Lånebelopp

1 000 - 300 000 kr

Låneperiod

3 mån - 2 år

Startavgift

0 kr

Effektiv ränta

0.8% - 4.2%

Åldersgräns

18 år
Räkneexempel: Lån på 100 000 kr i 12 månader om 1 923 kr per vecka i amortering, 146 kr per vecka i räntekostnad, 0 kr i övriga avgifter ger en ränta på 1,2%. Totalt att återbetala 107 596 kr.

Capcito: Företagslån och checkkrediter

Capcito är en erfaren företagslångivare specialiserad på företagslån, fakturaköp samt checkkrediter som fungerar som en sedvanlig kredit fast med kundfakturor som säkerhet. Lånebeloppen startar från 1 000 kr och uppgår till 300 000 kr där såväl ränta, maxlånebelopp och löptid baseras på ditt företags kreditvärdighet och omsättning.

Capcito bryr sig inte om hur länge ditt bolag varit aktivt och kanske bara registrerades för några månader sen – koppla bara på ett faktura- & bokföringsprogram som Visma så får Capcito underlaget de behöver.

Passar Capcito ditt företag?

 • Företagslån upp till 300 000 kr utan UC
 • Störst på checkkrediter och fakturaköp (mellan 50%-100% av fakturabeloppet)
 • Passar alla sorters företag, även nystartade
 • Personlig borgen krävs som säkerhet från en eller flera borgensmän (ägare/VD)
 • Handläggning direkt
 • Det negativa: Inga anmärkningar.

Enkel checkkredit för att snabbare öka likviditeten

En checkkredit innebär i korta drag att ditt företag lånar pengar under tiden ni väntar på att kunden ska betala in en utskickad faktura. Den största skillnaden mot ett vanligt fakturaköp (där factoringbolaget köper hela skulden och tar över kreditrisken) är att vid en checkkredit så lånar istället företaget pengar med kundfakturor som säkerhet.

Låna lika mycket som värdet av obetalda kundfakturor

Företaget får alltså låna lika mycket pengar som värdet av dess obetalda kundfakturor och kan på så sett öka sin likviditet (mer pengar i kassan till investeringar). När kunderna sedan har betalt, så betalas lånet + eventuella räntor tillbaka. Räntan är f.n. 0,8% – 2,9% per 30 dagar.

Det är fortfarande ditt bolag som står för risken, utfärdar fakturan samt står som betalningsmottagare.

Perfekt för små växande företag med liten kassa

Fakturabelåning är ett smidigt sätt att lösa problemet med långsamma betalningar från kunder. Capcitos checkkredit är perfekt för växande företag med en liten kassa som behöver mer utrymme för investeringar och utgifter. Det är helt flexibelt; så länge det finns fakturor som säkerhet så bestämmer du hur länge företaget ska låna pengarna.

Låt Capcito köpa din faktura och ta hela risken

Capcitos har också traditionell fakturabelåning vilket innebär att Capcito köper upp ditt företags kundfakturor och tar över hela kreditrisken. I detta fall så betalar Capcito ditt företag direkt när du har utfärdat en ny faktura, och er kund betalar sedan tillbaka till Capcito.

Fakturaköp med eller utan regress – vad är skillnaden?

I samband med ett fakturaköp – och detta är viktigt att tänka på – kan man också bestämma om fakturaköpet ska vara med eller utan regress (återgång).

Fakturaköp utan regress innebär att Capcito tar hela risken om kunden aldrig betalar. Fakturaköp med regress innebär att företaget som sålt sina fakturor till Capcito behåller risken och ansvarar för att skulden slutregleras – fördelen är att pengarna betalas snabbt.

Fakturaköp med regress innebär att du blir skyldig att betala tillbaka beloppet 20 dagar efter förfallodatum om fakturan skulle förbli obetald – företaget kan därför komma att bli återbetalningsskyldig till Capcito om slutkunden aldrig betalar. Detta kräver ingen kreditupplysning.

Kreditprövning vid fakturaköp

För att Capcito ska köpa en faktura utan regress krävs dock att er kund har genomgått en kreditprövning. Om kunden inte blir godkänd så är fakturaköp med regress det enda alternativet.

Grundkriterier

 • Borgensman behöver ha ordnad ekonomi och vara fri från betalningsanmärkningar
 • Ha god kreditvärdighet och klara kreditupplysningen hos Creditsafe
 • Bolaget ska företrädas av en styrelse (ägare/VD)

Grundkriterier för fakturaköp

 • Fakturan får inte vara skickad till mottagaren sedan tidigare
 • Kunden är kreditvärdig
 • Fakturan förfaller om mer än 7 dagar

Grundkriterier för checkkredit

 • Ha giltiga fakturor
 • Ha god kreditvärdighet (både företaget och dina kunder)
 • Fakturavärde på minst 3000 kr

Har du lånat av Capcito? Lämna din åsikt!

