Likvidum: Recension, TrustScore och FAQ

Likvidum är den senaste låneförmedlaren 2019 inom hopbakslån/samlingslån, billån och privatlån som med en kreditförfrågan hos UC hittar alla lån man är godkänd för. Lånebeloppen startar från 10 000 kr upp till 500 000 kr med en löptid på 1 – 15 år. Här kan även personer med betalningsanmärkningar hitta ett bra lån så länge det inte är färska eller fler än 5 stycken.

Likvidum samarbetar med 12 noggrant utvalda banker, nedan listar vi alla deras anslutna långivare och deras uppläggningsavgifter. En ansökan är alltid kostnadsfri och tar inte mer än 5 minuter att slutföra.

Passar Likvidum dig?

 • Utmärkta kundrecensioner hos Trustpilot
 • Har långivare med blancolån, samlingslån, kontantinsatslån och bil-/båtlån
 • Snabb och gratis låneansökan med Bank-ID
 • Trots betalningsanmärkningar – låna med upp till 5 betalningsanmärkningar
 • Rörlig ränta – lös lånet i förtid utan andra extrakostnader
 • En kreditupplysning hos men flera lånelöften
 • Det negativa: Har endast 12 anslutna banker (konkurrenterna har mellan 30-38+).

En kostnadsfri lösning som sänker månadskostnaderna

Om du är en av de personer som samlat på dig många gamla smslån, krediter och blancolån genom åren som idag kostar en mängd pengar bara i avgifter, så är en rekommenderad lösning att samla alla lån till ett och samma hopbakslån. Fördelen är att du endast har en faktura att hålla koll på, samtidigt som du får en längre ränta och framförallt lägre månadskostnad.

Likvidums anslutna långivare är specialiserade på denna typ av samlingslån.

Samla lån och krediter trots betalningsanmärkningar

En betalningsanmärkning innebär att man någon gång i livet misskött sin ekonomi. Det betyder inte automatiskt att man är slarvig eller vägrar betala sina fakturor, men många långivare drar sig för att låna ut pengar till personer med betalningsanmärkningar.

Detta gäller inte alla Likvidums anslutna långivare, utan här tar man hänsyn till flera betalningsanmärkningar (upp till 5 stycken) så länge de inte är helt färska. De ska därför helst vara 6 månader eller äldre.

Övriga avgifter och räntor

Uppläggningsavgifterna har ett spann mellan 0 – 500 kr. Räntan är rörlig och sätts av respektive långivare beroende på kreditvärdighet, men hamnar alltid mellan 2.95% – 18.95%.

Likvidum har nu 12 st. anslutna banker

Här hittar vi 12 väletablerade kreditgivare som funnits på den svenska finansmarknaden i flera år. Gemensamt är att de har samma typer av lån (P2P-lån, privatlån och samlingslån) samt kan under vissa omständigheter acceptera låg kreditvärdighet, som många förfrågningar hos UC eller betalningsanmärkningar.

Uppläggningsavgiften visas i parentes nedan:

Grundkriterier

 • Ha fyllt 18 år
 • Fast bostadsadress i Sverige
 • Inte ha aktivt skuldsaldo hos Kronofogden
 • Betalningsanmärkningar får inte vara fler än 5 eller färska (yngre än 6 månader)
 • Inkomstkrav: Deklarerad inkomst på minst 120 000 kr/år, dvs. 10 000 kr/mån

Har du lånat av Likvidum? Lämna din åsikt!

Har du testat denna långivare? Dela med dig av din upplevelse eller läs andras omdömen nedan.

Kundernas snittbetyg:

Den här långivare har inte fått några recensioner än. Var först med att recensera.
1 stjärna: Mycket dålig 2 stjärnor: Dålig 3 stjärnor: Medel 4 stjärnor: Bra 5 stjärnor: Utmärkt

Liknande långivare

Relaterade låneaktörer som vi tror skulle passa dig:

Lånebelopp

5 000 - 600 000 kr

Låneperiod

1 - 15 år

Startavgift

0 kr - 495 kr

Effektiv ränta

3.01% - 22.59%

Åldersgräns

18 år
Räkneexempel: Lån på 150 000 kr till 6,95% nominell rörlig ränta i 10 år, 120 avbetalningar om 1 738 kr och 0 kr i startavg. + 0 kr i aviavgift ger en eff. ränta på 7,18%. Totalt att återbetala 208 532 kr.

FAQ

Vilka är de senaste långivarna?
2023 lanserades runt ett halvt dussin nya långivare etablerade sig på den svenska marknaden, och det finns ingenting som säger att det är påväg att mattas av 2024, snarare tvärtom - trots nya räntelagar och ett fortsatt räntetak på 39,5%. Förutom nya långivare har det även tillkommit nya varumärken och låneformer, som kryptolån.

Se vår uppdaterade lista med nya lån här.
Kan man låna med betalningsanmärkning(ar)?
Det går att hitta långivare som lånar ut pengar trots att man har betalningsanmärkningar, upp till 600.000 kr. Nackdelen är att räntan kan bli högre alternativt att max-lånebeloppet sänks eftersom kreditgivaren tar en större risk. Av 10 slumpvis utvalda långivare tillåter ungefär hälften minst en betalningsanmärkning.

