Låna pengar hos sparlan

Läs mer / Låna nu

Sparlån: Testvinnande långivare för privatlån utan säkerhet

Sparlån är rätt val för dig som söker ett smartare privatlån med fast ränta från 4,80% och som gärna vill betala av gamla lån och dyra krediter eller toppa upp kontantinsatsen istället för att konsumera. Sparlån är en Peer-2-Peer lösning vilket innebär att privatpersoner kan investera pengar som andra låntagare sedan belånar. Investeraren får en avkastning (ränta) varenda månad pengarna är utlånade, medan låntagaren kommer billigt undan tack vare den låga, fasta räntan.

Sparlån vann vårens upplaga av Cashloans stora bäst i test-undersökning och är den bästa Peer-2-Peer-lösningen för dig som söker ett större privatlån för lite större investeringar.

Passar Sparlån långivare dig? Sparlån är för dig som vill ha ett privatlån:

 • Utan säkerhet
 • Från 1000 kr upp till 300.000 kr med UC (se alla smslån direkt utan UC här)
 • För att betala av gamla lån med dyra räntor
 • Med låneskydd (lägg till en försäkring och pausa betalningen om du skulle behöva det)
 • Med upp till 10 års löptid
 • Med snabb handläggning och utbetalning direkt (max 24 timmar)
 • Peer-2-Peer-lösning utan mellanhänder för en billigare ränta än konkurrenterna

Låna upp till 300.000 kr med fast ränta fr. 4,80%

Sparlån lånar ut belopp mellan 10.000 kr, ändå upp till 300.000 kr och är perfekt för dig som inte vill ha en överdrivet dyr ränta eller dolda, skumma avgiften. Den enda avgiften som tillkommer utöver räntan är uppläggningsavgiften som kommer på den första fakturan och ligger på 600:- per låneansökan samt en aviavgift på 30 kr per faktura.

Vid ansökan legitimerar du dig med e-leg via Bank ID eller Mobilt Bank ID, därefter skickas dina uppgifter in och en handläggare kollar igenom din låneansökan, skaffa Bank ID och läs mer om e-leg här. Sparlån gör en (1) sedvanlig UC kontroll, detta privatlån är alltså inte utan UC.

Snabb utbetalning och 2 betalningsfria månader

Om allt ser bra ut så godkänner Sparlån ditt lån, och pengarna betalas ut till ditt privatkonto hos valfri bank inom 24 timmar. De samarbetar med de största svenska storbankerna; SEB, Swedbank, Handelsbanken, Danske Bank och Länsförsäkringar. Första månaden är alltid betalningsfri för både nya som tidigare kunder.

Sparlån har till skillnad mot andra långivare lite tuffare krav, men ändå inte orimliga. Du behöver vara 20 år, bara fast bosatt i Sverige sedan 3 år tillbaka, ha en inkomst om 150.000 kr / år, inte ha några betalningsanmärkningar eller skulder samt klara kreditupplysningen hos UC.

Grundkrav och villkor; för att kunna låna pengar hos Sparlån så behöver du:

 • Vara minst 20 år
 • Inkomst över 150 000:- per år från ett fast- eller provarbete, a-kassa, pension m.m.
 • Du ska vara bosatt och arbeta i Sverige sedan 3 år tillbaka
 • Inga betalningsanmärkningar eller skulder hos KFM
 • Klara kreditkontrollen hos UC

Sparlån kundservice, öppettider och utbetalning

Sparlåns kundservice är redo att räta ut alla dina frågetecken via chatt, mail, telefon och post. De har öppet mellan 08.00 – 18.00 måndag – fredag, lördag, söndag och helger är det stängt. Du kan dock skicka in din låneansökan dygnets alla timmar. Lånen betalas ut under kundservicens öppettider och kommer senast 24 timmar till ditt konto efter godkänd ansökan. Utbetalning sker till alla banker, alla vardagar och om du legitimerar dig med e-leg på Sparlåns webbplats så får du beskedet direkt på skärmen.

