Lånebelopp

5 000 - 600 000 kr

Låneperiod

1 - 15 år

Startavgift

0 kr

Effektiv ränta

2.99% - 34.36%

Åldersgräns

18 år
Räkneexempel: Lån på 180 000 kr till 6,65% nom. årsränta (rörlig) i 10 år, 120 avbetalningar om 2 058 kr och 0 kr i startavg. + 0 kr i aviavgift ger en eff. ränta på 6,86%. Totalt att återbetala 246 915 kr.
Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

Pengino

Pengino, etablerad 2016, är en låneförmedlare som samarbetar med Zmarta. De har en rad finansiella tjänster, inklusive privatlån, samlingslån, och billån. Deras fokus ligger på att tillhandahålla lån för olika ändamål. Pengino samarbetar med över 25 långivare, där räntorna varierar mellan 3.54% och 18.15%, beroende på individuella förhållanden och kreditbedömningar.

Lånebelopp hos Pengino sträcker sig från 5 000 kr till 600 000 kr. De kan även beakta ansökningar med flera kreditförfrågningar hos UC och från personer med betalningsanmärkningar. Lånelöften, som inte är bindande, presenteras vanligtvis inom 24 timmar.

Passar Pengino dig?

 • Accepterar betalningsanmärkningar
 • En (1) UC kreditupplysning, upp till 25 lånelöften från olika banker och långivare
 • Samlingslån och privatlån trots många UC förfrågningar**
 • Låna upp till 600 000 kr utan säkerhet och med lång löptid
 • Låg åldersgräns – endast 18 år
 • Låneförmedlare i samarbete med Freedom Finance
 • Det negativa: Inte unik på marknaden (använder Zmartas låneförmedlingsservice).

En kreditupplysning hos UC, upp till 25+ lånelöften med låg ränta

Pengino utför en sedvanlig kreditupplysning hos UC som de i sin tur presenterar till alla deras anslutna långivare. De anslutna kreditbolaget tar en titt, och om allt ser bra ut så tar långivarna fram olika alternativ med bra ränta som de tror passar dig.

Förmedlar lån utan krav på säkerhet

Det spelar ingen roll vad du tänkt använda pengarna till eftersom Pengino förmedlar lån utan säkerhet. Kanske är det dags att renovera hemma, anordna ett bröllop, ta körkort, komplettera kontantinsatsen, köpa en ny bil eller bara konsumera – det är upp till dig.

Du anger lånets syfte i samband med låneansökan.

Du har 7 dagar på dig att godkänna ett lån

Du bestämmer dig inom 7 dagar vilken långivare du vill låna hos (standard hos konkurrenterna är 30 dagar). Förvänta dig att pengarna landar på kontot inom 24 timmar om du legitimerar dig med BankID, annars kan det ta upp till 5 dagar med fysiskt signering via skuldebrev. Skuldebrevet skickas hem via post (Postnord).

Samla lån trots betalningsanmärkningar och många UC

Det går bra att ha upp till 10 st. betalningsanmärkningar så länge den övriga ekonomin är god. Det högsta lånebeloppet är då 150 000 kr. Pengino är en av få låneförmedlare som förmedlar lån med rimlig ränta trots **många förfrågningar hos UC eftersom de gör en individuell bedömning och ser till din nuvarande ekonomiska situation istället för att neka lånet direkt. Ett villkor är dock att förfrågningarna inte får vara färska.

Skulder hos Kronofogden godtas inte, men du kan ansöka om lån för att betala av inkassoskulder.

En medlåntagare ökar chanserna att få låna pengar

Om man har en till person som kan gå i god för lånet så ökar det chanserna att få låna pengar, och kan sänka räntan avsevärt. Om den medsökande har en hög kreditvärdighet så kommer långivarna utgå från den medsökandes kreditvärdighet, och ge ännu bättre villkor.

En medsökande kan vara en make, maka, sambo, förälder, god man m.m.

Kostnader och avgifter

Pengino är en helt kostnadsfri låneförmedlingsservice. Uppläggningsavgiften är alltid 0 kr oavsett vilken långivare du sedan bestämmer dig för att gå vidare med.

Sköts och marknadsförs av Firstborn IVS

Penginos hemsida och marknadsföring sköts av Firstborn IVS i Danmark, men alla lån handläggs av Freedom Finance Kreditservice AB som också äger varumärkena Favoritlån, Compari och LoanButler.

