Nstart, f.d. Nystart Finans: Omstart-/samlingslån

Nstart är långivaren för dig som behöver samla alla pågående skulder och krediter till ett enda samlingslån och därmed ta bort kostnader dessa lån kostar månadsvis. Nstart är en av få långivare som ger professionell rådgivning och skuldsaneringslån när man har aktiva skulder hos Kronofogden för att inom 1-2 år bli skuldfri.

Här finns även ett intressant belöningssystem som innebär att så länge du inte tar nya lån/kreditupplysningar och samtidigt betalar alla fakturor i tid så får du årligen en sänkt ränta ner till 9.9%.

Passar Nstart dig?

 • Störst på skuldsaneringslån utan säkerhet
 • Omstartslån trots skuldsaldo hos Kronofogden och betalningsanmärkningar
 • Medsökande ökar chanserna till bättre villkor
 • Lån trots arbetslöshet**
 • Professionell rådgivning och unikt belöningssystem för progressivt lägre ränta
 • Lägre ränta nästa räkenskapsår om man sköter betalningsplanen
 • Det negativa: Inkomsten måste vara 1,5 gånger högre än den totala skulden. En medsökande krävs om man har många små lån.

Sänk räntekostnaderna med ett skräddarsytt omstartslån

Nstart har relativt rimliga avgifter så att man enkelt ska kunna minska sina månatliga avier, men passar bäst när man behöver ta sig ut en riktigt knivig situation. Dock är Nstart inte billigast på marknaden men rekommenderas främst när alla andra långivare gett avslag.

Innan lånet betalas ut går du och en rådgivare igenom alla dina nuvarande skulder och lägger upp en avbetalningsplan. Samma rådgivare är med dig hela vägen tills du blir skuldfri på riktigt.

Lägre ränta om man sköter betalningsplanen

Sköter man alla inbetalningar i tid under året så får man sänkt ränta inför nästa räkenskapsår. Räntan sätts individuellt och baseras bland annat på din nuvarande ekonomiska situation, tillsammans med återbetalningsförmåga, eventuella medsökande och antalet skulder. Individuell ränta f.n. 9.9% – 26%.

Nstart är unika då dem godkänner låntagare med såväl betalningsanmärkningar som pågående skulder hos Kronofogden. Om man har KFM-skulder så krävs en medsökande som också står på lånet.

En unik långivare för dig med höga skulder hos Kronofogden

Nstart är en av marknadens mest erfarna långivare av omstartslån, ett lån för dig som behöver starta om på ekonomifronten och bli av med alla dyra skulder och krediter en gång för alla. Deras spetskompetens är att de sänker månadskostnaden för att snabbare bli skuldfri hos Kronofogden, utan krångliga processer och dyra extraavgifter – oavsett nuvarande ekonomisk situation.

Om du har frågor så kan deras professionella handläggare guida dig hela vägen, från start till slut.

En medsökande krävs om man är arbetslös

Nstart kan **godkänna låntagare som är arbetslösa, men kravet är att man har med en medsökande som står på lånet och går i god för att det verkligen betalas tillbaka. Den medsökande (som kan vara sambo, make/maka, förälder, god man) måste ha en fast anställning och deklarerad årsinkomst.

Ett låneskydd avlastar vid ofrivilligt inkomstbortfall

Oavsett om den nuvarande ekonomiska situationen är stabil nu, så kan det vara en bra idé att trygga utgifterna med rätt låneskydd. Nstart är en av få långivare som tagit fram ett låneskydd som täcker samtliga månadsavier upp till 12 månader vid arbetslöshet, ohälsa eller dödsfall. Försäkringen levereras av Nordeuropa Försäkring där du kan försäkra belopp upp till 400 000 kr.

Låneskyddet kostar 6.95% av lånets månadsamortering.

Snabb ansökningsprocess men dyr uppläggningsavgift

Uppläggningsavgiften var tidigare väldigt hög och varierade mellan 0 – 2995 kr beroende på lånebelopp, men har nu (i februari 2019) sänkts till ett fast belopp, 995 kr. Månadsavgiften är fast och densamma under hela återbetalningsperioden och dras automatiskt via autogiro.

Handläggning sker löpande med preliminärt besked direkt vid godkännande.

