Privatlån utan säkerhet, upp till 600.000 kr (med BankID)

Om du har en regelbunden inkomst och bra kreditvärdighet så är ett privatlån det bästa alternativet som billigast lånar ut pengarna du behöver.

Ett privatlån rekommenderas för dig som exempelvis vill ta körkort, köpa en bil, renovera - men kan också med fördel användas till att betala av dyra smslån eller något annat du anser är viktigare för stunden, men inte har de ekonomiska tillgångarna till. Motsatsen till ett blancolån är ett bostadslån där du har bostaden som säkerhet (läs mer nedan).

Här listar vi alla långivare med större blancolån upp till 600.000 kr, inklusive passande kreditlån och liknande låneprodukter som kreditgivarna marknadsför som sedvanliga privatlån. Här förekommer även alla låneförmedlare som hittar den lägsta räntan på flera olika privatlån samtidigt med en (1) kreditupplysning.

Blancolån utan kreditupplysning hos UC

Ett privatlån utan UC är mycket fördelaktigt för dig som inte vill att kreditupplysningen ska synas hos UC. I skrivande stund så finns det 4 långivare med större privatlån som inte använder UC utan vänder sig till andra upplysningsbolag, som Bisnode eller Creditsafe istället. Det högsta lånebeloppet är 80.000 kr utan UC och hittas bl.a. hos Untie .

Svårt att hitta rätt privatlån? Använd en låneförmedlare för att hitta alla privatlån du är godkänd för med individuella räntor som avgörs av din kreditvärdighet (en kreditupplysning ger flera lånelöften). Sambla har hög TrustScore medan Advisa har flest anslutna banker (35 st.) samt godtar betalningsanmärkningar.

Sammanfattning för den här kategorin

Filtrera lån

1,000 kr 600,000 kr

Inga lån matchade dina kriterier

Testa att filtrera igen med andra kriterier, eller prova att öka/sänka lånebeloppet.

Privatlån trots betalningsanmärkningar - går det?

Om du samlat på dig flera betalningsanmärkningar som fortfarande syns vid en kreditupplysning, så kan du ändå trots betalningsanmärkningen hitta ett lämpligt privatlån så länge kreditgivaren anser att du inte riskerar ytterligare skuldsättning (regler enligt Finansinspektionen). En låneförmedlare är det mest rekommenderade alternativet som kostnadsfritt hittar det billigaste privatlånet för dig trots att du har aktiva betalningsanmärkningar.

Här kan lånevillkoren ändras om man har anmärkningar, hos Avida Finans får man högre ränta, medan max-lånebeloppet ändras och blir lägre hos Lån för alla .

Färsk betalningsanmärkning? Vänta med att ansöka om ett privatlån

Det är inte rekommenderat att göra en ansökan om betalningsanmärkningen tillkom för mindre än 6 månader sedan, då det drastiskt minskar sannolikheten att få ett lån då det signalerar att man nyligen haft återbetalningssvårigheter. Har man skuldsaldo hos Kronofogden så går det inte att låna pengar (utan säkerhet) alls utom hos Sefina Pantbank, utan här måste man ansöka om ett skuldfinansieringslån.

Enkel låneansökan och besked direkt med BankID

När du använder Bank-ID som e-legitimation så får långivaren ditt medgivande att omgående ta en kreditupplysning i ditt namn, och kan därför direkt (under öppettiderna) ge besked om lånet blivit godkänt via mail, SMS eller notis (via långivarens app) på under en (1) timme efter inskickad ansökan. Långivaren betalar därefter ut pengarna automatiskt till det angivna personkontot, men kan ta upp till 3 bankdagar beroende på bankernas överföringstider.

Skaffa/aktivera BankID

Några saker att tänka på innan du ansöker om lån

Ett lån innebär att man åtar sig en avbetalningsplan mot att snabbare finansiera något man anser sig ha behov av nu. Innan man ansöker om att låna pengar så finns det ett par saker man kan ha i åtanke, med först ska man ställa sig frågan - behöver man verkligen det man tänkt använda lånet till nu, eller är det ett impulsköp? Går det eventuellt att få ihop pengarna på ett annat sätt som inte belastar privatekonomin?

Privatlånets vanligaste användningsområden