa alternativet om du behöver låna några tusenlappar som du tänkt betala tillbaka inom ett par veckor.

  Se vår lista med alla räntefria lån eller använd vår filtreringsfunktion under respektive sida/kategori.
  Hur snabbt kan ett lån betalas ut?
  Utbetalningen sker antingen så snart lånet signerats eller direkt efter begärt uttag. Har du ansökt om ett P2P-lån så betalas det ut efter att det finansierats. Om man har samma bank som långivaren så tar det i genomsnitt 1 minut att få pengarna, har man en annan bank så kan det ta 1-3 dagar.

  Bankerna Nordea, Swedbank, Handelsbanken, SEB och Danske Bank har flest anslutna långivare.
  Kan man låna pengar utan UC?
  Förfrågan om att låna pengar utan att få en notering i kreditupplysningen hos UC blir allt mer önskvärd, och det har de flesta långivare uppmärksammat. För närvarande finns det 45 smslån, mikrolån och kontokrediter utan kreditupplysning hos UC på lånebelopp upp till 300 000 kr.

  Pantlån och företagslån är två andra låneformer som vanligtvis inte kräver UC.
  Kan man få pengarna utbetalda på helgen?
  Det går lika bra att få lånet utbetalt på en helgdag som en vanlig vardag, dock är antalet långivare som gör helgutbetalningar något färre. Helglån blir mer önskvärda vilket många långivare upptäckt och är orsaken till att det ofta tillkommer nya lån med utbetalning både lördag som söndag, men även röda dagar och andra högtider som nyår.

  Här listar vi alla lån med utbetalningar på helgen.
  Kan man låna med aktiva Kronofogdeskulder?
  I dagsläget finns det 4 st. långivare som specialiserat sig på omstartslån som specifikt utformats för att betala av skulder hos Kronofogden (utöver pantlån), och som därför går att få med aktivt skuldsaldo. Notera att grundkraven kan bli avsevärt mycket högre än för ett vanligt blancolån, bl.a. högre inkomstkrav.

  Den populäraste aktören är , tätt därefter kommer Svea Ekonomi . Båda bistår med rådgivning tills du blir helt skuldfri.
  Kan man få skatteåterbäring på räntan?
  Samtliga lån där alla kostnader lagts som ränta under ett deklarationsår blir automatiskt avdragsgilla i skattedeklarationen. Detta innebär att alla som betalat ränta får dra av 30% av nettoräntan (total räntekostnad + plusränta från sparkonto). Uträkningen av ränteavdraget sker automatiskt i Skatteverkets system.

  Räntereduktionen du ska få du syns på det nuvarande kalenderårets skattedeklaration.
  Vilka är de vanligaste lånetyperna?
  Den lånetypen som har flest ansökningar* och som oftast marknadsförs av svenska kreditgivare är smslån, främst utan UC. Tätt därefter kommer blancolån som är en av världens äldsta låneformer. Kontokredit är en relativt ny låneprodukt som blir allt vanligare sedan Regeringens nya räntelagar trädde i kraft.

  *Enligt vår statistik.
  Hur betalas lånet tillbaka?
  Inbetalningar sker i de flesta fall med faktura, antingen via e-post eller pappersavi (BG/PG). Några få långivare tillåter inbetalningar via Swish och kort. I samband med amorteringen så betalar man även ränta, en procentuell avgift som betalas in i samband med att du amorterar ditt lån månadsvis.

  Här ingår alla avgifter (avi-, startavgift, förseningsavgift) och varierar kraftigt mellan olika kreditgivare.
  Cashloans anslutna långivare (110 st.)
  Cashloans.nu samarbetar med över 100 långivare och låneförmedlare som vi regelbundet uppdaterar. Dessa är bl.a. Ferratum, Mobillån, Sambla, Klara Lån, Avida Finans, Snabbfinans, Bynk, Risicum och många fler. Vi tar regelbundet bort de kreditbolag som fått många negativa omdömen och lägger till aktörer som uppfyller våra krav samt passar våra besökare.
  Vilken kontokredit har lägst månadsränta?
  I dagsläget har Komplett Bank den lägsta krediträntan bland våra anslutna långivare, 0,41% - 1,66%, Merax kommer tätt efter med 1,19% medan Tryggkredit har en månadsränta på 2,08%. Räntan baseras på långivarens förutbestämda ränta enligt SEKKI-avtalet.

  Läs mer om räntor och se all relevant FAQ här.
  Grundkriterier och lånevillkor
  De generella grundkraven som måste uppfyllas hos alla långivare är att du är myndig, bor i Sverige och har någon form av inkomst som säkrar att lånet blir återbetalt till fullo. Man ska också ha ett bankkonto hos en svensk bank, exempelvis SEB eller Nordea.

  De specifika kraven för långivaren du tänkt låna pengar hos står längst ner i recensionen.
  Lägsta och högsta lånebeloppet
  Det lägsta lånebeloppet att ansöka om som privatperson är 500 kr, som mest 600.000 kr (utan säkerhet) via våra anslutna långivare. Högre lånebelopp förekommer också, men kräver säkerhet, bl.a. pantlån. Hur mycket pengar man sedan får låna baseras på den nuvarande kreditvärdigheten och framtida återbetalningsförmågan.

  Kreditgivare inom företagslån har ännu höre max-lånebelopp, över 1.000.000 kr.