Låna pengar hos Froda.
Företagslån
Ansök Snabbinfo

Froda: Företagslån upp till 1 000 000 kr utan säkerhet

Frodas företagslån finns tillgängligt för alla småföretagare som vill göra en smart investering och på så sätt expandera verksamheten. Froda vänder sig i första hand till de företag som får sina intäkter genom kort- eller direktbetalningar som e-handlare, restauranger, frisörer och butiksägare. Du kan teckna lån från 10 000 – 1000 000 kr med en amorteringstid från 4 månader till 12 månader. Det tillkommer ingen ränta utan endast en fast avgift som presenteras vid ansökan.

För att bli godkänd för ett lån hos Froda så behöver man kunna bevisa att företaget varit aktivt i minst 12 månader genom att uppvisa en transaktionshistorik. Besked kommer inom 24 timmar från det att låneansökan skickats in.

Passar Froda ditt företag?

  • Lägst månadsavgift bland alla företagslån utan säkerhet
  • Svar inom 24 timmar med BankID
  • Kräver ingen affärsplan
  • Företagslån upp till 1 000 000 kr i 4 mån – 1 år
  • Inklusive anpassade företagslån för säsongsstyrda bolag
  • Milda grundkrav, baserat på företagets transaktioner och återbetalningsförmåga (unikt bland alla företagslån)
  • Kan acceptera betalningsanmärkningar

Froda, andra generationens företagslån med unik kreditbedömning

Froda är unika i sitt slag eftersom de, istället för att titta på företagets omsättning eller liknande standardfaktorer, tittar på verksamhetens senaste transaktioner och får därför in dagsfärsk information om företagets ekonomiska tillgångar och risker/chanser till återbetalning utan att belasta den övriga företagsekonomin. Froda vet att alla företag har annorlunda behov, och kan därför ge de bästa villkoren. Att de är en av de billigaste på marknaden gör inte saken sämre.

Företagslånet har ett fast pris och det tillkommer aldrig några extra avgifter utöver betalningsplanen, inte ens ränta på en viss %. Det går alltid att lösa lånet i förtid utan några extra kostnader.

Vanligtvis behövs ingen säkerhet, dock kan Froda komma att begära en personlig borgen om de anser att det finns en risker med återbetalningen.

Nästan 50% lägre månadskostnad än konkurrenterna

Det vi märker är att Froda uppgraderat sin image, inte bara genom att en ny, snyggare logo, utan här har man också satsat på en avsevärt mycket lägre månadsavgift än konkurrenterna och är nästan hälften mot andra företagslåns månadskostnad, till exempel hade en företagskredit på 500.000 kr i 6 månader kostat 9 750 kr/månad hos Likvid Företagslån, medan samma lån kostar 6000 kr/månaden hos Froda, vilket även ökar vårt slutbetyg.

Företagskredit upp till en månadsomsättning

Normalt godkänns företagskrediter på upp till en månadsomsättning i företaget, alltså – om bolaget omsätter 200 000 kr i månaden så kommer det godkända lånebeloppet bli en liknande summa. Det tillkommer inga extra avgifter som uppläggningsavgift, aviavgift eller andra dolda avgifter. Froda presenterar sitt exakta pris i offerten vilket endast består av en daglig avbetalning samt en fast avgift.

Accepterar Froda företagslån betalningsanmärkningar?

Trots att Froda har en komplett webbplats, så saknas frågan: Godtar ni betalningsanmärkningar? Detta noterade vi och slängde iväg ett mail: “Tänkte kolla med er, om ni godtar betalningsanmärkningar på ägaren av bolaget? Ser att ni inte godtar skuldsaldo, men om skulderna är avbetalda – är det Ok att ha anmärkning?” Svaret trillade in 3 timmar senare: “Vi kan absolut kolla på er ansökan så länge ingen har ett aktivt skuldsaldo, sen finns det tyvärr inga garantier då vi inte ser redan nu helheten på företaget.“.

Hur ansöker man om ett företagslån hos Froda?

Ansökan utförs via ett formulär som man fyller i på deras webbplats. Fyll i allmänna uppgifter och verifiera dig med BankID eller Mobilt Bank ID (e-leg) för att ge Froda tillåtelse till den senaste transaktionshistoriken så de bland annat kan se över kassaflöde, skuldsättning och hur marginalerna ser ut i ditt företag.

Det tas även en kreditupplysning på ditt företag genom Bisnode Kredit AB och där kreditbedömningen utgår från företagets korthistorik med framtida återbetalningar i åtanke. Observera att lånet inte syns hos UC.

Icke-bindande offert inom 24 timmar

Froda granskar och handlägger ansökan och återkommer inom 24 timmar med en offert där betalning och lånevillkor presenteras, denna offert är inte bindande. Accepterar du lånet signerar du igen med BankID, därefter utför Froda utbetalningen till valfri bank.

Grundkriterier:

  • Varit aktivt i minst 12 månader
  • Visa upp en transaktionshistorik
  • Inte ha aktivt skuldsaldo hos Kronofogden

Froda kundservice, öppettider och utbetalning

För att komma i kontakt med Froda kan man antingen ringa eller fylla i ett formulär på deras hemsida. Det finns dock ingen information om vilka tider supporten har öppet men vi gissar på att de besvarar och handlägger ärenden kontorstid, mellan 8:00 – 17:00 på vardagar. När din låneansökan godkänts från båda parter betalas lånet ut och förväntas vara på kontot nästkommande dag, dock inte helger.

Froda företagslån:
Betyg 4.4

Läs mer / Ansök


Individuell ränta och inga dolda avgifter


Låna upp till 1.000.000 kr utan krav på säkerhet


Snabb utbetalning och besked samma dag


Pengarna på kontot inom 24 timmar

Liknande långivare

Relaterade låneaktörer som vi tror skulle passa dig:Låna pengar hos OPR Företagslån.
Ränta*:Fast månadsavgift
Startavgift:0:-
Lägsta lånebelopp:30,000:-
Högsta lånebelopp:500,000:-
Min-/max låneperiod:30 dagar - 1.5 år
Åldersgräns:18 år
Trustpilot Trustpilot:4.9/10
Direktutbetalning: Ja Utbetalning samma dag med BankID.
Betalningsanm. Ok: Ja OPR-Företagslån accepterar betalningsanmärkningar.
Utan UC: Ja OPR Företagslån använder Creditsafe.
Ansök Recension
Låna pengar hos Likvid företagslån.
Ränta*:Fast månadsavgift
Startavgift:0:-
Lägsta lånebelopp:10,000:-
Högsta lånebelopp:500,000:-
Min-/max låneperiod:6 mån - 1 år
Åldersgräns:18 år
Trustpilot Trustpilot:Saknar betyg
Direktutbetalning:Nej
Betalningsanm. Ok: Ja Likvid kan godkänna företrädare med betalningsanmärkningar.
Utan UC: Ja Likvid Företagslån använder Creditsafe.
Ansök Recension
* Effektiva räntor och räntesatser listas här, men observera att det alltid är villkoren på långivarens webbplats som gäller. Se representativ räkneexempel vid ansökan.