Lånebelopp

10 000 - 500 000 kr

Låneperiod

1 - 15 år

Startavgift

399 kr

Effektiv ränta

9.45% - 18.3%

Åldersgräns

20 år
Räkneexempel: Lån på 100 000 kr till 8,97% nom. årsränta (rörlig) i 8 år, 96 avbetalningar om 1 495 kr och 399 kr i startavg. + 19 kr i aviavgift ger en eff. ränta på 9,86%. Totalt att återbetala 143 561 kr.

Resurs Bank: Samlings-/privatlån

Resurs Bank är en väletablerad långivare med fokus på kreditkort, privatlån och samlingslån utan säkerhet. Lånebeloppen startar från 10 000 kr och uppgår till 500 000 kr med en löptid på 1 – 15 år. Den rörliga räntan hamnar mellan 4.21% – 19.14% och är ett s.k. annuitetslån vilket innebär att du betalar lika mycket månadsvis under hela amorteringsperioden. Här kan man även göra andra typer av ärenden, som att öppna sparkonto.

Resurs Bank har varit etablerade på den svenska finansmarknaden i snart ett decennium och står under Finansinspektionens tillsyn. De har sitt säte och huvudkontor i Helsingborg.

Passar Resurs Bank dig?

 • Privatlån, samlingslån och kreditkort
 • Utbetalning inom 1-3 dagar
 • Passar personer med lågt deklarerad årsinkomst, 100 000 kr
 • Låna pengar med en medsökande för bättre villkor
 • Besked direkt med BankID
 • Kreditupplysning hos Upplysningscentralen
 • Öka lånebeloppet när du vill under låneperioden
 • Det negativa: Kundsupporten har stängt på helger. Relativt hög effektiv ränta på lån med kort löptid.

Ett alternativ för dig med låg inkomst

Resurs Bank är en av få långivare med låga inkomstkrav, minimum 100 000 kr per år i deklarerad årsinkomst. Orsaken är att de har relativt låga lånebelopp och löptid, i kombination med att man inte accepterar låg kreditvärdighet i form av många förfrågningar hos UC, betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden. Resurs Bank passar alltså personer med bra kreditvärdighet, men låg inkomst.

Notera att man alltid gör en individuell bedömning. Har du en bra kreditvärdighet så ökar chanserna att få låna.

Besked direkt, men utbetalning inom ett par dagar

Efter att låneansökan signerats och godkänts så gör Resurs Bank utbetalningen direkt, men lånet kommer inte direkt till kontot. Här ligger utbetalningsintervallet på mellan 1-3 dagar, oavsett vilken tid på dygnet ansökan godkänns eller vilken bank man är ansluten till.

Teckna betalförsäkring om något oväntat händer, som arbetslöshet

Hos Resurs Bank kan du teckna låneskyddsförsäkring på ditt lån om något oväntat skulle hända, som ofrivillig arbetslöshet. Den täcker även dödsfall och kan tecknas av såväl företag (egenföretagare) och privatpersoner. Dock omfattas inte egenföretagare av försäkringsskydd vid arbetslöshet, och löntagare omfattas inte om man blir inlagd på lasarett. Betalförsäkringen omfattar kostnaden du har för lånet i max 1 år. Försäkringen tecknas hos Resurs Bank på uppdrag av Solid Försäkring.

Priset är en viss procent av det lånade beloppet – desto mer du betalar av din skuld, desto mindre kommer försäkringen kosta per månad.

Samla gamla lån och krediter med låg ränta

Förutom privatlån så har Resurs Bank även samlingslån som kan användas till att samla dyra skulder och krediter, ett s.k. hopbakslån. Samlingslånet kommer med samma villkor som privatlånet, där räntan sätts individuellt i samband med ansökan. Detta låter dig endast ha en faktura att hålla reda på, och därmed endast en utgift, istället för flera olika fakturor med olika avgifter.

Godtar inte betalningsanmärkningar

Resurs Bank accepterar inga låntagare med betalningsanmärkningar, oavsett ålder på dessa eller hur många betalningsanmärkningar man har. För att kunna låna pengar hos Resurs Bank så måste man ha väntat ut de 3 åren en betalningsanmärkning fortfarande syns hos UC. Detta innefattar även skuldsaldo hos Kronofogden.

Om man har betalningsanmärkningar och behöver låna pengar så rekommenderar vi att du kollar in på stora sida med långivare som accepterar betalningsanmärkning(ar) här.

