Lånebelopp

20 000 - 7 000 000 kr

Låneperiod

1 mån - 5 år

Startavgift

0 kr

Effektiv ränta

Fast avgift

Åldersgräns

18 år
Räkneexempel: Fast avgift fastställs efter en kreditupplysning och/eller individuell bedömning av företagets kreditvärdighet. Övriga kostnader: 0 kr i startavgift, 0 kr i aviavgift. Fast månadsavgift tillkommer.

Kompar (företagsmäklare)

Kompar är en intressant låneförmedlare som specialiserat sig på att hitta den lägsta räntan lån till företag. Här sätter man 18 olika företagslångivare mot varandra som konkurrerar om er som kund, vilket ger er en unik position när ni söker bäst företagslån för era unika behov. Kompar ger er en överblick vad den faktiska kostnaden blir, oavsett om det är ett företagslån med månadsränta, årsränta eller månadsavgift.

Kompar tar en kreditupplysning hos UC som de sedan presenterar för deras anslutna företagslångivare. Här kan alla företag ansöka om lån, oavsett om det är nytt eller gammalt eller dras med betalningsanmärkningar.

Passar Kompar ditt företag?

 • Individuell ränta
 • Företagslån upp till 7 MKR
 • En UC kreditupplysning genererar upp till 18 lånelöften
 • Inte bindande – avstå lånet om du skulle ångra dig
 • Se hur det går med hela processen online vid inloggning med BankID
 • Professionell rådgivning från ansökan till signerat lån (om man vill)
 • Betalningsanmärkningar kan accepteras
 • Det negativa: Får ingen information om de anslutna långivarnas max-/minräntor. Saknar TrustScore.

Företagsfinansiering för väletablerade bolag, nya företag och startups

Oavsett om ni driver ett aktiebolag, kommanditbolag, handelsbolag eller enskild firma så har Kompar passande långivare som kan titta på er ansökan, även om bolaget fortfarande är i startupfasen eller varit etablerat i flera år. Ansökan tar bara några minuter – du anger önskat belopp och löptid, signering sker med BankID.

Första offerten kommer inom 30 minuter

Efter signering med BankID tar det dryga halvtimman innan den första offerten trillar in. Inom 24 timmar har alla offerter inkommit som du enkelt kan titta närmare på via ditt personliga kundkonto hos Kompar.

Om du hittat ett företagslån som passar er så godkänner du den genom att signera låneansökan med bankID. Därefter betalas det ut till det angivna bankkontot. Enkelt, snabbt och säkert.

Ett alternativ för er med betalningsanmärkningar

Om ni har betalningsanmärkningar så har Kompar några långivare som kan ha överseende med detta och göra en individuell bedömning istället. Då tar man hänsyn till betalningsanmärkningens ålder och storlek, och om resterande krav uppfylls så kan en långivare låna ut pengarna ni är ute efter.

Du behöver inte kontakta Kompar innan ansökan om bolaget har betalningsanmärkningar.

En låneförmedlare utan dolda kostnader eller dyra överraskningar

Kompar är ingen långivare utan en låneförmedlare som kostnadsfritt matchar företagslångivare till kunder som ansöker via webbplatsen. Kompar får i sin tur betalt från den långivare kunden lånade pengar hos, du som kund betalar ingenting extra. De enda kostnaderna som tillkommer är avgifterna som angavs i lånelöftet.

Upp till 18 lånelöften med en kreditupplysning hos UC

Kompar tar en kreditupplysning hos UC som de i sin tur skickar vidare till alla sina anslutna företagslångivare. Detta innebär att det endast är en UC förfrågan som krävs. Lånelöftet gäller i 30 dagar om inget annat anges. Ett urval av Kompars långivare:

 • Marginalen Bank
 • Qred
 • Ferratum Business
 • Aros Kapital
 • Capcito
 • Avida Finans
 • Fedelta
 • Froda
 • Mynt
 • DBT Företagslån
 • Approva
 • OPR Företagslån
 • IMH
 • Kronan Finans
 • Balanzia
 • Likvid Företagslån
 • Uppland Kredit
 • Toborrow

Företagslån, checkkredit, fakturaköp – vad passar ditt företag?

OM man snabbt behöver likviditet i företaget så kan ett företagslån vara det bästa alternativet, men om man har ett regelbundet kassaflöde och behöver tillskott ibland så kan en checkkredit (en kreditlina, som ett kreditkort) vara ett bättre alternativ. Kompar samarbetar även med företagslångivare som specialiserat sig på fakturaköp, både med och utan regress.

