Axo Finans: Recension, TrustScore och FAQ

Axo Finans har som låneförmedlare en enda uppgift – att med en enda kreditupplysning hos UC lista flera passande lån från olika kreditgivare som är villiga att låna ut pengar till dig. Detta är extra fördelaktigt när du vill undvika många förfrågningar hos UC, samtidigt som det ger dig en större valfrihet.

Axo Finans är en av få fristående låneförmedlare tillsammans med Advisa och Sambla eftersom de inte använder någon annans låneförmedlingsservice, vilket gör Axo Finans populär bland våra besökare.

Passar Axo Finans dig?

 • Fristående låneförmedlare
 • Lånelöfte från upp till 22 kreditbolag med en UC
 • Lång löptid (upp till 18 år)
 • Lån upp till 600 000 kr utan säkerhet
 • Snabbt besked med BankID – alla lånelöften ska ha inkommit inom ett par timmar
 • Kundsupport med långa öppettider även söndagar
 • Det negativa: Få anslutna banker i motsats till konkurrenterna. Hög åldersgräns.

22 anslutna kreditbolag och banker

Axo Finans samarbetar med över 22 olika banker som lånar ut upp till 600 000 kr utan säkerhet vilket innebär att du inte behöver specificera vad du tänker använda pengarna till. Här får man löften från bl.a.:

Lån för alla situationer med extra lång löptid

Axo Finans förmedlar flera olika typer av lån som samlingslån, privatlån (utan säkerhet), kontantinsatslån (blancolån) men det alla har gemensamt är att de har en löptid på max 18 år. Desto snabbare du betalar tillbaka lånet, desto lägre blir den effektiva räntan. De flesta lån är annuitetslån.

Här tar man också hänsyn till olika inkomstformer, exempelvis kan man få ett godkänt lån om man har ett vikariat, inkomst från eget företag eller pension.

Nu accepterar Axo Finans betalningsanmärkningar (uppdatering 2020)

Axo Finans godtar nu betalningsanmärkningar, både nya som gamla men accepterar fortfarande inte aktiva skulder hos Kronofogden. Om du vet med dig att du har många betalningsanmärkningar så är Axo Finans nu ett utmärkt alternativ att titta närmare på.

Låg kreditvärdighet

De samarbetar med bl.a. Svea Ekonomi och Avida Finans som kan ta hänsyn till låntagare med sänkt kreditvärdighet i form av betalningsanmärkningar och många kreditupplysningar hos UC under kort tid.

Grundkriterier

 • Inte ha skuldsaldo hos Kronofogden
 • Folkbokförd i Sverige
 • Ha fyllt 25 år (de ser helst att sökande är 25 år, men 18-åringar med bra kreditvärdighet kan söka)
 • Inkomstkrav: Ha deklarerad inkomst på 120 000 kr/år eller 10 000 kr/mån från arbete, pension, eget företag m.m.

Kundsupport och öppettider

Axo Finans har en professionell kundservice som finns redo att besvara alla dina tänkbara frågor och funderingar, samt ge tips inför låneansökan. Öppettiderna är måndag – fredag mellan 08:30 – 16:00. Du kan ringa dem, de kan ringa upp dig samt kan kontaktas via e-postformulär och/eller Facebook (hög svarsfrekvens).

Hur snabbt betalar Axo Finans ut pengarna?

Axo Finans är en låneförmedlare, så det som styr över hur snabbt pengarna verkligen betalas ut till ditt konto är vilken bank långivaren du valde att låna pengar hos är ansluten till. Efter signering med BankID tar det (baserat på Axo Finans anslutna långivare) mellan 1-3 dagar att få pengarna till sitt konto.

Har du lånat av AXO Finans? Lämna din åsikt!

Har du testat denna långivare? Dela med dig av din upplevelse eller läs andras omdömen nedan.

