Ordna: Omdöme, TrustScore och FAQ

Ordna, tidigare Direkto, är en välkänd och fristående låneförmedlare vars specialitet är att hitta privatlån, samlingslån eller bolån med lägst ränta. Fokus ligger på skräddarsydda lån upp till 600 000 kr där räntan hamnar mellan 2,95% – 29% där en individuell bedömning avgör räntan. Desto bättre kreditvärdighet, desto lägre ränta.

Ordna förmedlar lån för alla situationer – exempelvis lån för renovering, bilinköp, bolån och andra typer av lån utan säkerhet. Du kan även samla lån och krediter för att sänka månadskostnaden.

Passar Direkto dig?

 • Få lägre ränta genom att låta Ordna förhandla räntan och villkoren åt dig
 • Hög TrustScore och bra omdömen
 • Lån trots upp till 10 st. betalningsanmärkning(ar)
 • Refinansieringslån när man har många krediter
 • Lånelöften från upp till 20 matchande långivare och banker
 • Samarbete med Svensk Fastighetsförmedling för bättre villkor
 • Det negativa: Max-lånebeloppet sänks om man har betalningsanmärkningar.

Samlingslån – samla lån & krediter

Ordna samarbetar med aktörer som lånar ut 10 000 kr och uppåt, men lånar du 80 000 kr (eller mer) så kan räntan sänkas avsevärt. Ordna har förmedlat lån till hundratusentals kunder som lyckats lösa mängder av dyra smslån, avbetalningar och krediter, främst tack vare den låga nominella räntan som varierar från 2.95% – 19.9% (effektiv ränta 3% – 21.82%).

Observera att räntan brukar hamna mellan 4.9% och 14.9% efter individuell prövning.

Betalningsanmärkningar

Ordna hittar också prisvärda lån för personer med upp till 10 betalningsanmärkning(ar). Kravet är att din nuvarande lön är över 12 000 kr/mån (gärna 15 000 kr) från anställning, eventuella betalningsanmärkningar får max vara på 50 000 kr och ska vara äldre än 6 månader. Du får inte ha skulder eller pågående ärenden hos Kronofogden. Dessutom sänks max-lånebeloppet till 250 000 kr.

Om årslönen matchar månadsamorteringen så kan man få ett lån trots flera betalningsanmärkningar.

Långivare och banker

Ordna samarbetar bl.a. med Nordnet, Coop Bank, Santander, Sevenday Bank, Marginalen Bank, Bluestep, Collector, Konsumentkredit, Brocc, Balanzia, Komplett Bank, Tryggkredit, Forex Bank och många fler, men är en av få låneförmedlare som samarbetar med färre än 30 banker.

Förvänta dig att alla lånelöften har kommit in inom 24 timmar, därefter har du 30 dagar på dig att bestämma vilken långivarr eller bank du vill gå vidare med. Om du ångrar dig, så kan du alltid avstå från att ta ett lån utan extra kostnader.

Kreditupplysning

Kreditupplysningen utförs av UC i samband med din låneansökan. Denna kreditupplysning tar alla Ordnas anslutna kreditbolag och långivare del av som de sedan utgår ifrån när de beräknar räntan. Långivarna konkurrerar om dig som kund, vilket kortfattat innebär bättre villkor och lägre ränta för dig som kund.

Den övriga ekonomibilden väger mer än kreditupplysningen, så du kan ändå få lån trots låg kreditvärdighet.

Ordna & Ordna Bolån var tidigare Direkto

Direkto har nyligen ändrat både design och namn och heter nu Ordna, eller Ordna Bolån. Ordna Bolån är bolåneverksamheten, medan Ordna har privatlån, samlingslån samt andra typer av blancolån.

Grundkriterier

 • Ha fyllt 20 år
 • Vara skuldfri minst 6 månader hos Kronofogden
 • Inte ha en betalningsanmärkning som tillkommit de senaste 6 månaderna
 • Inkomstkrav: Ha en årsinkomst på minst 100 000 kr från arbete (fast anställning, provanställning, extraarbete, timanställning, annan form som A-kassa)

Kundservice, kontakt och utbetalningsintervall

Med generösa öppettider alla vardagar mellan kl. 09:00-18:00 så kan man kontakta dem när det passar genom att maila, skicka brev eller ringa, alternativt använda deras enkla formulär på hemsidan.

