Cashloans logo

Låna pengar utan ränta (med BankID)

I och med antalet långivare ökar, så ökar även antalet räntefria lån och blir helt räntefritt förutsatt att du betalar tillbaka lånet i tid.

I dagsläget finns det 3 st. lån utan ränta på belopp från 1000 kr i 7, 14 eller 30 dagar. Ett räntefritt lån ska inte blandas ihop med den sedvanliga ångerrätten på 14 dagar, eftersom ångerrätten regleras av konsumentlagen samtidigt som man fortfarande behöver betala ränta för den tid man haft pengarna till sitt förfogande. Ett riktigt räntefritt lån innebär att 100% av räntekostnaden för utlåningen i sig under en viss period för ett specifikt belopp blir helt utan kostnad och där du bara betalar tillbaka lånebeloppet.

Procent-tecken. Nedan visar vi en komplett lista med alla snabblån, kontokrediter och blancolån som är helt utan ränta, inklusive villkor. En del räntefria lån är utan UC och går att få med betalningsanmärkning(ar). Den lägsta krediträntan är 3,3% - 39,5% med effektiva räntor mellan 4,79% – 1280,19% efter den räntefria perioden.

Sammanfattning för den här kategorin

Filtrera lån

3,000 kr 300,000 kr
Öppet nu
Bynk (logo).
14 dagar räntefritt
Ränta*: 0%
Uppl.avgift: 398 kr
Lägsta lånebelopp: 10,000 kr
Högsta lånebelopp: 300,000 kr
Min-/max låneperiod: 14 - 14 dagar
Åldersgräns: 20 år
Trustpilot Trustpilot: 4/5
Direktutbetalning: Ja
Betalningsanm. Ok: Nej
Utan UC: Nej
Låna nu Recension
Öppet nu
Profilkredit (logo).
Räntefri månad
Ränta*: 0%
Uppl.avgift: 395 kr
Lägsta lånebelopp: 3,000 kr
Högsta lånebelopp: 25,000 kr
Min-/max låneperiod: 30 - 30 dagar
Åldersgräns: 20 år
Trustpilot Trustpilot: 4.6/5
Direktutbetalning: Ja
Betalningsanm. Ok: Ja
Utan UC: Ja, Bisnode
Låna nu Recension
Öppet nu
Loanstep (logo).
14 dagar räntefritt
Ränta*: 0%
Uppl.avgift: 0 kr - 500 kr
Lägsta lånebelopp: 3,000 kr
Högsta lånebelopp: 25,000 kr
Min-/max låneperiod: 7 - 14 dagar
Åldersgräns: 20 år
Trustpilot Trustpilot: 4.6/5
Direktutbetalning: Ja
Betalningsanm. Ok: Ja
Utan UC: Ja, Bisnode
Låna nu Recension

Rätt kriterier gör lånet helt räntefritt

Om långivaren endast tillåter vissa lånebelopp/löptider räntefria (vilket är standard idag), så behöver man ange rätt kriterier och återbetala lånet inom den angivna max-låneperioden (du ser de exakta villkoren i tabellen ovan). Observera att vi här enbart listar aktuella lån utan ränta, här tar vi alltså inte med några andra nykunds-rabatter, så som betalfria månader då låneprodukten alltid förlängs med motsvarande period och tillhörande kreditränta.

Så här aktiverar du den räntefria perioden på Bynks privatlån. För att tillämpa den räntefria perioden hos Bynk så behöver du kontakta kundsupporten och meddela att du tänkt betala tillbaka inom den räntefria tidsfristen (maximalt 14 dagar) så Bynk är medvetna om detta. Hos övriga kreditgivare behöver du inte göra något särskilt - förutom att återbetala lånet i tid.

Så gör du för att ansöka (steg för steg-guide):

1. Hur mycket behöver du låna? Bestäm hur mycket pengar du behöver låna (du ser alla räntefria max-lånebelopp i listan eller i recensionen).

2. Klicka på 'Låna nu' så skickas du direkt till den valda långivaren du vill låna hos. Observera att du inte kan ha lånat hos den specifika långivaren tidigare, eftersom endast nya kunder lånar räntefritt.

3. Dra reglaget för önskat lånebelopp och ha BankID eller annan e-legitimation tillgänglig för att kunna signera/bekräfta lånet (som Instantor®, Trustly, Telia e-legitimation)

4. Betala tillbaka lånet inom den angivna tidsfristen, annars tillkommer ränta och andra avgifter (läs mer nedan).

Undvik oväntade kostnader genom att betala tillbaka i tid

När du ansöker om denna typ av lån så behöver du vara extra försiktig med att betala tillbaka i tid. Även om du skulle vara någon dag sen med inbetalningen så kommer ränta läggas på, och syftet med lånet går förlorat. En långivare har alltid en gräns för hur länge de lånar ut pengarna utan ränta, läs därför villkoren väldigt noggrant innan du ansöker. Kasta gärna ett extra öga på andra avgifter, som aviavgiften som en del långivare lägger till.

Kostnader och avgifter efter den räntefria perioden

För att undvika några som helst kostnader så är det viktigt att återbetala hela lånebeloppet i en och samma inbetalning innan fakturans förfallodag. Om man missar detta, så läggs ränta (årsränta, effektiv ränta + kreditränta) till direkt, tillsammans med eventuella aviavgifter, startavgifter och förseningsavgifter som kan bli väldigt kostsamma om man inte räknade med fler avgifter utöver den lånade summan.

Peka över -symbolen till höger om 'Ränta*' för att se aktuella räntesatser efter gratisperioden.

Dramatisk minskning av antalet räntefria lån på marknaden

En långivare vill locka till sig nya kunder. precis som alla andra företag. Då är ett argument (USP) att ge kunderna en gratisperiod eftersom man vill konkurrera med andra aktörer. När Regeringen tillämpade de nya räntelagarna kring nominell maxränta så satte dom automatiskt stopp för räntefria snabblån med långa löptider på över 30 dagar. Nu är det endast vid undantagsfall, bl.a. Black Friday, som långivare med räntefria perioder på 60-90 dagar kan tecknas. Detta var alltså vanligare förr och var mer en regel än undantag för de flesta kontokrediter.

En långivare vill locka till sig nya kunder, precis som alla andra företag. Då är ett argument (USP) att ge kunderna en gratisperiod eftersom man vill konkurrera med andra aktörer.

Frågor och svar (snabbfaq)