Zmarta: Omdöme, TrustScore och FAQ

Zmarta är en finansiell rådgivare och låneförmedlare där fokus ligger på är att hitta den lägsta räntan på samlingslån, företagslån eller privatlån. Det spelar ingen roll vad du tänker använda pengarna till eftersom Zmartas anslutna långivare har lån utan säkerhet.

Låneansökan är kostnadsfri, tar bara några minuter och inom 24 timmar listas upp till 32 kreditbolag som tävlar om att låna ut pengar till dig. Zmarta har även långivare som godtar betalningsanmärkningar.

Passar Zmarta dig?

 • Lång löptid upp till 20 år
 • Stort urval privatlån, samlingslån och andra typer av lån
 • Lån för företag med eller utan borgen
 • Upp till 32 lånelöften (32 anslutna banker)
 • Lån trots betalningsanmärkningar
 • Låneförmedlingsservice i samarbete med Freedom Finance
 • Det negativa: En del kunder upplevde att de fick många liknande räntesatser. Man kan endast låna 200 000 kr om man har betalningsanmärkningar och kan behöva en medsökande (individuell bedömning).

Upp till 32 lånelöften med en enda kreditupplysning (UC)

Zmarta tar en (1) kreditupplysning hos UC som sedan alla anslutna banker i sin tur tar del av. Zmarta samarbetar med över 30 långivare och banker varav vissa är unika för Zmarta. Några av dessa är:

Lång återbetalningstid upp till 20 år (längst på marknaden)

Zmarta har nyligen uppdaterat sin lista med anslutna långivare och banker, vilket har gjort det möjligt att erbjuda lån med en löptid på upp till 20 år, den längsta löptiden som erbjuds på ett blancolån. Då Zmarta är en ledande aktör i branschen är det inte förvånande att de är de första att erbjuda en sådan lång återbetalningstid. Förvänta dig att andra långivare också kan komma att förlänga sina löptider i framtiden.

Betalningsanmärkningar

Att ha haft tidigare betalningsanmärkningar behöver inte innebära att du inte kan få ett lån. Zmarta kan godkänna låneansökningar på upp till 200 000 kr även om du har flera betalningsanmärkningar. Du ansöker på samma sätt som vanligt via låneformuläret, och du får alla lånalternativ listade precis som om du inte hade haft några betalningsanmärkningar. Den enda skillnaden är att det maximala lånebeloppet kan variera.

Medsökande kan krävas om man har betalningsanmärkningar

Om du har många eller nyligen aktuella betalningsanmärkningar, men har betalat av dina skulder, kan Zmartas långivare begära att du har en medsökande som delar lånet med dig. Samtidigt måste du vara helt skuldfri hos Kronofogden.

Öka chanserna att få ett lån med medsökande

Zmarta tillåter ansökningar med en medsökande eller borgensman. Detta ökar chanserna för alla att hitta ett lån med en konkurrenskraftig ränta, oavsett kreditvärdighet. Om borgensmannen har en fast anställning kan det öka chanserna ännu mer, men det är inte ett krav.

Processen vid ansökan hos Zmarta

Om bankerna är intresserade av att låna ut pengar till dig skickar de sina erbjudanden till din kontoöversikt på Zmartas webbplats, som du kan komma åt med BankID. Alla lånelöften kommer att vara tillgängliga inom 24 timmar, vilket låter dig i lugn och ro ta den bank som passar dig bäst, antingen med eller utan Zmartas rådgivare.

Lägre effektiv ränta desto bättre kreditvärdighet

Den effektiva räntan varierar mellan 2,99% och 29% (individuell ränta). Desto bättre din ekonomiska situation är, desto lägre kommer räntan att vara.

Vad är fördelen med Zmarta? Zmarta har särskilda fördelar om du letar efter den lägsta räntan på ett större privatlån utan säkerhet, samlingslån eller billån som endast innebär en kreditupplysning. Deras produkter är utformade för att ge dig ekonomisk flexibilitet.

Grundkriterier

 • Ha fyllt 18 år
 • Ingen skuld hos Kronofogden
 • Inneha e-legitimation (BankID)
 • Inkomstkrav: Ha en deklarerad inkomst på 100000 kr/år

Kundservice, öppettider och utbetalningstider

Zmartas kundsupport är öppen måndag – torsdag mellan kl. 08:00 – 20:00, fredagar kl. 08:00 – 17:00, lördag/söndag har de öppet mellan kl. 10:00 – 15:00. De har chatt, telefon och e-post, men vi rekommenderar chatten eftersom de garanterar svar inom deras öppettider.

