Lånebelopp

5 000 - 30 000 kr

Låneperiod

1 mån - tillsvidare

Startavgift

0 kr

Effektiv ränta

26.82%

Åldersgräns

20 år
Räkneexempel: Kredit på 15 000 kr till 24% nominell årsränta (fast) i 3,3 år, 40 avbetalningar om 531 kr och 0 kr i startavg. + 0 kr i aviavgift ger en effektiv ränta på 26,82%. Totalt att återbetala 21 231 kr.

Pluskan

Pluskan är en långivare med fokus på kontokrediter utan UC med fokus på schyssta månadsräntor, inga dolda avgifter och rimliga grundkrav. Här godkänns du för en kredit mellan 5 000 kr – 30 000 kr och får automatiskt en revolverande löptid som gäller tillsvidare, vilket innebär att så länge man sköter amorteringen så kommer man kunna göra nya uttag.

Pluskan kallar sin kredit för Pluskankontot och har välkända Loan Exchange Invest AB i ryggen. Tack vare konkurrenskraftiga villkor så har Pluskan blivit en av marknadens populäraste långivare för i år.

Passar Pluskan dig?

 • Smidig kontokredit med Bisnode Kredit
 • Inga dolda kostnader och avgifter – ingen uttagsavgift, ingen årsavgift
 • Tillgång till ett eget Pluskankonto
 • Utmärkta kundrecensioner och omdömen hos Trustpilot
 • Månadsvis återbetalning på minst 5% eller 500 kr (det som blir högst)
 • Det negativa: Går inte att ändra kreditgränsen i efterhand. Det tar 1-2 dagar att få pengarna utbetalda.

Kreditupplysning utan UC – såhär gör Pluskan

När du ansöker om ett kreditkonto så utförs en sedvanlig kreditprövning via Bisnode för att se att du klarar grundkraven och kan återbetala krediten utan några bekymmer. Utöver kreditupplysningen så använder man Instantorinloggning för en ännu smidigare verifieringsprocess och ger Pluskan underlaget de behöver.

Genom att man avstår UC så får man en anonym kreditupplysning som inte syns, vilket är fördelaktigt om man vill avstå förfrågningar hos UC (och påverkar därmed inte ditt framtida banklån).

Besked direkt, men utbetalningen tar 2 dagar

En kontokredit är synonymt med pengar direkt på kontot, men här är Pluskan annorlunda till skillnad mot andra kreditgivare – alla som ansöker om lån första gången får sin första utbetalning efter 2 bankdagar. Kommande uttag efter det initiala uttaget verkar gå mycket snabbare (exakta utbetalningsintervall står inte specificerade, men vi har ställt frågan).

Uppdatering: 6 timmar senare trillade svaret in: “Det tar 1-2 bankdagar oavsett vilken bank ni har. Alla uttag tar 1-2 bankdagar.”.

Första gången betalas hela beloppet ut på en gång

Observera att hela beloppet betalas ut till ditt konto, du kan alltså inte göra ett litet uttag ena veckan och sedan ta ut återstående saldo några veckor senare, utan Pluskan fungerar mer som ett snabblån.

I och med att Pluskan är en löpande kredit så behöver du aldrig ansöka om ett nytt lån utan kan enkelt logga in på ditt konto och föra över önskad summa kostnadsfritt, perfekt när du behöver pengar snabbt på kontot.

Inga kostnader tillkommer utan man betalar endast en månadsränta på 2% samt amorterar 5% av använd kredit.

Hur fungerar Pluskans onlinekredit?

Har du inte hunnit spara ihop till en buffert och behöver lite extra pengar för oförutsägbara utgifter är en kontokredit hos Pluskan ett bra alternativ. Man betalar endast en månadsränta på 2% av krediten som används samt en månadsvis återbetalning på minst 5% eller 500 kronor (det som blir högst). Desto snabbare du betalar av krediten, desto lägre blir räntan.

Du bestämmer om du vill ta ut hela lånebeloppet, eller göra mindre uttag när behovet uppstår.

Gäller tillsvidare med 2 månaders uppsägningstid

Kreditavtalet gäller tillsvidare och är en obegränsad kredit som när som helst under löptiden kan sägas upp utan extra kostnader, men observera att uppsägningstiden är 2 månader. Låneansökningarna behandlas löpande under kundsupportens öppettider och beskedet kommer omgående med BankID.

Faktura skickas månadsvis via e-post och visas även på “Mitt Pluskan” som motsvarar “Mina sidor”. Betalningen (lägsta beloppet) dras automatiskt via autogiro den 28:e.