Har du testat denna långivare? Dela med dig av din upplevelse eller läs andras omdömen nedan.

Kundernas snittbetyg:

Den här långivare har inte fått några recensioner än. Var först med att recensera.
1 stjärna: Mycket dålig 2 stjärnor: Dålig 3 stjärnor: Medel 4 stjärnor: Bra 5 stjärnor: Utmärkt

Liknande långivare

Relaterade låneaktörer som vi tror skulle passa dig:

Lånebelopp

10 000 - 5 000 000 kr

Låneperiod

1 mån - 5 år

Startavgift

0 kr

Effektiv ränta

Fast avgift

Åldersgräns

18 år
Räkneexempel: Fast avgift fastställs efter en kreditupplysning och/eller individuell bedömning av företagets kreditvärdighet. Övriga kostnader: 0 kr i startavgift, 0 kr i aviavgift. Fast månadsavgift tillkommer.

Lånebelopp

10 000 - 500 000 kr

Låneperiod

6 mån - 1 år

Startavgift

0 kr

Effektiv ränta

Fast avgift

Åldersgräns

18 år
Räkneexempel: Fast avgift fastställs efter en kreditupplysning och/eller individuell bedömning av företagets kreditvärdighet. Övriga kostnader: 0 kr i startavgift, 0 kr i aviavgift. Fast månadsavgift tillkommer.

Lånebelopp

10 000 - 2 000 000 kr

Låneperiod

1 mån - 3 år

Startavgift

0 kr

Effektiv ränta

Fast avgift

Åldersgräns

20 år
Räkneexempel: Lån på 500 000 kr i 6 månader, 6 avbetalningar om 85 333 kr varav 12 000 kr är avgifter för lånet. 0 kr i startavgift + 0 kr i aviavgift ger en eff. ränta på 0%. Tot. att återbetala 512 000 kr.

  Lånebelopp

  10 000 - 1 000 000 kr

  Låneperiod

  6 mån - 1 år

  Startavgift

  0 kr

  Effektiv ränta

  Fast avgift

  Åldersgräns

  18 år
  Räkneexempel: Lån på 500 000 kr i 6 månader, 6 avbetalningar om 85 333 kr varav 12 000 kr är avgifter för lånet. 0 kr i startavgift + 0 kr i aviavgift ger en eff. ränta på 0%. Tot. att återbetala 512 000 kr.

  FAQ

  Vilka är de senaste långivarna?
  2023 lanserades runt ett halvt dussin nya långivare etablerade sig på den svenska marknaden, och det finns ingenting som säger att det är påväg att mattas av 2024, snarare tvärtom - trots nya räntelagar och ett fortsatt räntetak på 39,5%. Förutom nya långivare har det även tillkommit nya varumärken och låneformer, som kryptolån.

  Se vår uppdaterade lista med nya lån här.
  Kan man låna med betalningsanmärkning(ar)?
  Det går att hitta långivare som lånar ut pengar trots att man har betalningsanmärkningar, upp till 600.000 kr. Nackdelen är att räntan kan bli högre alternativt att max-lånebeloppet sänks eftersom kreditgivaren tar en större risk. Av 10 slumpvis utvalda långivare tillåter ungefär hälften minst en betalningsanmärkning.

  Se alla lån som går att få trots en eller flera betalningsanmärkningar. Om du dessutom har skulder (hos KFM) så har vi även skuldfinansieringslån.
  Vilka låneförmedlare har flest anslutna banker?
  Desto fler anslutna långivare en låneförmedlare har, desto bättre chanser har man att hitta det lån som har bäst villkor och lägst ränta. I skrivande stund har Beefinance 40 anslutna banker & långivare, tätt därefter kommer Lendo med 35 anslutna långivare.
  Går det att låna utan ränta och avgifter?
  I dagsläget finns det några enstaka långivare som fortfarande marknadsför sina låneprodukter med räntefria perioder för nya kunder, även om de drastiskt minskat i antal. Ett räntefritt lån är det bästa alternativet om du behöver låna några tusenlappar som du tänkt betala tillbaka inom ett par veckor.

  Se vår lista med alla räntefria lån eller använd vår filtreringsfunktion under respektive sida/kategori.
  Hur snabbt kan ett lån betalas ut?
  Utbetalningen sker antingen så snart lånet signerats eller direkt efter begärt uttag. Har du ansökt om ett P2P-lån så betalas det ut efter att det finansierats. Om man har samma bank som långivaren så tar det i genomsnitt 1 minut att få pengarna, har man en annan bank så kan det ta 1-3 dagar.

