Lån med direktutbetalning till SEB (Skandinaviska Enskilda Banken)

Om du har banken SEB och är ute efter en långivare med direkt utbetalning till SEB så finns det en rad aktörer att titta närmare på. SEB är en av Sveriges äldsta banker vilket innebär att de även har många kunder vilket är orsaken till att många kreditgivare satsat på att kunna utföra extra snabba utbetalningar till personkonton hos SEB. Detta låter dig låna pengar omgående, oavsett vilken tid på dygnet* du begär uttaget (om det är en kontokredit) eller överföringen (om det är ett SMS-/snabblån, s.k. blancolån).

Så gör du för att få pengarna direkt till SEB:

1. Inneha ett privatkonto hos SEB
2. Mobilt BankID/BankID måste vara aktiverat om långivaren kräver detta (se respektive recension)
3. Signera/ansök om lånet under kreditgivarens öppettider (om de inte har automatiserad handläggning**)

Här ser du en komplett lista med alla långivare som har direkt utbetalning till SEB, peka över -symbolen för att se exakta utbetalningsintervall. Ett dussintals långivare tar inte UC utan använder sig av kreditupplysningsbolagen Bisnode/Creditsafe istället. En del lån går även att få om man har betalningsanmärkningar och många UC-förfrågningar.

Skaffa BankID Lån utan UC

Sammanfattning för den här kategorin

Filtrera lån

1,000 kr 500,000 kr

Inga lån matchade dina kriterier

Testa att filtrera igen med andra kriterier, eller prova att öka/sänka lånebeloppet.

Utbetalning eller uttag direkt beroende på lånetyp

Det finns 2 olika sätt att få pengarna till kontot hos SEB direkt - om det är en långivare med blancolån, alltså ett sedvanligt privatlån, smslån eller snabblån - så behöver det först ske en kreditupplysning hos UC, Bisnode eller Creditsafe och detta sker i 9 av 10 fall under kreditgivarens öppettider (med vissa undantag, bl.a. Lendify P2P-lån - läs mer om automatiserad utbetalning nedan).

När man sedan klarat kreditupplysningen och blivit godkänd för lånet så gör långivaren utbetalningen direkt till ditt SEB-konto - men detta kräver alltså att du ansöker om lånet under kundsupportens öppettider, eftersom det är handläggaren som utför den manuella utbetalningen och ser till att allt ser bra ut.

Detta är det vanligaste sättet och gäller alltså främst snabb-/smslån - läs mer om direktuttag via kontokrediter nedan.

Observera att du ibland måste *göra ansökan före en viss tidpunkt på dygnet, oftast 13:30, trots att kundsupporten fortfarande har öppet. Du får en komplett översikt med exakta utbetalningsintervaller när du pekar över -symbolen till höger om " Direktutbetalning" för respektive kreditgivare.

Utbetalning dygnet runt med automatiserad handläggning

Det finns ett fåtal kreditgivare som satsat på en **automatiserad kreditkontroll och därmed automatisk utbetalning till alla banker, inklusive SEB, för att man ska kunna få pengarna till kontot dygnets alla timmar, även helger och vissa högtider. Några aktörer som har automatiserad handläggning är Lendify (P2P-lån) och Ferratum .

Du kan behöva ha Trustly för att långivaren ska kunna se att du har bra kreditvärdighet - se respektive recension.

Kontokrediter med uttag 24/7 till SEB

En kontokredit behöver godkännas under långivarens öppettider precis som ett smslån, skillnaden är bara att det är du, istället för banken, som begär uttaget vilket låter dig få pengarna utbetalda till ditt SEB-bankkonto i realtid. Vanligast är att du loggar in på långivarens hemsida/app med e-legitimation, därefter anger du hur mycket pengar du vill ha överförda till ditt konto - och inom några sekunder är de där (om du fortfarande har utrymme för nya uttag).

Uttaget godkänns och signeras av dig med BankID (med några få undantag, bl.a. Slantar som betalar ut hela kreditbeloppet man blivit godkänd för direkt - sedan måste man återbetala hela beloppet innan man kan begära nya uttag), och betalas därefter ut omgående. Detta sker dygnet runt, bl.a. hos Euroloan .

En del lån du ser här är högkostnadskrediter. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning och ytterligare skuldsättning. För rådgivning och stöd så kan du vända dig till budget- och skuldrådgivningen (öppnas i ny flik) i din kommun.