Lånebelopp

5 000 - 600 000 kr

Låneperiod

1 - 15 år

Startavgift

0 kr - 495 kr

Effektiv ränta

3.01% - 22.59%

Åldersgräns

18 år
Räkneexempel: Lån på 150 000 kr till 6,95% nominell rörlig ränta i 10 år, 120 avbetalningar om 1 738 kr och 0 kr i startavg. + 0 kr i aviavgift ger en eff. ränta på 7,18%. Totalt att återbetala 208 532 kr.

Compari: Recension, TrustScore och FAQ

Compari är en låneförmedlare inom samlingslån, renoveringslån, privatlån, bil-/båtlån eller annat syfte. Här ställs 30 välkända banker och långivare mot varandra för att tävla om dig som kund, vilket innebär konkurrenskraftiga räntor från 2,95% och rimliga lånevillkor. Compari samarbetar med Sambla.

Lånen startar från 5 000 kr, uppgår till 600 000 kr och kräver en kreditupplysning hos Upplysningscentralen (UC). Det tar runt 24 timmar att få alla lånelöften tilldelade, därefter signeras ansökan med BankID eller pappersavtal.

Passar Compari dig?

 • Privatlån och samlingslån från 5 000 kr – 600 000 kr
 • I samarbete med Sambla
 • Låga inkomstkrav – minimum 10 000 kr/månad
 • Lån med svag kreditvärdighet
 • Snabb utbetalning alla vardagar, även helger (beror på lånegivare)
 • 30 kreditgivare behandlar din ansökan (icke-bindande)
 • Det negativa: Godkänner inte betalningsanmärkningar, men Sambla gör det. Saknar betyg hos TrustPilot.

Comparis anslutna banker och långivare

Compari samarbetar med 30 st. banker och långivare, dessa är bl.a. Ikano Bank, Swedbank, Resurs Bank, ICA Banken, Coop MedMera Bank, Marginalen Bank, Konsumentkredit, Komplett Bank, Fellow Finance, Euroloan, MoneyGo, Nordax Bank, Moank, Re:member, Collector, Nordnet, Instabank m.fl.

Lånet blir bindande när det signeras (med BankID eller pappersavtal)

En ansökan är aldrig bindande och du kan avstå lånet utan ytterligare förpliktelser. Det är endast först när du signerat låneförslaget, antingen med Bank-ID eller via pappersavtal, som det blir bindande. Om du sedan ångrar dig kan du alltid förtidslösa lånet utan extra kostnad (om det har rörlig ränta), annars tillkommer en avgift om 2%.

Ett alternativ om man har svar kreditvärdighet

Compari är en av de låneförmedlare som tar hänsyn till låg kreditvärdighet i form av en lågt deklarerad inkomst och många förfrågningar hos UC, precis som Sambla. Låneprocessen är enkel och går till på samma sätt oavsett kreditvärdighetsstatus – fyll i formuläret och klicka på ‘Ansök nu’, en kreditupplysning tas på dig (efter verifiering med BankID), därefter skickas låneförslagen till dig via e-post.

Grundkriterier

 • Ha fyllt 18 år
 • Inga betalningsanmärkning(ar)
 • Inte ha ett aktivt skuldsaldo hos Kronofogden
 • Bokförd och skriven i Sverige sedan minst 1 år tillbaka
 • Inkomstkrav: Ha en deklarerad inkomst (minst 10 000 kr/månad eller 120 000 kr/år) som fastanställd, egenföretagare eller pensionär

Kundservice, öppettider och utbetalningsintervall

Kundsupporten står redo att besvara alla dina frågor och funderingar helgfria vardagar och har en svarstid på max 24 timmar. Compari kontaktas enklast via mail (rekommenderad kontaktkanal), men eftersom de samarbetar med Sambla så har de valt att använda deras personal rörande kundsupportärenden.