Kundernas snittbetyg:

Den här långivare har inte fått några recensioner än. Var först med att recensera.
1 stjärna: Mycket dålig 2 stjärnor: Dålig 3 stjärnor: Medel 4 stjärnor: Bra 5 stjärnor: Utmärkt

Liknande långivare

Relaterade låneaktörer som vi tror skulle passa dig:

Lånebelopp

10 000 - 50 000 kr

Låneperiod

1 - 7 år

Startavgift

595 kr

Effektiv ränta

13.1% - 26.91%

Åldersgräns

20 år
Räkneexempel: Lån på 24 000 kr till 21,6% nominell årsränta i 6,8 år, 82 avbetalningar om 576 kr och 595 kr i uppl.avgift + 19 kr i adm.avgift ger en eff. ränta på 26,59%. Tot. att återbetala 48 800 kr.

  Lånebelopp

  10 000 - 500 000 kr

  Låneperiod

  1 - 15 år

  Startavgift

  0 kr

  Effektiv ränta

  6.11% - 12.24%

  Åldersgräns

  18 år
  Räkneexempel: Lån på 100 000 kr till 7,45% nom. årsränta (rörlig) i 10 år, 120 avbetalningar om 1 198 kr och 0 kr i startavg. + 0 kr i aviavgift ger en eff. ränta på 7,71%. Tot. att återbetala 143 760 kr.

  FAQ

  Vilka är de senaste långivarna?
  2023 lanserades runt ett halvt dussin nya långivare etablerade sig på den svenska marknaden, och det finns ingenting som säger att det är påväg att mattas av 2024, snarare tvärtom - trots nya räntelagar och ett fortsatt räntetak på 39,5%. Förutom nya långivare har det även tillkommit nya varumärken och låneformer, som kryptolån.

  Se vår uppdaterade lista med nya lån här.
  Kan man låna med betalningsanmärkning(ar)?
  Det går att hitta långivare som lånar ut pengar trots att man har betalningsanmärkningar, upp till 600.000 kr. Nackdelen är att räntan kan bli högre alternativt att max-lånebeloppet sänks eftersom kreditgivaren tar en större risk. Av 10 slumpvis utvalda långivare tillåter ungefär hälften minst en betalningsanmärkning.

  Se alla lån som går att få trots en eller flera betalningsanmärkningar. Om du dessutom har skulder (hos KFM) så har vi även skuldfinansieringslån.
  Vilka låneförmedlare har flest anslutna banker?
  Desto fler anslutna långivare en låneförmedlare har, desto bättre chanser har man att hitta det lån som har bäst villkor och lägst ränta. I skrivande stund har Beefinance 40 anslutna banker & långivare, tätt därefter kommer Lendo med 35 anslutna långivare.
  Går det att låna utan ränta och avgifter?
  I dagsläget finns det några enstaka långivare som fortfarande marknadsför sina låneprodukter med räntefria perioder för nya kunder, även om de drastiskt minskat i antal. Ett räntefritt lån är det bästa alternativet om du behöver låna några tusenlappar som du tänkt betala tillbaka inom ett par veckor.

  Se vår lista med alla räntefria lån eller använd vår filtreringsfunktion under respektive sida/kategori.
  Hur snabbt kan ett lån betalas ut?
  Utbetalningen sker antingen så snart lånet signerats eller direkt efter begärt uttag. Har du ansökt om ett P2P-lån så betalas det ut efter att det finansierats. Om man har samma bank som långivaren så tar det i genomsnitt 1 minut att få pengarna, har man en annan bank så kan det ta 1-3 dagar.

  Bankerna Nordea, Swedbank, Handelsbanken, SEB och Danske Bank har flest anslutna långivare.
  Kan man låna pengar utan UC?
  Förfrågan om att låna pengar utan att få en notering i kreditupplysningen hos UC blir allt mer önskvärd, och det har de flesta långivare uppmärksammat. För närvarande finns det 45 smslån, mikrolån och kontokrediter utan kreditupplysning hos UC på lånebelopp upp till 300 000 kr.

  Pantlån och företagslån är två andra låneformer som vanligtvis inte kräver UC.
  Kan man få pengarna utbetalda på helgen?
  Det går lika bra att få lånet utbetalt på en helgdag som en vanlig vardag, dock är antalet långivare som gör helgutbetalningar något färre. Helglån blir mer önskvärda vilket många långivare upptäckt och är orsaken till att det ofta tillkommer nya lån med utbetalning både lördag som söndag, men även röda dagar och andra högtider som nyår.