Grundkriterier

 • 20 – 65 år
 • Folkbokförd i Sverige
 • Inte ha några andra pågående lån hos Pluskan
 • Inga betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden
 • Inkomstkrav: Ha en deklarerad inkomst (desto högre inkomst, desto högre kreditgräns)

Kundservice och öppettider

Kontoret har öppet alla vardagar 8.00–17.00 (lunchstängt, stängt på helger) och nås via telefon eller e-post (formulär). Här prioriteras kunder, så om du inte är kund kan det ta lite längre tid att få svar. Om man har frågor kring den ekonomiska och administrativa delen så hänvisas vi till Arvato som enklast nås på +46 340 664 444.

Har du lånat av Pluskan? Lämna din åsikt!

Har du testat denna långivare? Dela med dig av din upplevelse eller läs andras omdömen nedan.

Kundernas snittbetyg:

Den här långivare har inte fått några recensioner än. Var först med att recensera.
1 stjärna: Mycket dålig 2 stjärnor: Dålig 3 stjärnor: Medel 4 stjärnor: Bra 5 stjärnor: Utmärkt

Liknande långivare

Relaterade låneaktörer som vi tror skulle passa dig:

Lånebelopp

1 000 - 40 000 kr

Låneperiod

1 mån - tillsvidare

Startavgift

0 kr

Effektiv ränta

47.64%

Åldersgräns

21 år
Räkneexempel: Kredit på 25 000 kr 1 år, 12 avbetalningar om 1 012 kr och 0 kr i startavg. + 0 kr i aviavgift ger 53,31% i eff. ränta. Tot. att återbetala 30 890,72 kr.
Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

Lånebelopp

2 000 - 50 000 kr

Låneperiod

1 mån - tillsvidare

Startavgift

1 205 kr

Effektiv ränta

39,5%

Åldersgräns

18 år
Räkneexempel: Kredit på 9 500 kr med 10 avbetalningar om 1 910-1 254 kr och 1 205 kr i startavg. + 60 kr i aviavgift ger 198,86% i eff. ränta. Tot. att återbetala 14 648 kr.
Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

Lånebelopp

1 000 - 30 000 kr

Låneperiod

1 mån - tillsvidare

Startavgift

280 kr

Effektiv ränta

51.95% - 77.75%

Åldersgräns

18 år
Räkneexempel: Kredit på 15 000 kr till 39,8% rörlig kreditränta i 1 år, 12 avbetalningar om 1 786 kr och 280 kr i uppl.avgift + 45 kr i aviavgift ger 58,51% i effektiv ränta. Totalt att återbetala 21 430 kr.
Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

FAQ

Vilka är de senaste långivarna?
2023 lanserades runt ett halvt dussin nya långivare etablerade sig på den svenska marknaden, och det finns ingenting som säger att det är påväg att mattas av 2024, snarare tvärtom - trots nya räntelagar och ett fortsatt räntetak på 39,5%. Förutom nya långivare har det även tillkommit nya varumärken och låneformer, som kryptolån.

Se vår uppdaterade lista med nya lån här.
Kan man låna med betalningsanmärkning(ar)?
Det går att hitta långivare som lånar ut pengar trots att man har betalningsanmärkningar, upp till 600.000 kr. Nackdelen är att räntan kan bli högre alternativt att max-lånebeloppet sänks eftersom kreditgivaren tar en större risk. Av 10 slumpvis utvalda långivare tillåter ungefär hälften minst en betalningsanmärkning.

Se alla lån som går att få trots en eller flera betalningsanmärkningar. Om du dessutom har skulder (hos KFM) så har vi även skuldfinansieringslån.
Vilka låneförmedlare har flest anslutna banker?
Desto fler anslutna långivare en låneförmedlare har, desto bättre chanser har man att hitta det lån som har bäst villkor och lägst ränta. I skrivande stund har Beefinance 40 anslutna banker & långivare, tätt därefter kommer Lendo med 35 anslutna långivare.
Går det att låna utan ränta och avgifter?
I dagsläget finns det några enstaka långivare som fortfarande marknadsför sina låneprodukter med räntefria perioder för nya kunder, även om de drastiskt minskat i antal. Ett räntefritt lån är det bästa alternativet om du behöver låna några tusenlappar som du tänkt betala tillbaka inom ett par veckor.

Se vår lista med alla räntefria lån eller använd vår filtreringsfunktion under respektive sida/kategori.
Hur snabbt kan ett lån betalas ut?
Utbetalningen sker antingen så snart lånet signerats eller direkt efter begärt uttag. Har du ansökt om ett P2P-lån så betalas det ut efter att det finansierats. Om man har samma bank som långivaren så tar det i genomsnitt 1 minut att få pengarna, har man en annan bank så kan det ta 1-3 dagar.

