Lånebelopp

  10 000 - 30 000 kr

  Låneperiod

  1 - 5 år

  Startavgift

  0 kr

  Effektiv ränta

  28.07%

  Åldersgräns

  20 år
  Räkneexempel: Lån på 20 000 kr till 25% nominell årsränta i 1 år, 12 avbetalningar om 1 901 kr och 0 kr i startavgift + 0 kr i aviavgift ger en eff. ränta på 28,07%. Totalt att återbetala 22 812 kr.

  Slantar: SMS-/snabblån

  Slantar lanserades oktober år 2017 och fokuserar på små och billiga smslån med besked direkt och schysstare ränta än många konkurrenter. Slantar använder inte UC utan inhämtar all relevant kreditinformation från Bisnode istället, vilket innebär en anonym låneansökan som inte syns i UC:s register.

  Lånet startar från 10 000 kr upp till 30 000 kr med löptid mellan 1 – 5 år, och så länge du inte har fler än tre betalningsanmärkningar som nyligen tillkommit** så kan du ändå få låna pengar.

  Passar Slantar dig?

  • Inga andra kostnader utöver räntan
  • Fast årsränta på 25% oavsett kreditvärdighet
  • Utan UC kontroll – Slantar använder Bisnode Kredit för alla kreditupplysningar istället för UC
  • Snabblån trots upp till tre (3) betalningsanmärkningar
  • Besked direkt efter signering via BankID
  • Fast löptid mellan 1 år – 5 år
  • Återbetala snabbare utan extra ytterligare kostnader
  • Det negativa: Tråkigt att man inte har direktutbetalning samma dag. Saknar TrustScore.

  Slantar, en del av Untie Lending AB (bra att veta innan ansökan)

  Slantar är en del av Untie Lending AB, en stor koncern som sedan 2011 specialiserat sig på små konsumentkrediter för de flesta tillfällen. Slantar ingår i företagsgruppen Untie Lending AB (tidigare Lendytech AB) som i sin tur har flera välkända varumärken under sig, bl.a. Untie och Pluskan, samtliga med tillstånd från Finansinspektionen.

  Du kan ha andra pågående lån hos systervarumärket Untie och Pluskan, men du kan inte ha pågående lån hos Slantar när du ansöker om ett nytt lån.

  Fast årsränta och fast månadskostnad för bättre översikt

  Slantar kallar sina lån för annuitetslån eftersom de har en fast månadskostnad och amorteras lika mycket varenda månad. Här utgör räntan en större del av beloppet i starten (amorteringen av lånet ifråga blir mindre) än i slutet av avbetalningsperioden.

  Du kan inte ansöka om ett nytt lån innan det första lånet är fullständigt återbetalat. Om lånet är återbetalt och du gör en ny ansökan så tar Slantar en ny kreditupplysning hos Bisnode Kredit.

  Upp till 3 st. betalningsanmärkningar accepteras

  Slantar är en av många kreditgivare som accepterar flera betalningsanmärkningar utan att förändra grundkraven (exempelvis genom att öka inkomstkraven eller räntan). För att kunna låna med betalningsanmärkningar så får man inte dragit på sig **färska betalningsanmärkningar, de får därmed inte ha tillkommit de senaste 6 månaderna.

  Snabb utbetalning, men inte för snabb

  I och med att de små konsumentkrediterna blir mer och mer populära så vill man vara en förebild och ge 2 dagars betänketid innan de betalar ut lånet – kanske har du ångrat dig för du tog ett SMSlån av ren impuls och inte tänkte efter? Slantar betalar därför ut alla lån två (2) dagar efter ansökan.

  Grundkriterier

  • 20 – 65 år
  • Folkbokförd och skriven i Sverige
  • Ha ett svenskt personnummer
  • Inte ha fler än 3 betalningsanmärkning(ar)
  • Inte ha andra pågående lån hos Slantar vid ansökningstillfället
  • Inkomstkrav: Inga inkomstkrav specificerade men en deklarerad årsinkomst krävs

  Kundsupport, öppettider och utbetalningsintervall

  Slantars kundservice står redo att besvara alla frågor under kontorets öppettider kl. 08:00 – 17:00, helger lördag/söndag: stängt. Du kan kontakta dem via deras e-postformulär, ringa samt skicka brev.

  Hur snabbt betalar Slantar ut pengarna?

  Utbetalning sker alltid två (2) dagar efter godkänt lån för lite extra betänketid. Detta för att kunden ska ha god tid på sig att avstå lånet, då kan Slantar bara avbryta utbetalningen. Observera att kreditupplysningen fortfarande finns kvar och går inte att ångra.