  Här listar vi alla lån med utbetalningar på helgen.
  Kan man låna med aktiva Kronofogdeskulder?
  I dagsläget finns det 4 st. långivare som specialiserat sig på omstartslån som specifikt utformats för att betala av skulder hos Kronofogden (utöver pantlån), och som därför går att få med aktivt skuldsaldo. Notera att grundkraven kan bli avsevärt mycket högre än för ett vanligt blancolån, bl.a. högre inkomstkrav.

  Den populäraste aktören är , tätt därefter kommer Svea Ekonomi . Båda bistår med rådgivning tills du blir helt skuldfri.
  Kan man få skatteåterbäring på räntan?
  Samtliga lån där alla kostnader lagts som ränta under ett deklarationsår blir automatiskt avdragsgilla i skattedeklarationen. Detta innebär att alla som betalat ränta får dra av 30% av nettoräntan (total räntekostnad + plusränta från sparkonto). Uträkningen av ränteavdraget sker automatiskt i Skatteverkets system.

  Räntereduktionen du ska få du syns på det nuvarande kalenderårets skattedeklaration.
  Vilka är de vanligaste lånetyperna?
  Den lånetypen som har flest ansökningar* och som oftast marknadsförs av svenska kreditgivare är smslån, främst utan UC. Tätt därefter kommer blancolån som är en av världens äldsta låneformer. Kontokredit är en relativt ny låneprodukt som blir allt vanligare sedan Regeringens nya räntelagar trädde i kraft.

  *Enligt vår statistik.
  Hur betalas lånet tillbaka?
  Inbetalningar sker i de flesta fall med faktura, antingen via e-post eller pappersavi (BG/PG). Några få långivare tillåter inbetalningar via Swish och kort. I samband med amorteringen så betalar man även ränta, en procentuell avgift som betalas in i samband med att du amorterar ditt lån månadsvis.

  Här ingår alla avgifter (avi-, startavgift, förseningsavgift) och varierar kraftigt mellan olika kreditgivare.
  Cashloans anslutna långivare (110 st.)
  Cashloans.nu samarbetar med över 100 långivare och låneförmedlare som vi regelbundet uppdaterar. Dessa är bl.a. Ferratum, Mobillån, Sambla, Klara Lån, Avida Finans, Snabbfinans, Bynk, Risicum och många fler. Vi tar regelbundet bort de kreditbolag som fått många negativa omdömen och lägger till aktörer som uppfyller våra krav samt passar våra besökare.
  Vilken kontokredit har lägst månadsränta?
  I dagsläget har Komplett Bank den lägsta krediträntan bland våra anslutna långivare, 0,41% - 1,66%, Merax kommer tätt efter med 1,19% medan Tryggkredit har en månadsränta på 2,08%. Räntan baseras på långivarens förutbestämda ränta enligt SEKKI-avtalet.

  Läs mer om räntor och se all relevant FAQ här.
  Grundkriterier och lånevillkor
  De generella grundkraven som måste uppfyllas hos alla långivare är att du är myndig, bor i Sverige och har någon form av inkomst som säkrar att lånet blir återbetalt till fullo. Man ska också ha ett bankkonto hos en svensk bank, exempelvis SEB eller Nordea.

  De specifika kraven för långivaren du tänkt låna pengar hos står längst ner i recensionen.
  Lägsta och högsta lånebeloppet
  Det lägsta lånebeloppet att ansöka om som privatperson är 500 kr, som mest 600.000 kr (utan säkerhet) via våra anslutna långivare. Högre lånebelopp förekommer också, men kräver säkerhet, bl.a. pantlån. Hur mycket pengar man sedan får låna baseras på den nuvarande kreditvärdigheten och framtida återbetalningsförmågan.

  Kreditgivare inom företagslån har ännu höre max-lånebelopp, över 1.000.000 kr.