Lånebelopp

  10 000 - 2 000 000 kr

  Låneperiod

  6 - 18 mån

  Startavgift

  0 kr

  Effektiv ränta

  Fast avgift

  Åldersgräns

  18 år

  Likvid Företagslån

  Likvid Företagslån i Sverige AB har avregistrerats och vi kan därför inte rekommendera dem. Istället vill vi tipsa om företagslångivarna Qred och Froda med liknande räntesatser och lånevillkor.

  Likvid Företagslån är en företagslångivare med fokus på flexibla och trygga lån för alla olika typer av företag som aktiebolag (AB), kommanditbolag (KB), handelsbolag (HB) samt enskild firmor (EF). Likvid tittar varken på företagets ålder eller antalet bolagsägare, utan här är det viktigaste att lånet återbetalas i tid. Likvid lånar ut mellan 10 000 kr till 2 MKR utan UC utan använder Creditsafe istället.

  Med signering via BankID tar det runt 24 timmar från att ansökan skickats in till att beskedet presenteras, därefter betalas lånet ut och når ditt konto dagen efter, ibland tidigare. Låneansökan är inte bindande.

  Passar Likvid ditt företag?

  • Låna upp till 2 MKR med Creditsafe, besked inom 24 timmar med BankID
  • Betalningsanmärkningar hos företrädare accepteras
  • Löptider från 6, 9, 12 och 18 månader
  • Tydlig och fast månadsavgift under hela låneperioden
  • Låna upp till 2 MKR utan säkerhet och investera i precis vad ditt företag behöver
  • Det negativa: Kräver låneansökan för att se exakta avgifter. Lånet går inte att förlänga. Långsam kundsupport (tog 5 dagar att få ett svar).

  Skräddarsydda företagslån för alla bolagsformer

  Oavsett om du precis registrerat en enskild firma och är inne på det första deklarationsåret eller har ett väletablerat AB med många anställda så kan Likvid ändå bistå med pengarna ditt unika företag behöver.

  Om du hann ångra dig under tiden låneansökan behandlades eller känner att räntan är aningen för hög så går det bra att ångra sig, och avstå lånet helt. Om ekonomin löst sig i förhand så går det också utmärkt att betala tillbaka allt innan löptiden slut utan extra kostnad.

  Enkel och snabb låneansökan med BankID

  Likvid gör ansökningsprocessen enkel genom att dela upp den i 3 snabba steg – först anger man uppgifter som lånets storlek, organisationsnummer och kontaktuppgifter, sen ombeds man ge med ingående information om bolaget, ägande, ekonomi och annat som kan bistå med det Likvid behöver för att kunna ta fram ett så passande lån eftersom inget företag är det andra likt.

  Därefter identifieras man med BankID och en kreditupplysning hos Creditsafe tas – klart! Inom ett dygn kommer Likvids besked som du accepterar genom att signera lånet på nytt, också med BankID.

  Ingen UC för att inte påverka kreditvärdigheten och UC-score

  Fler och fler långivare går över till andra kreditupplysningsbolag än UC, Upplysningscentralen och Likvid är en av dom. Genom att använda sig av Creditsafe så får inte bara Likvid ett komplett underlag, utan du som kund slipper en extra notering hos UC vilket gör att företagslånet går obemärkt förbi, vilket gynnar den personliga kreditvärdigheten.

  Betalningsanmärkningar får förekomma (hos företrädare)

  Istället för att ge avslag p.g.a. betalningsanmärkningar så kan Likvid ha överseende med dessa, främst eftersom man tittar på företagets omsättning istället för huvudägarnas privatekonomi. Man har heller inget krav på säkerhet, däremot måste ägare/VD för aktiebolag (AB) gå i personlig borgen och garantera att lånet blir återbetalat.

  Mindre handelsbolag (HB) och enskilda bolag (EB) har inte detta krav.

  Bra lån, men hög månadsavgift

  Månadsavgiften är dyr i förhållande till liknande företagslån, och söker man ett belopp runt 500 000 kr så finns det definitivt billigare kreditgivare. Froda har exempelvis en halverad månadsavgift i motsats till Likvids företagslån. Här hade ett lån på 500 000 kr i 12 månader kostat exakt 65 760 kr i avgifter hos Froda, medan samma lån hade kostat 117 000 kr hos Likvid (exklusive amortering).

  Grundkriterier

  • Välskött verksamhet och god ekonomi i övrigt
  • Personlig borgen krävs av huvudägare och/eller VD
  • Bolag verksamt och registrerat i Sverige (med svenskt organisationsnummer)
  • Inneha BankID
  • Lånebelopp och ränta bestäms efter individuell kreditupplysning

  Kundservice, kontakt och utbetalningsintervall

  Likvids kontor har öppet alla vardagar, måndag – fredag mellan kl. 09.00 – 17.00, helger stängt och nås snabbast via telefon, eftersom vi testade att skicka ett mail med några enkla frågor kring deras räntesatser den 11/10-2018, men har fortfarande inte fått något svar 4 dagar senare. Uppdatering: Svaret trillade in dag 5.