Supporten kan svara på alla frågor, oavsett om det gäller Comparis eller Samblas låneprodukter. Öppettiderna är därmed som Samblas; måndag-tisdag kl. 9:00-20:30, onsdag kl. 13:00-20:30, torsdag kl. 9.00-20.30, fredag 9:00-17:00.

Hur snabbt betalar Compari ut pengarna?

Utbetalningen utförs direkt efter att du bekräftat lånet och kommer oftast samma dag om du har samma bank som banken du lånat hos. I andra fall kan det ta upp till 2-5 bankdagar.

Har du lånat av Compari? Lämna din åsikt!

Har du testat denna långivare? Dela med dig av din upplevelse eller läs andras omdömen nedan.

Kundernas snittbetyg:

Den här långivare har inte fått några recensioner än. Var först med att recensera.
1 stjärna: Mycket dålig 2 stjärnor: Dålig 3 stjärnor: Medel 4 stjärnor: Bra 5 stjärnor: Utmärkt

Liknande långivare

Relaterade låneaktörer som vi tror skulle passa dig:

FAQ

Vilka är de senaste långivarna?
2023 lanserades runt ett halvt dussin nya långivare etablerade sig på den svenska marknaden, och det finns ingenting som säger att det är påväg att mattas av 2024, snarare tvärtom - trots nya räntelagar och ett fortsatt räntetak på 39,5%. Förutom nya långivare har det även tillkommit nya varumärken och låneformer, som kryptolån.

Se vår uppdaterade lista med nya lån här.
Kan man låna med betalningsanmärkning(ar)?
Det går att hitta långivare som lånar ut pengar trots att man har betalningsanmärkningar, upp till 600.000 kr. Nackdelen är att räntan kan bli högre alternativt att max-lånebeloppet sänks eftersom kreditgivaren tar en större risk. Av 10 slumpvis utvalda långivare tillåter ungefär hälften minst en betalningsanmärkning.

Se alla lån som går att få trots en eller flera betalningsanmärkningar. Om du dessutom har skulder (hos KFM) så har vi även skuldfinansieringslån.
Vilka låneförmedlare har flest anslutna banker?
Desto fler anslutna långivare en låneförmedlare har, desto bättre chanser har man att hitta det lån som har bäst villkor och lägst ränta. I skrivande stund har Beefinance 40 anslutna banker & långivare, tätt därefter kommer Lendo med 35 anslutna långivare.
Går det att låna utan ränta och avgifter?
I dagsläget finns det några enstaka långivare som fortfarande marknadsför sina låneprodukter med räntefria perioder för nya kunder, även om de drastiskt minskat i antal. Ett räntefritt lån är det bästa alternativet om du behöver låna några tusenlappar som du tänkt betala tillbaka inom ett par veckor.

Se vår lista med alla räntefria lån eller använd vår filtreringsfunktion under respektive sida/kategori.
Hur snabbt kan ett lån betalas ut?
Utbetalningen sker antingen så snart lånet signerats eller direkt efter begärt uttag. Har du ansökt om ett P2P-lån så betalas det ut efter att det finansierats. Om man har samma bank som långivaren så tar det i genomsnitt 1 minut att få pengarna, har man en annan bank så kan det ta 1-3 dagar.

Bankerna Nordea, Swedbank, Handelsbanken, SEB och Danske Bank har flest anslutna långivare.
Kan man låna pengar utan UC?
Förfrågan om att låna pengar utan att få en notering i kreditupplysningen hos UC blir allt mer önskvärd, och det har de flesta långivare uppmärksammat. För närvarande finns det 45 smslån, mikrolån och kontokrediter utan kreditupplysning hos UC på lånebelopp upp till 300 000 kr.

Pantlån och företagslån är två andra låneformer som vanligtvis inte kräver UC.
Kan man få pengarna utbetalda på helgen?
Det går lika bra att få lånet utbetalt på en helgdag som en vanlig vardag, dock är antalet långivare som gör helgutbetalningar något färre. Helglån blir mer önskvärda vilket många långivare upptäckt och är orsaken till att det ofta tillkommer nya lån med utbetalning både lördag som söndag, men även röda dagar och andra högtider som nyår.