  Har du lånat av Slantar? Lämna din åsikt!

  Har du testat denna långivare? Dela med dig av din upplevelse eller läs andras omdömen nedan.

  Kundernas snittbetyg:

  Den här långivare har inte fått några recensioner än. Var först med att recensera.
  1 stjärna: Mycket dålig 2 stjärnor: Dålig 3 stjärnor: Medel 4 stjärnor: Bra 5 stjärnor: Utmärkt

  Liknande långivare

  Relaterade låneaktörer som vi tror skulle passa dig:

  Lånebelopp

  1 000 - 40 000 kr

  Låneperiod

  1 mån - tillsvidare

  Startavgift

  0 kr

  Effektiv ränta

  47.64%

  Åldersgräns

  21 år
  Räkneexempel: Kredit på 25 000 kr 1 år, 12 avbetalningar om 1 012 kr och 0 kr i startavg. + 0 kr i aviavgift ger 53,31% i eff. ränta. Tot. att återbetala 30 890,72 kr.
  Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

  Lånebelopp

  2 000 - 50 000 kr

  Låneperiod

  1 mån - tillsvidare

  Startavgift

  1 205 kr

  Effektiv ränta

  39,5%

  Åldersgräns

  18 år
  Räkneexempel: Kredit på 9 500 kr med 10 avbetalningar om 1 910-1 254 kr och 1 205 kr i startavg. + 60 kr i aviavgift ger 198,86% i eff. ränta. Tot. att återbetala 14 648 kr.
  Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

  Lånebelopp

  1 000 - 30 000 kr

  Låneperiod

  1 mån - tillsvidare

  Startavgift

  280 kr

  Effektiv ränta

  51.95% - 77.75%

  Åldersgräns

  18 år
  Räkneexempel: Kredit på 15 000 kr till 39,8% rörlig kreditränta i 1 år, 12 avbetalningar om 1 786 kr och 280 kr i uppl.avgift + 45 kr i aviavgift ger 58,51% i effektiv ränta. Totalt att återbetala 21 430 kr.
  Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

  FAQ

  Vilka är de senaste långivarna?
  2023 lanserades runt ett halvt dussin nya långivare etablerade sig på den svenska marknaden, och det finns ingenting som säger att det är påväg att mattas av 2024, snarare tvärtom - trots nya räntelagar och ett fortsatt räntetak på 39,5%. Förutom nya långivare har det även tillkommit nya varumärken och låneformer, som kryptolån.

  Se vår uppdaterade lista med nya lån här.
  Kan man låna med betalningsanmärkning(ar)?
  Det går att hitta långivare som lånar ut pengar trots att man har betalningsanmärkningar, upp till 600.000 kr. Nackdelen är att räntan kan bli högre alternativt att max-lånebeloppet sänks eftersom kreditgivaren tar en större risk. Av 10 slumpvis utvalda långivare tillåter ungefär hälften minst en betalningsanmärkning.

  Se alla lån som går att få trots en eller flera betalningsanmärkningar. Om du dessutom har skulder (hos KFM) så har vi även skuldfinansieringslån.
  Vilka låneförmedlare har flest anslutna banker?
  Desto fler anslutna långivare en låneförmedlare har, desto bättre chanser har man att hitta det lån som har bäst villkor och lägst ränta. I skrivande stund har Beefinance 40 anslutna banker & långivare, tätt därefter kommer Lendo med 35 anslutna långivare.
  Går det att låna utan ränta och avgifter?
  I dagsläget finns det några enstaka långivare som fortfarande marknadsför sina låneprodukter med räntefria perioder för nya kunder, även om de drastiskt minskat i antal. Ett räntefritt lån är det bästa alternativet om du behöver låna några tusenlappar som du tänkt betala tillbaka inom ett par veckor.

  Se vår lista med alla räntefria lån eller använd vår filtreringsfunktion under respektive sida/kategori.
  Hur snabbt kan ett lån betalas ut?
  Utbetalningen sker antingen så snart lånet signerats eller direkt efter begärt uttag. Har du ansökt om ett P2P-lån så betalas det ut efter att det finansierats. Om man har samma bank som långivaren så tar det i genomsnitt 1 minut att få pengarna, har man en annan bank så kan det ta 1-3 dagar.

