Lånebelopp

  10 000 - 1 000 000 kr

  Låneperiod

  6 mån - 1 år

  Startavgift

  0 kr

  Effektiv ränta

  Fast avgift

  Åldersgräns

  18 år
  Räkneexempel: Lån på 500 000 kr i 6 månader, 6 avbetalningar om 85 333 kr varav 12 000 kr är avgifter för lånet. 0 kr i startavgift + 0 kr i aviavgift ger en eff. ränta på 0%. Tot. att återbetala 512 000 kr.

  Monetise (företagslån)

  Cashloans.nu uppdaterar inte denna recension längre eftersom Monetise Capital AB sålt sin verksamhet till Froda. Om du är ute efter en liknande långivare med företagslån så rekommenderar vi Froda eller Qred med liknande villkor.

  När ditt företag är i behov av rörelsekapital för att ta nästa steg på marknaden finns kan Monetise företagslån utan säkerhet låna ut pengarna ni behöver. Nystartade verksamheter kan låna upp till 50 000 kr medan redan etablerade företag kan låna upp till 1 000 000 kr. Monetise gör en individuell bedömning som baseras på företagets omsättning.

  Här används Bisnode Kredit istället för UC, utbetalning och besked kommer redan samma dag. De rimliga grundkraven gör Monetise till ett bra alternativ för dig som söker ett företagslån med enkelheten i fokus.

  Passar Monetise dig?

  • Daglig återbetalning
  • Helt nyregistrerade bolag lånar upp till 50 000 kr
  • Ingen UC kontroll – Bisnode AB används istället
  • Blandar inte ihop företagets ekonomi med ägarnas privatekonomi
  • Endast en fast avgift, inga andra kostnader tillkommer
  • Inget krav på borgen eller säkerhet (utom vissa undantag**)
  • Det negativa: Hög månadsavgift. Saknar betyg hos Trustpilot.

  Bra företagslån om ditt bolag är i behov av en ny investering

  Oavsett om du är mitt uppe i att få igång ditt nystartade företag eller behöver ta in mer kapital för att köpa in ny utrustning så ser Monetise över den nuvarande situationen för att kunna bistå med pengarna du behöver. Oftast godkänns ett lånebelopp som motsvarar en månadsomsättning i bolaget.

  Snabb låneansökan på under 5 minuter

  Låneansökan sker alltid online och tar ungefär 3 minuter att fylla i. Efter några timmar kommer beslutet med offert och prisuppgifter. Godkänn offerten med BankID för utbetalning samma dag, eller neka offerten utan några extrakostnader. Utbetalningstiden varierar beroende på vilket bank företaget är anslutet till och vilken tidpunkt man skickat in ansökan.

  Kreditupplysningen påverkar inte bolagsägarna

  Kreditupplysningen påverkar inte dig som privatperson eftersom man använder Bisnode Kredit AB.

  Ett företagslån som inte kräver säkerhet

  Som standard krävs ingen säkerhet, men **om aktiebolaget har svag kreditvärdighet så kan borgen behövas i vissa fall. Handelsbolag och enskilda firmor har emellertid alltid personligt ansvar för att lånet betalas tillbaka.

  Normalt baseras den godkända lånesumman på en månadsomsättning i företaget, belopp från från 10 000 – 1 MKR. Betalningsanmärkningar eller aktivt skuldsaldo accepteras inte.

  Utöka lånebeloppet efter 2 månader

  Det finns god chans till att utöka lånet efter 2 månader, alltså låna ännu mer pengar om det visar sig att behovet finns. I dessa fall gör Monetise återigen en individuell bedömning vilket innebär att den nya räntan kan variera något mot tidigare offert. Ränta är dock alltid fast under hela återbetalningsperioden som löper från 4 till 12 månader. Den genomsnittliga årsräntan ligger på ca 20%, exakt kostnad presenteras i offerten efter ansökan.

  Återbetalning sker automatiskt via autogiro en gång per dag för att slippa klumpsummor.

  Grundkriterier

  • Ha fyllt 18 år (VD/företrädare)
  • Registrerat företag i Sverige
  • Företag inom alla branscher godkänns
  • Individuell bedömning baseras på företagets omsättning

  Kundsupport och öppettider

  Kundsupporten finns tillgängliga måndag till fredag mellan kl 09:00 fram till 17:00 och har stängt under helgen och röda dagar och kontaktas enklast via mail eller telefon.

  Vid tidig signerad ansökan med BankID så betalas pengarna ut samma dag till företagskontot.