Här listar vi alla lån med utbetalningar på helgen.
Kan man låna med aktiva Kronofogdeskulder?
I dagsläget finns det 4 st. långivare som specialiserat sig på omstartslån som specifikt utformats för att betala av skulder hos Kronofogden (utöver pantlån), och som därför går att få med aktivt skuldsaldo. Notera att grundkraven kan bli avsevärt mycket högre än för ett vanligt blancolån, bl.a. högre inkomstkrav.

Den populäraste aktören är , tätt därefter kommer Svea Ekonomi . Båda bistår med rådgivning tills du blir helt skuldfri.
Kan man få skatteåterbäring på räntan?
Samtliga lån där alla kostnader lagts som ränta under ett deklarationsår blir automatiskt avdragsgilla i skattedeklarationen. Detta innebär att alla som betalat ränta får dra av 30% av nettoräntan (total räntekostnad + plusränta från sparkonto). Uträkningen av ränteavdraget sker automatiskt i Skatteverkets system.

Räntereduktionen du ska få du syns på det nuvarande kalenderårets skattedeklaration.
Vilka är de vanligaste lånetyperna?
Den lånetypen som har flest ansökningar* och som oftast marknadsförs av svenska kreditgivare är smslån, främst utan UC. Tätt därefter kommer blancolån som är en av världens äldsta låneformer. Kontokredit är en relativt ny låneprodukt som blir allt vanligare sedan Regeringens nya räntelagar trädde i kraft.

*Enligt vår statistik.
Hur betalas lånet tillbaka?
Inbetalningar sker i de flesta fall med faktura, antingen via e-post eller pappersavi (BG/PG). Några få långivare tillåter inbetalningar via Swish och kort. I samband med amorteringen så betalar man även ränta, en procentuell avgift som betalas in i samband med att du amorterar ditt lån månadsvis.

Här ingår alla avgifter (avi-, startavgift, förseningsavgift) och varierar kraftigt mellan olika kreditgivare.
Cashloans anslutna långivare (110 st.)
Cashloans.nu samarbetar med över 100 långivare och låneförmedlare som vi regelbundet uppdaterar. Dessa är bl.a. Ferratum, Mobillån, Sambla, Klara Lån, Avida Finans, Snabbfinans, Bynk, Risicum och många fler. Vi tar regelbundet bort de kreditbolag som fått många negativa omdömen och lägger till aktörer som uppfyller våra krav samt passar våra besökare.
Vilken kontokredit har lägst månadsränta?
I dagsläget har Komplett Bank den lägsta krediträntan bland våra anslutna långivare, 0,41% - 1,66%, Merax kommer tätt efter med 1,19% medan Tryggkredit har en månadsränta på 2,08%. Räntan baseras på långivarens förutbestämda ränta enligt SEKKI-avtalet.

Läs mer om räntor och se all relevant FAQ här.
Grundkriterier och lånevillkor
De generella grundkraven som måste uppfyllas hos alla långivare är att du är myndig, bor i Sverige och har någon form av inkomst som säkrar att lånet blir återbetalt till fullo. Man ska också ha ett bankkonto hos en svensk bank, exempelvis SEB eller Nordea.

De specifika kraven för långivaren du tänkt låna pengar hos står längst ner i recensionen.
Lägsta och högsta lånebeloppet
Det lägsta lånebeloppet att ansöka om som privatperson är 500 kr, som mest 600.000 kr (utan säkerhet) via våra anslutna långivare. Högre lånebelopp förekommer också, men kräver säkerhet, bl.a. pantlån. Hur mycket pengar man sedan får låna baseras på den nuvarande kreditvärdigheten och framtida återbetalningsförmågan.

Kreditgivare inom företagslån har ännu höre max-lånebelopp, över 1.000.000 kr.