Lånebelopp

  1 000 - 5 000 kr

  Låneperiod

  1 - 2 mån

  Startavgift

  495 kr

  Effektiv ränta

  386.16% - 23431.69%

  Åldersgräns

  18 år
  Räkneexempel: Lån på 5 000 kr till 39% nom. (bunden) årsränta i 30 dagar, 1 avbetalning om 5 694 kr och 495 kr i startavg. + 39 kr i adm.avg. ger en eff. ränta på 386%. Totalt att återbetala 5 694 kr.
  Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

  Fixza: Snabb-/smslån

  Fixza är ett nytt varumärke från OPR-Finance AB med fokus på snabba smslån på små belopp mellan 1 000 – 5 000 kr. Löptiden är alltid 30 dagar oavsett lånebelopp och kan förlängas i 30 dagar till mot en extra avgift. Fixza tar sin kreditupplysning hos Bisnode istället för UC för minimal belastning på kreditvärdigheten, men tillåter inte betalningsanmärkningar.

  Om man har SEB, Handelsbanken, Nordea eller någon av de andra stora bankerna så kommer pengarna direkt efter godkännande, dock har Fixza manuell handläggning så beskedet kan ta ett par timmar.

  Passar Fixza dig?

  • Låna upp till 5 000 kr utan UC och säkerhet
  • Kort löptid på 1 månad
  • Utbetalning samma dag efter godkännande före kl. 13:30
  • Snabblån utan UC – Bisnode Kredit används istället för kreditupplysningar
  • Kan förlängas en gång mot en extra kostnad
  • Lån för unga – även personer som är 18 år kan ansöka
  • Högkostnadskredit
  • Det negativa: Kunder upplever svårigheter med att fylla i bankkontonummer. Höga avgifter. Har manuell handläggning istället för automatisk.

  Snabblån utan UC kontroll

  Fixza har valt att inte ta sin kreditupplysning hos UC, utan använder sig av Bisnode Kredit – dock skriver en del användare på Lånforum.se (öppnas i ny flik) att de har ett bra kreditbetyg hos Bisnode och få förfrågningar att de ändå fått avslag, vilket innebär att de har ganska hårda krav, och drar ner slutbetyget.

  Hög uppläggningsavgift i relation till lånebeloppet

  Uppläggningsavgiften är 495 kr vilket innebär att Fixzas smslån får en extremt hög effektiv ränta i relation till lånets storlek. Om du lånar 1 000 kr så betalar du tillbaka nästan det dubbla efter en månad, så tänk noga efter om du verkligen behöver låna pengar. Lånar man 5 000 kr blir det mer prisvärt, men det finns fortfarande andra smslån som har liknande upplägg men samtidigt lägre avgifter.

  Övriga kostnader och avgifter

  Utöver uppläggningsavgiften på 495 kr så tillkommer ränta och en administrationsavgift på 39 kr. Fixza är något dyrare än liknande långivare med motsvarande belopp i och med uppläggningsavgiften, men resterande avgifter är rimliga. En förlängningsavgift tillkommer också på 295 kronor om man vill förlänga lånet i en månad.

  Hur bra är Fixza som långivare?

  Fixza är ett intressant alternativ för dig som söker extrapengar som du tänkt betala tillbaka snabbt. Lånet kan användas till vad som helst och är utan säkerhet, precis som alla andra smslån. I och med att Fixza har de något hårdare krav, bl.a. tillåts inte många förfrågningar, skulder eller betalningsanmärkningar, men fördelen är att man slipper UC och pengarna betalas ut samma dag.

  Fixza använder sig av manuell handläggning istället för automatiskt vilket gör att det tar längre tid att få beskedet. Fixza säger att de arbetar med att optimera handläggningstiden, så inom kort bör detta vara ordnat och man kan förvänta sig besked inom kort efter ansökan.

  Pågående lån hos andra varumärken

  Fixza ägs av OPR-Finance som även äger OPR Privatlån, EverydayPlus och OPR Företagslån. Personer som varit spärrade eller haft lån hos några av de andra systervarumärkena har fortfarande fått låna pengar.

