Låna pengar hos fokuslan

Läs mer / Låna nu

Fokuslån: Räntefria privatlån upp till 75.000:- utan säkerhet

Fokuslån är långivaren för dig som behöver pengar snabbt utan säkerhet och som föredrar en helt räntefri avbetalning i upp till 90 dagar (3 månader). Fokuslån satsar på riktigt snabba utbetalningar, oftast 10 minuter efter godkänd ansökan) och du kan bestämma om du vill ha lånet räntefritt i en period mellan 30, 60 eller 90 dagar. Hos Fokuslån finns ett lån – privatlån utan säkerhet, som sträcker sig från 10.000:- upp till 75.000:- i 1 år och som längst 80 månader.

Kanske har du en tillfällig räkning som akut måste betalas, eller tänkte du använda pengarna till konsumtion, eller komplettera kontantinsatsen? Det spelar ingen roll, Fokuslån ställer inga frågor kring vad du tänkte använda pengarna till utan det bestämmer du.

Passar Fokuslån dig? Fokuslån är för dig som vill ha ett lån:

 • Utan säkerhet
 • Som är räntefritt i upp till 90 dagar
 • Med låg ränta och låg effektiv ränta
 • Blixtsnabb utbetalning, snabbt besked på skärmen
 • Med helgutbetalning (lördagar)

Låg ränta, nu även med 30-90 dagars ränte- och betalningsfri period

Med en relativt rimlig och framförallt låg ränta (från 16.5%) som sätts individuellt beroende på din ekonomiska situation, som mest 21,60% så ingår en uppläggningsavgift om 595:- vilket bakas in i lånet och delbetalas under hela perioden. Detta gör att den effektiva räntan uppgår som mest till 24,76% vilket är en av de lägsta på marknaden idag. Du bestämmer också när du vill starta avbetalningen av räntan vilket är unikt för svenska långivare – när du gör din ansökan via webbplatsen så anger du bara om du vill ha 30, 60 eller 90 dagar.

Fokuslån använder UC för kreditupplysningar

Fokuslån använder sig av UC som kreditupplysningsbolag och kontrollerar uppgifterna du skriver in mot UC för att se att du verkligen kommer ha råd att återbetala lånet. Du ansöker enkelt på webbplatsen, verifierar dig med Bank ID, uppger önskad löptid, summa pengar att låna samt räntefri period, och därefter skickas din ansökan in. Under öppettiderna så handläggs ditt ärende direkt och inom en timme, som längst 24 timmar, får du besked (även helger, lördag). Därefter betalas lånet ut till ditt konto, inga andra frågor utöver din ekonomiska situation ställs.

Notera – du kan också förlänga lånet om det skulle krisa under löptiden, kontanta kundservice i dessa fall.

Grundkrav och villkor; för att kunna låna hos Fokuslån så behöver du:

 • Vara minst 20 år
 • Inte ha en betalningsanmärkning
 • Ha en deklarerad inkomst
 • Ordning på ekonomin

Kundservicen hos FokusLån delas med Thorn eftersom det är Thorn AB som står bakom Fokuslån. Öppettiderna är måndag-fredag mellan kl 8–18 och lördagar kl 10-16 (de gör även utbetalningar på helger). Kontakta dom enklast via telefon på 020-24 24 24 eller mail: fokuslan@fokuslan.se. Cashloans™ omdöme efter recensionen av Fokuslån blir 4.2 av 5.

Fokuslån långivare:
Betyg 4.2


Läs mer / Låna nu

Räntefritt lån i 30, 60 och 90 dagar

Lång löptid i upp till 80 månader

Låna från 10.000:- upp till 75000:-

Verifiera med Bank ID, få besked direkt

Fokuslån

Här hittar du information, villkor, exempelräntor och vad för lån som finns hos Fokuslån idag. Du kan besöka långivaren och ansöka om ett lån direkt genom att klicka på länken nedan.