Grundkriterier

 • Ha fyllt 18 år
 • Ingen skuld hos Kronofogden
 • Inneha BankID e-legitimation
 • Folkbokförd i Sverige i minst 3 år
 • Inkomstkrav: Ha en taxerad årsinkomst på minst 100 000 kr/år

Kundservice, kontakt och utbetalningsintervall

Pengino specificerar inte sina exakta öppettider på hemsidan men de uppmanar kunderna att skicka ett mail till info@pengino.se eller ringa, men eftersom Pengino använder samma låneförmedlingsservice som Freedom Finance så misstänker vi att öppettiderna är snarlika, mellan kl. 08–17 helgfria vardagar, måndag-fredag, helger stängt.

Hur snabbt betalar Pengino ut pengarna?

Utbetalning sker när man signerat skuldebrevet och landar vanligtvis på kontot inom 24 timmar, men detta avgörs av den valda långivarens bank.

Har du lånat av Pengino? Lämna din åsikt!

Har du testat denna långivare? Dela med dig av din upplevelse eller läs andras omdömen nedan.

Kundernas snittbetyg:

Den här långivare har inte fått några recensioner än. Var först med att recensera.
1 stjärna: Mycket dålig 2 stjärnor: Dålig 3 stjärnor: Medel 4 stjärnor: Bra 5 stjärnor: Utmärkt

Liknande långivare

Relaterade låneaktörer som vi tror skulle passa dig:

Lånebelopp

5 000 - 600 000 kr

Låneperiod

1 - 15 år

Startavgift

0 kr - 495 kr

Effektiv ränta

3.01% - 22.59%

Åldersgräns

18 år
Räkneexempel: Lån på 150 000 kr till 6,95% nominell rörlig ränta i 10 år, 120 avbetalningar om 1 738 kr och 0 kr i startavg. + 0 kr i aviavgift ger en eff. ränta på 7,18%. Totalt att återbetala 208 532 kr.

FAQ

Vilka är de senaste långivarna?
2023 lanserades runt ett halvt dussin nya långivare etablerade sig på den svenska marknaden, och det finns ingenting som säger att det är påväg att mattas av 2024, snarare tvärtom - trots nya räntelagar och ett fortsatt räntetak på 39,5%. Förutom nya långivare har det även tillkommit nya varumärken och låneformer, som kryptolån.

Se vår uppdaterade lista med nya lån här.
Kan man låna med betalningsanmärkning(ar)?
Det går att hitta långivare som lånar ut pengar trots att man har betalningsanmärkningar, upp till 600.000 kr. Nackdelen är att räntan kan bli högre alternativt att max-lånebeloppet sänks eftersom kreditgivaren tar en större risk. Av 10 slumpvis utvalda långivare tillåter ungefär hälften minst en betalningsanmärkning.

Se alla lån som går att få trots en eller flera betalningsanmärkningar. Om du dessutom har skulder (hos KFM) så har vi även skuldfinansieringslån.
Vilka låneförmedlare har flest anslutna banker?
Desto fler anslutna långivare en låneförmedlare har, desto bättre chanser har man att hitta det lån som har bäst villkor och lägst ränta. I skrivande stund har Beefinance 40 anslutna banker & långivare, tätt därefter kommer Lendo med 35 anslutna långivare.
Går det att låna utan ränta och avgifter?
I dagsläget finns det några enstaka långivare som fortfarande marknadsför sina låneprodukter med räntefria perioder för nya kunder, även om de drastiskt minskat i antal. Ett räntefritt lån är det bästa alternativet om du behöver låna några tusenlappar som du tänkt betala tillbaka inom ett par veckor.

Se vår lista med alla räntefria lån eller använd vår filtreringsfunktion under respektive sida/kategori.
Hur snabbt kan ett lån betalas ut?
Utbetalningen sker antingen så snart lånet signerats eller direkt efter begärt uttag. Har du ansökt om ett P2P-lån så betalas det ut efter att det finansierats. Om man har samma bank som långivaren så tar det i genomsnitt 1 minut att få pengarna, har man en annan bank så kan det ta 1-3 dagar.

Bankerna Nordea, Swedbank, Handelsbanken, SEB och Danske Bank har flest anslutna långivare.
Kan man låna pengar utan UC?
Förfrågan om att låna pengar utan att få en notering i kreditupplysningen hos UC blir allt mer önskvärd, och det har de flesta långivare uppmärksammat. För närvarande finns det 45 smslån, mikrolån och kontokrediter utan kreditupplysning hos UC på lånebelopp upp till 300 000 kr.

