Lånebelopp

10 000 - 70 000 kr

Låneperiod

1 - 5 år

Startavgift

0 kr

Effektiv ränta

29%

Åldersgräns

18 år
Räkneexempel: Lån på 40 000 kr till 25.77% nom. årsränta i 4 år, 48 avbetalningar om 1 343,52 kr och 0 kr i startavg. + 0 kr i aviavg. ger en eff. ränta på 29%. Totalt att återbetala 64 488,96 kr.

Tando

Tando har valt att lägga ner sin verksamhet i Sverige på grund av dålig lönsamhet. Vi behåller denna recension ett tag tills vi tar bort den fullständigt. Om du söker ett liknande skuldsaneringslån så kan Nstart eller Svea Ekonomi med liknande villkor.

Tando är en långivare som fokuserar på privatlån för personer med låg kreditvärdighet. Det kan handla om väldigt många betalningsanmärkningar, flera kreditupplysningar under kort tid men även aktiva skulder. Tandos lån är ett borgenslån, vilket innebär att en borgensman måste gå i god att lånet betalas tillbaka. Här lånar man 10 000 kr till 70 000 kr utan UC med en löptid upp till 5 år.

Tendo är den enda långivaren av sitt slag där man baserar beslutet på förtroende, istället för kredithistorik. Om borgensmannen har en ordnad ekonomi så kommer du kunna få lån.

Passar Tando dig?

 • Utan UC – Tando använder Creditsafe
 • Borgenslån och privatlån med säkerhet
 • Lån trots svag kreditvärdighet, betalningsanmärkningar, skuld hos Kronofogden m.m.
 • Låna upp till 70 000 kr i 1 – 5 år
 • Enkel ansökan med BankID
 • Ett alternativ för den som tidigare haft svårt att få lån
 • Ta vilken borgensman du vill, make, maka, god man, sambo, vän, kollega
 • Det negativa: Kräver borgensman. Har inte direkt utbetalning. Stängt på helger.

Ett alternativ för dig som haft svårt att få låna pengar

Eftersom Tando i främsta hand tittar på låntagarens återbetalningsförmåga (om inkomsten matchar utgifterna/månadskostnaderna) så kan personer med väldigt dålig kreditvärdighet ha en chans att få låna pengar. Låg kreditvärdighet kan innefatta många förfrågningar hos UC, betalningsanmärkningar – men även skulder.

Det viktigaste är att man har råd med amorteringen + att borgensmannen har en god ekonomi som kan betala på lånet om man av någon anledning inte klarar betalningarna.

Såhär fungerar Tandos borgenslån

Du gör en vanlig ansökan, fyller i önskat lånebelopp och löptid, sedan tar Tando en kreditupplysning via Creditsafe. Här är det viktigt att din ekonomi har utrymme för månadsbetalningar (ränta + amortering). I samband med kreditupplysningen skickas en unik länk till dig som du vidarebefordrar till din tänkta borgensman.

Om borgensmannens ekonomi ser bra ut så kan lånet godkännas, men notera – grundkraven på borgensmannen är mycket högre än låntagarens. Om borgensmannen får avslag så går det bra att hitta en annan person.

Borgensmannens grundkrav

 • Uppvisa god betalningshistorik
 • Vara husägare (villa, bostadsrätt)
 • Inte ha några betalningsanmärkningar eller skulder
 • Ha en regelbunden inkomst
 • Vara mellan 21-80 år
 • Inte ha några andra pågående lån hos Tando
 • Inte vara borgensman för en annan låntagare samtidigt

Borgenslån billigare än smslån, men dyrare än privatlån

Den effektiva räntan är fast, 29% under hela låneperioden, vilket gör att totalkostnaden blir lägre om man skulle haft ett motsvarande smslån under liknande förutsättningar, som betalningsanmärkningar (10 gånger. Däremot är Tandos lån mycket dyrare än ett traditionellt privatlån, och rekommenderas inte om du har en ordnad ekonomi.

