Lån med helgutbetalning, även högtider och röda dagar

Ibland behöver man av olika anledningar låna pengar på helgen och då kan någon av nedan 14 st. långivare med helglån, snabba krediter och smslån vara bra alternativ som snabbast lånar ut pengarna du behöver. Ett helglån utan UC är synonymt med ett smslån eftersom det även går att få med låg inkomst, trots betalningsanmärkningar, utan ränta samt betalas ut direkt om du har samma bank som långivaren du ansöker hos.

Helglån med direktutbetalning till Swedbank, Danske Bank, Handelsbanken, SEB och Nordea

Med direktutbetalning till storbankerna Swedbank, Nordea, Danske Bank, SEB, Sparbanken och Handelsbanken får du omgående tillgång till pengarna både lördag/söndag, kvällar fram till kl. 18:00, röda dagar samt vissa högtider, som Nyår. Låneansökan måste ske under långivarens öppettider som står specificerade när du pekar över -symbolen till höger om ' Direktutbetalning'.

Signera och bekräfta lånet med e-legitimation som BankID på mobilen eller datorn istället för en fysiskt signatur för att få beskedet direkt på skärmen. Du får antingen en notis, SMS eller e-post med beslutet, därefter utförs utbetalningen automatiskt om det är ett smslån, eller direkt efter begärt uttag om det är en kontokredit.

Sammanfattning för den här kategorin

Filtrera lån

1,000 kr 500,000 kr

Inga lån matchade dina kriterier

Testa att filtrera igen med andra kriterier, eller prova att öka/sänka lånebeloppet.

En del lån du ser här är högkostnadskrediter. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning och ytterligare skuldsättning. För rådgivning och stöd så kan du vända dig till budget- och skuldrådgivningen (öppnas i ny flik) i din kommun.

När måste ansökan ske för att lånet ska hinna betalas ut?

Här behöver man dubbelkolla att man har samma bank som långivaren för att garanterat få pengarna utbetalda på helgen, även efter kontorstid vid sen ansökan efter 18.00 när de sista långivarna stänger. Har man någon annan bank så kan inte långivaren utföra direktöverföringen. Ditt BankID behöver vara kopplat till ett svenskt mobilabonnemang (som också ska vara registrerat i ditt namn).

Kontrollera den effektiva räntan en extra gång

Den effektiva räntan kan bli högre på ett helglån till skillnad mot ett vanligt blancolån, men istället har de oftast ingen uppläggningsavgift eller andra kostnader utöver räntan och därmed totalkostnaden. Desto kortare återbetalningstid du bestämmer dig för, desto lägre blir räntan.

I och med att tillgängligheten förbättras och tekniken utvecklas så är det enklare än någonsin att ta ett lån och få det utbetalt på helgen, men precis som med vanliga smslån så ska man vara försiktig - missar man en inbetalning så blir det snabbt väldigt dyrt, men så länge man går efter betalningsplanen och inte är sen med att betala fakturorna så kan man ändå komma billigt undan. Se representativt räkneexempel i recensionen.

En del lån kan även återbetalas via Swish.

Långivare som godkänner flest helgansökningar

De långivare som betalat ut flest lån på helgen (enligt vår statistik) är Mobillån (SMS-/kreditlån) med direkt utbetalning till alla svenska banker lördagar mellan kl. 10:00 - 15:00, Ferratum med utbetalning fram till kl. 18:00 samt Risicum (öppet lör-sön kl. 9:00 - 17:00) i realtid till Nordea/Handelsbanken.

De flesta helglån är numera onlinekrediter, men det finns ändå några snabblån kvar, bl.a. Meddelandelån som lånar ut upp till 30.000 kr lördagar fram till kl. 17:00 och söndagar fram till kl. 16:00. Deras lån går även att få utan ränta som ny kund, dock max 1000 kr (i en månad).

Om du besöker denna sida en helgfri vardag så hittar du alla snabblån direkt här med utbetalning måndag till fredag.