Lånebelopp

  30 000 - 300 000 kr

  Låneperiod

  2 - 10 år

  Startavgift

  250 kr

  Effektiv ränta

  3.52% - 25.59%

  Åldersgräns

  18 år
  Räkneexempel: Lån på 90 000 kr till 5,75% nominell årsränta i 3 år, 36 avbetalningar om 2 773 kr och 250 kr i uppl.avgift + 45 kr i aviavgift ger en effektiv ränta på 7,27%. Totalt att återbetala 100 070 kr.

  Wästgöta Finans: Privat-/blancolån

  Wästgöta Finans har överlåtit all sin utlåningsverksamhet till Moank som fokuserar på privatlån och kontokrediter med liknande villkor. Läs mer om Moank här.

  Wästgöta Finans är en intressant långivare som specialiserat sig på blancolån upp till 300 000 kr utan UC vilket i dagsläget är det högsta lånebeloppet som går att få utan UC idag. Wästgöta Finans vision är att kunna bistå med trygga privatlån för personer som behöver ett större tillskott i kassan – utan säkerhet vilket innebär att pengarna kan användas till det man behöver som mest för stunden.

  Här lånar man 30 000 kr – 300 000 kr så länge man har en deklarerad inkomst och inga betalningsanmärkningar. Wästgöta Finans står under Finansinspektionens tillsyn och är en del av Jula.

  Passar Wästgöta Finans dig?

  • Låna upp till 300 000 kr utan UC i 2-10 år
  • Privatlån som även kan användas till att samla lån
  • Kreditupplysning hos Bisnode Kredit
  • Snabbt beslut – signera med BankID så kommer beskedet direkt
  • Utbetalning inom 1-3 dagar
  • 2 betalfria månader
  • Det negativa: Saknar betyg hos Trustpilot. Kundsupporten har stängt på helger.

  Sveriges enda privatlån upp till 300 000 kr utan UC

  Tidigare var Untie och Tando de enda långivarna som hade större privatlån utan kreditupplysning hos UC, men i och med att Wästgöta Finans nu lanserats på den svenska marknaden så har de nu det största lånebeloppet utan UC. Istället vänder man sig till Bisnode Kredit som är ett alternativ till UC, vilket också innebär att lånet inte syns hos UC, och därmed inte påverkar din kreditvärdighet.

  Du kan alltså ha låg scoring hos UC, men ändå få låna pengar.

  Kreditupplysning hos Bisnode

  Bisnode är ett kreditupplysningsbolag som funnits på marknaden i över ett decennium. Fler och fler långivare går över till dem eftersom de ger all information långivaren behöver för att kunna ta ett bestlut, utan att behöva vända sig till UC. Upplysningscentralen är storbankernas genemsamma kreditupplysningsbolag, så om man har för många förfrågningar eller lån som krävt UC, så finns det en risk att nästa stora banklån avslås.

  Kvalificera för 2 betalfria månader

  När du varit kund ett tag så kan du få ta del av två betalfria månader. Vi hittar ingen information om det gäller per lån eller per år, men vi har skrivit ett mail och ställt frågan. Vi uppdaterar recensionen när vi fått svar.

  Lånet kan användas till det mesta, även till att samla lån

  Eftersom låneprodukten är ett lån utan säkerhet så kan det användas till vad som helst – resa, renovering, bilinköp, men även samlingslån. I och med att räntan är låg och detta inte är en högkostnadskredit så är lånet mycket lämpligt för att samla lån. Du får en faktura att hålla koll på, samtidigt som du slipper alla extrakostnader alla andra smålån och krediter kostar månadsvis.

  Inkomstbekräftelse via Kreditz

  Wästgöta Finans är den enda långivaren som använder sig av Kredits för att bekräfta din inkomst. Detta påverkar inte din kreditvärdighet men ger Wästgöta Finans en trygghet i att du fortfarande har en regelbunden inkomst, och kan därför ge en ännu bättre ränta. Du loggar in på din bank med BankID via Kreditz. Ingen data sparas.

  Övriga kostnader för Wästgöta Finans blancolån

  Uppläggningsavgiften är 250 kr och är en engångskostnad som bara betalas en gång i samband med första fakturan. Det tillkommer också en aviavgift på 45 kr/faktura alternativt 20 kr via autogiro. Wästgöta Finans rekommenderar autogiro för att hålla kostnaderna nere. Krediträntan är rörlig under hela kreditperioden.

