Fairlo

Fairlo är en intressant långivare som valt att satsa på lån som du skräddarsyr efter eget behov. Här kan du på några klick utöka/sänka lånebeloppet, amortera fritt samt avsluta krediten utan extra kostnad. Fairlo använder Bisnode, har direkt utbetalning samma dag samt är ingen högkostnadskredit till skillnad mot de flesta konkurrenter tack vare deras låga årsränta.

Fairlos lånebelopp startar från 10 000 kr, upp till 70 000 kr och har en löptid upp till 5 år. Dålig UC-scoring och betalningsanmärkningar är inget hinder att få låna pengar så länge man inte har aktiva skulder.

Passar Fairlo dig?

 • Positiva omdömen hos Trustpilot
 • Utan UC kontroll – Fairlo använder Bisnode Kredit AB
 • Flexibel kredit – amortera mer/ändra belopp/avsluta när du vill
 • Individuella inkomstkrav – även studenter och arbetslösa kan få lån
 • Effektiv ränta från 12% (ingen högkostnadskredit)
 • Snabb utbetalning även helger 24/7 till Swedbank, Handelsbanken, SEB, Nordea m.fl.
 • Det negativa: Lågt max-belopp.

Flexibelt snabblån med obegränsade uttag 24/7

Hos Fairlo kan du göra uttag året om, dygnet runt så länge det fortfarande finns utrymme för nya uttag, likt ett kreditkort. Du loggar enkelt in via Min Sida (på Fairlos webbplats), begär utbetalning och efter att du signerat uttaget (med BankID) så har pengarna förts över till det egna privatkontot. Uttagen kan göras hur många gånger som helst, när som helst utan extra uttagsavgifter.

När man sedan amorterar månadsvis så fylls kreditkontot på igen, och man kan återigen begära uttag.

Fairlo är ingen högkostnadskredit

Fairlo är i motsats till många konkurrenter ingen högkostnadskredit eftersom deras blancolån har en rimlig nominell ränta. Detta eftersom de inte har några andra kostnader utöver räntan, inte ens aviavgift så det enda du betalar för är tiden du har pengarna på kontot. Den dagliga räntan ligger på 0,046% – 0,049% vilket är en av de lägsta i branschen, och uppskattas av många kunder (baserat på recensioner hos Trustpilot).

Ett lån – flera olika utföranden

När man ansöker så presenteras 7 alternativ med olika kreditbelopp.

Skillnaden mellan de olika lånen är lånebeloppet och räntan. Desto högre lånebelopp man ansöker om och blir godkänd för, desto lägre blir den effektiva räntan. Klicka på det vardagslån som passar dig bäst, fyll i uppgifterna, legitimera med BankID – klart. Du kan alltid ändra lånebelopp i efterhand om du behöver låna mer pengar.

Besked och uttag direkt, 365 dagar om året med BankID

Fairlo har en helautomatiskt utbetalningsprocess vilket innebär att en handläggare inte behöver betala ut pengarna manuellt. Kortfattat så betalas pengarna ut direkt, och de utlovar att pengarna finns på ditt privatkonto samma sekund som uttaget utförs. Fairlo betalar ut 24/7 även helger alla dagar om året till alla stora banker, inklusive Handelsbanken.

Om du har en mindre okänd bank eller har bankkonto utomlands så kan det ta upp till en (1) bankdag att få pengarna insatta på kontot.

Betalningsanmärkningar

Fairlo accepterar betalningsanmärkningar, men med villkoret att de inte är färska (minst 6 månader gamla) och det får endast vara två (2) aktivt registrerade anmärkningar samtidigt. Om man har fler betalningsanmärkningar än så, så rekommenderar vi att du kollar in vår kategori med lån trots betalningsanmärkningar där det finns långivare som godkänner upp till 10 st. betalningsanmärkningar.

Kreditupplysning

Ett litet snabblån ska inte behöva belasta kreditvärdigheten hos UC, och är en av orsakerna till att Fairlo tar alla sina kreditupplysningar hos Bisnode Kredit AB istället. Din UC-score bevaras. Fairo rapporterar inte heller lånets engagemang till UC, vilket är rätt ovanligt idag.

