Lånebelopp

  5 000 - 600 000 kr

  Låneperiod

  1 - 15 år

  Startavgift

  179 kr - 995 kr

  Effektiv ränta

  3.7% - 26.9%

  Åldersgräns

  20 år
  Räkneexempel: Lån på 100 000 kr till 5,9% nominell årsränta i 10 år, 120 avbetalningar á 1 161 kr och 495 kr i startavg. + 0 kr i aviavgift ger en eff. ränta på 6,48%. Totalt att återbetala 139 272 kr.

  Favoritlån: Omdöme, TrustScore och FAQ

  Favoritlån är en traditionell låneförmedlare med privatlån, samlingslån och renoveringslån som med 1 UC hittar upp till 30 passande långivare med bra ränta och villkor. Hos Favoritlån lånar du mellan 5 000 kr – 600 000 kr med en återbetalningstid upp till 15 år.

  Favoritlån använder sig av låneförmedlingservicen Axo Finans som är en fristående låneförmedlare med över 10 års erfarenhet av branschen.

  Passar Favoritlån dig?

  • Upp till 18 lånelöften med en UC kontroll
  • Låna upp till 600 000 kr utan säkerhet – gör vad du vill med pengarna
  • Låg åldersgräns
  • Samarbetar med låneförmedlaren Axo Finans
  • Snabb och enkel ansökan med BankID
  • Nominell och effektiv ränta med lång löptid upp till 15 år
  • Det negativa: Inte fristående. Tillåter inte betalningsanmärkningar. Saknar TrustScore.

  Inkomstkrav

  Favoritlån har precis som Axo Finans rimliga inkomstkrav, där du som ansöker endast behöver ha en deklarerad inkomst på 10 000 kr i månaden, alltså 120 000 kr per år vilket kan vara väldigt fördelaktigt om man hamnar i en situation när man snabbt behöver låna en större summa pengar vid en oväntad utgift.

  Favoritlån passar dig med låg inkomst och tittar istället på att du har en välskött ekonomi. Exempelvis kan du inte ha betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden vilket är orsaken till att inkomstkraven är så låga.

  Låneprodukter

  En låneförmedlare är det bästa alternativet när du vill hitta den lägsta räntan bland olika samlingslån. Beroende på tidigare skulders räntekostnader så kan man istället med ett och samma lån betala av alla gamla skulder, och därmed sänka totalkostnaden dessa krediter hade kostat separat.

  Nästan alla långivare hos Favoritlån är specialiserade på samlingslån utan säkerhet.

  Lånevillkor och ränta

  Den effektiva räntan hamnar på mellan 3,7% – 26,9%. Låneansökan är inte bindande.

  Samarbetspartners

  Favoritlån har 21 anslutna banker och kan därför med 1 kreditupplysning hos UC hitta lika många passande lånelöften för din ekonomiska situation och kreditvärdighet. Eftersom Favoritlån använder Axo Finans, så har de samma anslutna banker.

  Se Axo Finans anslutna långivare och banker här.

  Grundkriterier

  • Ha fyllt 20 år
  • Inte ha någon betalningsanmärkning eller skuld hos KFM
  • Folkbokförd i Sverige
  • Inneha BankID kopplat till ditt mobiltelefonnummer
  • Inkomstkrav: Minst 120 000 kr/år eller 10 000 kr/mån och vara fast anställd/vikariat, eget företag eller vara pensionär

  Har du lånat av Favoritlån? Lämna din åsikt!

  Har du testat denna långivare? Dela med dig av din upplevelse eller läs andras omdömen nedan.

  Kundernas snittbetyg:

  Den här långivare har inte fått några recensioner än. Var först med att recensera.
  1 stjärna: Mycket dålig 2 stjärnor: Dålig 3 stjärnor: Medel 4 stjärnor: Bra 5 stjärnor: Utmärkt

  Liknande långivare

  Relaterade låneaktörer som vi tror skulle passa dig:

  Lånebelopp

  20 000 - 600 000 kr

  Låneperiod

  1 - 15 år

  Startavgift

  0 kr - 995 kr

  Effektiv ränta

  2.99% - 33.23%

  Åldersgräns

  18 år
  Räkneexempel: Lån på 300 000 kr till 7% nominell årsränta (rörlig) i 5 år, 60 avbet. om 5 940 kr och 0 kr i startavg. + 0 kr i aviavgift ger en eff. ränta på 7,23%. Totalt att återbetala 356 400 kr.

  FAQ

  Vilka är de senaste långivarna?
  2023 lanserades runt ett halvt dussin nya långivare etablerade sig på den svenska marknaden, och det finns ingenting som säger att det är påväg att mattas av 2024, snarare tvärtom - trots nya räntelagar och ett fortsatt räntetak på 39,5%. Förutom nya långivare har det även tillkommit nya varumärken och låneformer, som kryptolån.

  Se vår uppdaterade lista med nya lån här.
  Kan man låna med betalningsanmärkning(ar)?
  Det går att hitta långivare som lånar ut pengar trots att man har betalningsanmärkningar, upp till 600.000 kr. Nackdelen är att räntan kan bli högre alternativt att max-lånebeloppet sänks eftersom kreditgivaren tar en större risk. Av 10 slumpvis utvalda långivare tillåter ungefär hälften minst en betalningsanmärkning.