  Hur snabbt betalar Likvid ut pengarna?

  Utbetalning sker omgående efter godkännande, pengarna landar på kontot senast dagen efter.

  Liknande långivare

  Relaterade låneaktörer som vi tror skulle passa dig:

  Lånebelopp

  20 000 - 7 000 000 kr

  Låneperiod

  1 mån - 5 år

  Startavgift

  0 kr

  Effektiv ränta

  Fast avgift

  Åldersgräns

  18 år
  Räkneexempel: Fast avgift fastställs efter en kreditupplysning och/eller individuell bedömning av företagets kreditvärdighet. Övriga kostnader: 0 kr i startavgift, 0 kr i aviavgift. Fast månadsavgift tillkommer.

  Lånebelopp

  10 000 - 5 000 000 kr

  Låneperiod

  1 mån - 5 år

  Startavgift

  0 kr

  Effektiv ränta

  Fast avgift

  Åldersgräns

  18 år
  Räkneexempel: Fast avgift fastställs efter en kreditupplysning och/eller individuell bedömning av företagets kreditvärdighet. Övriga kostnader: 0 kr i startavgift, 0 kr i aviavgift. Fast månadsavgift tillkommer.

  Lånebelopp

  10 000 - 500 000 kr

  Låneperiod

  6 mån - 1 år

  Startavgift

  0 kr

  Effektiv ränta

  Fast avgift

  Åldersgräns

  18 år
  Räkneexempel: Fast avgift fastställs efter en kreditupplysning och/eller individuell bedömning av företagets kreditvärdighet. Övriga kostnader: 0 kr i startavgift, 0 kr i aviavgift. Fast månadsavgift tillkommer.

  Lånebelopp

  10 000 - 2 000 000 kr

  Låneperiod

  1 mån - 3 år

  Startavgift

  0 kr

  Effektiv ränta

  Fast avgift

  Åldersgräns

  20 år
  Räkneexempel: Lån på 500 000 kr i 6 månader, 6 avbetalningar om 85 333 kr varav 12 000 kr är avgifter för lånet. 0 kr i startavgift + 0 kr i aviavgift ger en eff. ränta på 0%. Tot. att återbetala 512 000 kr.

  FAQ

  Vilka är de senaste långivarna 2021?
  2019 var året då 10 nya långivare etablerade sig på den svenska marknaden och det finns ingenting som säger att det är påväg att mattas av 2020, snarare tvärtom - trots nya räntelagar och ett räntetak på 39,5%. Förutom nya långivare har det även tillkommit nya varumärken och låneformer, som pantlån och kryptolån.

  Ute efter alla nya lån 2021? Kolla in vår uppdaterade lista.
  Kan man låna med betalningsanmärkning(ar)?
  Det går att hitta långivare som lånar ut pengar trots att man har betalningsanmärkningar, upp till 600.000 kr. Nackdelen är att räntan kan bli högre alternativt att max-lånebeloppet sänks eftersom kreditgivaren tar en större risk. Av 10 slumpvis utvalda långivare tillåter ungefär hälften minst en betalningsanmärkning.

  Se alla lån som går att få trots en eller flera betalningsanmärkningar. Om du dessutom har skulder (hos KFM) så har vi även skuldfinansieringslån.
  Vilka låneförmedlare har flest anslutna banker?
  Desto fler anslutna långivare en låneförmedlare har, desto bättre chanser har man att hitta det lån som har bäst villkor och lägst ränta. I skrivande stund (12/7-2020) har Sambla flest anslutna långivare och banker, 44 stycken. Tätt därefter kommer Advisa med 38+ långivare. Den nyaste låneförmedlaren är Lånemarknad.

  Samtliga låneförmedlare arbetar aktivt med att ingå samarbete med fler långivare.
  Går det att låna utan ränta och avgifter?
  I dagsläget finns det några enstaka långivare som fortfarande marknadsför sina låneprodukter med räntefria perioder för nya kunder, även om de drastiskt minskat i antal. Ett räntefritt lån är det bästa alternativet om du behöver låna några tusenlappar som du tänkt betala tillbaka inom ett par veckor.

  Se vår lista med alla räntefria lån eller använd vår filtreringsfunktion under respektive sida/kategori.
  Hur snabbt kan ett lån betalas ut?
  Utbetalningen sker antingen så snart lånet signerats eller direkt efter begärt uttag. Har du ansökt om ett P2P-lån så betalas det ut efter att det finansierats. Om man har samma bank som långivaren så tar det i genomsnitt 1 minut att få pengarna, har man en annan bank så kan det ta 1-3 dagar.