Hur snabbt betalar Ordna ut pengarna?

Eftersom Ordna är en låneförmedlare så är det långivaren du valde att låna pengar hos som avgör hur snabbt pengarna kommer på kontot. Baserat på deras anslutna långivares utbetalningsintervall så bör det ta mellan 1-2 dagar att få pengarna.

Har du lånat av Ordna? Lämna din åsikt!

Har du testat denna långivare? Dela med dig av din upplevelse eller läs andras omdömen nedan.

Kundernas snittbetyg:

Den här långivare har inte fått några recensioner än. Var först med att recensera.
1 stjärna: Mycket dålig 2 stjärnor: Dålig 3 stjärnor: Medel 4 stjärnor: Bra 5 stjärnor: Utmärkt

Liknande långivare

Relaterade låneaktörer som vi tror skulle passa dig:

Lånebelopp

5 000 - 600 000 kr

Låneperiod

1 - 15 år

Startavgift

0 kr - 495 kr

Effektiv ränta

3.01% - 22.59%

Åldersgräns

18 år
Räkneexempel: Lån på 150 000 kr till 6,95% nominell rörlig ränta i 10 år, 120 avbetalningar om 1 738 kr och 0 kr i startavg. + 0 kr i aviavgift ger en eff. ränta på 7,18%. Totalt att återbetala 208 532 kr.

Lånebelopp

5 000 - 600 000 kr

Låneperiod

1 - 20 år

Startavgift

0 kr - 495 kr

Effektiv ränta

3.01% - 22.59%

Åldersgräns

18 år
Räkneexempel: Lån på 150 000 kr till 6,95% nominell rörlig ränta i 10 år, 120 avbetalningar om 1 738 kr och 0 kr i startavg. + 0 kr i aviavgift ger en eff. ränta på 7,18%. Totalt att återbetala 208 532 kr.

FAQ

Vilka är de senaste långivarna?
2023 lanserades runt ett halvt dussin nya långivare etablerade sig på den svenska marknaden, och det finns ingenting som säger att det är påväg att mattas av 2024, snarare tvärtom - trots nya räntelagar och ett fortsatt räntetak på 39,5%. Förutom nya långivare har det även tillkommit nya varumärken och låneformer, som kryptolån.

Se vår uppdaterade lista med nya lån här.
Kan man låna med betalningsanmärkning(ar)?
Det går att hitta långivare som lånar ut pengar trots att man har betalningsanmärkningar, upp till 600.000 kr. Nackdelen är att räntan kan bli högre alternativt att max-lånebeloppet sänks eftersom kreditgivaren tar en större risk. Av 10 slumpvis utvalda långivare tillåter ungefär hälften minst en betalningsanmärkning.

Se alla lån som går att få trots en eller flera betalningsanmärkningar. Om du dessutom har skulder (hos KFM) så har vi även skuldfinansieringslån.
Vilka låneförmedlare har flest anslutna banker?
Desto fler anslutna långivare en låneförmedlare har, desto bättre chanser har man att hitta det lån som har bäst villkor och lägst ränta. I skrivande stund har Beefinance 40 anslutna banker & långivare, tätt därefter kommer Lendo med 35 anslutna långivare.
Går det att låna utan ränta och avgifter?
I dagsläget finns det några enstaka långivare som fortfarande marknadsför sina låneprodukter med räntefria perioder för nya kunder, även om de drastiskt minskat i antal. Ett räntefritt lån är det bästa alternativet om du behöver låna några tusenlappar som du tänkt betala tillbaka inom ett par veckor.

Se vår lista med alla räntefria lån eller använd vår filtreringsfunktion under respektive sida/kategori.
Hur snabbt kan ett lån betalas ut?
Utbetalningen sker antingen så snart lånet signerats eller direkt efter begärt uttag. Har du ansökt om ett P2P-lån så betalas det ut efter att det finansierats. Om man har samma bank som långivaren så tar det i genomsnitt 1 minut att få pengarna, har man en annan bank så kan det ta 1-3 dagar.

Bankerna Nordea, Swedbank, Handelsbanken, SEB och Danske Bank har flest anslutna långivare.
Kan man låna pengar utan UC?
Förfrågan om att låna pengar utan att få en notering i kreditupplysningen hos UC blir allt mer önskvärd, och det har de flesta långivare uppmärksammat. För närvarande finns det 45 smslån, mikrolån och kontokrediter utan kreditupplysning hos UC på lånebelopp upp till 300 000 kr.

