Lånebelopp

  10 000 - 500 000 kr

  Låneperiod

  1 - 15 år

  Startavgift

  0 kr

  Effektiv ränta

  6.11% - 12.24%

  Åldersgräns

  18 år
  Räkneexempel: Lån på 100 000 kr till 7,45% nom. årsränta (rörlig) i 10 år, 120 avbetalningar om 1 198 kr och 0 kr i startavg. + 0 kr i aviavgift ger en eff. ränta på 7,71%. Tot. att återbetala 143 760 kr.

  Leta Lån: Omdöme, TrustScore och FAQ

  Leta Lån utnämner sig till låneexperter och är idag en av Sveriges mest använda och betrodda låneförmedlare. Leta Lån fokuserar främst på enkla och tydliga privatlån upp till 500 000 kr, i samarbete med Lendo™. Här finns även renoveringslån, topplån (kontantinsatslån) och samlingslån.

  En betalningsanmärkning betyder inte automatiskt avslag hos Leta Lån, dock sänks max-lånebeloppet till 150 000 kr och inkomstkraven ökar**. Här kan även personer utan fast anställning hitta ett lån (med medsökande).

  Passar LetaLån dig?

  • Passar dig med betalningsanmärkningar
  • Samla lån eller hitta ett bra privatlån – ingen säkerhet krävs
  • Passar personer med låg kreditvärdighet, som att sakna fast anställning (kräver medsökande)
  • Svar från 30 olika banker, ränta från 2,95%
  • I samarbete med välkända Lendo™
  • Det negativa: Högre inkomstkrav om man har betalningsanmärkningar (årsinkomst på 120 000 kr). Öppettiderna står inte specificerade på hemsidan.

  Kreditupplysning

  När du ansöker om lån via Leta Lån så utförs en (1) kreditupplysning hos UC, och tillbaka kommer upp till 30 skräddarsydda låneförslag från banker som tävlar om att låna ut pengar till dig. Det är alltid kostnadsfritt att göra en ansökan och om du skulle ångra dig så kan du alltid avstå från att ta ett lån.

  Några anslutna långivare och banker hos Leta Lån är:

  • Wasa Kredit
  • Villabanken
  • MoneyGo
  • ICA Banken
  • Santander Consumer Bank
  • FOREX Bank
  • Swedbank
  • Marginalen Bank
  • Resurs Bank
  • Re:Member Bank
  • SevenDay
  • MedMera Bank
  • Aasa Kredit
  • GoodCash
  • Bynk
  • Konsumentkredit
  • Euroloan
  • SEB
  • Lån & Spar Bank
  • Credento
  • Lendify
  • Nordax Bank
  • Ikano Bank
  • Bigbank
  • PayEx
  • Resurs Bank
  • Avida Finans
  • Svea Ekonomi

  Lån med medsökande

  Genom att ta med en till person som står på lånet så ökar chanserna att få både bättre villkor och lägre ränta. En medsökande ger långivaren den extra säkerheten de kan behöva att lånet verkligen blir betalt, speciellt om låntagaren har en svag kreditvärdighet i form av exempelvis många betalningsanmärkningar eller flera förfrågningar hos UC. För att ha med en medsökande behöver alla övriga grundkrav vara uppfyllda.

  Utbetalningsintervall och ansökningsprocess

  Om du och kreditinstitutet (långivaren) du valt har exakt samma bank så kommer pengarna direkt efter signerat lånelöfte (med BankID/annan e-legitimation). Om man har en annan bank kommer pengarna dagen efter. Leta Lån kan som låneförmedlare inte påverka utbetalningstiderna.

  Grundkriterier

  • Ha fyllt 18 år
  • Skuldfri från Kronofogden i minst 6 månader
  • Inget krav på fast anställning för lån under 30 000 kr – extraarbete/vikariat går också bra. Vid en provanställning är det viktigt att det är minst sex (6) månader kvar av anställningen.
  • Inkomstkrav om du har betalningsanmärkning: 120 000 kr/år.
  • Inkomstkrav: Deklarerad inkomst på 100 000 kr/år (lån under 30 000 kr) eller 110 000 kr/år (lån över 30 000 kr)

  Kundservice och slutsats

  Kontoret går att kontakta via e-post och telefon och har samma öppettider som Lendo. Leta Lån får ett medelbetyg från oss trots att de nyligen sänkte sin ränta, men eftersom de är en del av Lendo™ så ser vi inte vitsen med ytterligare en lånemäklare som marknaden, eftersom de har exakt samma anslutna banker och villkor som Lendo™.