Låna pengar hos Fokuslån
Ränta: ~16.8%
Startavgift: 595:-
Minsta lånebelopp: 10,000:-
Högsta lånebelopp: 75,000:-
Tillåten låneperiod: 1 - 6.5 år
Åldersgräns: 20 år
Bank ID / Mobilt Bank ID: Ja
Betalningsanm. ok: Nej
Utan UC Nej
Låna nu

Representativt räkneexempel

Du lånar 20 000:- i 72 månader, i detta fall betalar du 513:-/mån (administrationsavgift tillkommer: 19:-/mån vid autogiro, annars 39:-/mån). Totalt kostar lånet 38 245:-, baserat på ränta 21,60%, effektiv ränta 27,35% (2017-01-04), uppläggningsavgift 595:- (som läggs till lånet samt amorteras under hela perioden) och autogiro.


Liknande långivare

Här listar vi andra långivare som vi tror skulle passa dig.


HELGUTBETALNING
Låna pengar hos Ferratum Bank
Ränta: ~9.45%
Startavgift: 0:-
Minsta lånebelopp: 500:-
Högsta lånebelopp: 20,000:-
Tillåten låneperiod: 30 dagar - 1 år
Åldersgräns: 21 år
Bank ID / Mobilt Bank ID: Ja
Betalningsanm. ok: Ja
Utan UC Ja
Låna nu Recension

LÄTT ATT FÅ LÅN
Låna pengar hos Mobillån
Ränta: ~153%
Startavgift: 0:-
Minsta lånebelopp: 1,000:-
Högsta lånebelopp: 40,000:-
Tillåten låneperiod: 60 dagar - 360 dagar
Åldersgräns: 20 år
Bank ID / Mobilt Bank ID: Ja
Betalningsanm. ok: Ja
Utan UC Ja
Låna nu Recension

HELGUTBETALNING
Låna pengar hos DayPay
Ränta: ~8%
Startavgift: 0:-
Minsta lånebelopp: 1,000:-
Högsta lånebelopp: 20,000:-
Tillåten låneperiod: 30 dagar - 5 år
Åldersgräns: 20 år
Bank ID / Mobilt Bank ID: Ja
Betalningsanm. ok: Ja
Utan UC Ja
Låna nu Recension

Låna pengar hos Vivus
Ränta: ~15%
Startavgift: 0:-
Minsta lånebelopp: 500:-
Högsta lånebelopp: 20,000:-
Tillåten låneperiod: 7 dagar - 30 dagar
Åldersgräns: 18 år
Bank ID / Mobilt Bank ID: Ja
Betalningsanm. ok: Ja
Utan UC Ja
Låna nu Recension

Vanliga frågor & svar

 • Vilken långivare är bäst 2017?

  Det är svårt att ge ett rakt svar på denna fråga, men genom att titta på vilka långivare som godkänner flest ansökningar i kombination med bra villkor, rimliga räntor, inga dolda överraskningar och snabba utbetalningar så är Mobillån, Ferratum, Expresskredit, Zmarta och Sparlån de bästa långivarna 2017 som godkänner flest lån.

 • Vilka är dom vanligaste låntyperna?

  Den vanligaste typen av lån som har flest ansökningar i dagsläget är enkla smslån, oftast utan UC, på summor upp till 45.000 kr. De kräver ingen säkerhet och godkänns ofta trots anmärkningar eller skulder. Näst vanligaste lånetypen är privatlån, summorna går upp till 350.000 kr. Den minst vanliga lånet är bolån och lån för att toppa upp kontantinsatsen.

 • Vilka banker samarbetar CashLoans med?

  Vi samarbetar med över 80+ banker och dessa är bl.a. Lendify, Consector, Expresskredit, Advisa, MyLoan, Zmarta, Axo Finans, Direkto, SevenDay, Frogtail, Leta Lån, LoanMarket, Loanstep, Lendo, KlickLån, NanoFlex, Smspengar, Kortlån, Sparlån, Nätlån, Flexlimit och många fler. Samtliga långivare har olika typer av lån, villkor och räntor.

