Alla lån med Safenode, en kreditupplysning som inte syns hos UC

Safenode AB är det senaste kreditupplysningsbolaget på marknanden som lanserades så sent som 2020 och är en innovativ lösning inom kreditbranschen. En kreditupplysning hos Safenode fungerar på samma sätt som kreditupplysningar hos Bisnode och Creditsafe, det är alltså en alternativ lösning för personer som inte vill att lånet man tagit eller ansökt om ska synas hos UC. Genom att använda sig av ett annat kreditupplysningsbolag så påverkas inte kreditvärdigheten.

Smslån, kreditlån och snabblån med Safenode

I skrivande stund finns det endast två (2) kreditgivare som använder Safenode eftersom de är så nya, men vi förväntar oss att fler och fler långivare går över till Safenode allt eftersom. Hela listan med långivare som tar Safenode istället för UC syns nedan.

Sammanfattning för den här kategorin:
Kreditgivare (antal):2 st.
Lånebelopp:4 000 kr - 30 000 kr
Utbetalning direkt:2 st.
Utan UC:2 st.
Betalningsanm. Ok:0 st.
Eff. ränta:52.02% - 1280.19%

Lånebelopp

4 000 - 30 000 kr

Låneperiod

1 mån - 3 år

Startavgift

108 kr

Effektiv ränta

52.02% - 1280.19%

Åldersgräns

20 år
Räkneexempel: Lån på 13 000 kr till 39% nominell årsränta i 1 år, 12 avbetalningar om 1 1380 kr och 108 kr i startavg. + 45 kr i aviavgift ger en eff. ränta på 58,82%. Totalt att återbetala 16 555 kr.
Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

Lånebelopp

5 000 - 20 000 kr

Låneperiod

1 mån - tillsvidare

Startavgift

380 kr

Effektiv ränta

58.74 % - 147.16%

Åldersgräns

20 år
Räkneexempel: Kredit på 5 000 kr till 39% nominell årsränta i 1 år, 12 avbetalningar om 592 kr och 380 kr i uppl.avgift + 0 kr i aviavgift ger en effektiv ränta på 98,80%. Totalt att återbetala 7 114,76 kr.
Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.
Filtrera lån
Filtrera lån
4,000 kr 30,000 kr

En uppstickare inom kreditupplysningsbranschen

SafeNode AB är så nya att det inte finns så mycket information att ta del av än. Det vi vet med säkerhet idag är att Safenode uppfyller alla branschregler och har ett sedvanligt kreditupplysningstillstånd likt UC, Bisnode och Creditsafe. De verkar även inom KUL-lagstiftningen, en lag som skyddar de registrerades personliga integritet.

Finansinspektionens kreditutgivningsregler

Samtliga långivare verksamma i Sverige är skyldiga enligt lag att göra en fullständig kreditupplysning hos ett godkänt kreditupplysningsföretag. Eftersom kunderna efterfrågar mildare kreditupplysningar som inte syns hos UC så har många långivare valt att använda sig att andra lösingar, nu senast Safenode för att inhämta den senaste kreditinformationen om låntagaren ekonomi.

När man ansöker om ett lån med Safenode så syns inte kreditupplysningen hos Upplysningscentralen (UC), och man behåller sin tidigare UC-score. Samtliga långivare går efter Finansinspektionens kreditutgivningsregler och har alla tillstånd som behövs.

Uppgifter som hämtas av Safenode AB vid en kreditupplysning

Safenode hämtar alla nödvändiga uppgifter som krävs för att långivaren ska kunna besluta om de vill låna ut pengar till dig. Man kontrollerar bl.a. civilstatus, deklarerad inkomst samt andra pågående lån och krediter hos Safenode AB. Om låntagaren uppfyller alla grundkrav hos långivaren så kommer ett lån godkännas.