  Bankerna Nordea, Swedbank, Handelsbanken, SEB och Danske Bank har flest anslutna långivare.
  Kan man låna pengar utan UC?
  Förfrågan om att låna pengar utan att få en notering i kreditupplysningen hos UC blir allt mer önskvärd, och det har de flesta långivare uppmärksammat. För närvarande finns det 45 smslån, mikrolån och kontokrediter utan kreditupplysning hos UC på lånebelopp upp till 300 000 kr.

  Pantlån och företagslån är två andra låneformer som vanligtvis inte kräver UC.
  Kan man få pengarna utbetalda på helgen?
  Det går lika bra att få lånet utbetalt på en helgdag som en vanlig vardag, dock är antalet långivare som gör helgutbetalningar något färre. Helglån blir mer önskvärda vilket många långivare upptäckt och är orsaken till att det ofta tillkommer nya lån med utbetalning både lördag som söndag, men även röda dagar och andra högtider som nyår.

  Här listar vi alla lån med utbetalningar på helgen.
  Kan man låna med aktiva Kronofogdeskulder?
  I dagsläget finns det 4 st. långivare som specialiserat sig på omstartslån som specifikt utformats för att betala av skulder hos Kronofogden (utöver pantlån), och som därför går att få med aktivt skuldsaldo. Notera att grundkraven kan bli avsevärt mycket högre än för ett vanligt blancolån, bl.a. högre inkomstkrav.

  Den populäraste aktören är , tätt därefter kommer Svea Ekonomi . Båda bistår med rådgivning tills du blir helt skuldfri.
  Kan man få skatteåterbäring på räntan?
  Samtliga lån där alla kostnader lagts som ränta under ett deklarationsår blir automatiskt avdragsgilla i skattedeklarationen. Detta innebär att alla som betalat ränta får dra av 30% av nettoräntan (total räntekostnad + plusränta från sparkonto). Uträkningen av ränteavdraget sker automatiskt i Skatteverkets system.

  Räntereduktionen du ska få du syns på det nuvarande kalenderårets skattedeklaration.
  Vilka är de vanligaste lånetyperna?
  Den lånetypen som har flest ansökningar* och som oftast marknadsförs av svenska kreditgivare är smslån, främst utan UC. Tätt därefter kommer blancolån som är en av världens äldsta låneformer. Kontokredit är en relativt ny låneprodukt som blir allt vanligare sedan Regeringens nya räntelagar trädde i kraft.

  *Enligt vår statistik.
  Hur betalas lånet tillbaka?
  Inbetalningar sker i de flesta fall med faktura, antingen via e-post eller pappersavi (BG/PG). Några få långivare tillåter inbetalningar via Swish och kort. I samband med amorteringen så betalar man även ränta, en procentuell avgift som betalas in i samband med att du amorterar ditt lån månadsvis.

  Här ingår alla avgifter (avi-, startavgift, förseningsavgift) och varierar kraftigt mellan olika kreditgivare.
  Cashloans anslutna långivare (110 st.)
  Cashloans.nu samarbetar med över 100 långivare och låneförmedlare som vi regelbundet uppdaterar. Dessa är bl.a. Ferratum, Mobillån, Sambla, Klara Lån, Avida Finans, Snabbfinans, Bynk, Risicum och många fler. Vi tar regelbundet bort de kreditbolag som fått många negativa omdömen och lägger till aktörer som uppfyller våra krav samt passar våra besökare.
  Vilken kontokredit har lägst månadsränta?
  I dagsläget har Komplett Bank den lägsta krediträntan bland våra anslutna långivare, 0,41% - 1,66%, Merax kommer tätt efter med 1,19% medan Tryggkredit har en månadsränta på 2,08%. Räntan baseras på långivarens förutbestämda ränta enligt SEKKI-avtalet.

  Läs mer om räntor och se all relevant FAQ här.
  Grundkriterier och lånevillkor
  De generella grundkraven som måste uppfyllas hos alla långivare är att du är myndig, bor i Sverige och har någon form av inkomst som säkrar att lånet blir återbetalt till fullo. Man ska också ha ett bankkonto hos en svensk bank, exempelvis SEB eller Nordea.

  De specifika kraven för långivaren du tänkt låna pengar hos står längst ner i recensionen.
  Lägsta och högsta lånebeloppet
  Det lägsta lånebeloppet att ansöka om som privatperson är 500 kr, som mest 600.000 kr (utan säkerhet) via våra anslutna långivare. Högre lånebelopp förekommer också, men kräver säkerhet, bl.a. pantlån. Hur mycket pengar man sedan får låna baseras på den nuvarande kreditvärdigheten och framtida återbetalningsförmågan.

  Kreditgivare inom företagslån har ännu höre max-lånebelopp, över 1.000.000 kr.