Marginalen Bank

Marginalen Bank är specialiserade på omstartslån och privatlån från 25 000 kr till 500 000 kr med löptider på upp till 15 år. Dessa lån finns tillgängliga både med och utan säkerhet, och beroende på vilket lån du ansöker om så varierar den effektiva räntan mellan 6,68% – 20,49%. För att ge extra trygghet kan kunder lägga till ett låneskydd hos Marginalen Bank. Detta skydd täcker lånets kostnader vid bl.a. arbetslöshet.

Har du en betalningsanmärkning? I så fall kan du ansöka om omstartslånet hos Marginalen Bank. En betalningsanmärkning eller ett aktivt skuldsaldo hos Kronofogden påverkar inte dina chanser att få ett lån.

Passar Marginalen Bank dig?

 • Låna upp till 500 000 kr utan krav på säkerhet
 • Godtar betalningsanmärkningar
 • Löptid mellan 2 – 15 år
 • Utbetalning inom 2-5 bankdagar
 • Lån trots skuldsaldo hos Kronofogden med bostaden som säkerhet*
 • Privatlån som kan användas som samlingslån för att sänka månadsutgifterna
 • Negativt: Lågt max-lånebelopp och kortare löptid än konkurrenterna. Några kunder upplevde att det tog lång tid att få utbetalningen till kontot.

Marginalen Bank omstartslån: Ett alternativ vid skuld hos Kronofogden

Marginalen Banks omstartslån passar personer som behöver samla lån, renovera eller investera i en bostad, trots att man dras med betalningsanmärkningar och obetalda skulder. Omstartslånet kan även användas för att bli skuldfri hos Kronofogden och kommer därför med lite andra förutsättningar än privatlånet.

… men kräver bostaden som säkerhet

En bostad du tänker köpa eller redan äger blir *säkerheten för omstartslånet. Om du äger bostaden så måste det initiala huslånet vara helt återbetalt innan du kan ansöka om omstartslånet. Marginalen Bank är den enda långivaren bland våra anslutna aktörer som accepterar bostaden som säkerhet trots aktiv skuld hos Kronofogden.

Detta gör också att de platsar på vår stora sida om att låna pengar trots skuld, samt får ett extra högt slutbetyg.

Högre inkomstkrav och andra grundkrav för omstartslånet

För att kunna ansöka om ett omstartslån är minimikraven att man är 20 år fyllda, är folkbokförd i Sverige sedan många år tillbaka och har en årsinkomst på minst 200 000 kr, med medsökande (sambo, maka, make) ska den gemensamma årsinkomsten vara minst 500 000 kr.

Blancolån om du har en fläckfri kredithistorik

Har du ingen betalningsanmärkning så är Marginalen Banks privatlån det bästa alternativet. Signera enkelt med BankID direkt, svaret kommer direkt på skärmen och lånet betalas ut samma dag till alla svenska banker.

Låna pengar och öppna bankkonto med bra ränta samtidigt

Marginalen Bank är ett utmärkt alternativ för dig som vill öppna olika typer av konton som spar- och lönekonto, högräntekonto och fasträntekonto med bra räntor att se fram emot att ta del av vid årskiftet. Det går smidigt till Marginalen Bank som även ordnar allt det praktiska som att kontakta din nuvarande bank samt flyttar över autogiro.

Individuell ränta som sätts efter UC kreditprövning

Marginalen Bank gör en kreditupplysning och sätter räntan beroende på din kreditvärdighet och dina förutsättningar. Desto bättre inkomst och kreditvärdighet, desto lägre blir den individuella räntan. Besked kommer direkt inom några minuter och utbetalningen sker inom 2-5 dagar.

För att ansöka om privatlånet så är du 20 år fyllda, fri från betalningsanmärkningar och ha en årsinkomst på minst 200 000 kr. Omstartslånet har högre krav (se nedan).