  Bankerna Nordea, Swedbank, Handelsbanken, SEB och Danske Bank har flest anslutna långivare.
  Kan man låna pengar utan UC?
  Förfrågan om att låna pengar utan att få en notering i kreditupplysningen hos UC blir allt mer önskvärd, och det har de flesta långivare uppmärksammat. För närvarande finns det 45 smslån, mikrolån och kontokrediter utan kreditupplysning hos UC på lånebelopp upp till 300 000 kr.

  Pantlån och företagslån är två andra låneformer som vanligtvis inte kräver UC.
  Kan man få pengarna utbetalda på helgen?
  Det går lika bra att få lånet utbetalt på en helgdag som en vanlig vardag, dock är antalet långivare som gör helgutbetalningar något färre. Helglån blir mer önskvärda vilket många långivare upptäckt och är orsaken till att det ofta tillkommer nya lån med utbetalning både lördag som söndag, men även röda dagar och andra högtider som nyår.

  Här listar vi alla lån med utbetalningar på helgen.
  Kan man låna med aktiva Kronofogdeskulder?
  I dagsläget finns det 4 st. långivare som specialiserat sig på omstartslån som specifikt utformats för att betala av skulder hos Kronofogden (utöver pantlån), och som därför går att få med aktivt skuldsaldo. Notera att grundkraven kan bli avsevärt mycket högre än för ett vanligt blancolån, bl.a. högre inkomstkrav.

  Den populäraste aktören är , tätt därefter kommer Svea Ekonomi . Båda bistår med rådgivning tills du blir helt skuldfri.
  Kan man få skatteåterbäring på räntan?
  Samtliga lån där alla kostnader lagts som ränta under ett deklarationsår blir automatiskt avdragsgilla i skattedeklarationen. Detta innebär att alla som betalat ränta får dra av 30% av nettoräntan (total räntekostnad + plusränta från sparkonto). Uträkningen av ränteavdraget sker automatiskt i Skatteverkets system.

  Räntereduktionen du ska få du syns på det nuvarande kalenderårets skattedeklaration.
  Vilka är de vanligaste lånetyperna?
  Den lånetypen som har flest ansökningar* och som oftast marknadsförs av svenska kreditgivare är smslån, främst utan UC. Tätt därefter kommer blancolån som är en av världens äldsta låneformer. Kontokredit är en relativt ny låneprodukt som blir allt vanligare sedan Regeringens nya räntelagar trädde i kraft.

  *Enligt vår statistik.
  Hur betalas lånet tillbaka?
  Inbetalningar sker i de flesta fall med faktura, antingen via e-post eller pappersavi (BG/PG). Några få långivare tillåter inbetalningar via Swish och kort. I samband med amorteringen så betalar man även ränta, en procentuell avgift som betalas in i samband med att du amorterar ditt lån månadsvis.

  Här ingår alla avgifter (avi-, startavgift, förseningsavgift) och varierar kraftigt mellan olika kreditgivare.
  Cashloans anslutna långivare (110 st.)
  Cashloans.nu samarbetar med över 100 långivare och låneförmedlare som vi regelbundet uppdaterar. Dessa är bl.a. Ferratum, Mobillån, Sambla, Klara Lån, Avida Finans, Snabbfinans, Bynk, Risicum och många fler. Vi tar regelbundet bort de kreditbolag som fått många negativa omdömen och lägger till aktörer som uppfyller våra krav samt passar våra besökare.
  Vilken kontokredit har lägst månadsränta?
  I dagsläget har Komplett Bank den lägsta krediträntan bland våra anslutna långivare, 0,41% - 1,66%, Merax kommer tätt efter med 1,19% medan Tryggkredit har en månadsränta på 2,08%. Räntan baseras på långivarens förutbestämda ränta enligt SEKKI-avtalet.

  Läs mer om räntor och se all relevant FAQ här.
  Grundkriterier och lånevillkor
  De generella grundkraven som måste uppfyllas hos alla långivare är att du är myndig, bor i Sverige och har någon form av inkomst som säkrar att lånet blir återbetalt till fullo. Man ska också ha ett bankkonto hos en svensk bank, exempelvis SEB eller Nordea.

  De specifika kraven för långivaren du tänkt låna pengar hos står längst ner i recensionen.
  Lägsta och högsta lånebeloppet
  Det lägsta lånebeloppet att ansöka om som privatperson är 500 kr, som mest 600.000 kr (utan säkerhet) via våra anslutna långivare. Högre lånebelopp förekommer också, men kräver säkerhet, bl.a. pantlån. Hur mycket pengar man sedan får låna baseras på den nuvarande kreditvärdigheten och framtida återbetalningsförmågan.

  Kreditgivare inom företagslån har ännu höre max-lånebelopp, över 1.000.000 kr.