Grundkriterier

 • 18 – 62 år
 • Folkbokförd i Sverige
 • Minst en fast anställd när man ansöker
 • Vid omstartslån måste inkomsten vara 1,5 ggr högre än den totala skulden
 • Inkomstkrav: Lägsta inkomst 22 000 kr/månad från anställning (fast anställning)

Kundservice, kontakt och utbetalningsintervall

Ansökan bör alltid ske online och innan godkännande kontaktas låntagaren för vidare uppläggning av lånet. Supporten är öppen måndag – torsdag kl. 9:00 – 19.00 samt fredagar 9.00 – 17.00.

Hur går utbetalningen till hos Nstart?

Nstart betalar av alla skulder åt dig, du behöver därför inte vänta på utbetalning. Du går igenom skulderna tillsammans med en rådgivare som i sin tur behöver alla betalningsuppgifter (exempelvis OCR-nummer och PG/BG), därefter betalas skulderna av.

Har du lånat av Nstart? Lämna din åsikt!

Har du testat denna långivare? Dela med dig av din upplevelse eller läs andras omdömen nedan.

Kundernas snittbetyg:

Den här långivare har inte fått några recensioner än. Var först med att recensera.
1 stjärna: Mycket dålig 2 stjärnor: Dålig 3 stjärnor: Medel 4 stjärnor: Bra 5 stjärnor: Utmärkt

Liknande långivare

Relaterade låneaktörer som vi tror skulle passa dig:

Lånebelopp

2 000 - 150 000 kr

Låneperiod

1 mån - 8 år

Startavgift

0 kr - 395 kr

Effektiv ränta

13% - 1112%

Åldersgräns

18 år
Räkneexempel: Lån på 30 000 kr till 26,05% nominell årsränta i 2 år, 24 avbetalningar om 1 617 kr och 0 kr i uppl.avgift + 0 kr i aviavgift ger en effektiv ränta på 29,4%. Totalt att återbetala 38 808 kr.
Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

FAQ

Vilka är de senaste långivarna?
2023 lanserades runt ett halvt dussin nya långivare etablerade sig på den svenska marknaden, och det finns ingenting som säger att det är påväg att mattas av 2024, snarare tvärtom - trots nya räntelagar och ett fortsatt räntetak på 39,5%. Förutom nya långivare har det även tillkommit nya varumärken och låneformer, som kryptolån.

Se vår uppdaterade lista med nya lån här.
Kan man låna med betalningsanmärkning(ar)?
Det går att hitta långivare som lånar ut pengar trots att man har betalningsanmärkningar, upp till 600.000 kr. Nackdelen är att räntan kan bli högre alternativt att max-lånebeloppet sänks eftersom kreditgivaren tar en större risk. Av 10 slumpvis utvalda långivare tillåter ungefär hälften minst en betalningsanmärkning.

Se alla lån som går att få trots en eller flera betalningsanmärkningar. Om du dessutom har skulder (hos KFM) så har vi även skuldfinansieringslån.
Vilka låneförmedlare har flest anslutna banker?
Desto fler anslutna långivare en låneförmedlare har, desto bättre chanser har man att hitta det lån som har bäst villkor och lägst ränta. I skrivande stund har Beefinance 40 anslutna banker & långivare, tätt därefter kommer Lendo med 35 anslutna långivare.
Går det att låna utan ränta och avgifter?
I dagsläget finns det några enstaka långivare som fortfarande marknadsför sina låneprodukter med räntefria perioder för nya kunder, även om de drastiskt minskat i antal. Ett räntefritt lån är det bästa alternativet om du behöver låna några tusenlappar som du tänkt betala tillbaka inom ett par veckor.

Se vår lista med alla räntefria lån eller använd vår filtreringsfunktion under respektive sida/kategori.
Hur snabbt kan ett lån betalas ut?
Utbetalningen sker antingen så snart lånet signerats eller direkt efter begärt uttag. Har du ansökt om ett P2P-lån så betalas det ut efter att det finansierats. Om man har samma bank som långivaren så tar det i genomsnitt 1 minut att få pengarna, har man en annan bank så kan det ta 1-3 dagar.

Bankerna Nordea, Swedbank, Handelsbanken, SEB och Danske Bank har flest anslutna långivare.
Kan man låna pengar utan UC?
Förfrågan om att låna pengar utan att få en notering i kreditupplysningen hos UC blir allt mer önskvärd, och det har de flesta långivare uppmärksammat. För närvarande finns det 45 smslån, mikrolån och kontokrediter utan kreditupplysning hos UC på lånebelopp upp till 300 000 kr.

