Snabblån med direkt utbetalning (BankID krävs)

När man ansöker om ett snabblån (s.k. direktlån/akutlån) så vill man inte bara ha beskedet snabbt efter ansökan, man vill dessutom ha utbetalningen direkt. I dagsläget finns flertalet långivare som förstått att kunderna är ute efter snabba utbetalningar/uttag och har därför anslutit sig till de vanligaste bankerna SEB, Handelsbanken, Nordea, Swedbank och Danske Bank som för att kunna uppfylla behovet att låna pengar direkt.

Så gör du för att få pengarna direkt:

1. Inneha bankkonto hos samma bank som långivaren du vill låna hos
2. Ha BankID aktiverat i mobil, dator eller kort (Mobilt Bank-ID, Instantor®, Trustly, Telia e-legitimation)
3. Låneansökan sker och godkänns under långivarens öppettider om inget annat anges (en del har även helgöppet)
4. Bland privatlånen kan lånet behöva godkännas före en viss tid (oftast innan kl. 13:30) om pengarna ska hinna landa på kontot samma dag

Direktutbetalning till Swedbank, SEB, Nordea, Danske Bank och Handelsbanken

Nordea, SEB, Swedbank, Handelsbanken, Sparbanken och Danske Bank har flest anslutna kreditgivare. Det tar i genomsnitt 0-5 minuter att få pengarna insatta på kontot. Se vår lista med 38 snabblån nedan och peka över -symbolen till höger om ' Direktutbetalning' för att se utbetalningsintervall och vilka banker de anslutna till.

Sammanfattning för den här kategorin

Filtrera lån

1,000 kr 600,000 kr

Inga lån matchade dina kriterier

Testa att filtrera igen med andra kriterier, eller prova att öka/sänka lånebeloppet.

BankID för extra snabb hantering av låneansökan

De flesta lån måste såväl ansökas om som godkännas under långivarens öppettider via e-legitimation BankID. Undantaget är aktörer med automatiserade kreditupplysningar och utbetalningar som därför inte kräver manuell handläggning (se respektive recension) - i dessa fall använder man Trustly istället. Man behöver ha BankID aktiverat och ett konto hos den bank lånebolaget är anslutet till, annars kan inte direktutbetalningen genomföras.

BankID, Instantor® eller någon annan typ av e-legitimation behöver vara aktiverat och installerat sedan tidigare (via mobil, dator eller kort), men det viktigaste är att man klarar långivarens grundkrav, annars kan inte lånet godkännas överhuvudtaget och resulterar bara i en onödig kreditupplysning.

Direktöverföring mellan bankkonton när du och långivaren har samma bank

Om man har ett bankkonto hos den aktuella banken så kan långivaren överföra pengarna direkt från sitt konto till ditt eftersom det är exakt samma bank, och eliminerar därmed tiden det tar för pengarna att överföras mellan olika bankkonton. Detta är den den enklaste, vanligaste, men framförallt den snabbaste överföringsmetoden.

har inte implementerats än och är en ännu snabbare överföringsmetod, men det är en ny teknisk lösning som vi förutspår kan bli verklighet 2020.

Långivare med direktutbetalning till alla banker

Många långivare är endast anslutna till 1, 2 eller max 3 banker eftersom man antingen valt att samarbeta med dessa av särskilda skäl, eller helt enkelt inte har tillräckligt många låneansökningar från personer med bankkonto hos mindre banker. Ett exempel är Danske Bank som har ett dussintal anslutna långivare eftersom de endast har 170.000 kunder i Sverige, till skillnad mot Swedbank med sina 4 MKR kunder.

Läs villkoren noga i recensionen eller på långivarens hemsida innan låneansökan för att vara helt säker på att de har direktutbetalning till din specifika bank.

Räntefria akutlån där du endast betalar lånebeloppet

Ett räntefritt lån innebär att man endast betalar tillbaka pengarna man lånat. Detta inkluderar inte andra avgifter, som aviavgift eller uppläggningsavgift. Generellt brukar räntefria snabblån komma utan några avgifter, med undantag Lumify som tar ut en aviavgift på 60 kr. I skrivande stund marknadsför endast ett fåtal långivare sina lån med en räntefri period mellan 7, 14 - 30 dagar.

Snabblån vid låg kreditvärdighet - är det verkligen en bra idé?

Det är inte helt ovanligt att man befinner sig i en situation där ett lån kan behövas trots att man dras med försämrad kreditvärdighet. Några exempel på låg kreditvärdighet kan vara en eller flera betalningsanmärkningar, låg alternativt ingen deklarerad inkomst, låg creditscoring eller många förfrågningar hos UC. I dessa lägen finns det fortfarande en del snabblån som kan passa din situation, eftersom långivaren istället gör en individuell bedömning där beslutet baseras på din framtida återbetalningsförmåga.

Tänk på att aldrig låna pengar om du är osäker på om du kan betala tillbaka det. Ett snabblån har generellt en mycket högre effektiv ränta än ett vanligt privatlån eftersom löptiden är mycket kortare, och bör endast övervägas när man har ett akut behov av pengar som man tänkt betala tillbaka snabbt.

En del lån du ser här är högkostnadskrediter. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning och ytterligare skuldsättning. För rådgivning och stöd så kan du vända dig till budget- och skuldrådgivningen (öppnas i ny flik) i din kommun.

Frågor & svar om snabblån (snabbfaq)