Lånebelopp

10 000 - 5 000 000 kr

Låneperiod

1 mån - 5 år

Startavgift

0 kr

Effektiv ränta

Fast avgift

Åldersgräns

18 år
Räkneexempel: Fast avgift fastställs efter en kreditupplysning och/eller individuell bedömning av företagets kreditvärdighet. Övriga kostnader: 0 kr i startavgift, 0 kr i aviavgift. Fast månadsavgift tillkommer.

Krea fd. Cfind

Krea, tidigare Cfind, är en företagsförmedlare som specialiserat sig på att hitta rätt lån för ditt företag oavsett om det är i uppstartsfasen eller varit etablerad på marknaden i flera år. Här kan nästan alla sorters företag hitta ett passande lån (AB/HB/EF), från 10 000 kr upp till 5 000 000 kr via 20 långivare.

Krea grundades av personen bakom Advisa och sticker ut ur mängden genom att vara den enda låneförmedlaren med över 10+ anslutna långivare som hittar det billigaste företagslånet eller checkkrediten för ditt bolag.

Passar Krea ditt företag?

 • Godkänner betalningsanmärkningar
 • En kreditupplysning – upp till 20+ lånelöften
 • Har flest factoringbolag bland alla företagslångivare på marknaden
 • Passar Aktiebolag (AB), Kommanditbolag (KB), Ekonomiska föreningar (EF), Handelsbolag (HB) och Enskilda firmor (EF) som söker nytt företagslån
 • Skuldsaldo hos Kronofogden eller restskatt kan i vissa fall accepteras
 • Handläggning direkt och pengarna på kontot inom 1-2 dagar
 • Det negativa: Inga anmärkningar.

Krea, en unik företagslåneförmedlare

Krea är den enda låneförmedlaren inom företagsfinansiering som har över 15 anslutna långivare, och fler är på gång. Den största konkurrenten Lendo har endast 8 anslutna banker.

I och med detta förutspår vi att många andra lånemäklare kommer ta efter, men där Krea troligtvis alltid kommer vara förstahandsalternativet när en företrädare letar efter ett nytt lån som får företaget att nå nya mål och utvecklas.

Hittar den lägsta räntan och avgifterna för ditt företag

Eftersom Krea är en förmedlare så innebär det att de kostnadsfritt listar alla långivares bud som du sedan i lugn och ro kan analysera för att hitta den företagslångivare som ger bäst ränta och villkor. Månadsräntan startar från 0,8% men där ingen övre gräns går att ange eftersom det är högst individuellt.

Betalningsanmärkningar och skuldsaldo

Desto grundligare bakgrundskoll, desto lägre blir kostnaderna och villkoren blir bättre. Exempelvis kan ett företag utan några anmärkningar i UC:s register låna upp till 4 MKR i 5 år till den lägsta månadsräntan, medan ett annat med betalningsanmärkningar och restskatt hos Kronofogden endast får låna hälften med halverad löptid – mot en dubbelt så hög månadskostnad.

Förmedlingslösning för både nystartade och väletablerade företag

Krea passar alla typer av bolag, så länge men har ett välskött bolag, historik och en balansräkning att tillgå vid eventuella oklarheter. Omsättningen bör vara minst minst 50 000 kr i månaden vilket innebär att även småföretag med 1-2 anställda kan låna pengar.

Passar nystartade företag

Tidigare kunde endast företag med en omsättning på minst 50 000 kr och 6 månaders historik ansöka om företagslån, men den tiden är förbi och innebär att även du med ett helt nystartat företag kan ansöka att få låna pengar. Denna nyhet tas emot av oss med öppna armar och ökar även vårt slutbetyg för Krea.

Pengar direkt genom fakturor via ett factoringbolag

Krea är en av få företagslångivare som även hittar lämpliga factoringbolag och banker med fakturabelåning och är för er som sålt en vara eller service men inte kan vänta på att få fakturan betald. Här finns det stora prisskillnader mellan olika bolag, så kontrollera räntan och avgifterna en extra gång innan du bestämmer dig för att gå vidare med ett factoringbolag.

Hos Krea kan du få belopp på upp till 5 MKR utbetalda innan fakturans förfallodatum.

Kreas anslutna företagslångivare

Krea samarbetar med flest företagslångivare bland alla konkurrenter där de flesta är unika för KREA som företagslånemäklare.

 • Balanzia
 • Fedelta
 • Ferratum Business
 • Froda
 • Likvid Företagslån
 • Marginalen Bank
 • OPR Företagslån
 • Qred
 • Mynt
 • DBT Företagslån
 • Approva
 • IMH
 • Qapitala
 • Corpia
 • Svea
 • Billecta
 • Avida Finans
 • Aros Kapital
 • Capcito
 • Kronan Finans

Hur går ansökningsprocessen till?

Låneprocessen är väldigt enkel och går ungefär till som hos vanliga låneförmedlare med personlån. Du fyller snabbt i alla uppgifter inklusive bolagets organisationsnummer samt syfte med lånet. Efter detta ombeds du identifiera dig med BankID, i samband med detta tas en kreditupplysning hos UC.