 • Kan man lösa sina lån i förtid, helst kostnadsfritt?

  Du kan oftast lösa alla dina lån utan kostnad, kontakta bara långivaren som du har ett avtal med innan du gör den fulla återbetalningen så de är beredda på det. Oftast är det så att man helt enkelt betalar in hela skulden som är kvar till samma OCR nummer som tidigare inbetalningar gått till. Kontakta banken eller långivaren ifråga för mer information.

 • När kommer pengarna till kontot efter godkänd ansökan?

  Utbetalningen sker så snart du har blivit godkänd, ibland inom 60 sekunder med beskedet direkt på skärmen, och som längst kan det ta upp till 3 bankdagar beroende på vilken bank långivaren är ansluten till. De största bankerna i dagsläget som samarbetar med flest långivare är Swedbank, Handelsbanken, SEB, Danske Bank och Nordea.

 • Vad kostar ett lån?

  Ett lån återbetalas i form av ränta, en procentuell avgift som betalas i samband med att du amorterar ditt lån en gång i månaden. Räntan varierar kraftigt mellan olika långivare och en del banker tar även en fast uppläggningsavgift, även kallad startavgift. Använd vår lånegenerator för att se priser, uppläggningsavgifter, räntor och dolda avgifter.

 • Kan man låna 10.000 utan UC?

  Förfrågan om lån på upp till 10.000:- utan att man behöver få en UC upplysning i bagaget blir mer och mer önskvärt och det har de flesta långivare snappat upp. Du kan i dagsläget låna upp till 50.000:- utan UC utan orimliga räntor (från ~2,42%), och idag finns 32 långivare med snabblån utan kreditprövning. Använd vår lånegenerator eller läs mer här.

 • Hur hittar man det billigaste lånet?

  Använd vår omtalade lånegenerator för att lista alla lån och se alla olika räntor samtidigt i en stor tabell för att hitta det billigaste lånet hos alla våra anslutna kreditgviare. Fyll bara i önskat lånebelopp, specifika krav som låg åldersgräns, utan UC, önskad löptid och så vidare. Klicka sedan på "Visa långivare" och sortera efter lägst ränta först, klart.

 • Vad kan man få för ränta?

  Vad du kan få i ränta varierar kraftigt hos de olika långivarna. Räntan räknas ut beroende på lånebelopp, kreditvärdighet och framtida betalningsförmåga. Lägst genomsnittsränta har nu Credway med ~2,42% exklusive avgifter. Högst ränta har för närvarande Kredit 365 smslån med en effektiv ränta fr. 511% (!). Läs mer om (effektiva) räntor här.

 • Hur mycket kan man låna som mest?

  I dagsläget så kan man via olika svenska långivare låna från så låga summor som 500:- med utbetalning direkt, ända upp till 500.000 kr utan säkerhet, men hur mycket pengar du sedan får låna baseras på din nuvarande kreditvärdighet och framtida betalningsförmåga. Löptiden på större privatlån (upp till 500.000 kr) är som längst 15 år.

 • Kan man låna med betalningsanmärkningar och skulder?

  Det går att hitta långivare som förmedlar lån trots att man har en (eller flera) betalningsanmärkning(ar), nackdelen är att räntan kan bli aningen högre eftersom banken tar en större risk. Av 10 slumpvis utvalda långivare tillåter i genomsnitt hälften av dem (upp till 10 stycken) betalningsanmärkningar, se hela listan på denna sida.

 • Vad finns det för grundkrav?

  De generella grundkraven hos långivarna är att du ska vara minst 18 år, bo i Sverige och/eller vara skriven i Sverige samt ha en deklarerad inkomst. Kraven varierar dock från bank till bank så vi rekommenderar att du noga läser igenom kraven för att få ett lån godkänt hos den långivare du är intresserad av. Kraven står längst ner i recensionen.