Grundkriterier

 • Ha fyllt 20 år
 • Folkbokförd i Sverige
 • Ha BankID/Mobilt BankID aktiverat
 • Bankkonto i svensk bank
 • Söker du privatlån så får du inte ha betalningsanmärkning
 • Inkomstkrav: Regelbunden årsinkomst på minst 200 000 kr, med medsökande 400 000 kr (gemensamt)

Kundsupport, öppettider och utbetalningsintervall

Supporten är öppen 7 dagar i veckan och står redo att besvara frågor och funderingar via telefon, mail och brev. Öppet alla dagar i veckan, måndag-fredag mellan kl. 8-20 och helger kl. 9-17. Låneansökan kan göras dygnet runt men handläggs endast under öppettiderna.

Hur snabbt betalar Marginalen Bank ut pengarna?

Utbetalningen sker så snabbt lånet blivit godkänt, men tar i genomsnitt mellan 2-3 bankdagar att synas på kontot.

Har du lånat av Marginalen Bank? Lämna din åsikt!

Har du testat denna långivare? Dela med dig av din upplevelse eller läs andras omdömen nedan.

Kundernas snittbetyg:

Den här långivare har inte fått några recensioner än. Var först med att recensera.
1 stjärna: Mycket dålig 2 stjärnor: Dålig 3 stjärnor: Medel 4 stjärnor: Bra 5 stjärnor: Utmärkt

Liknande långivare

Relaterade låneaktörer som vi tror skulle passa dig:

FAQ

Vilka är de senaste långivarna?
2023 lanserades runt ett halvt dussin nya långivare etablerade sig på den svenska marknaden, och det finns ingenting som säger att det är påväg att mattas av 2024, snarare tvärtom - trots nya räntelagar och ett fortsatt räntetak på 39,5%. Förutom nya långivare har det även tillkommit nya varumärken och låneformer, som kryptolån.

Se vår uppdaterade lista med nya lån här.
Kan man låna med betalningsanmärkning(ar)?
Det går att hitta långivare som lånar ut pengar trots att man har betalningsanmärkningar, upp till 600.000 kr. Nackdelen är att räntan kan bli högre alternativt att max-lånebeloppet sänks eftersom kreditgivaren tar en större risk. Av 10 slumpvis utvalda långivare tillåter ungefär hälften minst en betalningsanmärkning.

Se alla lån som går att få trots en eller flera betalningsanmärkningar. Om du dessutom har skulder (hos KFM) så har vi även skuldfinansieringslån.
Vilka låneförmedlare har flest anslutna banker?
Desto fler anslutna långivare en låneförmedlare har, desto bättre chanser har man att hitta det lån som har bäst villkor och lägst ränta. I skrivande stund har Beefinance 40 anslutna banker & långivare, tätt därefter kommer Lendo med 35 anslutna långivare.
Går det att låna utan ränta och avgifter?
I dagsläget finns det några enstaka långivare som fortfarande marknadsför sina låneprodukter med räntefria perioder för nya kunder, även om de drastiskt minskat i antal. Ett räntefritt lån är det bästa alternativet om du behöver låna några tusenlappar som du tänkt betala tillbaka inom ett par veckor.

Se vår lista med alla räntefria lån eller använd vår filtreringsfunktion under respektive sida/kategori.
Hur snabbt kan ett lån betalas ut?
Utbetalningen sker antingen så snart lånet signerats eller direkt efter begärt uttag. Har du ansökt om ett P2P-lån så betalas det ut efter att det finansierats. Om man har samma bank som långivaren så tar det i genomsnitt 1 minut att få pengarna, har man en annan bank så kan det ta 1-3 dagar.

Bankerna Nordea, Swedbank, Handelsbanken, SEB och Danske Bank har flest anslutna långivare.
Kan man låna pengar utan UC?
Förfrågan om att låna pengar utan att få en notering i kreditupplysningen hos UC blir allt mer önskvärd, och det har de flesta långivare uppmärksammat. För närvarande finns det 45 smslån, mikrolån och kontokrediter utan kreditupplysning hos UC på lånebelopp upp till 300 000 kr.

