Northmill Bank, f.d. Credway

Northmill Bank, tidigare Credway, är långivaren för dig som är ute efter en smidig kontokredit upp till 50 000 kr. Hos Northmill får du ha en lågt deklarerad inkomst eller flera betalningsanmärkningar så länge du uppfyller grundkraven. Northmill har direkt utbetalning till de största bankerna både vardagar och helger.

En kontokredit är en flexibel lösning för dig som behöver en extra buffert när behovet uppstår. Under tiden krediten inte används så kostar den ingenting.

Passar Northmill dig?

 • Kreditkonto med individuell ränta
 • Betala 3% av din utgående skuld/månad
 • Låna trots betalningsanmärkningar
 • Tar UC & Creditsafe
 • Direktutbetalning samma dag, även helger till Nordea, Swedbank, SEB och Handelsbanken
 • Studentlån utan krav på deklarerad inkomst
 • Det negativa: Har slutat med smslån. Tar två kreditupplysningar, trots att man klarar grundkraven hos Creditsafe.

Betalningsanmärkningar hos Northmill

Northmill lånar ut pengar till personer med betalningsanmärkningar. Detta innebär att även personer med svag kreditvärdighet kan få en godkänd kredit, utan sänkt max-lånebelopp eller högre ränta. Det du behöver tänka på är att betalningsanmärkningarna inte får vara färska, d.v.s. de måste vara 6 månader eller äldre.

Betalningsanmärkningarna får inte vara färsk

Du kan ha flera betalningsanmärkningar samtidigt, så länge de är äldre än 6 månader. Northmills mål är att alla som har en ärlig chans att kunna betala tillbaka pengarna ska kunna få ta ett lån, oavsett tidigare missöden.

Dessutom har de tagit fram ett ett låneskydd, en försäkring, som kan tecknas vid behov. Låneskyddet täcker inkomstbortfall vid arbetslöshet eller annat oväntat.

Lägsta beloppet att amortera månadsvis

Det lägsta beloppet att betala på krediten är 3% av det uttagna beloppet. Fakturan skickas till dig via mail månadsvis eller dras automatiskt via autogiro. Om man anslutit till autogiro så dras alltid 3% av det belånade beloppet, alltså det lägsta beloppet att amortera månadsvis. Du kan också återbetala hela lånet på en gång utan extra kostnader.

Kontokreditens månadskostnad baseras på totalbeloppet du tagit ut under en viss period, varav individuell ränta 4,9% – 19,9% samt effektiv årsränta, 6,7% – 25,6%.

Så fungerar Northmills onlinekredit

En onlinekredit är synonymt med brukslån som är en smidig låneform för personer som alltid vill kunna ta ut pengar när som helst, var som helst, och ha en buffert redo för direktuttag via SMS (återkommande kunder), direkt via Northmills app (finns både till iOS och Android) eller genom att ringa.

Lågt uttagsbelopp

Northmill är en av de få aktörer som låter dig göra uttag på det lägsta beloppet idag, 500 kr. De flesta kontokrediter en uttagsgräns på 1 000 kr, men hos Northmill kan du alltså begära ett mindre belopp. Detta är därmed ett bra alternativ om du vill göra små uttag många gånger istället för några få större.

Räntor och avgifter

Northmill har ingen uppläggningsavgift eller årsavgift, men tar en ganska hög uttagsavgift om 195 kr/uttag. En administrativ avgift på 19 kr tillkommer/månad.

Tar Creditsafe, men vänder sig till UC om grundkraven uppfylls

Tidigare syntes Northmill enbart hos Creditsafe, men har nu sedan de bytte varumärke även ändrat sina villkor vilket innebär att de även kräver en kreditupplysning hos UC om grundkraven hos Creditsafe uppfylls. Detta innebär att personer som inte klarar grundkraven hos Creditsafe inte får en till upplysning registrerat i sitt namn hos UC, medan personer som klarar upplysningen hos Creditsafe får det.

Detta drar ner vårt betyg, eftersom vi inte anser att lån på så låga belopp ska kräva UC-kontroll.

Grundkriterier

 • Ha fyllt 18 år
 • Klara grundkraven hos både Creditsafe och UC
 • Fast en svensk bokföringsadress
 • Inneha e-legitimation som BankID (mobil eller dator)
 • Inkomstkrav: Deklarerad inkomst på minst 120 000 kr/år (individuell bedömning)

Kundservice och öppettider

Northmills kundservice har hög svarsfrekvens. De har öppet måndag – fredag kl. 7:00 – 19:00, helger öppet lördag – söndag kl. 10:00 – 18:00 när man också handlägger ansökningar och gör utbetalningar. Kontakta Northmill via telefon, epost och chatt. Via chatt kan du förvänta dig ett svar inom någon minut.

