Om oss, nyheter och FAQ

Cashloans.nu har allt du behöver veta om konsumentkrediter. Här listar vi Sveriges bästa och mest betrodda långivare, låneförmedlare och mindre banker som specialiserat sig på blancolån utan säkerhet, snabblån, lån utan UC, kontokrediter, svenska företagslån, bolån/topplån och kontantinsatslån, samlingslån/saneringslån och mycket mer. Samtliga kreditgivare använder BankID för en säker låneansökan och besked direkt.

Redaktionen på Cashloans.nu har läst på om alla olika låneformer och tagit reda på vilka villkor och räntor de olika långivarna verkligen har. Du hittar dessutom dagsaktuella räntor, uppläggningsavgifter och andra kostnader som oftast står i det finstilta och kan vara svåra att hitta.

Bild på Finansinspektionens logotyp. Samtliga kredit-/lånebolag samt banker på Cashloans.nu står under tillsyn av Finansinspektionen vilket är en svensk myndighet som reglerar lånebranschen och ser till att oseriösa aktörer stängs ner eller aldrig etablerar sig.

Egenutvecklad lånegenerator

Tack vare vår unika, egenutvecklade filtreringsfunktion under respektive undersida/kategori hittar du snabbt det lån som passar dig bäst, och kan sedan i lugn och ro läsa igenom alla recensioner eller ansöka om lån. Klicka på Låna nu för att komma till långivarens ansökningsformulär eller läsa vidare om långivaren du är intresserad av (öppnas i ny flik).

Information om Cashloans.nu

Cashloans.nu är ingen långivare eller låneförmedlare utan en webbplats som listar ett stort urval långivare så att du som besökare enklare ska kunna hitta ett passande lån. Vilka långivare vi sedan recenserar baserar vi på en rad olika faktorer, bl.a. vilka lånetyper de har. Här har vi främst fokuserat på smslån, kontokrediter och privatlån (utan säkerhet), men utökar hela tiden med nya långivare, låneförmedlare och intressanta lånetyper.

Observera att vi alltid tar bort de kreditbolag som fått för många negativa omdömen, eller som inte verkar uppskattas av våra besökare. Cashloans.nu har sen starten 2016 haft över 1 000 000 besökare.

Skribenter med personlig erfarenhet

Skribenterna på Cashloans.nu har lång erfarenhet av lån, inte bara genom att ha ansökt om kreditkort, studentlån och refinansieringslån. Tillsammans med daglig research kring de vanligaste låneprodukterna och ett genuint intresse för pengar så har vi lyckats bygga upp en stor kunskapsdatabas som idag stavas Cashloans.nu.

Några källor som vi oftast återkommer till och hämtar aktuell information ifrån är bl.a. Finansinspektionen, Regeringens hemsida, Avanza, Konsumentverket samt andra statliga förvaltningsmyndigheter.

Tack vare ett stort intresse av hur den vardagliga ekonomin påverkar oss och en mängd fritid så kan vi förse er besökare med den information vi tror att ni behöver för att kunna ta ett bra och välgrundat ekonomiskt beslut.

Faktakoll och förstahandsinformation av konsumentlån

Cashloans.nu strävar alltid efter att uppdatera med dagsaktuell information, men observera att det är villkoren på långivarens webbplats som gäller vid lånetillfället. Cashloans.nu tar inget ansvar för skillnader mellan angivna räntesatser och den slutliga räntan/villkor hos aktören. Se alltid representativt exempel innan du ansöker.

Redaktionen på Cashloans.nu får förstahandsinformation från alla långivare för att kunna presentera korrekt fakta som stämmer överens med dagsaktuell information.

Sponsring av våra fyrfotade vänner<3

Tack vare er besökare, så har vi på Cashloans kunnat donera en mängd tid, pengar, mat ch kärlek till flera hund-, häst- och katthem runt om Malta & andra länder, inklusive Humane Society International, BARCS Animal Shelter och Four Paws

Vi på Cashloans anser att våra fyrfotade vänner därute är det viktigaste och bästa vi har och nu när klimatet förändras så behöver vi göra mer än någonsin. Vill du också bidra? Läs mer och donera direkt här:

Humane Society International: http://hsi.org/ .
Four Paws: https://www.four-paws.org.uk/

En promenad om dagen till Duck Village (Gzira, Malta)

Hit promenerar vi nästan dagligen och ger ankorna, kaninerna, svanarna, hamstrarna en stor dos med färsk sallad, nyplockade morötter, gurkor, tomater, färskt vatten och annat vi vet att dom älskar. De hemlösa katterna glöms inte bort och får såklart lite finare kattmat, ibland med något extra gott som blötfoder eller kattgodis.