  Grundkriterier

  • Ha fyllt 18-70 år
  • Inga skulder hos kronofogden
  • Folkbokförd och ha adress i Sverige
  • Inga betalningsanmärkningar, få förfrågningar hos Bisnode
  • Inkomstkrav: Lägst 100 000 kr i deklarerad inkomst per år (månadsinkomst runt 8500 kr)

  Kundservice, kontakt och utbetalningsintervall

  Supporten har något långsam svarstid i skrivande stund, men vi förväntar oss att detta förbättras i och med att Fixza blir mer etablerade. Öppettiderna är måndag – fredag mellan kl. 8:00 – 19:00 och har även öppet på helger mellan kl. 10:00 – 14:00. Nås enklas via telefon och mail.

  Hur snabbt betalar Fixza ut pengarna?

  Om du har Nordea så betalas pengarna ut inom 15 minuter efter godkännande. Har du en annan bank så betalas pengarna ut senast kl. 18:00 samma dag om ansökan godkänts innan kl. 13:30.

  Liknande långivare

  Relaterade låneaktörer som vi tror skulle passa dig:

  Lånebelopp

  1 000 - 50 000 kr

  Låneperiod

  1 mån - tillsvidare

  Startavgift

  0 kr

  Effektiv ränta

  47.64%

  Åldersgräns

  21 år
  Räkneexempel: Kredit på 10 000 kr till 39,6% variabel nom. årsränta i 1 år, 12 avbetalningar om 1 012 kr och 0 kr i startavg. + 0 kr i aviavgift ger 47,64% i eff. ränta. Tot. att återbetala 12 145 kr.
  Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

  Lånebelopp

  2 000 - 70 000 kr

  Låneperiod

  1 mån - 1 år

  Startavgift

  0 kr

  Effektiv ränta

  12.87% - 1678.71%

  Åldersgräns

  18 år
  Räkneexempel: Kredit på 5 000 kr till 39,5% nominell årsränta i 6 mån., 6 avbet. från 929,57 kr och 685 kr i startavg. + 360 kr i aviavgifter ger en eff. ränta på 125,59%. Tot. att återbetala 7 468,27 kr.
  Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

  Lånebelopp

  1 000 - 30 000 kr

  Låneperiod

  1 mån - tillsvidare

  Startavgift

  280 kr

  Effektiv ränta

  51.95% - 77.75%

  Åldersgräns

  18 år
  Räkneexempel: Kredit på 15 000 kr till 39,8% nom. årsränta (rörlig) i 1 år, 12 avbetalningar om 1 786 kr och 280 kr i startavg. + 45 kr i aviavgift ger en eff. ränta på 58,51%. Tot. att återbetala 21 412 kr.
  Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

  FAQ

  Vilka är de senaste långivarna 2021?
  2019 var året då 10 nya långivare etablerade sig på den svenska marknaden och det finns ingenting som säger att det är påväg att mattas av 2020, snarare tvärtom - trots nya räntelagar och ett räntetak på 39,5%. Förutom nya långivare har det även tillkommit nya varumärken och låneformer, som pantlån och kryptolån.

  Ute efter alla nya lån 2021? Kolla in vår uppdaterade lista.
  Kan man låna med betalningsanmärkning(ar)?
  Det går att hitta långivare som lånar ut pengar trots att man har betalningsanmärkningar, upp till 600.000 kr. Nackdelen är att räntan kan bli högre alternativt att max-lånebeloppet sänks eftersom kreditgivaren tar en större risk. Av 10 slumpvis utvalda långivare tillåter ungefär hälften minst en betalningsanmärkning.

  Se alla lån som går att få trots en eller flera betalningsanmärkningar. Om du dessutom har skulder (hos KFM) så har vi även skuldfinansieringslån.
  Vilka låneförmedlare har flest anslutna banker?
  Desto fler anslutna långivare en låneförmedlare har, desto bättre chanser har man att hitta det lån som har bäst villkor och lägst ränta. I skrivande stund (12/7-2020) har Sambla flest anslutna långivare och banker, 44 stycken. Tätt därefter kommer Advisa med 38+ långivare. Den nyaste låneförmedlaren är Lånemarknad.

  Samtliga låneförmedlare arbetar aktivt med att ingå samarbete med fler långivare.
  Går det att låna utan ränta och avgifter?
  I dagsläget finns det några enstaka långivare som fortfarande marknadsför sina låneprodukter med räntefria perioder för nya kunder, även om de drastiskt minskat i antal. Ett räntefritt lån är det bästa alternativet om du behöver låna några tusenlappar som du tänkt betala tillbaka inom ett par veckor.