  Grundkriterier

  • Ha fyllt 18 år
  • Folkbokförd och skriven i Sverige
  • Inte ha en aktiv skuld hos Kronofogden (KFM)
  • Inte ha några betalningsanmärkningar
  • Ha tillgång till BankID
  • Inkomstkrav: Ha en fast inkomst (individuell bedömning)

  Kundservice, öppettider och utbetalningsintervall

  Öppettiderna är mellan kl. 9:00 – 16:00 måndagar – fredagar och supporten nås snabbast via telefon och mail. Stängt helger och röda dagar. Observera att låneansökningar kan göras dygnet runt, men man handlägger endast nya ärenden under öppettiderna.

  Hur snabbt betalar Wästgöta Finans ut pengarna?

  Utbetalning sker inom 1-3 bankdagar efter att lånets signerats och godkänts av dig. Detta gäller alla banker, oavsett om det är en stor eller liten bank.

  Har du lånat av Wästgöta Finans? Lämna din åsikt!

  Har du testat denna långivare? Dela med dig av din upplevelse eller läs andras omdömen nedan.

  Kundernas snittbetyg:

  Den här långivare har inte fått några recensioner än. Var först med att recensera.
  1 stjärna: Mycket dålig 2 stjärnor: Dålig 3 stjärnor: Medel 4 stjärnor: Bra 5 stjärnor: Utmärkt

  Liknande långivare

  Relaterade låneaktörer som vi tror skulle passa dig:

  Lånebelopp

  1 000 - 40 000 kr

  Låneperiod

  1 mån - tillsvidare

  Startavgift

  0 kr

  Effektiv ränta

  47.64%

  Åldersgräns

  21 år
  Räkneexempel: Kredit på 25 000 kr 1 år, 12 avbetalningar om 1 012 kr och 0 kr i startavg. + 0 kr i aviavgift ger 53,31% i eff. ränta. Tot. att återbetala 30 890,72 kr.
  Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

  Lånebelopp

  1 000 - 30 000 kr

  Låneperiod

  1 mån - tillsvidare

  Startavgift

  280 kr

  Effektiv ränta

  51.95% - 77.75%

  Åldersgräns

  18 år
  Räkneexempel: Kredit på 15 000 kr till 39,8% rörlig kreditränta i 1 år, 12 avbetalningar om 1 786 kr och 280 kr i uppl.avgift + 45 kr i aviavgift ger 58,51% i effektiv ränta. Totalt att återbetala 21 430 kr.
  Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

  FAQ

  Vilka är de senaste långivarna?
  2023 lanserades runt ett halvt dussin nya långivare etablerade sig på den svenska marknaden, och det finns ingenting som säger att det är påväg att mattas av 2024, snarare tvärtom - trots nya räntelagar och ett fortsatt räntetak på 39,5%. Förutom nya långivare har det även tillkommit nya varumärken och låneformer, som kryptolån.

  Se vår uppdaterade lista med nya lån här.
  Kan man låna med betalningsanmärkning(ar)?
  Det går att hitta långivare som lånar ut pengar trots att man har betalningsanmärkningar, upp till 600.000 kr. Nackdelen är att räntan kan bli högre alternativt att max-lånebeloppet sänks eftersom kreditgivaren tar en större risk. Av 10 slumpvis utvalda långivare tillåter ungefär hälften minst en betalningsanmärkning.

  Se alla lån som går att få trots en eller flera betalningsanmärkningar. Om du dessutom har skulder (hos KFM) så har vi även skuldfinansieringslån.
  Vilka låneförmedlare har flest anslutna banker?
  Desto fler anslutna långivare en låneförmedlare har, desto bättre chanser har man att hitta det lån som har bäst villkor och lägst ränta. I skrivande stund har Beefinance 40 anslutna banker & långivare, tätt därefter kommer Lendo med 35 anslutna långivare.
  Går det att låna utan ränta och avgifter?
  I dagsläget finns det några enstaka långivare som fortfarande marknadsför sina låneprodukter med räntefria perioder för nya kunder, även om de drastiskt minskat i antal. Ett räntefritt lån är det bästa alternativet om du behöver låna några tusenlappar som du tänkt betala tillbaka inom ett par veckor.

  Se vår lista med alla räntefria lån eller använd vår filtreringsfunktion under respektive sida/kategori.
  Hur snabbt kan ett lån betalas ut?
  Utbetalningen sker antingen så snart lånet signerats eller direkt efter begärt uttag. Har du ansökt om ett P2P-lån så betalas det ut efter att det finansierats. Om man har samma bank som långivaren så tar det i genomsnitt 1 minut att få pengarna, har man en annan bank så kan det ta 1-3 dagar.