Bankerna Nordea, Swedbank, Handelsbanken, SEB och Danske Bank har flest anslutna långivare.
Kan man låna pengar utan UC?
Förfrågan om att låna pengar utan att få en notering i kreditupplysningen hos UC blir allt mer önskvärd, och det har de flesta långivare uppmärksammat. För närvarande finns det 45 smslån, mikrolån och kontokrediter utan kreditupplysning hos UC på lånebelopp upp till 300 000 kr.

Pantlån och företagslån är två andra låneformer som vanligtvis inte kräver UC.
Kan man få pengarna utbetalda på helgen?
Det går lika bra att få lånet utbetalt på en helgdag som en vanlig vardag, dock är antalet långivare som gör helgutbetalningar något färre. Helglån blir mer önskvärda vilket många långivare upptäckt och är orsaken till att det ofta tillkommer nya lån med utbetalning både lördag som söndag, men även röda dagar och andra högtider som nyår.

Här listar vi alla lån med utbetalningar på helgen.
Kan man låna med aktiva Kronofogdeskulder?
I dagsläget finns det 4 st. långivare som specialiserat sig på omstartslån som specifikt utformats för att betala av skulder hos Kronofogden (utöver pantlån), och som därför går att få med aktivt skuldsaldo. Notera att grundkraven kan bli avsevärt mycket högre än för ett vanligt blancolån, bl.a. högre inkomstkrav.

Den populäraste aktören är , tätt därefter kommer Svea Ekonomi . Båda bistår med rådgivning tills du blir helt skuldfri.
Kan man få skatteåterbäring på räntan?
Samtliga lån där alla kostnader lagts som ränta under ett deklarationsår blir automatiskt avdragsgilla i skattedeklarationen. Detta innebär att alla som betalat ränta får dra av 30% av nettoräntan (total räntekostnad + plusränta från sparkonto). Uträkningen av ränteavdraget sker automatiskt i Skatteverkets system.

Räntereduktionen du ska få du syns på det nuvarande kalenderårets skattedeklaration.
Vilka är de vanligaste lånetyperna?
Den lånetypen som har flest ansökningar* och som oftast marknadsförs av svenska kreditgivare är smslån, främst utan UC. Tätt därefter kommer blancolån som är en av världens äldsta låneformer. Kontokredit är en relativt ny låneprodukt som blir allt vanligare sedan Regeringens nya räntelagar trädde i kraft.

*Enligt vår statistik.
Hur betalas lånet tillbaka?
Inbetalningar sker i de flesta fall med faktura, antingen via e-post eller pappersavi (BG/PG). Några få långivare tillåter inbetalningar via Swish och kort. I samband med amorteringen så betalar man även ränta, en procentuell avgift som betalas in i samband med att du amorterar ditt lån månadsvis.

Här ingår alla avgifter (avi-, startavgift, förseningsavgift) och varierar kraftigt mellan olika kreditgivare.
Cashloans anslutna långivare (110 st.)
Cashloans.nu samarbetar med över 100 långivare och låneförmedlare som vi regelbundet uppdaterar. Dessa är bl.a. Ferratum, Mobillån, Sambla, Klara Lån, Avida Finans, Snabbfinans, Bynk, Risicum och många fler. Vi tar regelbundet bort de kreditbolag som fått många negativa omdömen och lägger till aktörer som uppfyller våra krav samt passar våra besökare.
Vilken kontokredit har lägst månadsränta?
I dagsläget har Komplett Bank den lägsta krediträntan bland våra anslutna långivare, 0,41% - 1,66%, Merax kommer tätt efter med 1,19% medan Tryggkredit har en månadsränta på 2,08%. Räntan baseras på långivarens förutbestämda ränta enligt SEKKI-avtalet.

Läs mer om räntor och se all relevant FAQ här.
Grundkriterier och lånevillkor
De generella grundkraven som måste uppfyllas hos alla långivare är att du är myndig, bor i Sverige och har någon form av inkomst som säkrar att lånet blir återbetalt till fullo. Man ska också ha ett bankkonto hos en svensk bank, exempelvis SEB eller Nordea.

De specifika kraven för långivaren du tänkt låna pengar hos står längst ner i recensionen.
Lägsta och högsta lånebeloppet
Det lägsta lånebeloppet att ansöka om som privatperson är 500 kr, som mest 600.000 kr (utan säkerhet) via våra anslutna långivare. Högre lånebelopp förekommer också, men kräver säkerhet, bl.a. pantlån. Hur mycket pengar man sedan får låna baseras på den nuvarande kreditvärdigheten och framtida återbetalningsförmågan.

Kreditgivare inom företagslån har ännu höre max-lånebelopp, över 1.000.000 kr.