Lånebelopp

  5 000 - 200 000 kr

  Låneperiod

  1 - 15 år

  Startavgift

  475 kr

  Effektiv ränta

  9.17% - 42.79%

  Åldersgräns

  18 år
  Räkneexempel: Lån på 80 000 kr till 8,3% nominell årsränta i 5 år, 60 avbetalningar om 1 664 kr och 475 kr i startavg. + 20 kr i aviavgift ger en eff. ränta på 8,3%. Totalt att återbetala 99 840 kr.

  MoneyGo: Privat-/samlingslån

  Cashloans.nu samarbetar inte med MoneyGo i skrivande stund, men om du ändå vill ansöka om ett lån hos dem kan du istället ansöka via en låneförmedlare som Advisa, Sambla eller Compari.

  MoneyGo passar dig som är ute efter smidigt lån från 5 000 kr till 200 000 kr med flexibel återbetalningstid upp till 15 år, och som kan är ett alternativ för dig med en lågt deklarerad årsinkomst. MoneyGo tar en kreditupplysning via UC, sedan kommer beskedet någon minut efter. Till lånet kan man teckna ett låneskydd som täcker alla lånets kostnader upp till 12 månader vid oväntade händelser som arbetslöshet.

  Räntan är relativt bra och hamnar någonstans mellan 5,8% – 19,8%. Här tillkommer ingen uppläggningsavgift på små lån upp till 30 000 kr, däremot har privatlån över 30 000 kr en startavgift på 475 kr.

  Passar MoneyGo dig?

  • Rimlig månadsränta
  • Låna upp till 200 000 kr utan säkerhet
  • Fri uppläggningsavgift på lånebelopp under 30,000 kr
  • Samla gamla skulder och dyra krediter till ett och samma samlingslån
  • Snabb utbetalning – tillgång till pengarna samma dag efter signerat avtal
  • Teckna låneskydd för 0,37% av lånebeloppet
  • Låga inkomstkrav f.n. 115 000 kr/år eller 9 583 kr/månad
  • Kreditupplysning hos UC
  • Det negativa: Tar kreditupplysning hos UC trots låga lånebelopp. Godtar inte betalningsanmärkningar.

  Ett bra alternativ för dig med låg inkomst

  MoneyGo är en erfaren kreditgivare av konsumentkrediter, vilket har lett till att de vet vilka inkomstkrav de måste ha för att återbetalningsprocessen inte ska bli belastad och har konstaterat att ca. 10 000 kr i månaden eller 115 000 kr per år är en rimlig inkomst, vilket är strax under konkurrenterna. I samband med kreditprövningen görs även en individuell bedömning.

  Kräver en god ekonomi i övrigt

  MoneyGo godtar inte betalningsanmärkningar och accepterar inte skuldsaldo hos Kronofogden. Sedan använder de UC, även på sina lägre lånebelopp (belopp under 30 000 kr), vilket vi tycker är onödigt och rekommenderar istället att se om det finns ett annat, mer passande lån ända upp till 80 000 kr utan UC kontroll. För många förfrågningar hos UC kan påverka sannolikheten att få ett större banklån i framtiden.

  Låg månadskostnad och rimlig ränta fr. 5,8%

  En rimlig årsränta från 5,8% gör att även månadskostnaden blir låg i relation till liknande privatlån utan säkerhet. Ett exempel är att MoneyGo:s lån på 10 000 kr i 1 år kostar 1 109 kr i månaden, medan konkurrenten Meddelandelåns lån månadskostnad istället blir 1 303 kr.

  Detta beror bl.a. på att MoneyGo tar en lägre risk genom att inte godta anmärkningar.

  Grundkriterier

  • Ha fyllt 18 år
  • Klara kreditupplysningen hos UC
  • Inte ha betalningsanmärkningar eller tidigare utmätningsförsök
  • Inte ha skuldsaldo hos Kronofogden
  • Inkomstkrav: Taxerad årsinkomst på minst 115 000 kr/år

  Kundservice, öppettider och utbetalningsintervall

  MoneyGos kontor har öppet alla helgfria vardagar och finns tillgängliga via telefon, mail samt brev, måndag – fredag mellan kl. 10:00 – 17:00, lunchstängt mellan kl. 12:00 – 13:00. Låneansökningar behandlas under kundsupportens öppettider, då sker även utbetalningar.

