Cashloans logo

Alla lån med Safenode, en kreditupplysning som inte syns hos UC

Safenode AB är det senaste kreditupplysningsbolaget på marknanden som lanserades så sent som 2020 och är en innovativ lösning inom kreditbranschen. I skrivande stund finns det endast två (2) kreditgivare som använder Safenode eftersom de är så nya, men vi förväntar oss att fler och fler långivare går över till dem allt eftersom.

En kreditupplysning hos Safenode AB fungerar på samma sätt som kreditupplysningar hos Bisnode och Creditsafe, det är alltså en alternativ lösning för personer som inte vill att lånet man tagit eller ansökt om ska synas hos UC. Genom att använda sig av ett annat kreditupplysningsbolag så påverkar man inte kreditvärdigheten hos UC, och därmed inte heller sannolikheten att få ett större banklån i framtiden.

Dessa uppgifter hämtar Safenode AB om dig vid en kreditupplysning

Safenode hämtar alla nödvändiga uppgifter som krävs för att långivaren ska kunna besluta om de vill låna ut pengar till dig. Man kontrollerar civilstatus, deklarerad inkomst, andra pågående lån och krediter (hos Safenode AB). Om låntagaren uppfyller alla grundkrav hos långivaren så kommer ett lån godkännas.

En uppstickare inom upplysningsbranschen 2020

SafeNode AB är så nya att det inte finns så mycket information att ta del av än, men det vi hittar än så länge är att Safenode uppfyller alla branschregler och har ett sedvanligt kreditupplysningstillstånd likt UC, Bisnode och Creditsafe. De verkar även inom KUL-lagstiftningen, en lag som skyddar de registrerades personliga integritet.

Sammanfattning för den här kategorin

Filtrera lån

4,000 kr 30,000 kr
Öppet nu Högkostnadskredit
FlexLimit (logo).
Ränta*:39%
Uppl.avgift:380 kr
Lägsta lånebelopp:5,000 kr
Högsta lånebelopp:20,000 kr
Min-/max låneperiod:1 mån - tillsvidare
Åldersgräns:20 år
Trustpilot Trustpilot: 4.6/5
Direktutbetalning: Ja
Betalningsanm. Ok:Nej
Utan UC: Ja, Safenode
Räkneexempel: Kredit på 5 000 kr till 39% nominell årsränta i 1 år, 12 avbetalningar om 592 kr och 380 kr i uppl.avgift + 0 kr i aviavgift ger en effektiv ränta på 98,80%. Totalt att återbetala 7 114,76 kr.
Låna nu Recension
Öppet nu Högkostnadskredit
Meddelandelån (logo).
Ränta*:39%
Uppl.avgift:108 kr
Lägsta lånebelopp:4,000 kr
Högsta lånebelopp:30,000 kr
Min-/max låneperiod:1 mån - 3 år
Åldersgräns:20 år
Trustpilot Trustpilot: 4.5/5
Direktutbetalning: Ja
Betalningsanm. Ok: Ja
Utan UC: Ja, Safenode
Räkneexempel: Lån på 13 000 kr till 39% nominell årsränta i 1 år, 12 avbetalningar om 1 1380 kr och 108 kr i startavg. + 45 kr i aviavgift ger en eff. ränta på 58,82%. Totalt att återbetala 16 555 kr.
Låna nu Recension

Finansinspektionens kreditgivningsregler 2020

Samtliga långivare verksamma i Sverige är skyldiga enligt lag att göra en fullständig kreditupplysning hos ett godkänt kreditupplysningsföretag. Eftersom kunderna efterfrågar mildare kreditupplysningar som inte syns hos UC så har många långivare valt att använda sig att andra lösingar, nu senast Safenode för att inhämta den senaste kreditinformationen om låntagaren ekonomi.

När man ansöker om ett lån med Safenode så syns inte kreditupplysningen hos Upplysningscentralen (UC), och man behåller sin tidigare UC-score. Samtliga långivare går efter Finansinspektionens kreditutgivningsregler och har alla tillstånd som behövs.

En del lån på denna sida är högkostnadskrediter. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på Hallåkonsument.se (öppnas i ny flik).

Frågor & svar (snabbfaq)