Pantlån och företagslån är två andra låneformer som vanligtvis inte kräver UC.
Kan man få pengarna utbetalda på helgen?
Det går lika bra att få lånet utbetalt på en helgdag som en vanlig vardag, dock är antalet långivare som gör helgutbetalningar något färre. Helglån blir mer önskvärda vilket många långivare upptäckt och är orsaken till att det ofta tillkommer nya lån med utbetalning både lördag som söndag, men även röda dagar och andra högtider som nyår.

Här listar vi alla lån med utbetalningar på helgen.
Kan man låna med aktiva Kronofogdeskulder?
I dagsläget finns det 4 st. långivare som specialiserat sig på omstartslån som specifikt utformats för att betala av skulder hos Kronofogden (utöver pantlån), och som därför går att få med aktivt skuldsaldo. Notera att grundkraven kan bli avsevärt mycket högre än för ett vanligt blancolån, bl.a. högre inkomstkrav.

Den populäraste aktören är , tätt därefter kommer Svea Ekonomi . Båda bistår med rådgivning tills du blir helt skuldfri.
Kan man få skatteåterbäring på räntan?
Samtliga lån där alla kostnader lagts som ränta under ett deklarationsår blir automatiskt avdragsgilla i skattedeklarationen. Detta innebär att alla som betalat ränta får dra av 30% av nettoräntan (total räntekostnad + plusränta från sparkonto). Uträkningen av ränteavdraget sker automatiskt i Skatteverkets system.

Räntereduktionen du ska få du syns på det nuvarande kalenderårets skattedeklaration.
Vilka är de vanligaste lånetyperna?
Den lånetypen som har flest ansökningar* och som oftast marknadsförs av svenska kreditgivare är smslån, främst utan UC. Tätt därefter kommer blancolån som är en av världens äldsta låneformer. Kontokredit är en relativt ny låneprodukt som blir allt vanligare sedan Regeringens nya räntelagar trädde i kraft.

*Enligt vår statistik.
Hur betalas lånet tillbaka?
Inbetalningar sker i de flesta fall med faktura, antingen via e-post eller pappersavi (BG/PG). Några få långivare tillåter inbetalningar via Swish och kort. I samband med amorteringen så betalar man även ränta, en procentuell avgift som betalas in i samband med att du amorterar ditt lån månadsvis.

Här ingår alla avgifter (avi-, startavgift, förseningsavgift) och varierar kraftigt mellan olika kreditgivare.
Cashloans anslutna långivare (110 st.)
Cashloans.nu samarbetar med över 100 långivare och låneförmedlare som vi regelbundet uppdaterar. Dessa är bl.a. Ferratum, Mobillån, Sambla, Klara Lån, Avida Finans, Snabbfinans, Bynk, Risicum och många fler. Vi tar regelbundet bort de kreditbolag som fått många negativa omdömen och lägger till aktörer som uppfyller våra krav samt passar våra besökare.
Vilken kontokredit har lägst månadsränta?
I dagsläget har Komplett Bank den lägsta krediträntan bland våra anslutna långivare, 0,41% - 1,66%, Merax kommer tätt efter med 1,19% medan Tryggkredit har en månadsränta på 2,08%. Räntan baseras på långivarens förutbestämda ränta enligt SEKKI-avtalet.

Läs mer om räntor och se all relevant FAQ här.
Grundkriterier och lånevillkor
De generella grundkraven som måste uppfyllas hos alla långivare är att du är myndig, bor i Sverige och har någon form av inkomst som säkrar att lånet blir återbetalt till fullo. Man ska också ha ett bankkonto hos en svensk bank, exempelvis SEB eller Nordea.

De specifika kraven för långivaren du tänkt låna pengar hos står längst ner i recensionen.
Lägsta och högsta lånebeloppet
Det lägsta lånebeloppet att ansöka om som privatperson är 500 kr, som mest 600.000 kr (utan säkerhet) via våra anslutna långivare. Högre lånebelopp förekommer också, men kräver säkerhet, bl.a. pantlån. Hur mycket pengar man sedan får låna baseras på den nuvarande kreditvärdigheten och framtida återbetalningsförmågan.

Kreditgivare inom företagslån har ännu höre max-lånebelopp, över 1.000.000 kr.