Besök Duck Village på Facebook

Kommande investeringar: The Ocean Cleanup

Vi som står bakom Cashloans tycker inte om när människor smutsar ner vår natur. Vi känner ingen flygskam – istället känner vi skräp- och plastskam utöver vår överkonsumptionskam och har därför beslutat att när vi kommit upp i ett rimligt belopp som faktiskt gör skillnad så kommer vi donera allt till The Ocean Cleanup.

Läs mer om The Ocean Cleanup: https://www.theoceancleanup.com/

18/2 – Den första stora summan donerades av WK Operations LTD som vi vet kommer göra skillnad.

Låna smart: Stoppa den skenande hästen

Hästen är den som har tagit ett lån utan att ha rätt förutsättningar. Kreditgivaren har alltså inte utfört den kreditupplysning som man måste ta enligt kreditupplysningslagen . Lånet kan visa sig vara ogiltigt. Datainspektionen reglerar lagar och stoppar oseriösa kreditföretag på marknaden som inte utför korrekta kreditprövningar.

Cashloans.nu listar endast seriösa och betrodda långivare

Cashloans listar endast seriösa långivare som använder sig av betrodda kreditupplysningsföretag. Redaktionen vill också upplysa om att man aldrig ska ta ett lån som man vet att man inte kommer kunna betala tillbaka eller kan komma att få ytterligare ekonomiska problem för.

Rådgivning för en långsiktigt hållbar privatekonomi

Ute efter ekonomitips om hur du kan få lönen att räcka längre, eller rådgivning kring hur du optimerar planeringen av din ekonomi och sparande? Se gärna vår stora guide med smarta spar- och budgettips, skriven av vår kunniga skribent med lång erfarenhet inom kreditkorts- och sparbranschen.

FAQ

Vilka är de senaste långivarna?
2023 lanserades runt ett halvt dussin nya långivare etablerade sig på den svenska marknaden, och det finns ingenting som säger att det är påväg att mattas av 2024, snarare tvärtom - trots nya räntelagar och ett fortsatt räntetak på 39,5%. Förutom nya långivare har det även tillkommit nya varumärken och låneformer, som kryptolån.

Se vår uppdaterade lista med nya lån här.
Kan man låna med betalningsanmärkning(ar)?
Det går att hitta långivare som lånar ut pengar trots att man har betalningsanmärkningar, upp till 600.000 kr. Nackdelen är att räntan kan bli högre alternativt att max-lånebeloppet sänks eftersom kreditgivaren tar en större risk. Av 10 slumpvis utvalda långivare tillåter ungefär hälften minst en betalningsanmärkning.

Se alla lån som går att få trots en eller flera betalningsanmärkningar. Om du dessutom har skulder (hos KFM) så har vi även skuldfinansieringslån.
Vilka låneförmedlare har flest anslutna banker?
Desto fler anslutna långivare en låneförmedlare har, desto bättre chanser har man att hitta det lån som har bäst villkor och lägst ränta. I skrivande stund har Beefinance 40 anslutna banker & långivare, tätt därefter kommer Lendo med 35 anslutna långivare.
Går det att låna utan ränta och avgifter?
I dagsläget finns det några enstaka långivare som fortfarande marknadsför sina låneprodukter med räntefria perioder för nya kunder, även om de drastiskt minskat i antal. Ett räntefritt lån är det bästa alternativet om du behöver låna några tusenlappar som du tänkt betala tillbaka inom ett par veckor.

Se vår lista med alla räntefria lån eller använd vår filtreringsfunktion under respektive sida/kategori.
Hur snabbt kan ett lån betalas ut?
Utbetalningen sker antingen så snart lånet signerats eller direkt efter begärt uttag. Har du ansökt om ett P2P-lån så betalas det ut efter att det finansierats. Om man har samma bank som långivaren så tar det i genomsnitt 1 minut att få pengarna, har man en annan bank så kan det ta 1-3 dagar.

Bankerna Nordea, Swedbank, Handelsbanken, SEB och Danske Bank har flest anslutna långivare.
Kan man låna pengar utan UC?
Förfrågan om att låna pengar utan att få en notering i kreditupplysningen hos UC blir allt mer önskvärd, och det har de flesta långivare uppmärksammat. För närvarande finns det 45 smslån, mikrolån och kontokrediter utan kreditupplysning hos UC på lånebelopp upp till 300 000 kr.