Se alla lån som går att få trots en eller flera betalningsanmärkningar. Om du dessutom har skulder (hos KFM) så har vi även skuldfinansieringslån.
Vilka låneförmedlare har flest anslutna banker?
Desto fler anslutna långivare en låneförmedlare har, desto bättre chanser har man att hitta det lån som har bäst villkor och lägst ränta. I skrivande stund har Beefinance 40 anslutna banker & långivare, tätt därefter kommer Lendo med 35 anslutna långivare.
Går det att låna utan ränta och avgifter?
I dagsläget finns det några enstaka långivare som fortfarande marknadsför sina låneprodukter med räntefria perioder för nya kunder, även om de drastiskt minskat i antal. Ett räntefritt lån är det bästa alternativet om du behöver låna några tusenlappar som du tänkt betala tillbaka inom ett par veckor.

Se vår lista med alla räntefria lån eller använd vår filtreringsfunktion under respektive sida/kategori.
Hur snabbt kan ett lån betalas ut?
Utbetalningen sker antingen så snart lånet signerats eller direkt efter begärt uttag. Har du ansökt om ett P2P-lån så betalas det ut efter att det finansierats. Om man har samma bank som långivaren så tar det i genomsnitt 1 minut att få pengarna, har man en annan bank så kan det ta 1-3 dagar.

Bankerna Nordea, Swedbank, Handelsbanken, SEB och Danske Bank har flest anslutna långivare.
Kan man låna pengar utan UC?
Förfrågan om att låna pengar utan att få en notering i kreditupplysningen hos UC blir allt mer önskvärd, och det har de flesta långivare uppmärksammat. För närvarande finns det 45 smslån, mikrolån och kontokrediter utan kreditupplysning hos UC på lånebelopp upp till 300 000 kr.

Pantlån och företagslån är två andra låneformer som vanligtvis inte kräver UC.
Kan man få pengarna utbetalda på helgen?
Det går lika bra att få lånet utbetalt på en helgdag som en vanlig vardag, dock är antalet långivare som gör helgutbetalningar något färre. Helglån blir mer önskvärda vilket många långivare upptäckt och är orsaken till att det ofta tillkommer nya lån med utbetalning både lördag som söndag, men även röda dagar och andra högtider som nyår.

Här listar vi alla lån med utbetalningar på helgen.
Kan man låna med aktiva Kronofogdeskulder?
I dagsläget finns det 4 st. långivare som specialiserat sig på omstartslån som specifikt utformats för att betala av skulder hos Kronofogden (utöver pantlån), och som därför går att få med aktivt skuldsaldo. Notera att grundkraven kan bli avsevärt mycket högre än för ett vanligt blancolån, bl.a. högre inkomstkrav.

Den populäraste aktören är , tätt därefter kommer Svea Ekonomi . Båda bistår med rådgivning tills du blir helt skuldfri.
Kan man få skatteåterbäring på räntan?
Samtliga lån där alla kostnader lagts som ränta under ett deklarationsår blir automatiskt avdragsgilla i skattedeklarationen. Detta innebär att alla som betalat ränta får dra av 30% av nettoräntan (total räntekostnad + plusränta från sparkonto). Uträkningen av ränteavdraget sker automatiskt i Skatteverkets system.

Räntereduktionen du ska få du syns på det nuvarande kalenderårets skattedeklaration.
Vilka är de vanligaste lånetyperna?
Den lånetypen som har flest ansökningar* och som oftast marknadsförs av svenska kreditgivare är smslån, främst utan UC. Tätt därefter kommer blancolån som är en av världens äldsta låneformer. Kontokredit är en relativt ny låneprodukt som blir allt vanligare sedan Regeringens nya räntelagar trädde i kraft.

*Enligt vår statistik.
Hur betalas lånet tillbaka?
Inbetalningar sker i de flesta fall med faktura, antingen via e-post eller pappersavi (BG/PG). Några få långivare tillåter inbetalningar via Swish och kort. I samband med amorteringen så betalar man även ränta, en procentuell avgift som betalas in i samband med att du amorterar ditt lån månadsvis.

Här ingår alla avgifter (avi-, startavgift, förseningsavgift) och varierar kraftigt mellan olika kreditgivare.
Cashloans anslutna långivare (110 st.)
Cashloans.nu samarbetar med över 100 långivare och låneförmedlare som vi regelbundet uppdaterar. Dessa är bl.a. Ferratum, Mobillån, Sambla, Klara Lån, Avida Finans, Snabbfinans, Bynk, Risicum och många fler. Vi tar regelbundet bort de kreditbolag som fått många negativa omdömen och lägger till aktörer som uppfyller våra krav samt passar våra besökare.
Vilken kontokredit har lägst månadsränta?
I dagsläget har Komplett Bank den lägsta krediträntan bland våra anslutna långivare, 0,41% - 1,66%, Merax kommer tätt efter med 1,19% medan Tryggkredit har en månadsränta på 2,08%. Räntan baseras på långivarens förutbestämda ränta enligt SEKKI-avtalet.

Läs mer om räntor och se all relevant FAQ här.
Grundkriterier och lånevillkor
De generella grundkraven som måste uppfyllas hos alla långivare är att du är myndig, bor i Sverige och har någon form av inkomst som säkrar att lånet blir återbetalt till fullo. Man ska också ha ett bankkonto hos en svensk bank, exempelvis SEB eller Nordea.

De specifika kraven för långivaren du tänkt låna pengar hos står längst ner i recensionen.
Lägsta och högsta lånebeloppet
Det lägsta lånebeloppet att ansöka om som privatperson är 500 kr, som mest 600.000 kr (utan säkerhet) via våra anslutna långivare. Högre lånebelopp förekommer också, men kräver säkerhet, bl.a. pantlån. Hur mycket pengar man sedan får låna baseras på den nuvarande kreditvärdigheten och framtida återbetalningsförmågan.

Kreditgivare inom företagslån har ännu höre max-lånebelopp, över 1.000.000 kr.