Hur snabbt betalar Zmarta ut pengarna?

Utbetalningar sker direkt efter undertecknat skuldebrev och landar på kontot inom 3-5 dagar. Hur snabbt det sedan går beror på vilken långivare du valt att låna från.

Har du lånat av Zmarta? Lämna din åsikt!

Har du testat denna långivare? Dela med dig av din upplevelse eller läs andras omdömen nedan.

Kundernas snittbetyg:

Den här långivare har inte fått några recensioner än. Var först med att recensera.
1 stjärna: Mycket dålig 2 stjärnor: Dålig 3 stjärnor: Medel 4 stjärnor: Bra 5 stjärnor: Utmärkt

Liknande långivare

Relaterade låneaktörer som vi tror skulle passa dig:

Lånebelopp

2 000 - 150 000 kr

Låneperiod

1 mån - 8 år

Startavgift

0 kr - 395 kr

Effektiv ränta

13% - 1112%

Åldersgräns

18 år
Räkneexempel: Lån på 30 000 kr till 26,05% nominell årsränta i 2 år, 24 avbetalningar om 1 617 kr och 0 kr i uppl.avgift + 0 kr i aviavgift ger en effektiv ränta på 29,4%. Totalt att återbetala 38 808 kr.
Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

Lånebelopp

5 000 - 600 000 kr

Låneperiod

1 - 15 år

Startavgift

0 kr - 495 kr

Effektiv ränta

3.01% - 22.59%

Åldersgräns

18 år
Räkneexempel: Lån på 150 000 kr till 6,95% nominell rörlig ränta i 10 år, 120 avbetalningar om 1 738 kr och 0 kr i startavg. + 0 kr i aviavgift ger en eff. ränta på 7,18%. Totalt att återbetala 208 532 kr.

FAQ

Vilka är de senaste långivarna?
2023 lanserades runt ett halvt dussin nya långivare etablerade sig på den svenska marknaden, och det finns ingenting som säger att det är påväg att mattas av 2024, snarare tvärtom - trots nya räntelagar och ett fortsatt räntetak på 39,5%. Förutom nya långivare har det även tillkommit nya varumärken och låneformer, som kryptolån.

Se vår uppdaterade lista med nya lån här.
Kan man låna med betalningsanmärkning(ar)?
Det går att hitta långivare som lånar ut pengar trots att man har betalningsanmärkningar, upp till 600.000 kr. Nackdelen är att räntan kan bli högre alternativt att max-lånebeloppet sänks eftersom kreditgivaren tar en större risk. Av 10 slumpvis utvalda långivare tillåter ungefär hälften minst en betalningsanmärkning.

Se alla lån som går att få trots en eller flera betalningsanmärkningar. Om du dessutom har skulder (hos KFM) så har vi även skuldfinansieringslån.
Vilka låneförmedlare har flest anslutna banker?
Desto fler anslutna långivare en låneförmedlare har, desto bättre chanser har man att hitta det lån som har bäst villkor och lägst ränta. I skrivande stund har Beefinance 40 anslutna banker & långivare, tätt därefter kommer Lendo med 35 anslutna långivare.
Går det att låna utan ränta och avgifter?
I dagsläget finns det några enstaka långivare som fortfarande marknadsför sina låneprodukter med räntefria perioder för nya kunder, även om de drastiskt minskat i antal. Ett räntefritt lån är det bästa alternativet om du behöver låna några tusenlappar som du tänkt betala tillbaka inom ett par veckor.

Se vår lista med alla räntefria lån eller använd vår filtreringsfunktion under respektive sida/kategori.
Hur snabbt kan ett lån betalas ut?
Utbetalningen sker antingen så snart lånet signerats eller direkt efter begärt uttag. Har du ansökt om ett P2P-lån så betalas det ut efter att det finansierats. Om man har samma bank som långivaren så tar det i genomsnitt 1 minut att få pengarna, har man en annan bank så kan det ta 1-3 dagar.

Bankerna Nordea, Swedbank, Handelsbanken, SEB och Danske Bank har flest anslutna långivare.
Kan man låna pengar utan UC?
Förfrågan om att låna pengar utan att få en notering i kreditupplysningen hos UC blir allt mer önskvärd, och det har de flesta långivare uppmärksammat. För närvarande finns det 45 smslån, mikrolån och kontokrediter utan kreditupplysning hos UC på lånebelopp upp till 300 000 kr.

