Låna pengar hos risicum

Läs mer / Låna nu

Risicum: Låna 15000:- snabbt utan UC kontroll trots skuld

Risicum är rätt långivare för dig som söker ett enkelt och snabbt smslån i 30-90 dagar (summor på under 12000 kronor), eller snabblån från 12000:- upp till 15000:- som kan återbetalas i upp till 4 år. Det är enkelt och gratis att hitta lånet som passar dig – du använder bara deras lånekalkylator direkt på startsidan, fyller i belopp + löptid, anger dina personuppgifter – klart! Din ansökan skickas in och ansökan godkänns i tur och ordning och tar aldrig mer än 24 timmar.

Beloppet betalas ut direkt (oftast har du pengarna inom någon timme) och eftersom Risicum har så generösa, extra långa öppettider inklusive helger så du kan få ta del av lånet extra snabbt, även helger. Risicum samarbetar med de flesta storbanker och kan därför betala ut de lånade pengarna inom 1 timme efter ansökan.

Passar Risicum dig? Risicum är för dig som vill ha ett lån:

 • Utan UC upplysning, Bisnode används för kreditupplysningar istället
 • Trots skuld hos Kronofogden
 • I 30 till 90 dagar, upp till 4 år utan säkerhet
 • Med extra snabb utbetalning – nu även på helger

Svar direkt – utbetalning inom 1 timme även på helger

Du kan ansöka via Risicums webbplats online eller via SMS om du är kund sedan tidigare, alla lån är utan säkerhet vilket helt enkelt innebär att du inte behöver uppge vad du ska använda pengarna till. Kanske har diskmaskinen gått sönder, den årliga tandläkarkontrollen närmar sig eller så vill du bara ta en shoppingrunda på Ullared – det spelar ingen roll, Risicum ställer inga frågor och du har pengarna på kontot inom en timme. Löptiden (återbetalnignstiden) är flexibel och du kan närsomhelst under låneperioden förlänga eller förkorta lånet om ekonomin löste sig tidigare än väntat, alltid kostnadsfritt.

Grundkrav och villkor; för att få låna pengar hos Risicum så behöver du:

 • Ha en regelbunden inkomst som kan bevisas (pension, A-kassa, extraarbete etc.)
 • Ha ett mobiltelefonabonnemang, ett Nordea personkonto eller E-legitimation/Bank ID
 • Vara folkbokförd i Sverige (2 år tillbaka)
 • Inte ha betalningsanmärkningar

Även räntefria smslån utan en kreditprövning hos UC

Risicum är en av dom största långivarna inom SMSlån och det kanske inte är så konstigt egentligen med tanke på deras service och villkor – de gör ingen kreditupplysning hos UC utan använder sig av Bisnode istället. Risicum godkänner tyvärr inga lån om man har en betalningsanmärkning, men fördelen att ta lån utan UC är att man behåller sin UC score (kreditvärdighet) vilket innebär att om du framtiden vill ta större lån för att exempelvis finansiera ett hus eller bil så kommer banken se att din UC score är bra, då en Bisnode-upplysning inte syns i kredithistoriken. Risicum har också helt gratis, räntefria lån i 30 dagar oavsett lånebelopp, gäller nya såväl som tidigare kunder.

Efter recensionen av Risicum så blir betyget:

Risicum långivare:
Betyg 4.8


Läs mer / Låna nu

Alla nya kunder lånar räntefritt

Inklusive snabb helgutbetalning året om

Kundsupport tillgänglig 6 dagar i veckan

Låna pengar utan UC och trots skuld

Risicum

Här hittar du information, villkor, exempelräntor och vad för lån som finns hos Risicum idag. Du kan besöka långivaren och ansöka om ett lån direkt genom att klicka på länken nedan.

LåN TROTS SKULD
Låna pengar hos Risicum
Ränta: ~79%
Startavgift: 0:-
Minsta lånebelopp: 1,000:-
Högsta lånebelopp: 15,000:-
Tillåten låneperiod: 30 dagar - 4 år
Åldersgräns: 18 år
Bank ID / Mobilt Bank ID: Ja
Betalningsanm. ok: Nej
Utan UC Ja
Låna nu


Liknande långivare

Här listar vi andra långivare som vi tror skulle passa dig.


HELGUTBETALNING
Låna pengar hos Ferratum Bank
Ränta: ~9.45%
Startavgift: 0:-
Minsta lånebelopp: 500:-
Högsta lånebelopp: 20,000:-
Tillåten låneperiod: 30 dagar - 1 år
Åldersgräns: 21 år
Bank ID / Mobilt Bank ID: Ja
Betalningsanm. ok: Ja
Utan UC Ja
Låna nu Recension

LÄTT ATT FÅ LÅN
Låna pengar hos Mobillån
Ränta: ~153%
Startavgift: 0:-
Minsta lånebelopp: 1,000:-
Högsta lånebelopp: 40,000:-
Tillåten låneperiod: 60 dagar - 360 dagar
Åldersgräns: 20 år
Bank ID / Mobilt Bank ID: Ja
Betalningsanm. ok: Ja
Utan UC Ja
Låna nu Recension

HELGUTBETALNING
Låna pengar hos DayPay
Ränta: ~8%
Startavgift: 0:-
Minsta lånebelopp: 1,000:-
Högsta lånebelopp: 20,000:-
Tillåten låneperiod: 30 dagar - 5 år
Åldersgräns: 20 år
Bank ID / Mobilt Bank ID: Ja
Betalningsanm. ok: Ja
Utan UC Ja
Låna nu Recension

Låna pengar hos Vivus
Ränta: ~15%
Startavgift: 0:-
Minsta lånebelopp: 500:-
Högsta lånebelopp: 20,000:-
Tillåten låneperiod: 7 dagar - 30 dagar
Åldersgräns: 18 år
Bank ID / Mobilt Bank ID: Ja
Betalningsanm. ok: Ja
Utan UC Ja
Låna nu Recension

Vanliga frågor & svar

 • Vilken långivare är bäst 2017?