  Se alla lån som går att få trots en eller flera betalningsanmärkningar. Om du dessutom har skulder (hos KFM) så har vi även skuldfinansieringslån.
  Vilka låneförmedlare har flest anslutna banker?
  Desto fler anslutna långivare en låneförmedlare har, desto bättre chanser har man att hitta det lån som har bäst villkor och lägst ränta. I skrivande stund har Beefinance 40 anslutna banker & långivare, tätt därefter kommer Lendo med 35 anslutna långivare.
  Går det att låna utan ränta och avgifter?
  I dagsläget finns det några enstaka långivare som fortfarande marknadsför sina låneprodukter med räntefria perioder för nya kunder, även om de drastiskt minskat i antal. Ett räntefritt lån är det bästa alternativet om du behöver låna några tusenlappar som du tänkt betala tillbaka inom ett par veckor.

  Se vår lista med alla räntefria lån eller använd vår filtreringsfunktion under respektive sida/kategori.
  Hur snabbt kan ett lån betalas ut?
  Utbetalningen sker antingen så snart lånet signerats eller direkt efter begärt uttag. Har du ansökt om ett P2P-lån så betalas det ut efter att det finansierats. Om man har samma bank som långivaren så tar det i genomsnitt 1 minut att få pengarna, har man en annan bank så kan det ta 1-3 dagar.

  Bankerna Nordea, Swedbank, Handelsbanken, SEB och Danske Bank har flest anslutna långivare.
  Kan man låna pengar utan UC?
  Förfrågan om att låna pengar utan att få en notering i kreditupplysningen hos UC blir allt mer önskvärd, och det har de flesta långivare uppmärksammat. För närvarande finns det 45 smslån, mikrolån och kontokrediter utan kreditupplysning hos UC på lånebelopp upp till 300 000 kr.

  Pantlån och företagslån är två andra låneformer som vanligtvis inte kräver UC.
  Kan man få pengarna utbetalda på helgen?
  Det går lika bra att få lånet utbetalt på en helgdag som en vanlig vardag, dock är antalet långivare som gör helgutbetalningar något färre. Helglån blir mer önskvärda vilket många långivare upptäckt och är orsaken till att det ofta tillkommer nya lån med utbetalning både lördag som söndag, men även röda dagar och andra högtider som nyår.

  Här listar vi alla lån med utbetalningar på helgen.
  Kan man låna med aktiva Kronofogdeskulder?
  I dagsläget finns det 4 st. långivare som specialiserat sig på omstartslån som specifikt utformats för att betala av skulder hos Kronofogden (utöver pantlån), och som därför går att få med aktivt skuldsaldo. Notera att grundkraven kan bli avsevärt mycket högre än för ett vanligt blancolån, bl.a. högre inkomstkrav.

  Den populäraste aktören är , tätt därefter kommer Svea Ekonomi . Båda bistår med rådgivning tills du blir helt skuldfri.
  Kan man få skatteåterbäring på räntan?
  Samtliga lån där alla kostnader lagts som ränta under ett deklarationsår blir automatiskt avdragsgilla i skattedeklarationen. Detta innebär att alla som betalat ränta får dra av 30% av nettoräntan (total räntekostnad + plusränta från sparkonto). Uträkningen av ränteavdraget sker automatiskt i Skatteverkets system.

  Räntereduktionen du ska få du syns på det nuvarande kalenderårets skattedeklaration.
  Vilka är de vanligaste lånetyperna?
  Den lånetypen som har flest ansökningar* och som oftast marknadsförs av svenska kreditgivare är smslån, främst utan UC. Tätt därefter kommer blancolån som är en av världens äldsta låneformer. Kontokredit är en relativt ny låneprodukt som blir allt vanligare sedan Regeringens nya räntelagar trädde i kraft.

  *Enligt vår statistik.
  Hur betalas lånet tillbaka?
  Inbetalningar sker i de flesta fall med faktura, antingen via e-post eller pappersavi (BG/PG). Några få långivare tillåter inbetalningar via Swish och kort. I samband med amorteringen så betalar man även ränta, en procentuell avgift som betalas in i samband med att du amorterar ditt lån månadsvis.

  Här ingår alla avgifter (avi-, startavgift, förseningsavgift) och varierar kraftigt mellan olika kreditgivare.
  Cashloans anslutna långivare (110 st.)
  Cashloans.nu samarbetar med över 100 långivare och låneförmedlare som vi regelbundet uppdaterar. Dessa är bl.a. Ferratum, Mobillån, Sambla, Klara Lån, Avida Finans, Snabbfinans, Bynk, Risicum och många fler. Vi tar regelbundet bort de kreditbolag som fått många negativa omdömen och lägger till aktörer som uppfyller våra krav samt passar våra besökare.
  Vilken kontokredit har lägst månadsränta?
  I dagsläget har Komplett Bank den lägsta krediträntan bland våra anslutna långivare, 0,41% - 1,66%, Merax kommer tätt efter med 1,19% medan Tryggkredit har en månadsränta på 2,08%. Räntan baseras på långivarens förutbestämda ränta enligt SEKKI-avtalet.

  Läs mer om räntor och se all relevant FAQ här.
  Grundkriterier och lånevillkor
  De generella grundkraven som måste uppfyllas hos alla långivare är att du är myndig, bor i Sverige och har någon form av inkomst som säkrar att lånet blir återbetalt till fullo. Man ska också ha ett bankkonto hos en svensk bank, exempelvis SEB eller Nordea.

  De specifika kraven för långivaren du tänkt låna pengar hos står längst ner i recensionen.
  Lägsta och högsta lånebeloppet
  Det lägsta lånebeloppet att ansöka om som privatperson är 500 kr, som mest 600.000 kr (utan säkerhet) via våra anslutna långivare. Högre lånebelopp förekommer också, men kräver säkerhet, bl.a. pantlån. Hur mycket pengar man sedan får låna baseras på den nuvarande kreditvärdigheten och framtida återbetalningsförmågan.

  Kreditgivare inom företagslån har ännu höre max-lånebelopp, över 1.000.000 kr.