Pantlån och företagslån är två andra låneformer som vanligtvis inte kräver UC.
Kan man få pengarna utbetalda på helgen?
Det går lika bra att få lånet utbetalt på en helgdag som en vanlig vardag, dock är antalet långivare som gör helgutbetalningar något färre. Helglån blir mer önskvärda vilket många långivare upptäckt och är orsaken till att det ofta tillkommer nya lån med utbetalning både lördag som söndag, men även röda dagar och andra högtider som nyår.

Här listar vi alla lån med utbetalningar på helgen.
Kan man låna med aktiva Kronofogdeskulder?
I dagsläget finns det 4 st. långivare som specialiserat sig på omstartslån som specifikt utformats för att betala av skulder hos Kronofogden (utöver pantlån), och som därför går att få med aktivt skuldsaldo. Notera att grundkraven kan bli avsevärt mycket högre än för ett vanligt blancolån, bl.a. högre inkomstkrav.

Den populäraste aktören är , tätt därefter kommer Svea Ekonomi . Båda bistår med rådgivning tills du blir helt skuldfri.
Kan man få skatteåterbäring på räntan?
Samtliga lån där alla kostnader lagts som ränta under ett deklarationsår blir automatiskt avdragsgilla i skattedeklarationen. Detta innebär att alla som betalat ränta får dra av 30% av nettoräntan (total räntekostnad + plusränta från sparkonto). Uträkningen av ränteavdraget sker automatiskt i Skatteverkets system.

Räntereduktionen du ska få du syns på det nuvarande kalenderårets skattedeklaration.
Vilka är de vanligaste lånetyperna?
Den lånetypen som har flest ansökningar* och som oftast marknadsförs av svenska kreditgivare är smslån, främst utan UC. Tätt därefter kommer blancolån som är en av världens äldsta låneformer. Kontokredit är en relativt ny låneprodukt som blir allt vanligare sedan Regeringens nya räntelagar trädde i kraft.

*Enligt vår statistik.
Hur betalas lånet tillbaka?
Inbetalningar sker i de flesta fall med faktura, antingen via e-post eller pappersavi (BG/PG). Några få långivare tillåter inbetalningar via Swish och kort. I samband med amorteringen så betalar man även ränta, en procentuell avgift som betalas in i samband med att du amorterar ditt lån månadsvis.

Här ingår alla avgifter (avi-, startavgift, förseningsavgift) och varierar kraftigt mellan olika kreditgivare.
Cashloans anslutna långivare (110 st.)
Cashloans.nu samarbetar med över 100 långivare och låneförmedlare som vi regelbundet uppdaterar. Dessa är bl.a. Ferratum, Mobillån, Sambla, Klara Lån, Avida Finans, Snabbfinans, Bynk, Risicum och många fler. Vi tar regelbundet bort de kreditbolag som fått många negativa omdömen och lägger till aktörer som uppfyller våra krav samt passar våra besökare.
Vilken kontokredit har lägst månadsränta?
I dagsläget har Komplett Bank den lägsta krediträntan bland våra anslutna långivare, 0,41% - 1,66%, Merax kommer tätt efter med 1,19% medan Tryggkredit har en månadsränta på 2,08%. Räntan baseras på långivarens förutbestämda ränta enligt SEKKI-avtalet.

Läs mer om räntor och se all relevant FAQ här.
Grundkriterier och lånevillkor
De generella grundkraven som måste uppfyllas hos alla långivare är att du är myndig, bor i Sverige och har någon form av inkomst som säkrar att lånet blir återbetalt till fullo. Man ska också ha ett bankkonto hos en svensk bank, exempelvis SEB eller Nordea.

De specifika kraven för långivaren du tänkt låna pengar hos står längst ner i recensionen.
Lägsta och högsta lånebeloppet
Det lägsta lånebeloppet att ansöka om som privatperson är 500 kr, som mest 600.000 kr (utan säkerhet) via våra anslutna långivare. Högre lånebelopp förekommer också, men kräver säkerhet, bl.a. pantlån. Hur mycket pengar man sedan får låna baseras på den nuvarande kreditvärdigheten och framtida återbetalningsförmågan.

Kreditgivare inom företagslån har ännu höre max-lånebelopp, över 1.000.000 kr.