Svea Ekonomi

Svea Ekonomi är en växande långivare inom lån trots betalningsanmärkningar, bolån upp till 7 500 000 kr, samlingslån samt lån för skuldfinansiering. Svea Ekonomis alla olika lån har olika krav med lånebelopp upp till 400 000 kr och affärsidén är att låta alla människor bli av med sina skulder en gång för alla.

Räntan sätts efter kreditprövning hos UC (individuell ränta f.n. 7,15% till 26,2%) och går att få med både låneskydd samt en valfri amorteringsfri period på 3 – 12 månader.

Är Svea Ekonomi rätt för dig?

 • Privatlån upp till 400 000 kr
 • Pausa amorteringen i 3, 6, 9 och 12 månader – betala bara ränta
 • Godtar flera betalningsanmärkningar
 • Betalskydd som ersätter dina lånekostnader upp till 12 månader
 • Bolån (bottenlån) upp till 7 500 000 kr (belåningsgrad upp till 85%)
 • Bli av med tunga skulder hos Kronofogden en gång för alla via Sveas skuldfinansieringslån
 • Det negativa: Hög uppläggningsavgift när man har betalningsanmärkningar och skuld (795 kr).

Olika lån för alla situationer i livet

Svea Ekonomi är en professionell låneaktör som sedan 1981 dominerat privatlånebranschen och lånat ut pengar till människor i stort behov av pengar för livets alla stunder, både väntade som oväntade. Svea har flera olika låneprodukter som snabbt går att ansöka om via Mobilt BankID/BankID med undantag skuldsaneringslånet, därefter tas en sedvanlig kreditupplysning hos UC.

Skuldfinansiering vid tung skuldbörda

Svea Ekonomi är en av få långivare som är villiga att ge personer som samlat på sig såväl många betalningsanmärkningar som skulder hos Kronofogden ett omstartslån samtidigt som de bistår med professionella tips och vägledning samt kontaktar alla inblandade fordringsägare.

Hellre ett bra lån än 10 dåliga skulder” är Svea Ekonomis filosofi och bistår därför med personlig rådgivning tills man blir skuldfri en gång för alla.

Låneansökan för skuldsaneringslånet sker endast via brev

Observera att man inte kan ansöka om skuldfinansiering via BankID utan i detta fall behöver man fylla i ett fysiskt formulär med fullmakt som man skickar in via post, därefter gör Svea sin bedömning. Svea Ekonomi som långivare har inget betyg på Trustpilot, däremot har deras inkassoservice det men påverkar inte vårt slutbetyg.

Egna erfarenheter av Sveas skuldfinansieringslån

Tack vare personlig erfarenhet av Sveas skuldsaneringslån så kan vi rekommendera Svea lite extra, eftersom de lyckades ta en av våra skribenter ur Lyxfällan innan det var försent, trots 4 färska betalningsanmärkningar och aktiv skuld på över 60 000 kr hos Kronofogden. Idag helt skuldfri, vilket gör att vi ger Svea ett högt slutbetyg.

Grundkrav för skuldfinansieringslån

 • 20-70 år
 • Folkbokförd och skriven i Sverige i minst 3 år
 • Klara kreditupplysningen hos UC
 • Även egenföretagare kan låna pengar**
 • Inkomstkrav: Ha en taxerad årsinkomst på minst 180 000 kr

** Observera att Svea inte löser företagsskulder.

Låneprodukt: Svårt att få lån – låna med betalningsanmärkningar/samla lån

Svårt att få lån‘ kallar Sveas sin låneprodukt som låter människor som genererat många betalningsanmärkningar och därför haft svårt att få lån hos exempelvis banken en ny chans att låna pengar, från 10 000 kr – 200 000 kr med löptid mellan 2 – 15 år.

Räntan sätts individuellt och kan sänkas avsevärt med en medsökande.

Svea har även samlingslån från 16 000 – 400 000 kr (max. 200 000 kr utan medsökande) och är specifikt utformad för att man snabbt ska kunna betala av gamla och dyra småkrediter. Samlingslånet går även att få med betalningsanmärkningar.

Samlingslånets villkor (utan skuld)

 • Lånebelopp från 10 000 kr – 200 000 kr utan medsökande
 • Låna 16 000 kr – 400 000 kr med en medsökande (samlingslån)
 • Klara Sveas ‘Kvar att leva på’-kalkyl
 • Inkomstkrav: Fast årsinkomst på 120 000 kr varav medsökande 90 000 kr/år

Låneprodukt: Konsumentlånet – Sveas enkla blancolån

Sveas vanligaste lån på belopp mellan 10 000 kr – 400 000 kr med medsökande (sambo, make, maka, förälder), annans är max-lånebeloppet 200 000 kr utan medsökande. Räntan sätts individuellt efter kreditupplysning hos UC och kan inte tecknas med betalningsanmärkningar. Räntan är rimlig men det finnas andra långivare med lägre ränta på privatlån.