Grundkriterier

 • Ha fyllt 20 år
 • Vara folkbokförd i Sverige
 • Inte ha ett skuldsaldo hos Kronofogden
 • Inkomstkrav: Ha en inkomst om minst 10 000 kr/år från arbete (120 000 kr/år), A-kassa, studiemedel (individuell bedömning)

Kundsupport, öppettider och utbetalningstider

Fairlos kundsupport står redo att besvara alla dina frågor via telefon chatt samt e-post. Du kan också be dem ringa upp dig (boka telefontid i deras formulär) När vi ställde några frågor via chatten så fick vi svar direkt vilket gör chatten den rekommenderade kontaktkanalen.

Utbetalningar sker omgående till alla storbanker året om tack vare den helautomatiserade utbetalningsprocessen. Om du har en mindre bank Har du en mindre bank så kommer pengarna till kontot dagen efter. Låneansökningar handläggs under öppettiderna (kl. 9:00-17:00).

Har du lånat av Fairlo? Lämna din åsikt!

Har du testat denna långivare? Dela med dig av din upplevelse eller läs andras omdömen nedan.

Kundernas snittbetyg:

Den här långivare har inte fått några recensioner än. Var först med att recensera.
1 stjärna: Mycket dålig 2 stjärnor: Dålig 3 stjärnor: Medel 4 stjärnor: Bra 5 stjärnor: Utmärkt

Liknande långivare

Relaterade låneaktörer som vi tror skulle passa dig:

Lånebelopp

1 000 - 40 000 kr

Låneperiod

1 mån - tillsvidare

Startavgift

0 kr

Effektiv ränta

47.64%

Åldersgräns

21 år
Räkneexempel: Kredit på 25 000 kr 1 år, 12 avbetalningar om 1 012 kr och 0 kr i startavg. + 0 kr i aviavgift ger 53,31% i eff. ränta. Tot. att återbetala 30 890,72 kr.
Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

Lånebelopp

1 000 - 30 000 kr

Låneperiod

1 mån - tillsvidare

Startavgift

280 kr

Effektiv ränta

51.95% - 77.75%

Åldersgräns

18 år
Räkneexempel: Kredit på 15 000 kr till 39,8% rörlig kreditränta i 1 år, 12 avbetalningar om 1 786 kr och 280 kr i uppl.avgift + 45 kr i aviavgift ger 58,51% i effektiv ränta. Totalt att återbetala 21 430 kr.
Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

FAQ

Vilka är de senaste långivarna?
2023 lanserades runt ett halvt dussin nya långivare etablerade sig på den svenska marknaden, och det finns ingenting som säger att det är påväg att mattas av 2024, snarare tvärtom - trots nya räntelagar och ett fortsatt räntetak på 39,5%. Förutom nya långivare har det även tillkommit nya varumärken och låneformer, som kryptolån.

Se vår uppdaterade lista med nya lån här.
Kan man låna med betalningsanmärkning(ar)?
Det går att hitta långivare som lånar ut pengar trots att man har betalningsanmärkningar, upp till 600.000 kr. Nackdelen är att räntan kan bli högre alternativt att max-lånebeloppet sänks eftersom kreditgivaren tar en större risk. Av 10 slumpvis utvalda långivare tillåter ungefär hälften minst en betalningsanmärkning.

Se alla lån som går att få trots en eller flera betalningsanmärkningar. Om du dessutom har skulder (hos KFM) så har vi även skuldfinansieringslån.
Vilka låneförmedlare har flest anslutna banker?
Desto fler anslutna långivare en låneförmedlare har, desto bättre chanser har man att hitta det lån som har bäst villkor och lägst ränta. I skrivande stund har Beefinance 40 anslutna banker & långivare, tätt därefter kommer Lendo med 35 anslutna långivare.
Går det att låna utan ränta och avgifter?
I dagsläget finns det några enstaka långivare som fortfarande marknadsför sina låneprodukter med räntefria perioder för nya kunder, även om de drastiskt minskat i antal. Ett räntefritt lån är det bästa alternativet om du behöver låna några tusenlappar som du tänkt betala tillbaka inom ett par veckor.

Se vår lista med alla räntefria lån eller använd vår filtreringsfunktion under respektive sida/kategori.
Hur snabbt kan ett lån betalas ut?
Utbetalningen sker antingen så snart lånet signerats eller direkt efter begärt uttag. Har du ansökt om ett P2P-lån så betalas det ut efter att det finansierats. Om man har samma bank som långivaren så tar det i genomsnitt 1 minut att få pengarna, har man en annan bank så kan det ta 1-3 dagar.

