Lånebelopp

  3 000 - 50 000 kr

  Låneperiod

  1 mån - tillsvidare

  Startavgift

  390 kr

  Effektiv ränta

  44.93% - 66.19%

  Åldersgräns

  20 år
  Räkneexempel: Lån på 40 000 kr till 35% nom. årsränta i 3 år, 37 avbetalningar om 1 651 kr och 390 kr i startavg. + 49 kr i kontoavg. ger en eff. ränta på 46,49%. Tot. att återbetala 61 106,78 kr.
  Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

  Risicum

  Risicum har från och med 30 mars 2020 pausat sin utlåning p.g.a. Covid-19. Risicum Capitla AB ska lansera en ny låneprodukt, men när detta sker är okänt. Om du vill se liknande kontokrediter så har vi samlat dessa här.

  Risicum är rätt långivare för dig som söker ett smidigt lån med flexibel återbetalning, och som nu kommer med en lägre nominell ränta enligt de senaste räntelagarna 2018. Signera enkelt med BankID för att få både besked och utbetalning direkt.

  Pengarna betalas ut i realtid till Nordea och SHB, handläggs måndag – fredag kl. 7:00 – 21:00, lördag – sön kl. 9:00 – 17:00 vilket gör att man får tillgång till pengar likväl en sen kväll som tidig söndagsmorgon.

  Passar Risicum dig?

  • Låna upp till 50 000 kr utan UC
  • Lån utan UC – Bisnode Kredit används för kreditupplysningar istället
  • Flexibel löptid
  • Nu med sänkt uppläggningsavgift, 390 kr istället för 800 kr
  • Fast månadsavgift, 49 kr/månad
  • Snabb utbetalning i realtid 24/7 till Nordea och Handelsbanken, även helger mellan kl. 9:00 – 17:00
  • Det negativa: Har inte direktutbetalning till alla banker (endast Nordea/Handelsbanken). Saknar TrustScore.

  Direktutbetalning i realtid 24/7 – även på helger

  Du ansöker om lånet via BankID om du är ny kund, eller via SMS/BankID om du är en återkommande kund. Lånet är utan säkerhet vilket innebär att du inte behöver berätta vad du ska använda pengarna till – det spelar ingen roll, Risicum ställer inga frågor och du har pengarna på kontot direkt efter godkännande om du har Nordea eller Handelsbanken.

  Flexibelt lån som alltid finns tillgänglig när du behöver den

  Löptiden för Risicums lån är flexibel vilket innebär att det inte finns någon gräns för hur länge du får behålla den. Du kan närsomhelst under låneperioden begära högre kreditutrymme eller avsluta i förtid utan några extra kostnader.

  En av få flexibla lån upp till 50 000 kr utan UC

  Risicum är en av dom största långivarna inom smålån och det beror på deras villkor. De gör ingen kreditupplysning hos UC på det näst högsta lånebeloppet som går att ansöka om idag utan UC bland snabblån, istället använder de sig av Bisnode. Fördelen att teckna lån utan UC är att man behåller sin ursprungliga kreditvärdighet, och påverkar därmed inte framtida chanserna att få ett banklån, mobilabonnemang eller teckna hyreskontrakt.

  Trots att man avstår UC så är den nominella räntan fortfarande rimlig, i och med Regeringens nya räntelagar.

  Observera att detta är en högkostnadskredit.

  Godtar inte betalningsanmärkningar

  Risicum godkänner inte låneansökningar om man har betalningsanmärkningar. Detta ändrades när de nya räntelagarna trädde i kraft.

  … men har lägre ränta än de flesta konkurrenter

  Risicum har sänkt sin nominella ränta ner till 35% från tidigare 89%, och nu även sedan december 2018 sänkt uppläggningsavgiften – från 800 kr (som var dyrast av alla långivare) ner till 390 kr vilket ökar vårt slutbetyg.

  Inkomstkrav hos Risicum

  Risicum har relativt milda inkomstkrav, dvs. de har inga särskilda krav på årsinkomst utan det viktigaste är att inkomsten man har går ihop med utgifterna och att det finns utrymme att klara av att amortera på ett lån. I första hand ska man ha inkomst från arbete, men i vissa undantag kan pension också gå bra.

  Hur mycket och om man får låna pengar beror på hur kreditupplysningen ser ut, detta går endast att se efter att man genomgått en ansökan. I samband med ansökan gör Risicum en individuell bedömning.

  Grundkriterier

  • Ha fyllt 20 år
  • Vara folkbokförd i Sverige
  • Ha ett mobiltelefonabonnemang, ett svenskt bankkonto och e-legitimation (BankID)
  • Inte ha några betalningsanmärkningar
  • Inkomstkrav: Ha en regelbunden inkomst från pension, A-kassa, fast arbete, extraarbete etc., pension kan accepteras i vissa fall (individuell bedömning, men inkomsten måste gå ihop med utgifterna)

  Kontakt och öppettider

  Kontoret har öppet måndag – fredag 7:00 – 21:00 och lördagar/söndagar 9:00 – 17:00 och går att kontakta via telefon, mail (rekommenderad kontaktkanal) och brev. Kundsupporten har en svarstid på runt 1 timme via e-post.