FAQ

Syns kreditupplysningen av Safenode hos UC?
En kreditupplysning som tas av ett alternativt kreditupplysningsbolag till UC syns inte hos UC. Detta eftersom UC endast sparar uppgifter som någon gång beställts hos dem. Detta innebär att ett lån via Safenode inte syns hos UC.
Hur många långivare använder Safenode?
I skrivande stund finns det endast två (2) långivare som använder sig av Safenode, dessa är Flexlimit och Meddelandelån. Men i och med att lånemarknaden växer hela tiden så tror vi att det successivt kommer tillkomma nya lån med Safenode.
Finns det någon risk med att låna pengar utan UC?
Det finns inga kända risker med att låna pengar utan UC kontroll. Det man ska ha i åtanke är att inte låna pengar om man ve att man kommer ha svårigheter att betala tillbaka lånet, bl.a. för att inte riskera betalningsanmärkning och ytterligare skuldsättning.
Vilka är de senaste långivarna?
2022 lanserades runt ett dussin nya långivare etablerade sig på den svenska marknaden och det finns ingenting som säger att det är påväg att mattas av 2023, snarare tvärtom - trots nya räntelagar och ett fortsatt räntetak på 39,5%. Förutom nya långivare har det även tillkommit nya varumärken och låneformer, som kryptolån.

Ute efter alla nya lån 2023? Kolla in vår uppdaterade lista.
Kan man låna med betalningsanmärkning(ar)?
Det går att hitta långivare som lånar ut pengar trots att man har betalningsanmärkningar, upp till 600.000 kr. Nackdelen är att räntan kan bli högre alternativt att max-lånebeloppet sänks eftersom kreditgivaren tar en större risk. Av 10 slumpvis utvalda långivare tillåter ungefär hälften minst en betalningsanmärkning.

Se alla lån som går att få trots en eller flera betalningsanmärkningar. Om du dessutom har skulder (hos KFM) så har vi även skuldfinansieringslån.
Vilka låneförmedlare har flest anslutna banker?
Desto fler anslutna långivare en låneförmedlare har, desto bättre chanser har man att hitta det lån som har bäst villkor och lägst ränta. I skrivande stund har Beefinance 40 anslutna banker & långivare, tätt därefter kommer Lendo med 35 anslutna långivare.
Går det att låna utan ränta och avgifter?
I dagsläget finns det några enstaka långivare som fortfarande marknadsför sina låneprodukter med räntefria perioder för nya kunder, även om de drastiskt minskat i antal. Ett räntefritt lån är det bästa alternativet om du behöver låna några tusenlappar som du tänkt betala tillbaka inom ett par veckor.

Se vår lista med alla räntefria lån eller använd vår filtreringsfunktion under respektive sida/kategori.
Hur snabbt kan ett lån betalas ut?
Utbetalningen sker antingen så snart lånet signerats eller direkt efter begärt uttag. Har du ansökt om ett P2P-lån så betalas det ut efter att det finansierats. Om man har samma bank som långivaren så tar det i genomsnitt 1 minut att få pengarna, har man en annan bank så kan det ta 1-3 dagar.

Bankerna Nordea, Swedbank, Handelsbanken, SEB och Danske Bank har flest anslutna långivare.
Kan man låna pengar utan UC?
Förfrågan om att låna pengar utan att få en notering i kreditupplysningen hos UC blir mer och mer önskvärt och det har de flesta långivare uppmärksammat. I dagsläget finns det en mängd kreditgivare med snabb-/smslån, mikrolån och krediter utan kreditprövning hos UC på lånebelopp upp till 300 000 kr.

Pantlån och företagslån är två andra låneformer som vanligtvis inte kräver UC.
Kan man få pengarna utbetalda på helgen?
Det går lika bra att få lånet utbetalt på en helgdag som en vanlig vardag, dock är antalet långivare som gör helgutbetalningar något färre. Helglån blir mer önskvärda vilket många långivare upptäckt och är orsaken till att det ofta tillkommer nya lån med utbetalning både lördag som söndag, men även röda dagar och andra högtider som nyår.