  Bankerna Nordea, Swedbank, Handelsbanken, SEB och Danske Bank har flest anslutna långivare.
  Kan man låna pengar utan UC?
  Förfrågan om att låna pengar utan att få en notering i kreditupplysningen hos UC blir allt mer önskvärd, och det har de flesta långivare uppmärksammat. För närvarande finns det 45 smslån, mikrolån och kontokrediter utan kreditupplysning hos UC på lånebelopp upp till 300 000 kr.

  Pantlån och företagslån är två andra låneformer som vanligtvis inte kräver UC.
  Kan man få pengarna utbetalda på helgen?
  Det går lika bra att få lånet utbetalt på en helgdag som en vanlig vardag, dock är antalet långivare som gör helgutbetalningar något färre. Helglån blir mer önskvärda vilket många långivare upptäckt och är orsaken till att det ofta tillkommer nya lån med utbetalning både lördag som söndag, men även röda dagar och andra högtider som nyår.

  Här listar vi alla lån med utbetalningar på helgen.
  Kan man låna med aktiva Kronofogdeskulder?
  I dagsläget finns det 4 st. långivare som specialiserat sig på omstartslån som specifikt utformats för att betala av skulder hos Kronofogden (utöver pantlån), och som därför går att få med aktivt skuldsaldo. Notera att grundkraven kan bli avsevärt mycket högre än för ett vanligt blancolån, bl.a. högre inkomstkrav.

  Den populäraste aktören är , tätt därefter kommer Svea Ekonomi . Båda bistår med rådgivning tills du blir helt skuldfri.
  Kan man få skatteåterbäring på räntan?
  Samtliga lån där alla kostnader lagts som ränta under ett deklarationsår blir automatiskt avdragsgilla i skattedeklarationen. Detta innebär att alla som betalat ränta får dra av 30% av nettoräntan (total räntekostnad + plusränta från sparkonto). Uträkningen av ränteavdraget sker automatiskt i Skatteverkets system.

  Räntereduktionen du ska få du syns på det nuvarande kalenderårets skattedeklaration.
  Vilka är de vanligaste lånetyperna?
  Den lånetypen som har flest ansökningar* och som oftast marknadsförs av svenska kreditgivare är smslån, främst utan UC. Tätt därefter kommer blancolån som är en av världens äldsta låneformer. Kontokredit är en relativt ny låneprodukt som blir allt vanligare sedan Regeringens nya räntelagar trädde i kraft.

  *Enligt vår statistik.
  Hur betalas lånet tillbaka?
  Inbetalningar sker i de flesta fall med faktura, antingen via e-post eller pappersavi (BG/PG). Några få långivare tillåter inbetalningar via Swish och kort. I samband med amorteringen så betalar man även ränta, en procentuell avgift som betalas in i samband med att du amorterar ditt lån månadsvis.

  Här ingår alla avgifter (avi-, startavgift, förseningsavgift) och varierar kraftigt mellan olika kreditgivare.
  Cashloans anslutna långivare (110 st.)
  Cashloans.nu samarbetar med över 100 långivare och låneförmedlare som vi regelbundet uppdaterar. Dessa är bl.a. Ferratum, Mobillån, Sambla, Klara Lån, Avida Finans, Snabbfinans, Bynk, Risicum och många fler. Vi tar regelbundet bort de kreditbolag som fått många negativa omdömen och lägger till aktörer som uppfyller våra krav samt passar våra besökare.
  Vilken kontokredit har lägst månadsränta?
  I dagsläget har Komplett Bank den lägsta krediträntan bland våra anslutna långivare, 0,41% - 1,66%, Merax kommer tätt efter med 1,19% medan Tryggkredit har en månadsränta på 2,08%. Räntan baseras på långivarens förutbestämda ränta enligt SEKKI-avtalet.

  Läs mer om räntor och se all relevant FAQ här.
  Grundkriterier och lånevillkor
  De generella grundkraven som måste uppfyllas hos alla långivare är att du är myndig, bor i Sverige och har någon form av inkomst som säkrar att lånet blir återbetalt till fullo. Man ska också ha ett bankkonto hos en svensk bank, exempelvis SEB eller Nordea.

  De specifika kraven för långivaren du tänkt låna pengar hos står längst ner i recensionen.
  Lägsta och högsta lånebeloppet
  Det lägsta lånebeloppet att ansöka om som privatperson är 500 kr, som mest 600.000 kr (utan säkerhet) via våra anslutna långivare. Högre lånebelopp förekommer också, men kräver säkerhet, bl.a. pantlån. Hur mycket pengar man sedan får låna baseras på den nuvarande kreditvärdigheten och framtida återbetalningsförmågan.

  Kreditgivare inom företagslån har ännu höre max-lånebelopp, över 1.000.000 kr.