Här presenteras upp till 20 låneförslag inom 2 dygn och har en giltighetstid på 30 dagar.

Grundkriterier

 • Ha ett registrerat Aktiebolag, Ekonomisk Förening, Kommanditbolag, Enskild firma eller Handelsbolag
 • Inneha bevis på kassaflöde/transaktioner
 • Bolaget ska företrädas av en styrelse (ägaren)
 • Omsättningskrav: Individuell bedömning
 • Inkomstkrav: Individuell bedömning

Kundservice, kontakt och utbetalningsintervall

Krea har öppet måndag-fredag mellan kl. 09:00 – 18:, stängt på helger och nås enklast via chatten (rekommenderat kontaktkanal) med hög svarsfrekvens.

Hur går utbetalningen till hos Krea?

Utbetalning sker i regel direkt (med BankID om ansökan godkänns under öppettiderna) men pengarna landar oftast på kontot dagen efter, senast inom 48 timmar.

Har du lånat av Krea? Lämna din åsikt!

Har du testat denna långivare? Dela med dig av din upplevelse eller läs andras omdömen nedan.

Kundernas snittbetyg:

Den här långivare har inte fått några recensioner än. Var först med att recensera.
1 stjärna: Mycket dålig 2 stjärnor: Dålig 3 stjärnor: Medel 4 stjärnor: Bra 5 stjärnor: Utmärkt

Liknande långivare

Relaterade låneaktörer som vi tror skulle passa dig:

Lånebelopp

10 000 - 500 000 kr

Låneperiod

6 mån - 1 år

Startavgift

0 kr

Effektiv ränta

Fast avgift

Åldersgräns

18 år
Räkneexempel: Fast avgift fastställs efter en kreditupplysning och/eller individuell bedömning av företagets kreditvärdighet. Övriga kostnader: 0 kr i startavgift, 0 kr i aviavgift. Fast månadsavgift tillkommer.

Lånebelopp

10 000 - 2 000 000 kr

Låneperiod

1 mån - 3 år

Startavgift

0 kr

Effektiv ränta

Fast avgift

Åldersgräns

20 år
Räkneexempel: Lån på 500 000 kr i 6 månader, 6 avbetalningar om 85 333 kr varav 12 000 kr är avgifter för lånet. 0 kr i startavgift + 0 kr i aviavgift ger en eff. ränta på 0%. Tot. att återbetala 512 000 kr.

  Lånebelopp

  10 000 - 1 000 000 kr

  Låneperiod

  6 mån - 1 år

  Startavgift

  0 kr

  Effektiv ränta

  Fast avgift

  Åldersgräns

  18 år
  Räkneexempel: Lån på 500 000 kr i 6 månader, 6 avbetalningar om 85 333 kr varav 12 000 kr är avgifter för lånet. 0 kr i startavgift + 0 kr i aviavgift ger en eff. ränta på 0%. Tot. att återbetala 512 000 kr.

  FAQ

  Vilka är de senaste långivarna?
  2023 lanserades runt ett halvt dussin nya långivare etablerade sig på den svenska marknaden, och det finns ingenting som säger att det är påväg att mattas av 2024, snarare tvärtom - trots nya räntelagar och ett fortsatt räntetak på 39,5%. Förutom nya långivare har det även tillkommit nya varumärken och låneformer, som kryptolån.

  Se vår uppdaterade lista med nya lån här.
  Kan man låna med betalningsanmärkning(ar)?
  Det går att hitta långivare som lånar ut pengar trots att man har betalningsanmärkningar, upp till 600.000 kr. Nackdelen är att räntan kan bli högre alternativt att max-lånebeloppet sänks eftersom kreditgivaren tar en större risk. Av 10 slumpvis utvalda långivare tillåter ungefär hälften minst en betalningsanmärkning.

  Se alla lån som går att få trots en eller flera betalningsanmärkningar. Om du dessutom har skulder (hos KFM) så har vi även skuldfinansieringslån.
  Vilka låneförmedlare har flest anslutna banker?
  Desto fler anslutna långivare en låneförmedlare har, desto bättre chanser har man att hitta det lån som har bäst villkor och lägst ränta. I skrivande stund har Beefinance 40 anslutna banker & långivare, tätt därefter kommer Lendo med 35 anslutna långivare.
  Går det att låna utan ränta och avgifter?
  I dagsläget finns det några enstaka långivare som fortfarande marknadsför sina låneprodukter med räntefria perioder för nya kunder, även om de drastiskt minskat i antal. Ett räntefritt lån är det bästa alternativet om du behöver låna några tusenlappar som du tänkt betala tillbaka inom ett par veckor.

  Se vår lista med alla räntefria lån eller använd vår filtreringsfunktion under respektive sida/kategori.
  Hur snabbt kan ett lån betalas ut?
  Utbetalningen sker antingen så snart lånet signerats eller direkt efter begärt uttag. Har du ansökt om ett P2P-lån så betalas det ut efter att det finansierats. Om man har samma bank som långivaren så tar det i genomsnitt 1 minut att få pengarna, har man en annan bank så kan det ta 1-3 dagar.