Pantlån och företagslån är två andra låneformer som vanligtvis inte kräver UC.
Kan man få pengarna utbetalda på helgen?
Det går lika bra att få lånet utbetalt på en helgdag som en vanlig vardag, dock är antalet långivare som gör helgutbetalningar något färre. Helglån blir mer önskvärda vilket många långivare upptäckt och är orsaken till att det ofta tillkommer nya lån med utbetalning både lördag som söndag, men även röda dagar och andra högtider som nyår.

Här listar vi alla lån med utbetalningar på helgen.
Kan man låna med aktiva Kronofogdeskulder?
I dagsläget finns det 4 st. långivare som specialiserat sig på omstartslån som specifikt utformats för att betala av skulder hos Kronofogden (utöver pantlån), och som därför går att få med aktivt skuldsaldo. Notera att grundkraven kan bli avsevärt mycket högre än för ett vanligt blancolån, bl.a. högre inkomstkrav.

Den populäraste aktören är , tätt därefter kommer Svea Ekonomi . Båda bistår med rådgivning tills du blir helt skuldfri.
Kan man få skatteåterbäring på räntan?
Samtliga lån där alla kostnader lagts som ränta under ett deklarationsår blir automatiskt avdragsgilla i skattedeklarationen. Detta innebär att alla som betalat ränta får dra av 30% av nettoräntan (total räntekostnad + plusränta från sparkonto). Uträkningen av ränteavdraget sker automatiskt i Skatteverkets system.

Räntereduktionen du ska få du syns på det nuvarande kalenderårets skattedeklaration.
Vilka är de vanligaste lånetyperna?
Den lånetypen som har flest ansökningar* och som oftast marknadsförs av svenska kreditgivare är smslån, främst utan UC. Tätt därefter kommer blancolån som är en av världens äldsta låneformer. Kontokredit är en relativt ny låneprodukt som blir allt vanligare sedan Regeringens nya räntelagar trädde i kraft.

*Enligt vår statistik.
Hur betalas lånet tillbaka?
Inbetalningar sker i de flesta fall med faktura, antingen via e-post eller pappersavi (BG/PG). Några få långivare tillåter inbetalningar via Swish och kort. I samband med amorteringen så betalar man även ränta, en procentuell avgift som betalas in i samband med att du amorterar ditt lån månadsvis.

Här ingår alla avgifter (avi-, startavgift, förseningsavgift) och varierar kraftigt mellan olika kreditgivare.
Cashloans anslutna långivare (110 st.)
Cashloans.nu samarbetar med över 100 långivare och låneförmedlare som vi regelbundet uppdaterar. Dessa är bl.a. Ferratum, Mobillån, Sambla, Klara Lån, Avida Finans, Snabbfinans, Bynk, Risicum och många fler. Vi tar regelbundet bort de kreditbolag som fått många negativa omdömen och lägger till aktörer som uppfyller våra krav samt passar våra besökare.
Vilken kontokredit har lägst månadsränta?
I dagsläget har Komplett Bank den lägsta krediträntan bland våra anslutna långivare, 0,41% - 1,66%, Merax kommer tätt efter med 1,19% medan Tryggkredit har en månadsränta på 2,08%. Räntan baseras på långivarens förutbestämda ränta enligt SEKKI-avtalet.

Läs mer om räntor och se all relevant FAQ här.
Grundkriterier och lånevillkor
De generella grundkraven som måste uppfyllas hos alla långivare är att du är myndig, bor i Sverige och har någon form av inkomst som säkrar att lånet blir återbetalt till fullo. Man ska också ha ett bankkonto hos en svensk bank, exempelvis SEB eller Nordea.

De specifika kraven för långivaren du tänkt låna pengar hos står längst ner i recensionen.
Lägsta och högsta lånebeloppet
Det lägsta lånebeloppet att ansöka om som privatperson är 500 kr, som mest 600.000 kr (utan säkerhet) via våra anslutna långivare. Högre lånebelopp förekommer också, men kräver säkerhet, bl.a. pantlån. Hur mycket pengar man sedan får låna baseras på den nuvarande kreditvärdigheten och framtida återbetalningsförmågan.

Kreditgivare inom företagslån har ännu höre max-lånebelopp, över 1.000.000 kr.