Lånebelopp

    5 000 - 30 000 kr

    Låneperiod

    1 mån - tillsvidare

    Startavgift

    295 kr

    Effektiv ränta

    47% - 83%

    Åldersgräns

    20 år
    Räkneexempel: Kredit på 15 000 kr till 39% nom. ränta (rörlig) i 1 år, 12 avbetalningar om 1 604 kr och 0 kr i startavg. + 0 kr i aviavgift ger en eff. ränta på 61,2%. Totalt att återbetala 19 242 kr.
    Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

    Säkerfinans: Kredit-/snabblån

    Säkerfinans är rätt långivare för dig som söker en enkel flexibel kontokredit utan UC mellan 5 000 kr – 60 000 kr med snabba uttag 6 dagar i veckan (måndag-lördag) till de flesta banker. Nya kunder lånar upp till 30 000 kr första gången, medan återkommande kunder med högsta kreditvärdighet får en kreditbuffert på 60 000 kr. Säkerfinans lån är en högkostnadskredit utan säkerhet.

    Säkerfinans är en snabb långivare och utför direktutbetalningar alla vardagar måndag – fredag, även lördagar till Swedbank, Nordea, Handelsbanken och SEB.

    Passar Säkerfinans dig?

    • Ny månadsränta 3.25%
    • Flexibel löptid på kontokredit (skräddarsydd återbetalning)
    • Professionell kundsupport
    • Betala tillbaka hela krediten utan extra kostnad
    • Låna utan UC kontroll, Bisnode Kredit används istället
    • Direkt utbetalning även lördagar till alla banker, bl.a. Nordea, Swedbank, Handelsbanken, SEB, Danske Bank m.fl. under öppettiderna
    • Det negativa:. Gör inte utbetalningar på söndagar. Höga inkomstkrav. Saknar TrustScore.

    Kreditlån med flexibel löptid, alltid redo att användas

    Kontokredit är den senaste låneprodukten från Snabbfinans och innebär att man får en kreditlimit upp till 60 000 kr. Hur mycket du betalar varenda månad är upp till dig (men minst 4,5% av skulden, eller 1350 kr – vad som blir högst). Månadsräntan är på 3.25%, den effektiva räntan sänktes nyligen till 47% – 83% istället för tidigare 229% – 632%.

    Ytterligare avgifter hos Säkerfinans

    Observera att en uppläggningsavgift tillkommer om 395 kr. Till detta kommer en aviavgift på 35 kr/månad.

    Grundkriterier

    • 20 – 65 år
    • Folkbokförd i Sverige
    • Inga betalningsanmärkningar
    • Ha ett svenskt mobilabonnemang (för verifiering med BankID)
    • Inkomstkrav: Ha en deklarerad inkomst (minst 150 000 kr per år) från arbete

    Kundsupport, öppettider och utbetalning

    Säkerfinans kundservice har öppet måndag – fredag, mellan kl. 8:00 – 18:00 och nu även öppet på lördagar 10:00 – 15:00 (söndag stängt) och kan kontaktas via mail eller telefon. När vi testade att maila SäkerFinans en tidig måndagsmorgon så fick vi svar efter två (2) timmar vilket ger toppbetyg.

    Om du har Swedbank, Handelsbanken, SEB, Danske Bank eller Nordea så har du pengarna på kontot direkt efter besked. De utför utbetalningar under öppettiderna vilket innebär att de även har helgutbetalning.

    Liknande långivare

    Relaterade låneaktörer som vi tror skulle passa dig:

    Lånebelopp

    1 000 - 45 000 kr

    Låneperiod

    1 mån - tillsvidare

    Startavgift

    0 kr

    Effektiv ränta

    47.64%

    Åldersgräns

    21 år
    Räkneexempel: Kredit på 25 000 kr 1 år, 12 avbetalningar om 1 012 kr och 0 kr i startavg. + 0 kr i aviavgift ger 53,31% i eff. ränta. Tot. att återbetala 30 890,72 kr.
    Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