Cashloans betyg efter recensionen av Sparlån blir:

Sparlån långivare (privatlån):
Betyg 4.4


Läs mer / Låna nu

Pengarna på kontot inom 24h

Spara och låna pengar hos Sparlån

Besked direkt på skärmen, gratis ansökan

Bäst i test Peer-2-Peer lån 2017

Sparlån

Här hittar du information, villkor, exempelräntor och vad för lån som finns hos Sparlån idag. Du kan besöka långivaren och ansöka om ett lån direkt genom att klicka på länken nedan.

Låna pengar hos Sparlån
Ränta: ~4.8%
Startavgift: 600:-
Minsta lånebelopp: 10,000:-
Högsta lånebelopp: 300,000:-
Tillåten låneperiod: 186 dagar - 10 år
Åldersgräns: 20 år
Bank ID / Mobilt Bank ID: Ja
Betalningsanm. ok: Nej
Utan UC Nej
Låna nu


Liknande långivare

Här listar vi andra långivare som vi tror skulle passa dig.


HELGUTBETALNING
Låna pengar hos Ferratum Bank
Ränta: ~9.45%
Startavgift: 0:-
Minsta lånebelopp: 500:-
Högsta lånebelopp: 20,000:-
Tillåten låneperiod: 30 dagar - 1 år
Åldersgräns: 21 år
Bank ID / Mobilt Bank ID: Ja
Betalningsanm. ok: Ja
Utan UC Ja
Låna nu Recension

LÄTT ATT FÅ LÅN
Låna pengar hos Mobillån
Ränta: ~153%
Startavgift: 0:-
Minsta lånebelopp: 1,000:-
Högsta lånebelopp: 40,000:-
Tillåten låneperiod: 60 dagar - 360 dagar
Åldersgräns: 20 år
Bank ID / Mobilt Bank ID: Ja
Betalningsanm. ok: Ja
Utan UC Ja
Låna nu Recension

HELGUTBETALNING
Låna pengar hos DayPay
Ränta: ~8%
Startavgift: 0:-
Minsta lånebelopp: 1,000:-
Högsta lånebelopp: 20,000:-
Tillåten låneperiod: 30 dagar - 5 år
Åldersgräns: 20 år
Bank ID / Mobilt Bank ID: Ja
Betalningsanm. ok: Ja
Utan UC Ja
Låna nu Recension

Låna pengar hos Vivus
Ränta: ~15%
Startavgift: 0:-
Minsta lånebelopp: 500:-
Högsta lånebelopp: 20,000:-
Tillåten låneperiod: 7 dagar - 30 dagar
Åldersgräns: 18 år
Bank ID / Mobilt Bank ID: Ja
Betalningsanm. ok: Ja
Utan UC Ja
Låna nu Recension

Vanliga frågor & svar

 • Vilken långivare är bäst 2017?

  Det är svårt att ge ett rakt svar på denna fråga, men genom att titta på vilka långivare som godkänner flest ansökningar i kombination med bra villkor, rimliga räntor, inga dolda överraskningar och snabba utbetalningar så är Mobillån, Ferratum, Expresskredit, Zmarta och Sparlån de bästa långivarna 2017 som godkänner flest lån.

 • Vilka är dom vanligaste låntyperna?

  Den vanligaste typen av lån som har flest ansökningar i dagsläget är enkla smslån, oftast utan UC, på summor upp till 45.000 kr. De kräver ingen säkerhet och godkänns ofta trots anmärkningar eller skulder. Näst vanligaste lånetypen är privatlån, summorna går upp till 350.000 kr. Den minst vanliga lånet är bolån och lån för att toppa upp kontantinsatsen.

 • Vilka banker samarbetar CashLoans med?

  Vi samarbetar med över 80+ banker och dessa är bl.a. Lendify, Consector, Expresskredit, Advisa, MyLoan, Zmarta, Axo Finans, Direkto, SevenDay, Frogtail, Leta Lån, LoanMarket, Loanstep, Lendo, KlickLån, NanoFlex, Smspengar, Kortlån, Sparlån, Nätlån, Flexlimit och många fler. Samtliga långivare har olika typer av lån, villkor och räntor.