  Hur snabbt betalar Risicum ut pengarna?

  Direktutbetalning till Nordea/Handelsbanken 7 dagar i veckan i realtid dygnet runt, men begär uttaget före kl. 13:00 om du har en annan bank för att vara säker på att pengarna ska hinna komma samma dag.

  Har du lånat av Risicum? Lämna din åsikt!

  Har du testat denna långivare? Dela med dig av din upplevelse eller läs andras omdömen nedan.

  Kundernas snittbetyg:

  Den här långivare har inte fått några recensioner än. Var först med att recensera.
  1 stjärna: Mycket dålig 2 stjärnor: Dålig 3 stjärnor: Medel 4 stjärnor: Bra 5 stjärnor: Utmärkt

  Liknande långivare

  Relaterade låneaktörer som vi tror skulle passa dig:

  Populärt val

  Lånebelopp

  1 000 - 20 000 kr

  Låneperiod

  1 mån - 5 år

  Startavgift

  300 kr

  Effektiv ränta

  44.22% - 4568.91%

  Åldersgräns

  20 år
  Räkneexempel: Lån på 10 000 kr till 39% nom. ränta (fast) i 3 månader, 3 avbetalningar á 3 797,33 kr och 300 kr i startavg. + 39 kr i aviavgift ger en eff. ränta på 69,65%. Tot. att återbetala 11 392 kr.
  Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

  Lånebelopp

  1 000 - 40 000 kr

  Låneperiod

  1 mån - tillsvidare

  Startavgift

  0 kr

  Effektiv ränta

  47.64%

  Åldersgräns

  21 år
  Räkneexempel: Kredit på 25 000 kr 1 år, 12 avbetalningar om 1 012 kr och 0 kr i startavg. + 0 kr i aviavgift ger 53,31% i eff. ränta. Tot. att återbetala 30 890,72 kr.
  Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

  Lånebelopp

  1 000 - 30 000 kr

  Låneperiod

  1 mån - tillsvidare

  Startavgift

  280 kr

  Effektiv ränta

  51.95% - 77.75%

  Åldersgräns

  18 år
  Räkneexempel: Kredit på 15 000 kr till 39,8% rörlig kreditränta i 1 år, 12 avbetalningar om 1 786 kr och 280 kr i uppl.avgift + 45 kr i aviavgift ger 58,51% i effektiv ränta. Totalt att återbetala 21 430 kr.
  Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

  FAQ

  Vilka är de senaste långivarna?
  2023 lanserades runt ett halvt dussin nya långivare etablerade sig på den svenska marknaden, och det finns ingenting som säger att det är påväg att mattas av 2024, snarare tvärtom - trots nya räntelagar och ett fortsatt räntetak på 39,5%. Förutom nya långivare har det även tillkommit nya varumärken och låneformer, som kryptolån.

  Se vår uppdaterade lista med nya lån här.
  Kan man låna med betalningsanmärkning(ar)?
  Det går att hitta långivare som lånar ut pengar trots att man har betalningsanmärkningar, upp till 600.000 kr. Nackdelen är att räntan kan bli högre alternativt att max-lånebeloppet sänks eftersom kreditgivaren tar en större risk. Av 10 slumpvis utvalda långivare tillåter ungefär hälften minst en betalningsanmärkning.

  Se alla lån som går att få trots en eller flera betalningsanmärkningar. Om du dessutom har skulder (hos KFM) så har vi även skuldfinansieringslån.
  Vilka låneförmedlare har flest anslutna banker?
  Desto fler anslutna långivare en låneförmedlare har, desto bättre chanser har man att hitta det lån som har bäst villkor och lägst ränta. I skrivande stund har Beefinance 40 anslutna banker & långivare, tätt därefter kommer Lendo med 35 anslutna långivare.
  Går det att låna utan ränta och avgifter?
  I dagsläget finns det några enstaka långivare som fortfarande marknadsför sina låneprodukter med räntefria perioder för nya kunder, även om de drastiskt minskat i antal. Ett räntefritt lån är det bästa alternativet om du behöver låna några tusenlappar som du tänkt betala tillbaka inom ett par veckor.

  Se vår lista med alla räntefria lån eller använd vår filtreringsfunktion under respektive sida/kategori.
  Hur snabbt kan ett lån betalas ut?
  Utbetalningen sker antingen så snart lånet signerats eller direkt efter begärt uttag. Har du ansökt om ett P2P-lån så betalas det ut efter att det finansierats. Om man har samma bank som långivaren så tar det i genomsnitt 1 minut att få pengarna, har man en annan bank så kan det ta 1-3 dagar.