  Hur snabbt betalar MoneyGo ut pengarna?

  Pengarna kommer direkt till kontot efter att alla avtal signerats, oftast samma dag.

  Har du lånat av MoneyGo? Lämna din åsikt!

  Har du testat denna långivare? Dela med dig av din upplevelse eller läs andras omdömen nedan.

  Kundernas snittbetyg:

  Den här långivare har inte fått några recensioner än. Var först med att recensera.
  1 stjärna: Mycket dålig 2 stjärnor: Dålig 3 stjärnor: Medel 4 stjärnor: Bra 5 stjärnor: Utmärkt

  Liknande långivare

  Relaterade låneaktörer som vi tror skulle passa dig:

  Lånebelopp

  1 000 - 40 000 kr

  Låneperiod

  1 mån - tillsvidare

  Startavgift

  0 kr

  Effektiv ränta

  47.64%

  Åldersgräns

  21 år
  Räkneexempel: Kredit på 25 000 kr 1 år, 12 avbetalningar om 1 012 kr och 0 kr i startavg. + 0 kr i aviavgift ger 53,31% i eff. ränta. Tot. att återbetala 30 890,72 kr.
  Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

  Lånebelopp

  1 000 - 30 000 kr

  Låneperiod

  1 mån - tillsvidare

  Startavgift

  280 kr

  Effektiv ränta

  51.95% - 77.75%

  Åldersgräns

  18 år
  Räkneexempel: Kredit på 15 000 kr till 39,8% rörlig kreditränta i 1 år, 12 avbetalningar om 1 786 kr och 280 kr i uppl.avgift + 45 kr i aviavgift ger 58,51% i effektiv ränta. Totalt att återbetala 21 430 kr.
  Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

  FAQ

  Vilka är de senaste långivarna?
  2023 lanserades runt ett halvt dussin nya långivare etablerade sig på den svenska marknaden, och det finns ingenting som säger att det är påväg att mattas av 2024, snarare tvärtom - trots nya räntelagar och ett fortsatt räntetak på 39,5%. Förutom nya långivare har det även tillkommit nya varumärken och låneformer, som kryptolån.

  Se vår uppdaterade lista med nya lån här.
  Kan man låna med betalningsanmärkning(ar)?
  Det går att hitta långivare som lånar ut pengar trots att man har betalningsanmärkningar, upp till 600.000 kr. Nackdelen är att räntan kan bli högre alternativt att max-lånebeloppet sänks eftersom kreditgivaren tar en större risk. Av 10 slumpvis utvalda långivare tillåter ungefär hälften minst en betalningsanmärkning.

  Se alla lån som går att få trots en eller flera betalningsanmärkningar. Om du dessutom har skulder (hos KFM) så har vi även skuldfinansieringslån.
  Vilka låneförmedlare har flest anslutna banker?
  Desto fler anslutna långivare en låneförmedlare har, desto bättre chanser har man att hitta det lån som har bäst villkor och lägst ränta. I skrivande stund har Beefinance 40 anslutna banker & långivare, tätt därefter kommer Lendo med 35 anslutna långivare.
  Går det att låna utan ränta och avgifter?
  I dagsläget finns det några enstaka långivare som fortfarande marknadsför sina låneprodukter med räntefria perioder för nya kunder, även om de drastiskt minskat i antal. Ett räntefritt lån är det bästa alternativet om du behöver låna några tusenlappar som du tänkt betala tillbaka inom ett par veckor.

  Se vår lista med alla räntefria lån eller använd vår filtreringsfunktion under respektive sida/kategori.
  Hur snabbt kan ett lån betalas ut?
  Utbetalningen sker antingen så snart lånet signerats eller direkt efter begärt uttag. Har du ansökt om ett P2P-lån så betalas det ut efter att det finansierats. Om man har samma bank som långivaren så tar det i genomsnitt 1 minut att få pengarna, har man en annan bank så kan det ta 1-3 dagar.

  Bankerna Nordea, Swedbank, Handelsbanken, SEB och Danske Bank har flest anslutna långivare.
  Kan man låna pengar utan UC?
  Förfrågan om att låna pengar utan att få en notering i kreditupplysningen hos UC blir allt mer önskvärd, och det har de flesta långivare uppmärksammat. För närvarande finns det 45 smslån, mikrolån och kontokrediter utan kreditupplysning hos UC på lånebelopp upp till 300 000 kr.