Grundkriterier

 • Ha fyllt 18 år
 • Folkbokförd och bosatt i Sverige
 • Godkänd kreditupplysning hos Creditsafe
 • Inga skulder hos Kronofogden
 • Inkomstkrav: Individuell bedömning (inga inkomstkrav står specificerade)

Kundservice, kontakt och utbetalningstider

Tandos support har öppet måndag-fredag (helger stängt) mellan kl. 9:00 – 16:00. Kontaktas enklast via telefon, brev och mail. De har en chattfunktion där man kan få svar på de flesta frågor – men det är en robot med standardsvar. Om man vill ha svar på mer avancerade eller personliga frågor så måste man kontakta supporten.

Hur snabbt betalar Tando ut pengarna?

Tando betalar ut pengarna så fort borgensmannens kreditupplysning blivit godkänt. Då betalas pengarna först ut till borgensmannen, som i sin tur måste överföra pengarna till ditt bankkonto.

Har du lånat av Tando? Lämna din åsikt!

Har du testat denna långivare? Dela med dig av din upplevelse eller läs andras omdömen nedan.

Kundernas snittbetyg:

Den här långivare har inte fått några recensioner än. Var först med att recensera.
1 stjärna: Mycket dålig 2 stjärnor: Dålig 3 stjärnor: Medel 4 stjärnor: Bra 5 stjärnor: Utmärkt

Liknande långivare

Relaterade låneaktörer som vi tror skulle passa dig:

FAQ

Vilka är de senaste långivarna?
2023 lanserades runt ett halvt dussin nya långivare etablerade sig på den svenska marknaden, och det finns ingenting som säger att det är påväg att mattas av 2024, snarare tvärtom - trots nya räntelagar och ett fortsatt räntetak på 39,5%. Förutom nya långivare har det även tillkommit nya varumärken och låneformer, som kryptolån.

Se vår uppdaterade lista med nya lån här.
Kan man låna med betalningsanmärkning(ar)?
Det går att hitta långivare som lånar ut pengar trots att man har betalningsanmärkningar, upp till 600.000 kr. Nackdelen är att räntan kan bli högre alternativt att max-lånebeloppet sänks eftersom kreditgivaren tar en större risk. Av 10 slumpvis utvalda långivare tillåter ungefär hälften minst en betalningsanmärkning.

Se alla lån som går att få trots en eller flera betalningsanmärkningar. Om du dessutom har skulder (hos KFM) så har vi även skuldfinansieringslån.
Vilka låneförmedlare har flest anslutna banker?
Desto fler anslutna långivare en låneförmedlare har, desto bättre chanser har man att hitta det lån som har bäst villkor och lägst ränta. I skrivande stund har Beefinance 40 anslutna banker & långivare, tätt därefter kommer Lendo med 35 anslutna långivare.
Går det att låna utan ränta och avgifter?
I dagsläget finns det några enstaka långivare som fortfarande marknadsför sina låneprodukter med räntefria perioder för nya kunder, även om de drastiskt minskat i antal. Ett räntefritt lån är det bästa alternativet om du behöver låna några tusenlappar som du tänkt betala tillbaka inom ett par veckor.

Se vår lista med alla räntefria lån eller använd vår filtreringsfunktion under respektive sida/kategori.
Hur snabbt kan ett lån betalas ut?
Utbetalningen sker antingen så snart lånet signerats eller direkt efter begärt uttag. Har du ansökt om ett P2P-lån så betalas det ut efter att det finansierats. Om man har samma bank som långivaren så tar det i genomsnitt 1 minut att få pengarna, har man en annan bank så kan det ta 1-3 dagar.

Bankerna Nordea, Swedbank, Handelsbanken, SEB och Danske Bank har flest anslutna långivare.
Kan man låna pengar utan UC?
Förfrågan om att låna pengar utan att få en notering i kreditupplysningen hos UC blir allt mer önskvärd, och det har de flesta långivare uppmärksammat. För närvarande finns det 45 smslån, mikrolån och kontokrediter utan kreditupplysning hos UC på lånebelopp upp till 300 000 kr.