Grundkriterier

 • Ha fyllt 20 år
 • Inneha fast anställning, pension/förtidspension eller vara egenföretagare
 • Inte ha skuld hos Kronofogden eller betalningsanmärkningar
 • Ha god kreditvärdighet
 • Inte ha en skyddad identitet
 • Inkomstkrav: 100 000 kr/år från pension, anställning (deltidsanställning, fast anställning, eget företag)

Kundservice, kontakt och utbetalningsintervall

Resurs Bank har öppet måndag-fredag mellan kl. 9:00 – 17:00, helger stängt. De kontaktas enklast via telefon och e-post, men vi saknar en chatt. Vi testade att skicka ett mail med några frågor och uppdaterar recensionen när vi fått svar och kan då beräkna svarstiden. Uppdatering: Vi fick svar redan dagen efter vilket ökar slutbetyget för Resurs Bank.

Hur snabbt betalar Resurs Bank ut pengarna?

Pengarna betalas ut direkt men landar på ditt konto inom 1-3 dagar, oavsett vilken bank du har och påverkas inte av vilken tid på dygnet låneansökan skickas in eller godkänns. Hela beloppet betalas ut i en klumpsumma.

Har du lånat av Resurs Bank? Lämna din åsikt!

Har du testat denna långivare? Dela med dig av din upplevelse eller läs andras omdömen nedan.

Kundernas snittbetyg:

Den här långivare har inte fått några recensioner än. Var först med att recensera.
1 stjärna: Mycket dålig 2 stjärnor: Dålig 3 stjärnor: Medel 4 stjärnor: Bra 5 stjärnor: Utmärkt

Liknande långivare

Relaterade låneaktörer som vi tror skulle passa dig:

Lånebelopp

15 000 - 500 000 kr

Låneperiod

2 - 15 år

Startavgift

0 kr

Effektiv ränta

3.67% - 10.36%

Åldersgräns

20 år
Räkneexempel: Ett lån på 90 000 kr till 4,90% nom. årsränta (rörlig) i 8 år, 96 avbetalningar á 1 165 kr och 0 kr i startavg. + 20 kr i aviavgift ger en effektiv ränta på 5,5%. Totalt att återbetala 111 051 kr.

Lånebelopp

10 000 - 150 000 kr

Låneperiod

1 - 10 år

Startavgift

595 kr

Effektiv ränta

8.39% - 25.27%

Åldersgräns

20 år
  Räkneexempel: Lån på 24 000 kr till 21,6% nominell årsränta i 6,8 år, 82 avbetalningar om 576 kr och 595 kr i uppl.avgift + 19 kr i adm.avgift ger en eff. ränta på 26,59%. Tot. att återbetala 48 800 kr.

  FAQ

  Vilka är de senaste långivarna?
  2023 lanserades runt ett halvt dussin nya långivare etablerade sig på den svenska marknaden, och det finns ingenting som säger att det är påväg att mattas av 2024, snarare tvärtom - trots nya räntelagar och ett fortsatt räntetak på 39,5%. Förutom nya långivare har det även tillkommit nya varumärken och låneformer, som kryptolån.

  Se vår uppdaterade lista med nya lån här.
  Kan man låna med betalningsanmärkning(ar)?
  Det går att hitta långivare som lånar ut pengar trots att man har betalningsanmärkningar, upp till 600.000 kr. Nackdelen är att räntan kan bli högre alternativt att max-lånebeloppet sänks eftersom kreditgivaren tar en större risk. Av 10 slumpvis utvalda långivare tillåter ungefär hälften minst en betalningsanmärkning.

  Se alla lån som går att få trots en eller flera betalningsanmärkningar. Om du dessutom har skulder (hos KFM) så har vi även skuldfinansieringslån.
  Vilka låneförmedlare har flest anslutna banker?
  Desto fler anslutna långivare en låneförmedlare har, desto bättre chanser har man att hitta det lån som har bäst villkor och lägst ränta. I skrivande stund har Beefinance 40 anslutna banker & långivare, tätt därefter kommer Lendo med 35 anslutna långivare.
  Går det att låna utan ränta och avgifter?
  I dagsläget finns det några enstaka långivare som fortfarande marknadsför sina låneprodukter med räntefria perioder för nya kunder, även om de drastiskt minskat i antal. Ett räntefritt lån är det bästa alternativet om du behöver låna några tusenlappar som du tänkt betala tillbaka inom ett par veckor.

  Se vår lista med alla räntefria lån eller använd vår filtreringsfunktion under respektive sida/kategori.
  Hur snabbt kan ett lån betalas ut?
  Utbetalningen sker antingen så snart lånet signerats eller direkt efter begärt uttag. Har du ansökt om ett P2P-lån så betalas det ut efter att det finansierats. Om man har samma bank som långivaren så tar det i genomsnitt 1 minut att få pengarna, har man en annan bank så kan det ta 1-3 dagar.