  Bankerna Nordea, Swedbank, Handelsbanken, SEB och Danske Bank har flest anslutna långivare.
  Kan man låna pengar utan UC?
  Förfrågan om att låna pengar utan att få en notering i kreditupplysningen hos UC blir allt mer önskvärd, och det har de flesta långivare uppmärksammat. För närvarande finns det 45 smslån, mikrolån och kontokrediter utan kreditupplysning hos UC på lånebelopp upp till 300 000 kr.

  Pantlån och företagslån är två andra låneformer som vanligtvis inte kräver UC.
  Kan man få pengarna utbetalda på helgen?
  Det går lika bra att få lånet utbetalt på en helgdag som en vanlig vardag, dock är antalet långivare som gör helgutbetalningar något färre. Helglån blir mer önskvärda vilket många långivare upptäckt och är orsaken till att det ofta tillkommer nya lån med utbetalning både lördag som söndag, men även röda dagar och andra högtider som nyår.

  Här listar vi alla lån med utbetalningar på helgen.
  Kan man låna med aktiva Kronofogdeskulder?
  I dagsläget finns det 4 st. långivare som specialiserat sig på omstartslån som specifikt utformats för att betala av skulder hos Kronofogden (utöver pantlån), och som därför går att få med aktivt skuldsaldo. Notera att grundkraven kan bli avsevärt mycket högre än för ett vanligt blancolån, bl.a. högre inkomstkrav.

  Den populäraste aktören är , tätt därefter kommer Svea Ekonomi . Båda bistår med rådgivning tills du blir helt skuldfri.
  Kan man få skatteåterbäring på räntan?
  Samtliga lån där alla kostnader lagts som ränta under ett deklarationsår blir automatiskt avdragsgilla i skattedeklarationen. Detta innebär att alla som betalat ränta får dra av 30% av nettoräntan (total räntekostnad + plusränta från sparkonto). Uträkningen av ränteavdraget sker automatiskt i Skatteverkets system.

  Räntereduktionen du ska få du syns på det nuvarande kalenderårets skattedeklaration.
  Vilka är de vanligaste lånetyperna?
  Den lånetypen som har flest ansökningar* och som oftast marknadsförs av svenska kreditgivare är smslån, främst utan UC. Tätt därefter kommer blancolån som är en av världens äldsta låneformer. Kontokredit är en relativt ny låneprodukt som blir allt vanligare sedan Regeringens nya räntelagar trädde i kraft.

  *Enligt vår statistik.
  Hur betalas lånet tillbaka?
  Inbetalningar sker i de flesta fall med faktura, antingen via e-post eller pappersavi (BG/PG). Några få långivare tillåter inbetalningar via Swish och kort. I samband med amorteringen så betalar man även ränta, en procentuell avgift som betalas in i samband med att du amorterar ditt lån månadsvis.

  Här ingår alla avgifter (avi-, startavgift, förseningsavgift) och varierar kraftigt mellan olika kreditgivare.
  Cashloans anslutna långivare (110 st.)
  Cashloans.nu samarbetar med över 100 långivare och låneförmedlare som vi regelbundet uppdaterar. Dessa är bl.a. Ferratum, Mobillån, Sambla, Klara Lån, Avida Finans, Snabbfinans, Bynk, Risicum och många fler. Vi tar regelbundet bort de kreditbolag som fått många negativa omdömen och lägger till aktörer som uppfyller våra krav samt passar våra besökare.
  Vilken kontokredit har lägst månadsränta?
  I dagsläget har Komplett Bank den lägsta krediträntan bland våra anslutna långivare, 0,41% - 1,66%, Merax kommer tätt efter med 1,19% medan Tryggkredit har en månadsränta på 2,08%. Räntan baseras på långivarens förutbestämda ränta enligt SEKKI-avtalet.

  Läs mer om räntor och se all relevant FAQ här.
  Grundkriterier och lånevillkor
  De generella grundkraven som måste uppfyllas hos alla långivare är att du är myndig, bor i Sverige och har någon form av inkomst som säkrar att lånet blir återbetalt till fullo. Man ska också ha ett bankkonto hos en svensk bank, exempelvis SEB eller Nordea.

  De specifika kraven för långivaren du tänkt låna pengar hos står längst ner i recensionen.
  Lägsta och högsta lånebeloppet
  Det lägsta lånebeloppet att ansöka om som privatperson är 500 kr, som mest 600.000 kr (utan säkerhet) via våra anslutna långivare. Högre lånebelopp förekommer också, men kräver säkerhet, bl.a. pantlån. Hur mycket pengar man sedan får låna baseras på den nuvarande kreditvärdigheten och framtida återbetalningsförmågan.

  Kreditgivare inom företagslån har ännu höre max-lånebelopp, över 1.000.000 kr.