Pantlån och företagslån är två andra låneformer som vanligtvis inte kräver UC.
Kan man få pengarna utbetalda på helgen?
Det går lika bra att få lånet utbetalt på en helgdag som en vanlig vardag, dock är antalet långivare som gör helgutbetalningar något färre. Helglån blir mer önskvärda vilket många långivare upptäckt och är orsaken till att det ofta tillkommer nya lån med utbetalning både lördag som söndag, men även röda dagar och andra högtider som nyår.

Här listar vi alla lån med utbetalningar på helgen.
Kan man låna med aktiva Kronofogdeskulder?
I dagsläget finns det 4 st. långivare som specialiserat sig på omstartslån som specifikt utformats för att betala av skulder hos Kronofogden (utöver pantlån), och som därför går att få med aktivt skuldsaldo. Notera att grundkraven kan bli avsevärt mycket högre än för ett vanligt blancolån, bl.a. högre inkomstkrav.

Den populäraste aktören är , tätt därefter kommer Svea Ekonomi . Båda bistår med rådgivning tills du blir helt skuldfri.
Kan man få skatteåterbäring på räntan?
Samtliga lån där alla kostnader lagts som ränta under ett deklarationsår blir automatiskt avdragsgilla i skattedeklarationen. Detta innebär att alla som betalat ränta får dra av 30% av nettoräntan (total räntekostnad + plusränta från sparkonto). Uträkningen av ränteavdraget sker automatiskt i Skatteverkets system.

Räntereduktionen du ska få du syns på det nuvarande kalenderårets skattedeklaration.
Vilka är de vanligaste lånetyperna?
Den lånetypen som har flest ansökningar* och som oftast marknadsförs av svenska kreditgivare är smslån, främst utan UC. Tätt därefter kommer blancolån som är en av världens äldsta låneformer. Kontokredit är en relativt ny låneprodukt som blir allt vanligare sedan Regeringens nya räntelagar trädde i kraft.

*Enligt vår statistik.
Hur betalas lånet tillbaka?
Inbetalningar sker i de flesta fall med faktura, antingen via e-post eller pappersavi (BG/PG). Några få långivare tillåter inbetalningar via Swish och kort. I samband med amorteringen så betalar man även ränta, en procentuell avgift som betalas in i samband med att du amorterar ditt lån månadsvis.

Här ingår alla avgifter (avi-, startavgift, förseningsavgift) och varierar kraftigt mellan olika kreditgivare.
Cashloans anslutna långivare (110 st.)
Cashloans.nu samarbetar med över 100 långivare och låneförmedlare som vi regelbundet uppdaterar. Dessa är bl.a. Ferratum, Mobillån, Sambla, Klara Lån, Avida Finans, Snabbfinans, Bynk, Risicum och många fler. Vi tar regelbundet bort de kreditbolag som fått många negativa omdömen och lägger till aktörer som uppfyller våra krav samt passar våra besökare.
Vilken kontokredit har lägst månadsränta?
I dagsläget har Komplett Bank den lägsta krediträntan bland våra anslutna långivare, 0,41% - 1,66%, Merax kommer tätt efter med 1,19% medan Tryggkredit har en månadsränta på 2,08%. Räntan baseras på långivarens förutbestämda ränta enligt SEKKI-avtalet.

Läs mer om räntor och se all relevant FAQ här.
Grundkriterier och lånevillkor
De generella grundkraven som måste uppfyllas hos alla långivare är att du är myndig, bor i Sverige och har någon form av inkomst som säkrar att lånet blir återbetalt till fullo. Man ska också ha ett bankkonto hos en svensk bank, exempelvis SEB eller Nordea.

De specifika kraven för långivaren du tänkt låna pengar hos står längst ner i recensionen.
Lägsta och högsta lånebeloppet
Det lägsta lånebeloppet att ansöka om som privatperson är 500 kr, som mest 600.000 kr (utan säkerhet) via våra anslutna långivare. Högre lånebelopp förekommer också, men kräver säkerhet, bl.a. pantlån. Hur mycket pengar man sedan får låna baseras på den nuvarande kreditvärdigheten och framtida återbetalningsförmågan.

Kreditgivare inom företagslån har ännu höre max-lånebelopp, över 1.000.000 kr.