Grundkrav för konsumentlånet

 • Går inte att få med betalningsanmärkningar
 • Klara Sveas ‘Kvar att leva på’-kalkyl
 • Inkomstkrav: Fast årsinkomst på minst 120 000 kr, medsökande minst 90 000 kr/år

Svea Ekonomi kundservice, öppettider och utbetalning

Kontoret har öppet måndag – torsdag mellan kl. 9:00-16:30 samt fredagar kl. 9:00-16:00 och kan kontaktas via telefon, e-post samt brev. Stängt helger och röda dagar. Utbetalning sker i regel direkt efter signerad låneansökan men kan ta 1 – 2 bankdagar att hamna på kontot.

Har du lånat av Svea Ekonomi? Lämna din åsikt!

Har du testat denna långivare? Dela med dig av din upplevelse eller läs andras omdömen nedan.

Kundernas snittbetyg:

Den här långivare har inte fått några recensioner än. Var först med att recensera.
1 stjärna: Mycket dålig 2 stjärnor: Dålig 3 stjärnor: Medel 4 stjärnor: Bra 5 stjärnor: Utmärkt

Liknande långivare

Relaterade låneaktörer som vi tror skulle passa dig:

Populärt val

Lånebelopp

1 000 - 20 000 kr

Låneperiod

1 mån - 5 år

Startavgift

300 kr

Effektiv ränta

44.22% - 4568.91%

Åldersgräns

20 år
Räkneexempel: Lån på 10 000 kr till 39% nom. ränta (fast) i 3 månader, 3 avbetalningar á 3 797,33 kr och 300 kr i startavg. + 39 kr i aviavgift ger en eff. ränta på 69,65%. Tot. att återbetala 11 392 kr.
Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

Lånebelopp

1 000 - 40 000 kr

Låneperiod

1 mån - tillsvidare

Startavgift

0 kr

Effektiv ränta

47.64%

Åldersgräns

21 år
Räkneexempel: Kredit på 25 000 kr 1 år, 12 avbetalningar om 1 012 kr och 0 kr i startavg. + 0 kr i aviavgift ger 53,31% i eff. ränta. Tot. att återbetala 30 890,72 kr.
Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

Lånebelopp

1 000 - 30 000 kr

Låneperiod

1 mån - tillsvidare

Startavgift

280 kr

Effektiv ränta

51.95% - 77.75%

Åldersgräns

18 år
Räkneexempel: Kredit på 15 000 kr till 39,8% rörlig kreditränta i 1 år, 12 avbetalningar om 1 786 kr och 280 kr i uppl.avgift + 45 kr i aviavgift ger 58,51% i effektiv ränta. Totalt att återbetala 21 430 kr.
Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

FAQ

Vilka är de senaste långivarna?
2023 lanserades runt ett halvt dussin nya långivare etablerade sig på den svenska marknaden, och det finns ingenting som säger att det är påväg att mattas av 2024, snarare tvärtom - trots nya räntelagar och ett fortsatt räntetak på 39,5%. Förutom nya långivare har det även tillkommit nya varumärken och låneformer, som kryptolån.

Se vår uppdaterade lista med nya lån här.
Kan man låna med betalningsanmärkning(ar)?
Det går att hitta långivare som lånar ut pengar trots att man har betalningsanmärkningar, upp till 600.000 kr. Nackdelen är att räntan kan bli högre alternativt att max-lånebeloppet sänks eftersom kreditgivaren tar en större risk. Av 10 slumpvis utvalda långivare tillåter ungefär hälften minst en betalningsanmärkning.

Se alla lån som går att få trots en eller flera betalningsanmärkningar. Om du dessutom har skulder (hos KFM) så har vi även skuldfinansieringslån.
Vilka låneförmedlare har flest anslutna banker?
Desto fler anslutna långivare en låneförmedlare har, desto bättre chanser har man att hitta det lån som har bäst villkor och lägst ränta. I skrivande stund har Beefinance 40 anslutna banker & långivare, tätt därefter kommer Lendo med 35 anslutna långivare.
Går det att låna utan ränta och avgifter?
I dagsläget finns det några enstaka långivare som fortfarande marknadsför sina låneprodukter med räntefria perioder för nya kunder, även om de drastiskt minskat i antal. Ett räntefritt lån är det bästa alternativet om du behöver låna några tusenlappar som du tänkt betala tillbaka inom ett par veckor.

Se vår lista med alla räntefria lån eller använd vår filtreringsfunktion under respektive sida/kategori.
Hur snabbt kan ett lån betalas ut?
Utbetalningen sker antingen så snart lånet signerats eller direkt efter begärt uttag. Har du ansökt om ett P2P-lån så betalas det ut efter att det finansierats. Om man har samma bank som långivaren så tar det i genomsnitt 1 minut att få pengarna, har man en annan bank så kan det ta 1-3 dagar.