Bankerna Nordea, Swedbank, Handelsbanken, SEB och Danske Bank har flest anslutna långivare.
Kan man låna pengar utan UC?
Förfrågan om att låna pengar utan att få en notering i kreditupplysningen hos UC blir allt mer önskvärd, och det har de flesta långivare uppmärksammat. För närvarande finns det 45 smslån, mikrolån och kontokrediter utan kreditupplysning hos UC på lånebelopp upp till 300 000 kr.

Pantlån och företagslån är två andra låneformer som vanligtvis inte kräver UC.
Kan man få pengarna utbetalda på helgen?
Det går lika bra att få lånet utbetalt på en helgdag som en vanlig vardag, dock är antalet långivare som gör helgutbetalningar något färre. Helglån blir mer önskvärda vilket många långivare upptäckt och är orsaken till att det ofta tillkommer nya lån med utbetalning både lördag som söndag, men även röda dagar och andra högtider som nyår.

Här listar vi alla lån med utbetalningar på helgen.
Kan man låna med aktiva Kronofogdeskulder?
I dagsläget finns det 4 st. långivare som specialiserat sig på omstartslån som specifikt utformats för att betala av skulder hos Kronofogden (utöver pantlån), och som därför går att få med aktivt skuldsaldo. Notera att grundkraven kan bli avsevärt mycket högre än för ett vanligt blancolån, bl.a. högre inkomstkrav.

Den populäraste aktören är , tätt därefter kommer Svea Ekonomi . Båda bistår med rådgivning tills du blir helt skuldfri.
Kan man få skatteåterbäring på räntan?
Samtliga lån där alla kostnader lagts som ränta under ett deklarationsår blir automatiskt avdragsgilla i skattedeklarationen. Detta innebär att alla som betalat ränta får dra av 30% av nettoräntan (total räntekostnad + plusränta från sparkonto). Uträkningen av ränteavdraget sker automatiskt i Skatteverkets system.

Räntereduktionen du ska få du syns på det nuvarande kalenderårets skattedeklaration.
Vilka är de vanligaste lånetyperna?
Den lånetypen som har flest ansökningar* och som oftast marknadsförs av svenska kreditgivare är smslån, främst utan UC. Tätt därefter kommer blancolån som är en av världens äldsta låneformer. Kontokredit är en relativt ny låneprodukt som blir allt vanligare sedan Regeringens nya räntelagar trädde i kraft.

*Enligt vår statistik.
Hur betalas lånet tillbaka?
Inbetalningar sker i de flesta fall med faktura, antingen via e-post eller pappersavi (BG/PG). Några få långivare tillåter inbetalningar via Swish och kort. I samband med amorteringen så betalar man även ränta, en procentuell avgift som betalas in i samband med att du amorterar ditt lån månadsvis.

Här ingår alla avgifter (avi-, startavgift, förseningsavgift) och varierar kraftigt mellan olika kreditgivare.
Cashloans anslutna långivare (110 st.)
Cashloans.nu samarbetar med över 100 långivare och låneförmedlare som vi regelbundet uppdaterar. Dessa är bl.a. Ferratum, Mobillån, Sambla, Klara Lån, Avida Finans, Snabbfinans, Bynk, Risicum och många fler. Vi tar regelbundet bort de kreditbolag som fått många negativa omdömen och lägger till aktörer som uppfyller våra krav samt passar våra besökare.
Vilken kontokredit har lägst månadsränta?
I dagsläget har Komplett Bank den lägsta krediträntan bland våra anslutna långivare, 0,41% - 1,66%, Merax kommer tätt efter med 1,19% medan Tryggkredit har en månadsränta på 2,08%. Räntan baseras på långivarens förutbestämda ränta enligt SEKKI-avtalet.

Läs mer om räntor och se all relevant FAQ här.
Grundkriterier och lånevillkor
De generella grundkraven som måste uppfyllas hos alla långivare är att du är myndig, bor i Sverige och har någon form av inkomst som säkrar att lånet blir återbetalt till fullo. Man ska också ha ett bankkonto hos en svensk bank, exempelvis SEB eller Nordea.

De specifika kraven för långivaren du tänkt låna pengar hos står längst ner i recensionen.
Lägsta och högsta lånebeloppet
Det lägsta lånebeloppet att ansöka om som privatperson är 500 kr, som mest 600.000 kr (utan säkerhet) via våra anslutna långivare. Högre lånebelopp förekommer också, men kräver säkerhet, bl.a. pantlån. Hur mycket pengar man sedan får låna baseras på den nuvarande kreditvärdigheten och framtida återbetalningsförmågan.

Kreditgivare inom företagslån har ännu höre max-lånebelopp, över 1.000.000 kr.