  Har du lånat av Monetise? Lämna din åsikt!

  Har du testat denna långivare? Dela med dig av din upplevelse eller läs andras omdömen nedan.

  Kundernas snittbetyg:

  Den här långivare har inte fått några recensioner än. Var först med att recensera.
  1 stjärna: Mycket dålig 2 stjärnor: Dålig 3 stjärnor: Medel 4 stjärnor: Bra 5 stjärnor: Utmärkt

  Liknande långivare

  Relaterade låneaktörer som vi tror skulle passa dig:

  Lånebelopp

  10 000 - 500 000 kr

  Låneperiod

  6 mån - 1 år

  Startavgift

  0 kr

  Effektiv ränta

  Fast avgift

  Åldersgräns

  18 år
  Räkneexempel: Fast avgift fastställs efter en kreditupplysning och/eller individuell bedömning av företagets kreditvärdighet. Övriga kostnader: 0 kr i startavgift, 0 kr i aviavgift. Fast månadsavgift tillkommer.

  Lånebelopp

  10 000 - 2 000 000 kr

  Låneperiod

  1 mån - 3 år

  Startavgift

  0 kr

  Effektiv ränta

  Fast avgift

  Åldersgräns

  20 år
  Räkneexempel: Lån på 500 000 kr i 6 månader, 6 avbetalningar om 85 333 kr varav 12 000 kr är avgifter för lånet. 0 kr i startavgift + 0 kr i aviavgift ger en eff. ränta på 0%. Tot. att återbetala 512 000 kr.

  Lånebelopp

  1 000 - 300 000 kr

  Låneperiod

  3 mån - 2 år

  Startavgift

  0 kr

  Effektiv ränta

  0.8% - 4.2%

  Åldersgräns

  18 år
  Räkneexempel: Lån på 100 000 kr i 12 månader om 1 923 kr per vecka i amortering, 146 kr per vecka i räntekostnad, 0 kr i övriga avgifter ger en ränta på 1,2%. Totalt att återbetala 107 596 kr.

  FAQ

  Vilka är de senaste långivarna?
  2023 lanserades runt ett halvt dussin nya långivare etablerade sig på den svenska marknaden, och det finns ingenting som säger att det är påväg att mattas av 2024, snarare tvärtom - trots nya räntelagar och ett fortsatt räntetak på 39,5%. Förutom nya långivare har det även tillkommit nya varumärken och låneformer, som kryptolån.

  Se vår uppdaterade lista med nya lån här.
  Kan man låna med betalningsanmärkning(ar)?
  Det går att hitta långivare som lånar ut pengar trots att man har betalningsanmärkningar, upp till 600.000 kr. Nackdelen är att räntan kan bli högre alternativt att max-lånebeloppet sänks eftersom kreditgivaren tar en större risk. Av 10 slumpvis utvalda långivare tillåter ungefär hälften minst en betalningsanmärkning.

  Se alla lån som går att få trots en eller flera betalningsanmärkningar. Om du dessutom har skulder (hos KFM) så har vi även skuldfinansieringslån.
  Vilka låneförmedlare har flest anslutna banker?
  Desto fler anslutna långivare en låneförmedlare har, desto bättre chanser har man att hitta det lån som har bäst villkor och lägst ränta. I skrivande stund har Beefinance 40 anslutna banker & långivare, tätt därefter kommer Lendo med 35 anslutna långivare.
  Går det att låna utan ränta och avgifter?
  I dagsläget finns det några enstaka långivare som fortfarande marknadsför sina låneprodukter med räntefria perioder för nya kunder, även om de drastiskt minskat i antal. Ett räntefritt lån är det bästa alternativet om du behöver låna några tusenlappar som du tänkt betala tillbaka inom ett par veckor.

  Se vår lista med alla räntefria lån eller använd vår filtreringsfunktion under respektive sida/kategori.
  Hur snabbt kan ett lån betalas ut?
  Utbetalningen sker antingen så snart lånet signerats eller direkt efter begärt uttag. Har du ansökt om ett P2P-lån så betalas det ut efter att det finansierats. Om man har samma bank som långivaren så tar det i genomsnitt 1 minut att få pengarna, har man en annan bank så kan det ta 1-3 dagar.

  Bankerna Nordea, Swedbank, Handelsbanken, SEB och Danske Bank har flest anslutna långivare.
  Kan man låna pengar utan UC?
  Förfrågan om att låna pengar utan att få en notering i kreditupplysningen hos UC blir allt mer önskvärd, och det har de flesta långivare uppmärksammat. För närvarande finns det 45 smslån, mikrolån och kontokrediter utan kreditupplysning hos UC på lånebelopp upp till 300 000 kr.

