Låna pengar hos Likvid företagslån.
Låna nu Snabbinfo

Likvid företagslån: En nykomling inom firmalån med Creditsafe

Likvid Företagslån är en relativt ny långivare med fokus på flexibla och trygga lån för alla olika typer av företag som aktiebolag (AB), kommanditbolag (KB), handelsbolag (HB) samt enskild firmor (EF). Likvid tittar varken på företagets ålder eller antalet bolagsägare, utan här är det viktigaste att lånet återbetalas i tid. Likvid lånar ut mellan 10.000 kr till 2 MKR utan UC, här används Creditsafe istället.

Med signering via BankID online tar det runt 24 timmar från att ansökan skickats in till att beskedet presenteras, därefter betalas lånet ut och kommer dagen efter, ibland tidigare. Låneansökan är inte bindande.

Passar Likvid företagslån ditt företag?

  • Besked på 24 timmar med BankID
  • Betalningsanmärkningar hos företrädare accepteras
  • Löptid från 6, 9, 12 och 18 månader
  • Tydlig och fast månadsavgift under hela låneperioden
  • Låna upp till 2 MKR utan säkerhet och investera i precis vad ditt företag behöver

Flexibla företagslån för alla bolagsformer

Oavsett om du precis startade en enskild firma och är inne på första deklarationsåret eller om du har ett väletablerat aktiebolag med flera anställda så kan Likvid ändå hitta ett passande lån för ditt företags unika behov, eftersom inget företag är det andra likt och kräver kanske andra villkor.

Om du inte är helt tillfreds med räntan eller villkoren, eller ångrade dig under tiden lånet behandlades så går det bra att avbryta ansökan. Om ekonomin löst sig i förhand så går det utmärkt att betala tillbaka det innan löptidens slut, utan extra kostnad.

Enkel låneansökan med BankID

Likvid gör ansökningsprocessen enkel genom att dela upp den i 3 snabba steg – först anger man bara uppgifter som lånets storlek, organisationsnummer och kontaktuppgifter, sen ombeds man ge med ingående information om bolaget, ägande, ekonomi och annat som kan bistå med det Likvid behöver för att kunna ta fram ett så passande lån de bara kan för ditt företags behov.

Därefter identifieras man med BankID och en kreditupplysning hos Creditsafe utförs – klart! Inom ett dygn kommer Likvids besked som du accepterar genom att signera lånet på nytt med BankID.

Ingen UC för att inte påverka den framtida kreditvärdigheten

Fler och fler långivare går över till andra kreditupplysningsbolag än UC, Upplysningscentralen, och Likvid är en av dom. Genom att använda sig av Creditsafe för samtliga lån så får inte bara Likvid ett bättre underlag, utan du som kund slipper den extra noteringen hos UC vilket gör att företagslånet går obemärkt förbi i kommande, privata låneansökningar och gynnar din personliga kreditvärdighet längre fram.

Betalningsanmärkningar får förekomma (hos företrädare)

Istället för att ge avslag p.g.a. betalningsanmärkningar så kan Likvid ha överseende med dessa, främst eftersom man framförallt tittar på företagets omsättning istället för huvudägarnas privatekonomi. Man har heller inget krav på säkerhet, däremot måste ägare/VD för aktiebolag (AB) gå i personlig borgen och garantera att lånet blir återbetalat. Mindre handelsbolag (HB) och enskilda bolag (EB) har inte detta krav.

Bra lån, men hög månadsavgift

Månadsavgiften är dyr i förhållande till liknande företagslån, och söker man ett belopp runt 500.000 kr så finns det definitivt billigare kreditgivare. Froda exempelvis, har en månadsavgift nästan är hälften mot Likvids företagslån. Här hade ett lån på 500.000 kr i 12 månader kostat exakt 65 760 kr i avgifter hos Froda, medan samma lån hade kostat 117 000 kr hos Likvid (exklusive månadsamortering).

Grundkriterier:

  • Välskött verksamhet och god ekonomi i övrigt
  • Personlig borgen krävs av huvudägare och/eller VD
  • Bolag verksamt och registrerat i Sverige (med svenskt organisationsnummer)
  • Inneha BankID
  • Lånebelopp och ränta bestäms efter individuell kreditupplysning

Likvid kundservice, öppettider och utbetalning

Likvids kontor har öppet alla vardagar, måndag – fredag mellan kl. 09.00 – 17.00, helger stängt och nås snabbast via telefon, eftersom vi testade att skicka ett mail med några enkla frågor kring deras räntesatser den 11/10-2018, men har fortfarande inte fått något svar 4 dagar senare. Detta drar även ner slutbetyget. Utbetalning sker omgående efter godkännande, pengarna landar på kontot senast dagen efter.

Likvid Företagslån:
Betyg 2.8

Läs mer / Låna nu


Enkla företagslån och snabb handläggning


Besked inom 24 timmar, därefter direkt utbetalning


Företagskrediter för alla bolagsformer (AB/EF/KB/HB)


Företagslån med Creditsafe, anmärkningar godtas

Liknande långivare

Relaterade låneaktörer som vi tror skulle passa dig:Froda (logo).
Företagslån
Ränta*: Fast månadsavgift
Uppl.avgift: 0:-
Lägsta lånebelopp: 10,000:-
Högsta lånebelopp: 1,000,000:-
Min-/max låneperiod: 4 - 18 mån
Åldersgräns: 20 år
Trustpilot Trustpilot: 9.2/10
Direktutbetalning: Nej
Betalningsanm. Ok: Ja Kan acceptera betalningsanmärkningar efter en individuell helhetsbedömning.
Utan UC: Ja Froda använder Bisnode Kredit.
Låna nu Recension
OPR Företagslån (logo).
Ränta*: Fast månadsavgift
Uppl.avgift: 0:-
Lägsta lånebelopp: 30,000:-
Högsta lånebelopp: 500,000:-
Min-/max låneperiod: 30 dagar - 18 mån
Åldersgräns: 18 år
Trustpilot Trustpilot: 7.2/10
Direktutbetalning: Ja Utbetalning samma dag med BankID.
Betalningsanm. Ok: Ja OPR-Företagslån accepterar betalningsanmärkningar.
Utan UC: Ja OPR Företagslån använder Creditsafe.
Låna nu Recension
* Effektiva räntor och räntesatser listas här, men observera att det alltid är villkoren på långivarens webbplats som gäller. Se representativ räkneexempel vid ansökan.