Pantlån och företagslån är två andra låneformer som vanligtvis inte kräver UC.
Kan man få pengarna utbetalda på helgen?
Det går lika bra att få lånet utbetalt på en helgdag som en vanlig vardag, dock är antalet långivare som gör helgutbetalningar något färre. Helglån blir mer önskvärda vilket många långivare upptäckt och är orsaken till att det ofta tillkommer nya lån med utbetalning både lördag som söndag, men även röda dagar och andra högtider som nyår.

Här listar vi alla lån med utbetalningar på helgen.
Kan man låna med aktiva Kronofogdeskulder?
I dagsläget finns det 4 st. långivare som specialiserat sig på omstartslån som specifikt utformats för att betala av skulder hos Kronofogden (utöver pantlån), och som därför går att få med aktivt skuldsaldo. Notera att grundkraven kan bli avsevärt mycket högre än för ett vanligt blancolån, bl.a. högre inkomstkrav.

Den populäraste aktören är , tätt därefter kommer Svea Ekonomi . Båda bistår med rådgivning tills du blir helt skuldfri.
Kan man få skatteåterbäring på räntan?
Samtliga lån där alla kostnader lagts som ränta under ett deklarationsår blir automatiskt avdragsgilla i skattedeklarationen. Detta innebär att alla som betalat ränta får dra av 30% av nettoräntan (total räntekostnad + plusränta från sparkonto). Uträkningen av ränteavdraget sker automatiskt i Skatteverkets system.

Räntereduktionen du ska få du syns på det nuvarande kalenderårets skattedeklaration.
Vilka är de vanligaste lånetyperna?
Den lånetypen som har flest ansökningar* och som oftast marknadsförs av svenska kreditgivare är smslån, främst utan UC. Tätt därefter kommer blancolån som är en av världens äldsta låneformer. Kontokredit är en relativt ny låneprodukt som blir allt vanligare sedan Regeringens nya räntelagar trädde i kraft.

*Enligt vår statistik.
Hur betalas lånet tillbaka?
Inbetalningar sker i de flesta fall med faktura, antingen via e-post eller pappersavi (BG/PG). Några få långivare tillåter inbetalningar via Swish och kort. I samband med amorteringen så betalar man även ränta, en procentuell avgift som betalas in i samband med att du amorterar ditt lån månadsvis.

Här ingår alla avgifter (avi-, startavgift, förseningsavgift) och varierar kraftigt mellan olika kreditgivare.
Cashloans anslutna långivare (110 st.)
Cashloans.nu samarbetar med över 100 långivare och låneförmedlare som vi regelbundet uppdaterar. Dessa är bl.a. Ferratum, Mobillån, Sambla, Klara Lån, Avida Finans, Snabbfinans, Bynk, Risicum och många fler. Vi tar regelbundet bort de kreditbolag som fått många negativa omdömen och lägger till aktörer som uppfyller våra krav samt passar våra besökare.
Vilken kontokredit har lägst månadsränta?
I dagsläget har Komplett Bank den lägsta krediträntan bland våra anslutna långivare, 0,41% - 1,66%, Merax kommer tätt efter med 1,19% medan Tryggkredit har en månadsränta på 2,08%. Räntan baseras på långivarens förutbestämda ränta enligt SEKKI-avtalet.

Läs mer om räntor och se all relevant FAQ här.
Grundkriterier och lånevillkor
De generella grundkraven som måste uppfyllas hos alla långivare är att du är myndig, bor i Sverige och har någon form av inkomst som säkrar att lånet blir återbetalt till fullo. Man ska också ha ett bankkonto hos en svensk bank, exempelvis SEB eller Nordea.

De specifika kraven för långivaren du tänkt låna pengar hos står längst ner i recensionen.
Lägsta och högsta lånebeloppet
Det lägsta lånebeloppet att ansöka om som privatperson är 500 kr, som mest 600.000 kr (utan säkerhet) via våra anslutna långivare. Högre lånebelopp förekommer också, men kräver säkerhet, bl.a. pantlån. Hur mycket pengar man sedan får låna baseras på den nuvarande kreditvärdigheten och framtida återbetalningsförmågan.

Kreditgivare inom företagslån har ännu höre max-lånebelopp, över 1.000.000 kr.