  Pantlån och företagslån är två andra låneformer som vanligtvis inte kräver UC.
  Kan man få pengarna utbetalda på helgen?
  Det går lika bra att få lånet utbetalt på en helgdag som en vanlig vardag, dock är antalet långivare som gör helgutbetalningar något färre. Helglån blir mer önskvärda vilket många långivare upptäckt och är orsaken till att det ofta tillkommer nya lån med utbetalning både lördag som söndag, men även röda dagar och andra högtider som nyår.

  Här listar vi alla lån med utbetalningar på helgen.
  Kan man låna med aktiva Kronofogdeskulder?
  I dagsläget finns det 4 st. långivare som specialiserat sig på omstartslån som specifikt utformats för att betala av skulder hos Kronofogden (utöver pantlån), och som därför går att få med aktivt skuldsaldo. Notera att grundkraven kan bli avsevärt mycket högre än för ett vanligt blancolån, bl.a. högre inkomstkrav.

  Den populäraste aktören är , tätt därefter kommer Svea Ekonomi . Båda bistår med rådgivning tills du blir helt skuldfri.
  Kan man få skatteåterbäring på räntan?
  Samtliga lån där alla kostnader lagts som ränta under ett deklarationsår blir automatiskt avdragsgilla i skattedeklarationen. Detta innebär att alla som betalat ränta får dra av 30% av nettoräntan (total räntekostnad + plusränta från sparkonto). Uträkningen av ränteavdraget sker automatiskt i Skatteverkets system.

  Räntereduktionen du ska få du syns på det nuvarande kalenderårets skattedeklaration.
  Vilka är de vanligaste lånetyperna?
  Den lånetypen som har flest ansökningar* och som oftast marknadsförs av svenska kreditgivare är smslån, främst utan UC. Tätt därefter kommer blancolån som är en av världens äldsta låneformer. Kontokredit är en relativt ny låneprodukt som blir allt vanligare sedan Regeringens nya räntelagar trädde i kraft.

  *Enligt vår statistik.
  Hur betalas lånet tillbaka?
  Inbetalningar sker i de flesta fall med faktura, antingen via e-post eller pappersavi (BG/PG). Några få långivare tillåter inbetalningar via Swish och kort. I samband med amorteringen så betalar man även ränta, en procentuell avgift som betalas in i samband med att du amorterar ditt lån månadsvis.

  Här ingår alla avgifter (avi-, startavgift, förseningsavgift) och varierar kraftigt mellan olika kreditgivare.
  Cashloans anslutna långivare (110 st.)
  Cashloans.nu samarbetar med över 100 långivare och låneförmedlare som vi regelbundet uppdaterar. Dessa är bl.a. Ferratum, Mobillån, Sambla, Klara Lån, Avida Finans, Snabbfinans, Bynk, Risicum och många fler. Vi tar regelbundet bort de kreditbolag som fått många negativa omdömen och lägger till aktörer som uppfyller våra krav samt passar våra besökare.
  Vilken kontokredit har lägst månadsränta?
  I dagsläget har Komplett Bank den lägsta krediträntan bland våra anslutna långivare, 0,41% - 1,66%, Merax kommer tätt efter med 1,19% medan Tryggkredit har en månadsränta på 2,08%. Räntan baseras på långivarens förutbestämda ränta enligt SEKKI-avtalet.

  Läs mer om räntor och se all relevant FAQ här.
  Grundkriterier och lånevillkor
  De generella grundkraven som måste uppfyllas hos alla långivare är att du är myndig, bor i Sverige och har någon form av inkomst som säkrar att lånet blir återbetalt till fullo. Man ska också ha ett bankkonto hos en svensk bank, exempelvis SEB eller Nordea.

  De specifika kraven för långivaren du tänkt låna pengar hos står längst ner i recensionen.
  Lägsta och högsta lånebeloppet
  Det lägsta lånebeloppet att ansöka om som privatperson är 500 kr, som mest 600.000 kr (utan säkerhet) via våra anslutna långivare. Högre lånebelopp förekommer också, men kräver säkerhet, bl.a. pantlån. Hur mycket pengar man sedan får låna baseras på den nuvarande kreditvärdigheten och framtida återbetalningsförmågan.

  Kreditgivare inom företagslån har ännu höre max-lånebelopp, över 1.000.000 kr.