Pantlån och företagslån är två andra låneformer som vanligtvis inte kräver UC.
Kan man få pengarna utbetalda på helgen?
Det går lika bra att få lånet utbetalt på en helgdag som en vanlig vardag, dock är antalet långivare som gör helgutbetalningar något färre. Helglån blir mer önskvärda vilket många långivare upptäckt och är orsaken till att det ofta tillkommer nya lån med utbetalning både lördag som söndag, men även röda dagar och andra högtider som nyår.

Här listar vi alla lån med utbetalningar på helgen.
Kan man låna med aktiva Kronofogdeskulder?
I dagsläget finns det 4 st. långivare som specialiserat sig på omstartslån som specifikt utformats för att betala av skulder hos Kronofogden (utöver pantlån), och som därför går att få med aktivt skuldsaldo. Notera att grundkraven kan bli avsevärt mycket högre än för ett vanligt blancolån, bl.a. högre inkomstkrav.

Den populäraste aktören är , tätt därefter kommer Svea Ekonomi . Båda bistår med rådgivning tills du blir helt skuldfri.
Kan man få skatteåterbäring på räntan?
Samtliga lån där alla kostnader lagts som ränta under ett deklarationsår blir automatiskt avdragsgilla i skattedeklarationen. Detta innebär att alla som betalat ränta får dra av 30% av nettoräntan (total räntekostnad + plusränta från sparkonto). Uträkningen av ränteavdraget sker automatiskt i Skatteverkets system.

Räntereduktionen du ska få du syns på det nuvarande kalenderårets skattedeklaration.
Vilka är de vanligaste lånetyperna?
Den lånetypen som har flest ansökningar* och som oftast marknadsförs av svenska kreditgivare är smslån, främst utan UC. Tätt därefter kommer blancolån som är en av världens äldsta låneformer. Kontokredit är en relativt ny låneprodukt som blir allt vanligare sedan Regeringens nya räntelagar trädde i kraft.

*Enligt vår statistik.
Hur betalas lånet tillbaka?
Inbetalningar sker i de flesta fall med faktura, antingen via e-post eller pappersavi (BG/PG). Några få långivare tillåter inbetalningar via Swish och kort. I samband med amorteringen så betalar man även ränta, en procentuell avgift som betalas in i samband med att du amorterar ditt lån månadsvis.

Här ingår alla avgifter (avi-, startavgift, förseningsavgift) och varierar kraftigt mellan olika kreditgivare.
Cashloans anslutna långivare (110 st.)
Cashloans.nu samarbetar med över 100 långivare och låneförmedlare som vi regelbundet uppdaterar. Dessa är bl.a. Ferratum, Mobillån, Sambla, Klara Lån, Avida Finans, Snabbfinans, Bynk, Risicum och många fler. Vi tar regelbundet bort de kreditbolag som fått många negativa omdömen och lägger till aktörer som uppfyller våra krav samt passar våra besökare.
Vilken kontokredit har lägst månadsränta?
I dagsläget har Komplett Bank den lägsta krediträntan bland våra anslutna långivare, 0,41% - 1,66%, Merax kommer tätt efter med 1,19% medan Tryggkredit har en månadsränta på 2,08%. Räntan baseras på långivarens förutbestämda ränta enligt SEKKI-avtalet.

Läs mer om räntor och se all relevant FAQ här.
Grundkriterier och lånevillkor
De generella grundkraven som måste uppfyllas hos alla långivare är att du är myndig, bor i Sverige och har någon form av inkomst som säkrar att lånet blir återbetalt till fullo. Man ska också ha ett bankkonto hos en svensk bank, exempelvis SEB eller Nordea.

De specifika kraven för långivaren du tänkt låna pengar hos står längst ner i recensionen.
Lägsta och högsta lånebeloppet
Det lägsta lånebeloppet att ansöka om som privatperson är 500 kr, som mest 600.000 kr (utan säkerhet) via våra anslutna långivare. Högre lånebelopp förekommer också, men kräver säkerhet, bl.a. pantlån. Hur mycket pengar man sedan får låna baseras på den nuvarande kreditvärdigheten och framtida återbetalningsförmågan.

Kreditgivare inom företagslån har ännu höre max-lånebelopp, över 1.000.000 kr.