  Har du lånat av Leta Lån? Lämna din åsikt!

  Har du testat denna långivare? Dela med dig av din upplevelse eller läs andras omdömen nedan.

  Kundernas snittbetyg:

  Den här långivare har inte fått några recensioner än. Var först med att recensera.
  1 stjärna: Mycket dålig 2 stjärnor: Dålig 3 stjärnor: Medel 4 stjärnor: Bra 5 stjärnor: Utmärkt

  Liknande långivare

  Relaterade låneaktörer som vi tror skulle passa dig:

  Lånebelopp

  5 000 - 600 000 kr

  Låneperiod

  1 - 15 år

  Startavgift

  0 kr - 495 kr

  Effektiv ränta

  3.01% - 22.59%

  Åldersgräns

  18 år
  Räkneexempel: Lån på 150 000 kr till 6,95% nominell rörlig ränta i 10 år, 120 avbetalningar om 1 738 kr och 0 kr i startavg. + 0 kr i aviavgift ger en eff. ränta på 7,18%. Totalt att återbetala 208 532 kr.

  Lånebelopp

  5 000 - 600 000 kr

  Låneperiod

  1 - 20 år

  Startavgift

  0 kr - 495 kr

  Effektiv ränta

  3.01% - 22.59%

  Åldersgräns

  18 år
  Räkneexempel: Lån på 150 000 kr till 6,95% nominell rörlig ränta i 10 år, 120 avbetalningar om 1 738 kr och 0 kr i startavg. + 0 kr i aviavgift ger en eff. ränta på 7,18%. Totalt att återbetala 208 532 kr.

  FAQ

  Vilka är de senaste långivarna?
  2023 lanserades runt ett halvt dussin nya långivare etablerade sig på den svenska marknaden, och det finns ingenting som säger att det är påväg att mattas av 2024, snarare tvärtom - trots nya räntelagar och ett fortsatt räntetak på 39,5%. Förutom nya långivare har det även tillkommit nya varumärken och låneformer, som kryptolån.

  Se vår uppdaterade lista med nya lån här.
  Kan man låna med betalningsanmärkning(ar)?
  Det går att hitta långivare som lånar ut pengar trots att man har betalningsanmärkningar, upp till 600.000 kr. Nackdelen är att räntan kan bli högre alternativt att max-lånebeloppet sänks eftersom kreditgivaren tar en större risk. Av 10 slumpvis utvalda långivare tillåter ungefär hälften minst en betalningsanmärkning.

  Se alla lån som går att få trots en eller flera betalningsanmärkningar. Om du dessutom har skulder (hos KFM) så har vi även skuldfinansieringslån.
  Vilka låneförmedlare har flest anslutna banker?
  Desto fler anslutna långivare en låneförmedlare har, desto bättre chanser har man att hitta det lån som har bäst villkor och lägst ränta. I skrivande stund har Beefinance 40 anslutna banker & långivare, tätt därefter kommer Lendo med 35 anslutna långivare.
  Går det att låna utan ränta och avgifter?
  I dagsläget finns det några enstaka långivare som fortfarande marknadsför sina låneprodukter med räntefria perioder för nya kunder, även om de drastiskt minskat i antal. Ett räntefritt lån är det bästa alternativet om du behöver låna några tusenlappar som du tänkt betala tillbaka inom ett par veckor.

  Se vår lista med alla räntefria lån eller använd vår filtreringsfunktion under respektive sida/kategori.
  Hur snabbt kan ett lån betalas ut?
  Utbetalningen sker antingen så snart lånet signerats eller direkt efter begärt uttag. Har du ansökt om ett P2P-lån så betalas det ut efter att det finansierats. Om man har samma bank som långivaren så tar det i genomsnitt 1 minut att få pengarna, har man en annan bank så kan det ta 1-3 dagar.

  Bankerna Nordea, Swedbank, Handelsbanken, SEB och Danske Bank har flest anslutna långivare.
  Kan man låna pengar utan UC?
  Förfrågan om att låna pengar utan att få en notering i kreditupplysningen hos UC blir allt mer önskvärd, och det har de flesta långivare uppmärksammat. För närvarande finns det 45 smslån, mikrolån och kontokrediter utan kreditupplysning hos UC på lånebelopp upp till 300 000 kr.