Här listar vi alla lån med utbetalningar på helgen.
Kan man låna med aktiva Kronofogdeskulder?
I dagsläget finns det 4 st. långivare som specialiserat sig på omstartslån som specifikt utformats för att betala av skulder hos Kronofogden (utöver pantlån), och som därför går att få med aktivt skuldsaldo. Notera att grundkraven kan bli avsevärt mycket högre än för ett vanligt blancolån, bl.a. högre inkomstkrav.

Den populäraste aktören är , tätt därefter kommer Svea Ekonomi . Båda bistår med rådgivning tills du blir helt skuldfri.
Kan man få skatteåterbäring på räntan?
Samtliga lån där alla kostnader lagts som ränta under ett deklarationsår blir automatiskt avdragsgilla i skattedeklarationen. Detta innebär att alla som betalat ränta får dra av 30% av nettoräntan (total räntekostnad + plusränta från sparkonto). Uträkningen av ränteavdraget sker automatiskt i Skatteverkets system.

Räntereduktionen du ska få du syns på det nuvarande kalenderårets skattedeklaration.
Vilka är de vanligaste lånetyperna?
Den lånetypen som har flest ansökningar* och som oftast marknadsförs av svenska kreditgivare är smslån, främst utan UC. Tätt därefter kommer blancolån som är en av världens äldsta låneformer. Kontokredit är en relativt ny låneprodukt som blir allt vanligare sedan Regeringens nya räntelagar trädde i kraft.

*Enligt vår statistik.
Hur betalas lånet tillbaka?
Inbetalningar sker i de flesta fall med faktura, antingen via e-post eller pappersavi (BG/PG). Några få långivare tillåter inbetalningar via Swish och kort. I samband med amorteringen så betalar man även ränta, en procentuell avgift som betalas in i samband med att du amorterar ditt lån månadsvis.

Här ingår alla avgifter (avi-, startavgift, förseningsavgift) och varierar kraftigt mellan olika kreditgivare.
Cashloans anslutna långivare (110 st.)
Cashloans.nu samarbetar med över 100 långivare och låneförmedlare som vi regelbundet uppdaterar. Dessa är bl.a. Ferratum, Mobillån, Sambla, Klara Lån, Avida Finans, Snabbfinans, Bynk, Risicum och många fler. Vi tar regelbundet bort de kreditbolag som fått många negativa omdömen och lägger till aktörer som uppfyller våra krav samt passar våra besökare.
Vilken kontokredit har lägst månadsränta?
I dagsläget har Komplett Bank den lägsta krediträntan bland våra anslutna långivare, 0,41% - 1,66%, Merax kommer tätt efter med 1,19% medan Tryggkredit har en månadsränta på 2,08%. Räntan baseras på långivarens förutbestämda ränta enligt SEKKI-avtalet.

Läs mer om räntor och se all relevant FAQ här.
Grundkriterier och lånevillkor
De generella grundkraven som måste uppfyllas hos alla långivare är att du är myndig, bor i Sverige och har någon form av inkomst som säkrar att lånet blir återbetalt till fullo. Man ska också ha ett bankkonto hos en svensk bank, exempelvis SEB eller Nordea.

De specifika kraven för långivaren du tänkt låna pengar hos står längst ner i recensionen.
Lägsta och högsta lånebeloppet
Det lägsta lånebeloppet att ansöka om som privatperson är 500 kr, som mest 600.000 kr (utan säkerhet) via våra anslutna långivare. Högre lånebelopp förekommer också, men kräver säkerhet, bl.a. pantlån. Hur mycket pengar man sedan får låna baseras på den nuvarande kreditvärdigheten och framtida återbetalningsförmågan.

Kreditgivare inom företagslån har ännu höre max-lånebelopp, över 1.000.000 kr.