Om ni är osäkra på vilken låneprodukt som passar er bäst så kan Kompars rådgivare kostnadsfritt guida er till den bästa lösningen.

Grundkriterier

 • Ha ett registrerat AB, KB, HB (handelsbolag) eller EF (enskild firma)
 • UC kreditupplysning tas på bolaget, inte företrädarna
 • För startups bör man ha en affärsidé/affärsplan
 • Omsättningskrav: Individuell bedömning
 • Inkomstkrav: Individuell bedömning

Har du lånat av Kompar? Lämna din åsikt!

Har du testat denna långivare? Dela med dig av din upplevelse eller läs andras omdömen nedan.

Kundernas snittbetyg:

Den här långivare har inte fått några recensioner än. Var först med att recensera.
1 stjärna: Mycket dålig 2 stjärnor: Dålig 3 stjärnor: Medel 4 stjärnor: Bra 5 stjärnor: Utmärkt

Liknande långivare

Relaterade låneaktörer som vi tror skulle passa dig:

Lånebelopp

10 000 - 5 000 000 kr

Låneperiod

1 mån - 5 år

Startavgift

0 kr

Effektiv ränta

Fast avgift

Åldersgräns

18 år
Räkneexempel: Fast avgift fastställs efter en kreditupplysning och/eller individuell bedömning av företagets kreditvärdighet. Övriga kostnader: 0 kr i startavgift, 0 kr i aviavgift. Fast månadsavgift tillkommer.

Lånebelopp

10 000 - 500 000 kr

Låneperiod

6 mån - 1 år

Startavgift

0 kr

Effektiv ränta

Fast avgift

Åldersgräns

18 år
Räkneexempel: Fast avgift fastställs efter en kreditupplysning och/eller individuell bedömning av företagets kreditvärdighet. Övriga kostnader: 0 kr i startavgift, 0 kr i aviavgift. Fast månadsavgift tillkommer.

Lånebelopp

10 000 - 2 000 000 kr

Låneperiod

1 mån - 3 år

Startavgift

0 kr

Effektiv ränta

Fast avgift

Åldersgräns

20 år
Räkneexempel: Lån på 500 000 kr i 6 månader, 6 avbetalningar om 85 333 kr varav 12 000 kr är avgifter för lånet. 0 kr i startavgift + 0 kr i aviavgift ger en eff. ränta på 0%. Tot. att återbetala 512 000 kr.

FAQ

Vilka är de senaste långivarna?
2023 lanserades runt ett halvt dussin nya långivare etablerade sig på den svenska marknaden, och det finns ingenting som säger att det är påväg att mattas av 2024, snarare tvärtom - trots nya räntelagar och ett fortsatt räntetak på 39,5%. Förutom nya långivare har det även tillkommit nya varumärken och låneformer, som kryptolån.

Se vår uppdaterade lista med nya lån här.
Kan man låna med betalningsanmärkning(ar)?
Det går att hitta långivare som lånar ut pengar trots att man har betalningsanmärkningar, upp till 600.000 kr. Nackdelen är att räntan kan bli högre alternativt att max-lånebeloppet sänks eftersom kreditgivaren tar en större risk. Av 10 slumpvis utvalda långivare tillåter ungefär hälften minst en betalningsanmärkning.

Se alla lån som går att få trots en eller flera betalningsanmärkningar. Om du dessutom har skulder (hos KFM) så har vi även skuldfinansieringslån.
Vilka låneförmedlare har flest anslutna banker?
Desto fler anslutna långivare en låneförmedlare har, desto bättre chanser har man att hitta det lån som har bäst villkor och lägst ränta. I skrivande stund har Beefinance 40 anslutna banker & långivare, tätt därefter kommer Lendo med 35 anslutna långivare.
Går det att låna utan ränta och avgifter?
I dagsläget finns det några enstaka långivare som fortfarande marknadsför sina låneprodukter med räntefria perioder för nya kunder, även om de drastiskt minskat i antal. Ett räntefritt lån är det bästa alternativet om du behöver låna några tusenlappar som du tänkt betala tillbaka inom ett par veckor.

Se vår lista med alla räntefria lån eller använd vår filtreringsfunktion under respektive sida/kategori.
Hur snabbt kan ett lån betalas ut?
Utbetalningen sker antingen så snart lånet signerats eller direkt efter begärt uttag. Har du ansökt om ett P2P-lån så betalas det ut efter att det finansierats. Om man har samma bank som långivaren så tar det i genomsnitt 1 minut att få pengarna, har man en annan bank så kan det ta 1-3 dagar.