  Pantlån och företagslån är två andra låneformer som vanligtvis inte kräver UC.
  Kan man få pengarna utbetalda på helgen?
  Det går lika bra att få lånet utbetalt på en helgdag som en vanlig vardag, dock är antalet långivare som gör helgutbetalningar något färre. Helglån blir mer önskvärda vilket många långivare upptäckt och är orsaken till att det ofta tillkommer nya lån med utbetalning både lördag som söndag, men även röda dagar och andra högtider som nyår.

  Här listar vi alla lån med utbetalningar på helgen.
  Kan man låna med aktiva Kronofogdeskulder?
  I dagsläget finns det 4 st. långivare som specialiserat sig på omstartslån som specifikt utformats för att betala av skulder hos Kronofogden (utöver pantlån), och som därför går att få med aktivt skuldsaldo. Notera att grundkraven kan bli avsevärt mycket högre än för ett vanligt blancolån, bl.a. högre inkomstkrav.

  Den populäraste aktören är , tätt därefter kommer Svea Ekonomi . Båda bistår med rådgivning tills du blir helt skuldfri.
  Kan man få skatteåterbäring på räntan?
  Samtliga lån där alla kostnader lagts som ränta under ett deklarationsår blir automatiskt avdragsgilla i skattedeklarationen. Detta innebär att alla som betalat ränta får dra av 30% av nettoräntan (total räntekostnad + plusränta från sparkonto). Uträkningen av ränteavdraget sker automatiskt i Skatteverkets system.

  Räntereduktionen du ska få du syns på det nuvarande kalenderårets skattedeklaration.
  Vilka är de vanligaste lånetyperna?
  Den lånetypen som har flest ansökningar* och som oftast marknadsförs av svenska kreditgivare är smslån, främst utan UC. Tätt därefter kommer blancolån som är en av världens äldsta låneformer. Kontokredit är en relativt ny låneprodukt som blir allt vanligare sedan Regeringens nya räntelagar trädde i kraft.

  *Enligt vår statistik.
  Hur betalas lånet tillbaka?
  Inbetalningar sker i de flesta fall med faktura, antingen via e-post eller pappersavi (BG/PG). Några få långivare tillåter inbetalningar via Swish och kort. I samband med amorteringen så betalar man även ränta, en procentuell avgift som betalas in i samband med att du amorterar ditt lån månadsvis.

  Här ingår alla avgifter (avi-, startavgift, förseningsavgift) och varierar kraftigt mellan olika kreditgivare.
  Cashloans anslutna långivare (110 st.)
  Cashloans.nu samarbetar med över 100 långivare och låneförmedlare som vi regelbundet uppdaterar. Dessa är bl.a. Ferratum, Mobillån, Sambla, Klara Lån, Avida Finans, Snabbfinans, Bynk, Risicum och många fler. Vi tar regelbundet bort de kreditbolag som fått många negativa omdömen och lägger till aktörer som uppfyller våra krav samt passar våra besökare.
  Vilken kontokredit har lägst månadsränta?
  I dagsläget har Komplett Bank den lägsta krediträntan bland våra anslutna långivare, 0,41% - 1,66%, Merax kommer tätt efter med 1,19% medan Tryggkredit har en månadsränta på 2,08%. Räntan baseras på långivarens förutbestämda ränta enligt SEKKI-avtalet.

  Läs mer om räntor och se all relevant FAQ här.
  Grundkriterier och lånevillkor
  De generella grundkraven som måste uppfyllas hos alla långivare är att du är myndig, bor i Sverige och har någon form av inkomst som säkrar att lånet blir återbetalt till fullo. Man ska också ha ett bankkonto hos en svensk bank, exempelvis SEB eller Nordea.

  De specifika kraven för långivaren du tänkt låna pengar hos står längst ner i recensionen.
  Lägsta och högsta lånebeloppet
  Det lägsta lånebeloppet att ansöka om som privatperson är 500 kr, som mest 600.000 kr (utan säkerhet) via våra anslutna långivare. Högre lånebelopp förekommer också, men kräver säkerhet, bl.a. pantlån. Hur mycket pengar man sedan får låna baseras på den nuvarande kreditvärdigheten och framtida återbetalningsförmågan.

  Kreditgivare inom företagslån har ännu höre max-lånebelopp, över 1.000.000 kr.