  Bankerna Nordea, Swedbank, Handelsbanken, SEB och Danske Bank har flest anslutna långivare.
  Kan man låna pengar utan UC?
  Förfrågan om att låna pengar utan att få en notering i kreditupplysningen hos UC blir allt mer önskvärd, och det har de flesta långivare uppmärksammat. För närvarande finns det 45 smslån, mikrolån och kontokrediter utan kreditupplysning hos UC på lånebelopp upp till 300 000 kr.

  Pantlån och företagslån är två andra låneformer som vanligtvis inte kräver UC.
  Kan man få pengarna utbetalda på helgen?
  Det går lika bra att få lånet utbetalt på en helgdag som en vanlig vardag, dock är antalet långivare som gör helgutbetalningar något färre. Helglån blir mer önskvärda vilket många långivare upptäckt och är orsaken till att det ofta tillkommer nya lån med utbetalning både lördag som söndag, men även röda dagar och andra högtider som nyår.

  Här listar vi alla lån med utbetalningar på helgen.
  Kan man låna med aktiva Kronofogdeskulder?
  I dagsläget finns det 4 st. långivare som specialiserat sig på omstartslån som specifikt utformats för att betala av skulder hos Kronofogden (utöver pantlån), och som därför går att få med aktivt skuldsaldo. Notera att grundkraven kan bli avsevärt mycket högre än för ett vanligt blancolån, bl.a. högre inkomstkrav.

  Den populäraste aktören är , tätt därefter kommer Svea Ekonomi . Båda bistår med rådgivning tills du blir helt skuldfri.
  Kan man få skatteåterbäring på räntan?
  Samtliga lån där alla kostnader lagts som ränta under ett deklarationsår blir automatiskt avdragsgilla i skattedeklarationen. Detta innebär att alla som betalat ränta får dra av 30% av nettoräntan (total räntekostnad + plusränta från sparkonto). Uträkningen av ränteavdraget sker automatiskt i Skatteverkets system.

  Räntereduktionen du ska få du syns på det nuvarande kalenderårets skattedeklaration.
  Vilka är de vanligaste lånetyperna?
  Den lånetypen som har flest ansökningar* och som oftast marknadsförs av svenska kreditgivare är smslån, främst utan UC. Tätt därefter kommer blancolån som är en av världens äldsta låneformer. Kontokredit är en relativt ny låneprodukt som blir allt vanligare sedan Regeringens nya räntelagar trädde i kraft.

  *Enligt vår statistik.
  Hur betalas lånet tillbaka?
  Inbetalningar sker i de flesta fall med faktura, antingen via e-post eller pappersavi (BG/PG). Några få långivare tillåter inbetalningar via Swish och kort. I samband med amorteringen så betalar man även ränta, en procentuell avgift som betalas in i samband med att du amorterar ditt lån månadsvis.

  Här ingår alla avgifter (avi-, startavgift, förseningsavgift) och varierar kraftigt mellan olika kreditgivare.
  Cashloans anslutna långivare (110 st.)
  Cashloans.nu samarbetar med över 100 långivare och låneförmedlare som vi regelbundet uppdaterar. Dessa är bl.a. Ferratum, Mobillån, Sambla, Klara Lån, Avida Finans, Snabbfinans, Bynk, Risicum och många fler. Vi tar regelbundet bort de kreditbolag som fått många negativa omdömen och lägger till aktörer som uppfyller våra krav samt passar våra besökare.
  Vilken kontokredit har lägst månadsränta?
  I dagsläget har Komplett Bank den lägsta krediträntan bland våra anslutna långivare, 0,41% - 1,66%, Merax kommer tätt efter med 1,19% medan Tryggkredit har en månadsränta på 2,08%. Räntan baseras på långivarens förutbestämda ränta enligt SEKKI-avtalet.

  Läs mer om räntor och se all relevant FAQ här.
  Grundkriterier och lånevillkor
  De generella grundkraven som måste uppfyllas hos alla långivare är att du är myndig, bor i Sverige och har någon form av inkomst som säkrar att lånet blir återbetalt till fullo. Man ska också ha ett bankkonto hos en svensk bank, exempelvis SEB eller Nordea.

  De specifika kraven för långivaren du tänkt låna pengar hos står längst ner i recensionen.
  Lägsta och högsta lånebeloppet
  Det lägsta lånebeloppet att ansöka om som privatperson är 500 kr, som mest 600.000 kr (utan säkerhet) via våra anslutna långivare. Högre lånebelopp förekommer också, men kräver säkerhet, bl.a. pantlån. Hur mycket pengar man sedan får låna baseras på den nuvarande kreditvärdigheten och framtida återbetalningsförmågan.

  Kreditgivare inom företagslån har ännu höre max-lånebelopp, över 1.000.000 kr.