  Det är svårt att ge ett rakt svar på denna fråga, men genom att titta på vilka långivare som godkänner flest ansökningar i kombination med bra villkor, rimliga räntor, inga dolda överraskningar och snabba utbetalningar så är Mobillån, Ferratum, Expresskredit, Zmarta och Sparlån de bästa långivarna 2017 som godkänner flest lån.

 • Vilka är dom vanligaste låntyperna?

  Den vanligaste typen av lån som har flest ansökningar i dagsläget är enkla smslån, oftast utan UC, på summor upp till 45.000 kr. De kräver ingen säkerhet och godkänns ofta trots anmärkningar eller skulder. Näst vanligaste lånetypen är privatlån, summorna går upp till 350.000 kr. Den minst vanliga lånet är bolån och lån för att toppa upp kontantinsatsen.

 • Vilka banker samarbetar CashLoans med?

  Vi samarbetar med över 80+ banker och dessa är bl.a. Lendify, Consector, Expresskredit, Advisa, MyLoan, Zmarta, Axo Finans, Direkto, SevenDay, Frogtail, Leta Lån, LoanMarket, Loanstep, Lendo, KlickLån, NanoFlex, Smspengar, Kortlån, Sparlån, Nätlån, Flexlimit och många fler. Samtliga långivare har olika typer av lån, villkor och räntor.

 • Kan man lösa sina lån i förtid, helst kostnadsfritt?

  Du kan oftast lösa alla dina lån utan kostnad, kontakta bara långivaren som du har ett avtal med innan du gör den fulla återbetalningen så de är beredda på det. Oftast är det så att man helt enkelt betalar in hela skulden som är kvar till samma OCR nummer som tidigare inbetalningar gått till. Kontakta banken eller långivaren ifråga för mer information.

 • När kommer pengarna till kontot efter godkänd ansökan?

  Utbetalningen sker så snart du har blivit godkänd, ibland inom 60 sekunder med beskedet direkt på skärmen, och som längst kan det ta upp till 3 bankdagar beroende på vilken bank långivaren är ansluten till. De största bankerna i dagsläget som samarbetar med flest långivare är Swedbank, Handelsbanken, SEB, Danske Bank och Nordea.

 • Vad kostar ett lån?

  Ett lån återbetalas i form av ränta, en procentuell avgift som betalas i samband med att du amorterar ditt lån en gång i månaden. Räntan varierar kraftigt mellan olika långivare och en del banker tar även en fast uppläggningsavgift, även kallad startavgift. Använd vår lånegenerator för att se priser, uppläggningsavgifter, räntor och dolda avgifter.

 • Kan man låna 10.000 utan UC?

  Förfrågan om lån på upp till 10.000:- utan att man behöver få en UC upplysning i bagaget blir mer och mer önskvärt och det har de flesta långivare snappat upp. Du kan i dagsläget låna upp till 50.000:- utan UC utan orimliga räntor (från ~2,42%), och idag finns 32 långivare med snabblån utan kreditprövning. Använd vår lånegenerator eller läs mer här.

 • Hur hittar man det billigaste lånet?

  Använd vår omtalade lånegenerator för att lista alla lån och se alla olika räntor samtidigt i en stor tabell för att hitta det billigaste lånet hos alla våra anslutna kreditgviare. Fyll bara i önskat lånebelopp, specifika krav som låg åldersgräns, utan UC, önskad löptid och så vidare. Klicka sedan på "Visa långivare" och sortera efter lägst ränta först, klart.

 • Vad kan man få för ränta?

  Vad du kan få i ränta varierar kraftigt hos de olika långivarna. Räntan räknas ut beroende på lånebelopp, kreditvärdighet och framtida betalningsförmåga. Lägst genomsnittsränta har nu Credway med ~2,42% exklusive avgifter. Högst ränta har för närvarande Kredit 365 smslån med en effektiv ränta fr. 511% (!). Läs mer om (effektiva) räntor här.

 • Hur mycket kan man låna som mest?

  I dagsläget så kan man via olika svenska långivare låna från så låga summor som 500:- med utbetalning direkt, ända upp till 500.000 kr utan säkerhet, men hur mycket pengar du sedan får låna baseras på din nuvarande kreditvärdighet och framtida betalningsförmåga. Löptiden på större privatlån (upp till 500.000 kr) är som längst 15 år.

 • Kan man låna med betalningsanmärkningar och skulder?

  Det går att hitta långivare som förmedlar lån trots att man har en (eller flera) betalningsanmärkning(ar), nackdelen är att räntan kan bli aningen högre eftersom banken tar en större risk. Av 10 slumpvis utvalda långivare tillåter i genomsnitt hälften av dem (upp till 10 stycken) betalningsanmärkningar, se hela listan på denna sida.

 • Vad finns det för grundkrav?

  De generella grundkraven hos långivarna är att du ska vara minst 18 år, bo i Sverige och/eller vara skriven i Sverige samt ha en deklarerad inkomst. Kraven varierar dock från bank till bank så vi rekommenderar att du noga läser igenom kraven för att få ett lån godkänt hos den långivare du är intresserad av. Kraven står längst ner i recensionen.