  Bankerna Nordea, Swedbank, Handelsbanken, SEB och Danske Bank har flest anslutna långivare.
  Kan man låna pengar utan UC?
  Förfrågan om att låna pengar utan att få en notering i kreditupplysningen hos UC blir allt mer önskvärd, och det har de flesta långivare uppmärksammat. För närvarande finns det 45 smslån, mikrolån och kontokrediter utan kreditupplysning hos UC på lånebelopp upp till 300 000 kr.

  Pantlån och företagslån är två andra låneformer som vanligtvis inte kräver UC.
  Kan man få pengarna utbetalda på helgen?
  Det går lika bra att få lånet utbetalt på en helgdag som en vanlig vardag, dock är antalet långivare som gör helgutbetalningar något färre. Helglån blir mer önskvärda vilket många långivare upptäckt och är orsaken till att det ofta tillkommer nya lån med utbetalning både lördag som söndag, men även röda dagar och andra högtider som nyår.

  Här listar vi alla lån med utbetalningar på helgen.
  Kan man låna med aktiva Kronofogdeskulder?
  I dagsläget finns det 4 st. långivare som specialiserat sig på omstartslån som specifikt utformats för att betala av skulder hos Kronofogden (utöver pantlån), och som därför går att få med aktivt skuldsaldo. Notera att grundkraven kan bli avsevärt mycket högre än för ett vanligt blancolån, bl.a. högre inkomstkrav.

  Den populäraste aktören är , tätt därefter kommer Svea Ekonomi . Båda bistår med rådgivning tills du blir helt skuldfri.
  Kan man få skatteåterbäring på räntan?
  Samtliga lån där alla kostnader lagts som ränta under ett deklarationsår blir automatiskt avdragsgilla i skattedeklarationen. Detta innebär att alla som betalat ränta får dra av 30% av nettoräntan (total räntekostnad + plusränta från sparkonto). Uträkningen av ränteavdraget sker automatiskt i Skatteverkets system.

  Räntereduktionen du ska få du syns på det nuvarande kalenderårets skattedeklaration.
  Vilka är de vanligaste lånetyperna?
  Den lånetypen som har flest ansökningar* och som oftast marknadsförs av svenska kreditgivare är smslån, främst utan UC. Tätt därefter kommer blancolån som är en av världens äldsta låneformer. Kontokredit är en relativt ny låneprodukt som blir allt vanligare sedan Regeringens nya räntelagar trädde i kraft.

  *Enligt vår statistik.
  Hur betalas lånet tillbaka?
  Inbetalningar sker i de flesta fall med faktura, antingen via e-post eller pappersavi (BG/PG). Några få långivare tillåter inbetalningar via Swish och kort. I samband med amorteringen så betalar man även ränta, en procentuell avgift som betalas in i samband med att du amorterar ditt lån månadsvis.

  Här ingår alla avgifter (avi-, startavgift, förseningsavgift) och varierar kraftigt mellan olika kreditgivare.
  Cashloans anslutna långivare (110 st.)
  Cashloans.nu samarbetar med över 100 långivare och låneförmedlare som vi regelbundet uppdaterar. Dessa är bl.a. Ferratum, Mobillån, Sambla, Klara Lån, Avida Finans, Snabbfinans, Bynk, Risicum och många fler. Vi tar regelbundet bort de kreditbolag som fått många negativa omdömen och lägger till aktörer som uppfyller våra krav samt passar våra besökare.
  Vilken kontokredit har lägst månadsränta?
  I dagsläget har Komplett Bank den lägsta krediträntan bland våra anslutna långivare, 0,41% - 1,66%, Merax kommer tätt efter med 1,19% medan Tryggkredit har en månadsränta på 2,08%. Räntan baseras på långivarens förutbestämda ränta enligt SEKKI-avtalet.

  Läs mer om räntor och se all relevant FAQ här.
  Grundkriterier och lånevillkor
  De generella grundkraven som måste uppfyllas hos alla långivare är att du är myndig, bor i Sverige och har någon form av inkomst som säkrar att lånet blir återbetalt till fullo. Man ska också ha ett bankkonto hos en svensk bank, exempelvis SEB eller Nordea.

  De specifika kraven för långivaren du tänkt låna pengar hos står längst ner i recensionen.
  Lägsta och högsta lånebeloppet
  Det lägsta lånebeloppet att ansöka om som privatperson är 500 kr, som mest 600.000 kr (utan säkerhet) via våra anslutna långivare. Högre lånebelopp förekommer också, men kräver säkerhet, bl.a. pantlån. Hur mycket pengar man sedan får låna baseras på den nuvarande kreditvärdigheten och framtida återbetalningsförmågan.

  Kreditgivare inom företagslån har ännu höre max-lånebelopp, över 1.000.000 kr.