  Pantlån och företagslån är två andra låneformer som vanligtvis inte kräver UC.
  Kan man få pengarna utbetalda på helgen?
  Det går lika bra att få lånet utbetalt på en helgdag som en vanlig vardag, dock är antalet långivare som gör helgutbetalningar något färre. Helglån blir mer önskvärda vilket många långivare upptäckt och är orsaken till att det ofta tillkommer nya lån med utbetalning både lördag som söndag, men även röda dagar och andra högtider som nyår.

  Här listar vi alla lån med utbetalningar på helgen.
  Kan man låna med aktiva Kronofogdeskulder?
  I dagsläget finns det 4 st. långivare som specialiserat sig på omstartslån som specifikt utformats för att betala av skulder hos Kronofogden (utöver pantlån), och som därför går att få med aktivt skuldsaldo. Notera att grundkraven kan bli avsevärt mycket högre än för ett vanligt blancolån, bl.a. högre inkomstkrav.

  Den populäraste aktören är , tätt därefter kommer Svea Ekonomi . Båda bistår med rådgivning tills du blir helt skuldfri.
  Kan man få skatteåterbäring på räntan?
  Samtliga lån där alla kostnader lagts som ränta under ett deklarationsår blir automatiskt avdragsgilla i skattedeklarationen. Detta innebär att alla som betalat ränta får dra av 30% av nettoräntan (total räntekostnad + plusränta från sparkonto). Uträkningen av ränteavdraget sker automatiskt i Skatteverkets system.

  Räntereduktionen du ska få du syns på det nuvarande kalenderårets skattedeklaration.
  Vilka är de vanligaste lånetyperna?
  Den lånetypen som har flest ansökningar* och som oftast marknadsförs av svenska kreditgivare är smslån, främst utan UC. Tätt därefter kommer blancolån som är en av världens äldsta låneformer. Kontokredit är en relativt ny låneprodukt som blir allt vanligare sedan Regeringens nya räntelagar trädde i kraft.

  *Enligt vår statistik.
  Hur betalas lånet tillbaka?
  Inbetalningar sker i de flesta fall med faktura, antingen via e-post eller pappersavi (BG/PG). Några få långivare tillåter inbetalningar via Swish och kort. I samband med amorteringen så betalar man även ränta, en procentuell avgift som betalas in i samband med att du amorterar ditt lån månadsvis.

  Här ingår alla avgifter (avi-, startavgift, förseningsavgift) och varierar kraftigt mellan olika kreditgivare.
  Cashloans anslutna långivare (110 st.)
  Cashloans.nu samarbetar med över 100 långivare och låneförmedlare som vi regelbundet uppdaterar. Dessa är bl.a. Ferratum, Mobillån, Sambla, Klara Lån, Avida Finans, Snabbfinans, Bynk, Risicum och många fler. Vi tar regelbundet bort de kreditbolag som fått många negativa omdömen och lägger till aktörer som uppfyller våra krav samt passar våra besökare.
  Vilken kontokredit har lägst månadsränta?
  I dagsläget har Komplett Bank den lägsta krediträntan bland våra anslutna långivare, 0,41% - 1,66%, Merax kommer tätt efter med 1,19% medan Tryggkredit har en månadsränta på 2,08%. Räntan baseras på långivarens förutbestämda ränta enligt SEKKI-avtalet.

  Läs mer om räntor och se all relevant FAQ här.
  Grundkriterier och lånevillkor
  De generella grundkraven som måste uppfyllas hos alla långivare är att du är myndig, bor i Sverige och har någon form av inkomst som säkrar att lånet blir återbetalt till fullo. Man ska också ha ett bankkonto hos en svensk bank, exempelvis SEB eller Nordea.

  De specifika kraven för långivaren du tänkt låna pengar hos står längst ner i recensionen.
  Lägsta och högsta lånebeloppet
  Det lägsta lånebeloppet att ansöka om som privatperson är 500 kr, som mest 600.000 kr (utan säkerhet) via våra anslutna långivare. Högre lånebelopp förekommer också, men kräver säkerhet, bl.a. pantlån. Hur mycket pengar man sedan får låna baseras på den nuvarande kreditvärdigheten och framtida återbetalningsförmågan.

  Kreditgivare inom företagslån har ännu höre max-lånebelopp, över 1.000.000 kr.