 • Kan man lösa sina lån i förtid, helst kostnadsfritt?

  Du kan oftast lösa alla dina lån utan kostnad, kontakta bara långivaren som du har ett avtal med innan du gör den fulla återbetalningen så de är beredda på det. Oftast är det så att man helt enkelt betalar in hela skulden som är kvar till samma OCR nummer som tidigare inbetalningar gått till. Kontakta banken eller långivaren ifråga för mer information.

 • När kommer pengarna till kontot efter godkänd ansökan?

  Utbetalningen sker så snart du har blivit godkänd, ibland inom 60 sekunder med beskedet direkt på skärmen, och som längst kan det ta upp till 3 bankdagar beroende på vilken bank långivaren är ansluten till. De största bankerna i dagsläget som samarbetar med flest långivare är Swedbank, Handelsbanken, SEB, Danske Bank och Nordea.

 • Vad kostar ett lån?

  Ett lån återbetalas i form av ränta, en procentuell avgift som betalas i samband med att du amorterar ditt lån en gång i månaden. Räntan varierar kraftigt mellan olika långivare och en del banker tar även en fast uppläggningsavgift, även kallad startavgift. Använd vår lånegenerator för att se priser, uppläggningsavgifter, räntor och dolda avgifter.

 • Kan man låna 10.000 utan UC?

  Förfrågan om lån på upp till 10.000:- utan att man behöver få en UC upplysning i bagaget blir mer och mer önskvärt och det har de flesta långivare snappat upp. Du kan i dagsläget låna upp till 50.000:- utan UC utan orimliga räntor (från ~2,42%), och idag finns 32 långivare med snabblån utan kreditprövning. Använd vår lånegenerator eller läs mer här.

 • Hur hittar man det billigaste lånet?

  Använd vår omtalade lånegenerator för att lista alla lån och se alla olika räntor samtidigt i en stor tabell för att hitta det billigaste lånet hos alla våra anslutna kreditgviare. Fyll bara i önskat lånebelopp, specifika krav som låg åldersgräns, utan UC, önskad löptid och så vidare. Klicka sedan på "Visa långivare" och sortera efter lägst ränta först, klart.

 • Vad kan man få för ränta?

  Vad du kan få i ränta varierar kraftigt hos de olika långivarna. Räntan räknas ut beroende på lånebelopp, kreditvärdighet och framtida betalningsförmåga. Lägst genomsnittsränta har nu Credway med ~2,42% exklusive avgifter. Högst ränta har för närvarande Kredit 365 smslån med en effektiv ränta fr. 511% (!). Läs mer om (effektiva) räntor här.

 • Hur mycket kan man låna som mest?

  I dagsläget så kan man via olika svenska långivare låna från så låga summor som 500:- med utbetalning direkt, ända upp till 500.000 kr utan säkerhet, men hur mycket pengar du sedan får låna baseras på din nuvarande kreditvärdighet och framtida betalningsförmåga. Löptiden på större privatlån (upp till 500.000 kr) är som längst 15 år.

 • Kan man låna med betalningsanmärkningar och skulder?

  Det går att hitta långivare som förmedlar lån trots att man har en (eller flera) betalningsanmärkning(ar), nackdelen är att räntan kan bli aningen högre eftersom banken tar en större risk. Av 10 slumpvis utvalda långivare tillåter i genomsnitt hälften av dem (upp till 10 stycken) betalningsanmärkningar, se hela listan på denna sida.

 • Vad finns det för grundkrav?

  De generella grundkraven hos långivarna är att du ska vara minst 18 år, bo i Sverige och/eller vara skriven i Sverige samt ha en deklarerad inkomst. Kraven varierar dock från bank till bank så vi rekommenderar att du noga läser igenom kraven för att få ett lån godkänt hos den långivare du är intresserad av. Kraven står längst ner i recensionen.