Hur snabbt betalar Northmill ut pengarna?

Utbetalningar sker omgående till Nordea, Swedbank, SEB och Handelsbanken och du får pengarna samma dag om du har någon av dessa banker. Har du en annan bank så ska din ansökan ha hunnit godkännas innan kl. 13:30 för att hinna få pengarna till kontot samma dag.

Liknande långivare

Relaterade låneaktörer som vi tror skulle passa dig:

Lånebelopp

2 000 - 50 000 kr

Låneperiod

1 mån - tillsvidare

Startavgift

1 205 kr

Effektiv ränta

39,5%

Åldersgräns

18 år
Räkneexempel: Kredit på 9 500 kr med 10 avbetalningar om 1 910-1 254 kr och 1 205 kr i startavg. + 60 kr i aviavgift ger 198,86% i eff. ränta. Tot. att återbetala 14 648 kr.
Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

Lånebelopp

1 000 - 45 000 kr

Låneperiod

1 mån - tillsvidare

Startavgift

0 kr

Effektiv ränta

47.64%

Åldersgräns

21 år
Räkneexempel: Kredit på 25 000 kr 1 år, 12 avbetalningar om 1 012 kr och 0 kr i startavg. + 0 kr i aviavgift ger 53,31% i eff. ränta. Tot. att återbetala 30 890,72 kr.
Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

Lånebelopp

2 000 - 50 000 kr

Låneperiod

1 mån - tillsvidare

Startavgift

485 kr - 1 205 kr

Effektiv ränta

39,5%

Åldersgräns

18 år
Räkneexempel: Kredit på 9 500 kr till 42,5% nominell årsränta i 10 mån., 10 avbet. 1 910 kr - 1 254 kr och 1 205 kr i startavg. + 60 kr kr i aviavgift/mån ger en eff. ränta på 198,86%. Tot. att återbetala 14 648 kr.
Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

FAQ

Vilka är de senaste långivarna?
2022 lanserades runt ett dussin nya långivare etablerade sig på den svenska marknaden och det finns ingenting som säger att det är påväg att mattas av 2023, snarare tvärtom - trots nya räntelagar och ett fortsatt räntetak på 39,5%. Förutom nya långivare har det även tillkommit nya varumärken och låneformer, som kryptolån.

Ute efter alla nya lån 2023? Kolla in vår uppdaterade lista.
Kan man låna med betalningsanmärkning(ar)?
Det går att hitta långivare som lånar ut pengar trots att man har betalningsanmärkningar, upp till 600.000 kr. Nackdelen är att räntan kan bli högre alternativt att max-lånebeloppet sänks eftersom kreditgivaren tar en större risk. Av 10 slumpvis utvalda långivare tillåter ungefär hälften minst en betalningsanmärkning.

Se alla lån som går att få trots en eller flera betalningsanmärkningar. Om du dessutom har skulder (hos KFM) så har vi även skuldfinansieringslån.
Vilka låneförmedlare har flest anslutna banker?
Desto fler anslutna långivare en låneförmedlare har, desto bättre chanser har man att hitta det lån som har bäst villkor och lägst ränta. I skrivande stund har Beefinance 40 anslutna banker & långivare, tätt därefter kommer Lendo med 35 anslutna långivare.
Går det att låna utan ränta och avgifter?
I dagsläget finns det några enstaka långivare som fortfarande marknadsför sina låneprodukter med räntefria perioder för nya kunder, även om de drastiskt minskat i antal. Ett räntefritt lån är det bästa alternativet om du behöver låna några tusenlappar som du tänkt betala tillbaka inom ett par veckor.

Se vår lista med alla räntefria lån eller använd vår filtreringsfunktion under respektive sida/kategori.
Hur snabbt kan ett lån betalas ut?
Utbetalningen sker antingen så snart lånet signerats eller direkt efter begärt uttag. Har du ansökt om ett P2P-lån så betalas det ut efter att det finansierats. Om man har samma bank som långivaren så tar det i genomsnitt 1 minut att få pengarna, har man en annan bank så kan det ta 1-3 dagar.