    Lånebelopp

    1 000 - 30 000 kr

    Låneperiod

    1 mån - tillsvidare

    Startavgift

    280 kr

    Effektiv ränta

    51.95% - 77.75%

    Åldersgräns

    18 år
    Räkneexempel: Kredit på 15 000 kr till 39,8% nom. årsränta (rörlig) i 1 år, 12 avbetalningar om 1 786 kr och 280 kr i startavg. + 45 kr i aviavgift ger en eff. ränta på 58,51%. Tot. att återbetala 21 412 kr.
    Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

    Lånebelopp

    2 000 - 50 000 kr

    Låneperiod

    1 mån - tillsvidare

    Startavgift

    1 205 kr

    Effektiv ränta

    39,5%

    Åldersgräns

    18 år
    Räkneexempel: Kredit på 9 500 kr med 10 avbetalningar om 1 910-1 254 kr och 1 205 kr i startavg. + 60 kr i aviavgift ger 198,86% i eff. ränta. Tot. att återbetala 14 648 kr.
    Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

    FAQ

    Vilka är de senaste långivarna?
    2022 lanserades runt ett dussin nya långivare etablerade sig på den svenska marknaden och det finns ingenting som säger att det är påväg att mattas av 2023, snarare tvärtom - trots nya räntelagar och ett fortsatt räntetak på 39,5%. Förutom nya långivare har det även tillkommit nya varumärken och låneformer, som kryptolån.

    Ute efter alla nya lån 2023? Kolla in vår uppdaterade lista.
    Kan man låna med betalningsanmärkning(ar)?
    Det går att hitta långivare som lånar ut pengar trots att man har betalningsanmärkningar, upp till 600.000 kr. Nackdelen är att räntan kan bli högre alternativt att max-lånebeloppet sänks eftersom kreditgivaren tar en större risk. Av 10 slumpvis utvalda långivare tillåter ungefär hälften minst en betalningsanmärkning.

    Se alla lån som går att få trots en eller flera betalningsanmärkningar. Om du dessutom har skulder (hos KFM) så har vi även skuldfinansieringslån.
    Vilka låneförmedlare har flest anslutna banker?
    Desto fler anslutna långivare en låneförmedlare har, desto bättre chanser har man att hitta det lån som har bäst villkor och lägst ränta. I skrivande stund har Beefinance 40 anslutna banker & långivare, tätt därefter kommer Lendo med 35 anslutna långivare.
    Går det att låna utan ränta och avgifter?
    I dagsläget finns det några enstaka långivare som fortfarande marknadsför sina låneprodukter med räntefria perioder för nya kunder, även om de drastiskt minskat i antal. Ett räntefritt lån är det bästa alternativet om du behöver låna några tusenlappar som du tänkt betala tillbaka inom ett par veckor.

    Se vår lista med alla räntefria lån eller använd vår filtreringsfunktion under respektive sida/kategori.
    Hur snabbt kan ett lån betalas ut?
    Utbetalningen sker antingen så snart lånet signerats eller direkt efter begärt uttag. Har du ansökt om ett P2P-lån så betalas det ut efter att det finansierats. Om man har samma bank som långivaren så tar det i genomsnitt 1 minut att få pengarna, har man en annan bank så kan det ta 1-3 dagar.

    Bankerna Nordea, Swedbank, Handelsbanken, SEB och Danske Bank har flest anslutna långivare.
    Kan man låna pengar utan UC?
    Förfrågan om att låna pengar utan att få en notering i kreditupplysningen hos UC blir mer och mer önskvärt och det har de flesta långivare uppmärksammat. I dagsläget finns det en mängd kreditgivare med snabb-/smslån, mikrolån och krediter utan kreditprövning hos UC på lånebelopp upp till 300 000 kr.

    Pantlån och företagslån är två andra låneformer som vanligtvis inte kräver UC.
    Kan man få pengarna utbetalda på helgen?
    Det går lika bra att få lånet utbetalt på en helgdag som en vanlig vardag, dock är antalet långivare som gör helgutbetalningar något färre. Helglån blir mer önskvärda vilket många långivare upptäckt och är orsaken till att det ofta tillkommer nya lån med utbetalning både lördag som söndag, men även röda dagar och andra högtider som nyår.