  Bankerna Nordea, Swedbank, Handelsbanken, SEB och Danske Bank har flest anslutna långivare.
  Kan man låna pengar utan UC?
  Förfrågan om att låna pengar utan att få en notering i kreditupplysningen hos UC blir mer och mer önskvärt och det har de flesta långivare uppmärksammat. I dagsläget finns det en mängd kreditgivare med snabb-/smslån, mikrolån och krediter utan kreditprövning hos UC på lånebelopp upp till 300 000 kr.

  Pantlån och företagslån är två andra låneformer som vanligtvis inte kräver UC.
  Kan man få pengarna utbetalda på helgen?
  Det går lika bra att få lånet utbetalt på en helgdag som en vanlig vardag, dock är antalet långivare som gör helgutbetalningar något färre. Helglån blir mer önskvärda vilket många långivare upptäckt och är orsaken till att det ofta tillkommer nya lån med utbetalning både lördag som söndag, men även röda dagar och andra högtider som nyår.

  Här listar vi alla lån med utbetalningar på helgen.
  Kan man låna med aktiva Kronofogdeskulder?
  I dagsläget finns det 4 st. långivare som specialiserat sig på omstartslån som specifikt utformats för att betala av skulder hos Kronofogden (utöver pantlån), och som därför går att få med aktivt skuldsaldo. Notera att grundkraven kan bli avsevärt mycket högre än för ett vanligt blancolån, bl.a. högre inkomstkrav.

  Den populäraste aktören är , tätt därefter kommer Svea Ekonomi . Båda bistår med rådgivning tills du blir helt skuldfri.
  Kan man få skatteåterbäring på räntan?
  Samtliga lån där alla kostnader lagts som ränta under ett deklarationsår blir automatiskt avdragsgilla i skattedeklarationen. Detta innebär att alla som betalat ränta får dra av 30% av nettoräntan (total räntekostnad + plusränta från sparkonto). Uträkningen av ränteavdraget sker automatiskt i Skatteverkets system.

  Räntereduktionen du ska få du syns på det nuvarande kalenderårets skattedeklaration.
  Vilka är de vanligaste lånetyperna?
  Den lånetypen som har flest ansökningar* och som oftast marknadsförs av svenska kreditgivare är smslån, främst utan UC. Tätt därefter kommer blancolån som är en av världens äldsta låneformer. Kontokredit är en relativt ny låneprodukt som blir allt vanligare sedan Regeringens nya räntelagar trädde i kraft.

  *Enligt vår statistik.
  Hur betalas lånet tillbaka?
  Inbetalningar sker i de flesta fall med faktura, antingen via e-post eller pappersavi (BG/PG). Några få långivare tillåter inbetalningar via Swish och kort. I samband med amorteringen så betalar man även ränta, en procentuell avgift som betalas in i samband med att du amorterar ditt lån månadsvis.

  Här ingår alla avgifter (avi-, startavgift, förseningsavgift) och varierar kraftigt mellan olika kreditgivare.
  Cashloans anslutna långivare (110 st.)
  Cashloans.nu samarbetar med över 100 långivare och låneförmedlare som vi regelbundet uppdaterar. Dessa är bl.a. Ferratum, Mobillån, Sambla, Klara Lån, Avida Finans, Snabbfinans, Bynk, Risicum och många fler. Vi tar regelbundet bort de kreditbolag som fått många negativa omdömen och lägger till aktörer som uppfyller våra krav samt passar våra besökare.
  Vilken kontokredit har lägst månadsränta?
  I dagsläget har Komplett Bank den lägsta krediträntan bland våra anslutna långivare, 0,41% - 1,66%, Merax kommer tätt efter med 1,19% medan Tryggkredit har en månadsränta på 2,08%. Räntan baseras på långivarens förutbestämda ränta enligt SEKKI-avtalet.

  Läs mer om räntor och se all relevant FAQ här.
  Grundkriterier och lånevillkor
  De generella grundkraven som måste uppfyllas hos alla långivare är att du är myndig, bor i Sverige och har någon form av inkomst som säkrar att lånet blir återbetalt till fullo. Man ska också ha ett bankkonto hos en svensk bank, exempelvis SEB eller Nordea.

  De specifika kraven för långivaren du tänkt låna pengar hos står längst ner i recensionen.
  Lägsta och högsta lånebeloppet
  Det lägsta lånebeloppet att ansöka om som privatperson är 500 kr, som mest 600.000 kr (utan säkerhet) via våra anslutna långivare. Högre lånebelopp förekommer också, men kräver säkerhet, bl.a. pantlån. Hur mycket pengar man sedan får låna baseras på den nuvarande kreditvärdigheten och framtida återbetalningsförmågan.

  Kreditgivare inom företagslån har ännu höre max-lånebelopp, över 1.000.000 kr.