Bankerna Nordea, Swedbank, Handelsbanken, SEB och Danske Bank har flest anslutna långivare.
Kan man låna pengar utan UC?
Förfrågan om att låna pengar utan att få en notering i kreditupplysningen hos UC blir mer och mer önskvärt och det har de flesta långivare uppmärksammat. I dagsläget finns det en mängd kreditgivare med snabb-/smslån, mikrolån och krediter utan kreditprövning hos UC på lånebelopp upp till 300 000 kr.

Pantlån och företagslån är två andra låneformer som vanligtvis inte kräver UC.
Kan man få pengarna utbetalda på helgen?
Det går lika bra att få lånet utbetalt på en helgdag som en vanlig vardag, dock är antalet långivare som gör helgutbetalningar något färre. Helglån blir mer önskvärda vilket många långivare upptäckt och är orsaken till att det ofta tillkommer nya lån med utbetalning både lördag som söndag, men även röda dagar och andra högtider som nyår.

Här listar vi alla lån med utbetalningar på helgen.
Kan man låna med aktiva Kronofogdeskulder?
I dagsläget finns det 4 st. långivare som specialiserat sig på omstartslån som specifikt utformats för att betala av skulder hos Kronofogden (utöver pantlån), och som därför går att få med aktivt skuldsaldo. Notera att grundkraven kan bli avsevärt mycket högre än för ett vanligt blancolån, bl.a. högre inkomstkrav.

Den populäraste aktören är , tätt därefter kommer Svea Ekonomi . Båda bistår med rådgivning tills du blir helt skuldfri.
Kan man få skatteåterbäring på räntan?
Samtliga lån där alla kostnader lagts som ränta under ett deklarationsår blir automatiskt avdragsgilla i skattedeklarationen. Detta innebär att alla som betalat ränta får dra av 30% av nettoräntan (total räntekostnad + plusränta från sparkonto). Uträkningen av ränteavdraget sker automatiskt i Skatteverkets system.

Räntereduktionen du ska få du syns på det nuvarande kalenderårets skattedeklaration.
Vilka är de vanligaste lånetyperna?
Den lånetypen som har flest ansökningar* och som oftast marknadsförs av svenska kreditgivare är smslån, främst utan UC. Tätt därefter kommer blancolån som är en av världens äldsta låneformer. Kontokredit är en relativt ny låneprodukt som blir allt vanligare sedan Regeringens nya räntelagar trädde i kraft.

*Enligt vår statistik.
Hur betalas lånet tillbaka?
Inbetalningar sker i de flesta fall med faktura, antingen via e-post eller pappersavi (BG/PG). Några få långivare tillåter inbetalningar via Swish och kort. I samband med amorteringen så betalar man även ränta, en procentuell avgift som betalas in i samband med att du amorterar ditt lån månadsvis.

Här ingår alla avgifter (avi-, startavgift, förseningsavgift) och varierar kraftigt mellan olika kreditgivare.
Cashloans anslutna långivare (110 st.)
Cashloans.nu samarbetar med över 100 långivare och låneförmedlare som vi regelbundet uppdaterar. Dessa är bl.a. Ferratum, Mobillån, Sambla, Klara Lån, Avida Finans, Snabbfinans, Bynk, Risicum och många fler. Vi tar regelbundet bort de kreditbolag som fått många negativa omdömen och lägger till aktörer som uppfyller våra krav samt passar våra besökare.
Vilken kontokredit har lägst månadsränta?
I dagsläget har Komplett Bank den lägsta krediträntan bland våra anslutna långivare, 0,41% - 1,66%, Merax kommer tätt efter med 1,19% medan Tryggkredit har en månadsränta på 2,08%. Räntan baseras på långivarens förutbestämda ränta enligt SEKKI-avtalet.

Läs mer om räntor och se all relevant FAQ här.
Grundkriterier och lånevillkor
De generella grundkraven som måste uppfyllas hos alla långivare är att du är myndig, bor i Sverige och har någon form av inkomst som säkrar att lånet blir återbetalt till fullo. Man ska också ha ett bankkonto hos en svensk bank, exempelvis SEB eller Nordea.

De specifika kraven för långivaren du tänkt låna pengar hos står längst ner i recensionen.
Lägsta och högsta lånebeloppet
Det lägsta lånebeloppet att ansöka om som privatperson är 500 kr, som mest 600.000 kr (utan säkerhet) via våra anslutna långivare. Högre lånebelopp förekommer också, men kräver säkerhet, bl.a. pantlån. Hur mycket pengar man sedan får låna baseras på den nuvarande kreditvärdigheten och framtida återbetalningsförmågan.

Kreditgivare inom företagslån har ännu höre max-lånebelopp, över 1.000.000 kr.