    Här listar vi alla lån med utbetalningar på helgen.
    Kan man låna med aktiva Kronofogdeskulder?
    I dagsläget finns det 4 st. långivare som specialiserat sig på omstartslån som specifikt utformats för att betala av skulder hos Kronofogden (utöver pantlån), och som därför går att få med aktivt skuldsaldo. Notera att grundkraven kan bli avsevärt mycket högre än för ett vanligt blancolån, bl.a. högre inkomstkrav.

    Den populäraste aktören är , tätt därefter kommer Svea Ekonomi . Båda bistår med rådgivning tills du blir helt skuldfri.
    Kan man få skatteåterbäring på räntan?
    Samtliga lån där alla kostnader lagts som ränta under ett deklarationsår blir automatiskt avdragsgilla i skattedeklarationen. Detta innebär att alla som betalat ränta får dra av 30% av nettoräntan (total räntekostnad + plusränta från sparkonto). Uträkningen av ränteavdraget sker automatiskt i Skatteverkets system.

    Räntereduktionen du ska få du syns på det nuvarande kalenderårets skattedeklaration.
    Vilka är de vanligaste lånetyperna?
    Den lånetypen som har flest ansökningar* och som oftast marknadsförs av svenska kreditgivare är smslån, främst utan UC. Tätt därefter kommer blancolån som är en av världens äldsta låneformer. Kontokredit är en relativt ny låneprodukt som blir allt vanligare sedan Regeringens nya räntelagar trädde i kraft.

    *Enligt vår statistik.
    Hur betalas lånet tillbaka?
    Inbetalningar sker i de flesta fall med faktura, antingen via e-post eller pappersavi (BG/PG). Några få långivare tillåter inbetalningar via Swish och kort. I samband med amorteringen så betalar man även ränta, en procentuell avgift som betalas in i samband med att du amorterar ditt lån månadsvis.

    Här ingår alla avgifter (avi-, startavgift, förseningsavgift) och varierar kraftigt mellan olika kreditgivare.
    Cashloans anslutna långivare (110 st.)
    Cashloans.nu samarbetar med över 100 långivare och låneförmedlare som vi regelbundet uppdaterar. Dessa är bl.a. Ferratum, Mobillån, Sambla, Klara Lån, Avida Finans, Snabbfinans, Bynk, Risicum och många fler. Vi tar regelbundet bort de kreditbolag som fått många negativa omdömen och lägger till aktörer som uppfyller våra krav samt passar våra besökare.
    Vilken kontokredit har lägst månadsränta?
    I dagsläget har Komplett Bank den lägsta krediträntan bland våra anslutna långivare, 0,41% - 1,66%, Merax kommer tätt efter med 1,19% medan Tryggkredit har en månadsränta på 2,08%. Räntan baseras på långivarens förutbestämda ränta enligt SEKKI-avtalet.

    Läs mer om räntor och se all relevant FAQ här.
    Grundkriterier och lånevillkor
    De generella grundkraven som måste uppfyllas hos alla långivare är att du är myndig, bor i Sverige och har någon form av inkomst som säkrar att lånet blir återbetalt till fullo. Man ska också ha ett bankkonto hos en svensk bank, exempelvis SEB eller Nordea.

    De specifika kraven för långivaren du tänkt låna pengar hos står längst ner i recensionen.
    Lägsta och högsta lånebeloppet
    Det lägsta lånebeloppet att ansöka om som privatperson är 500 kr, som mest 600.000 kr (utan säkerhet) via våra anslutna långivare. Högre lånebelopp förekommer också, men kräver säkerhet, bl.a. pantlån. Hur mycket pengar man sedan får låna baseras på den nuvarande kreditvärdigheten och framtida återbetalningsförmågan.

    Kreditgivare inom företagslån har ännu höre max-lånebelopp, över 1.000.000 kr.