Bankerna Nordea, Swedbank, Handelsbanken, SEB och Danske Bank har flest anslutna långivare.
Kan man låna pengar utan UC?
Förfrågan om att låna pengar utan att få en notering i kreditupplysningen hos UC blir allt mer önskvärd, och det har de flesta långivare uppmärksammat. För närvarande finns det 45 smslån, mikrolån och kontokrediter utan kreditupplysning hos UC på lånebelopp upp till 300 000 kr.

Pantlån och företagslån är två andra låneformer som vanligtvis inte kräver UC.
Kan man få pengarna utbetalda på helgen?
Det går lika bra att få lånet utbetalt på en helgdag som en vanlig vardag, dock är antalet långivare som gör helgutbetalningar något färre. Helglån blir mer önskvärda vilket många långivare upptäckt och är orsaken till att det ofta tillkommer nya lån med utbetalning både lördag som söndag, men även röda dagar och andra högtider som nyår.

Här listar vi alla lån med utbetalningar på helgen.
Kan man låna med aktiva Kronofogdeskulder?
I dagsläget finns det 4 st. långivare som specialiserat sig på omstartslån som specifikt utformats för att betala av skulder hos Kronofogden (utöver pantlån), och som därför går att få med aktivt skuldsaldo. Notera att grundkraven kan bli avsevärt mycket högre än för ett vanligt blancolån, bl.a. högre inkomstkrav.

Den populäraste aktören är , tätt därefter kommer Svea Ekonomi . Båda bistår med rådgivning tills du blir helt skuldfri.
Kan man få skatteåterbäring på räntan?
Samtliga lån där alla kostnader lagts som ränta under ett deklarationsår blir automatiskt avdragsgilla i skattedeklarationen. Detta innebär att alla som betalat ränta får dra av 30% av nettoräntan (total räntekostnad + plusränta från sparkonto). Uträkningen av ränteavdraget sker automatiskt i Skatteverkets system.

Räntereduktionen du ska få du syns på det nuvarande kalenderårets skattedeklaration.
Vilka är de vanligaste lånetyperna?
Den lånetypen som har flest ansökningar* och som oftast marknadsförs av svenska kreditgivare är smslån, främst utan UC. Tätt därefter kommer blancolån som är en av världens äldsta låneformer. Kontokredit är en relativt ny låneprodukt som blir allt vanligare sedan Regeringens nya räntelagar trädde i kraft.

*Enligt vår statistik.
Hur betalas lånet tillbaka?
Inbetalningar sker i de flesta fall med faktura, antingen via e-post eller pappersavi (BG/PG). Några få långivare tillåter inbetalningar via Swish och kort. I samband med amorteringen så betalar man även ränta, en procentuell avgift som betalas in i samband med att du amorterar ditt lån månadsvis.

Här ingår alla avgifter (avi-, startavgift, förseningsavgift) och varierar kraftigt mellan olika kreditgivare.
Cashloans anslutna långivare (110 st.)
Cashloans.nu samarbetar med över 100 långivare och låneförmedlare som vi regelbundet uppdaterar. Dessa är bl.a. Ferratum, Mobillån, Sambla, Klara Lån, Avida Finans, Snabbfinans, Bynk, Risicum och många fler. Vi tar regelbundet bort de kreditbolag som fått många negativa omdömen och lägger till aktörer som uppfyller våra krav samt passar våra besökare.
Vilken kontokredit har lägst månadsränta?
I dagsläget har Komplett Bank den lägsta krediträntan bland våra anslutna långivare, 0,41% - 1,66%, Merax kommer tätt efter med 1,19% medan Tryggkredit har en månadsränta på 2,08%. Räntan baseras på långivarens förutbestämda ränta enligt SEKKI-avtalet.

Läs mer om räntor och se all relevant FAQ här.
Grundkriterier och lånevillkor
De generella grundkraven som måste uppfyllas hos alla långivare är att du är myndig, bor i Sverige och har någon form av inkomst som säkrar att lånet blir återbetalt till fullo. Man ska också ha ett bankkonto hos en svensk bank, exempelvis SEB eller Nordea.

De specifika kraven för långivaren du tänkt låna pengar hos står längst ner i recensionen.
Lägsta och högsta lånebeloppet
Det lägsta lånebeloppet att ansöka om som privatperson är 500 kr, som mest 600.000 kr (utan säkerhet) via våra anslutna långivare. Högre lånebelopp förekommer också, men kräver säkerhet, bl.a. pantlån. Hur mycket pengar man sedan får låna baseras på den nuvarande kreditvärdigheten och framtida återbetalningsförmågan.

Kreditgivare inom företagslån har ännu höre max-lånebelopp, över 1.000.000 kr.