Bankerna Nordea, Swedbank, Handelsbanken, SEB och Danske Bank har flest anslutna långivare.
Kan man låna pengar utan UC?
Förfrågan om att låna pengar utan att få en notering i kreditupplysningen hos UC blir allt mer önskvärd, och det har de flesta långivare uppmärksammat. För närvarande finns det 45 smslån, mikrolån och kontokrediter utan kreditupplysning hos UC på lånebelopp upp till 300 000 kr.

Pantlån och företagslån är två andra låneformer som vanligtvis inte kräver UC.
Kan man få pengarna utbetalda på helgen?
Det går lika bra att få lånet utbetalt på en helgdag som en vanlig vardag, dock är antalet långivare som gör helgutbetalningar något färre. Helglån blir mer önskvärda vilket många långivare upptäckt och är orsaken till att det ofta tillkommer nya lån med utbetalning både lördag som söndag, men även röda dagar och andra högtider som nyår.

Här listar vi alla lån med utbetalningar på helgen.
Kan man låna med aktiva Kronofogdeskulder?
I dagsläget finns det 4 st. långivare som specialiserat sig på omstartslån som specifikt utformats för att betala av skulder hos Kronofogden (utöver pantlån), och som därför går att få med aktivt skuldsaldo. Notera att grundkraven kan bli avsevärt mycket högre än för ett vanligt blancolån, bl.a. högre inkomstkrav.

Den populäraste aktören är , tätt därefter kommer Svea Ekonomi . Båda bistår med rådgivning tills du blir helt skuldfri.
Kan man få skatteåterbäring på räntan?
Samtliga lån där alla kostnader lagts som ränta under ett deklarationsår blir automatiskt avdragsgilla i skattedeklarationen. Detta innebär att alla som betalat ränta får dra av 30% av nettoräntan (total räntekostnad + plusränta från sparkonto). Uträkningen av ränteavdraget sker automatiskt i Skatteverkets system.

Räntereduktionen du ska få du syns på det nuvarande kalenderårets skattedeklaration.
Vilka är de vanligaste lånetyperna?
Den lånetypen som har flest ansökningar* och som oftast marknadsförs av svenska kreditgivare är smslån, främst utan UC. Tätt därefter kommer blancolån som är en av världens äldsta låneformer. Kontokredit är en relativt ny låneprodukt som blir allt vanligare sedan Regeringens nya räntelagar trädde i kraft.

*Enligt vår statistik.
Hur betalas lånet tillbaka?
Inbetalningar sker i de flesta fall med faktura, antingen via e-post eller pappersavi (BG/PG). Några få långivare tillåter inbetalningar via Swish och kort. I samband med amorteringen så betalar man även ränta, en procentuell avgift som betalas in i samband med att du amorterar ditt lån månadsvis.

Här ingår alla avgifter (avi-, startavgift, förseningsavgift) och varierar kraftigt mellan olika kreditgivare.
Cashloans anslutna långivare (110 st.)
Cashloans.nu samarbetar med över 100 långivare och låneförmedlare som vi regelbundet uppdaterar. Dessa är bl.a. Ferratum, Mobillån, Sambla, Klara Lån, Avida Finans, Snabbfinans, Bynk, Risicum och många fler. Vi tar regelbundet bort de kreditbolag som fått många negativa omdömen och lägger till aktörer som uppfyller våra krav samt passar våra besökare.
Vilken kontokredit har lägst månadsränta?
I dagsläget har Komplett Bank den lägsta krediträntan bland våra anslutna långivare, 0,41% - 1,66%, Merax kommer tätt efter med 1,19% medan Tryggkredit har en månadsränta på 2,08%. Räntan baseras på långivarens förutbestämda ränta enligt SEKKI-avtalet.

Läs mer om räntor och se all relevant FAQ här.
Grundkriterier och lånevillkor
De generella grundkraven som måste uppfyllas hos alla långivare är att du är myndig, bor i Sverige och har någon form av inkomst som säkrar att lånet blir återbetalt till fullo. Man ska också ha ett bankkonto hos en svensk bank, exempelvis SEB eller Nordea.

De specifika kraven för långivaren du tänkt låna pengar hos står längst ner i recensionen.
Lägsta och högsta lånebeloppet
Det lägsta lånebeloppet att ansöka om som privatperson är 500 kr, som mest 600.000 kr (utan säkerhet) via våra anslutna långivare. Högre lånebelopp förekommer också, men kräver säkerhet, bl.a. pantlån. Hur mycket pengar man sedan får låna baseras på den nuvarande kreditvärdigheten och framtida återbetalningsförmågan.

Kreditgivare inom företagslån har ännu höre max-lånebelopp, över 1.000.000 kr.