Pantlån och företagslån är två andra låneformer som vanligtvis inte kräver UC.
Kan man få pengarna utbetalda på helgen?
Det går lika bra att få lånet utbetalt på en helgdag som en vanlig vardag, dock är antalet långivare som gör helgutbetalningar något färre. Helglån blir mer önskvärda vilket många långivare upptäckt och är orsaken till att det ofta tillkommer nya lån med utbetalning både lördag som söndag, men även röda dagar och andra högtider som nyår.

Här listar vi alla lån med utbetalningar på helgen.
Kan man låna med aktiva Kronofogdeskulder?
I dagsläget finns det 4 st. långivare som specialiserat sig på omstartslån som specifikt utformats för att betala av skulder hos Kronofogden (utöver pantlån), och som därför går att få med aktivt skuldsaldo. Notera att grundkraven kan bli avsevärt mycket högre än för ett vanligt blancolån, bl.a. högre inkomstkrav.

Den populäraste aktören är , tätt därefter kommer Svea Ekonomi . Båda bistår med rådgivning tills du blir helt skuldfri.
Kan man få skatteåterbäring på räntan?
Samtliga lån där alla kostnader lagts som ränta under ett deklarationsår blir automatiskt avdragsgilla i skattedeklarationen. Detta innebär att alla som betalat ränta får dra av 30% av nettoräntan (total räntekostnad + plusränta från sparkonto). Uträkningen av ränteavdraget sker automatiskt i Skatteverkets system.

Räntereduktionen du ska få du syns på det nuvarande kalenderårets skattedeklaration.
Vilka är de vanligaste lånetyperna?
Den lånetypen som har flest ansökningar* och som oftast marknadsförs av svenska kreditgivare är smslån, främst utan UC. Tätt därefter kommer blancolån som är en av världens äldsta låneformer. Kontokredit är en relativt ny låneprodukt som blir allt vanligare sedan Regeringens nya räntelagar trädde i kraft.

*Enligt vår statistik.
Hur betalas lånet tillbaka?
Inbetalningar sker i de flesta fall med faktura, antingen via e-post eller pappersavi (BG/PG). Några få långivare tillåter inbetalningar via Swish och kort. I samband med amorteringen så betalar man även ränta, en procentuell avgift som betalas in i samband med att du amorterar ditt lån månadsvis.

Här ingår alla avgifter (avi-, startavgift, förseningsavgift) och varierar kraftigt mellan olika kreditgivare.
Cashloans anslutna långivare (110 st.)
Cashloans.nu samarbetar med över 100 långivare och låneförmedlare som vi regelbundet uppdaterar. Dessa är bl.a. Ferratum, Mobillån, Sambla, Klara Lån, Avida Finans, Snabbfinans, Bynk, Risicum och många fler. Vi tar regelbundet bort de kreditbolag som fått många negativa omdömen och lägger till aktörer som uppfyller våra krav samt passar våra besökare.
Vilken kontokredit har lägst månadsränta?
I dagsläget har Komplett Bank den lägsta krediträntan bland våra anslutna långivare, 0,41% - 1,66%, Merax kommer tätt efter med 1,19% medan Tryggkredit har en månadsränta på 2,08%. Räntan baseras på långivarens förutbestämda ränta enligt SEKKI-avtalet.

Läs mer om räntor och se all relevant FAQ här.
Grundkriterier och lånevillkor
De generella grundkraven som måste uppfyllas hos alla långivare är att du är myndig, bor i Sverige och har någon form av inkomst som säkrar att lånet blir återbetalt till fullo. Man ska också ha ett bankkonto hos en svensk bank, exempelvis SEB eller Nordea.

De specifika kraven för långivaren du tänkt låna pengar hos står längst ner i recensionen.
Lägsta och högsta lånebeloppet
Det lägsta lånebeloppet att ansöka om som privatperson är 500 kr, som mest 600.000 kr (utan säkerhet) via våra anslutna långivare. Högre lånebelopp förekommer också, men kräver säkerhet, bl.a. pantlån. Hur mycket pengar man sedan får låna baseras på den nuvarande kreditvärdigheten och framtida återbetalningsförmågan.

Kreditgivare inom företagslån har ännu höre max-lånebelopp, över 1.000.000 kr.