  Se vår lista med alla räntefria lån eller använd vår filtreringsfunktion under respektive sida/kategori.
  Hur snabbt kan ett lån betalas ut?
  Utbetalningen sker antingen så snart lånet signerats eller direkt efter begärt uttag. Har du ansökt om ett P2P-lån så betalas det ut efter att det finansierats. Om man har samma bank som långivaren så tar det i genomsnitt 1 minut att få pengarna, har man en annan bank så kan det ta 1-3 dagar.

  Bankerna Nordea, Swedbank, Handelsbanken, SEB och Danske Bank har flest anslutna långivare.
  Kan man låna pengar utan UC?
  Förfrågan om att låna pengar utan att få en notering i kreditupplysningen hos UC blir mer och mer önskvärt och det har de flesta långivare uppmärksammat. I dagsläget finns det en mängd kreditgivare med snabb-/smslån, mikrolån och krediter utan kreditprövning hos UC på lånebelopp upp till 300 000 kr.

  Pantlån och företagslån är två andra låneformer som vanligtvis inte kräver UC.
  Kan man få pengarna utbetalda på helgen?
  Det går lika bra att få lånet utbetalt på en helgdag som en vanlig vardag, dock är antalet långivare som gör helgutbetalningar något färre. Helglån blir mer önskvärda vilket många långivare upptäckt och är orsaken till att det ofta tillkommer nya lån med utbetalning både lördag som söndag, men även röda dagar och andra högtider som nyår.

  Här listar vi alla lån med utbetalningar på helgen.
  Kan man låna med aktiva Kronofogdeskulder?
  I dagsläget finns det 4 st. långivare som specialiserat sig på omstartslån som specifikt utformats för att betala av skulder hos Kronofogden (utöver pantlån), och som därför går att få med aktivt skuldsaldo. Notera att grundkraven kan bli avsevärt mycket högre än för ett vanligt blancolån, bl.a. högre inkomstkrav.

  Den populäraste aktören är , tätt därefter kommer Svea Ekonomi . Båda bistår med rådgivning tills du blir helt skuldfri.
  Kan man få skatteåterbäring på räntan?
  Samtliga lån där alla kostnader lagts som ränta under ett deklarationsår blir automatiskt avdragsgilla i skattedeklarationen. Detta innebär att alla som betalat ränta får dra av 30% av nettoräntan (total räntekostnad + plusränta från sparkonto). Uträkningen av ränteavdraget sker automatiskt i Skatteverkets system.

  Räntereduktionen du ska få du syns på det nuvarande kalenderårets skattedeklaration.
  Vilka är de vanligaste lånetyperna?
  Den lånetypen som har flest ansökningar* och som oftast marknadsförs av svenska kreditgivare är smslån, främst utan UC. Tätt därefter kommer blancolån som är en av världens äldsta låneformer. Kontokredit är en relativt ny låneprodukt som blir allt vanligare sedan Regeringens nya räntelagar trädde i kraft.

  *Enligt vår statistik.
  Hur betalas lånet tillbaka?
  Inbetalningar sker i de flesta fall med faktura, antingen via e-post eller pappersavi (BG/PG). Några få långivare tillåter inbetalningar via Swish och kort. I samband med amorteringen så betalar man även ränta, en procentuell avgift som betalas in i samband med att du amorterar ditt lån månadsvis.

  Här ingår alla avgifter (avi-, startavgift, förseningsavgift) och varierar kraftigt mellan olika kreditgivare.
  Cashloans anslutna långivare (110 st.)
  Cashloans.nu samarbetar med över 100 långivare och låneförmedlare som vi regelbundet uppdaterar. Dessa är bl.a. Ferratum, Mobillån, Sambla, Klara Lån, Avida Finans, Snabbfinans, Bynk, Risicum och många fler. Vi tar regelbundet bort de kreditbolag som fått många negativa omdömen och lägger till aktörer som uppfyller våra krav samt passar våra besökare.
  Vilken kontokredit har lägst månadsränta?
  I dagsläget har Komplett Bank den lägsta krediträntan bland våra anslutna långivare, 0,41% - 1,66%, Merax kommer tätt efter med 1,19% medan Tryggkredit har en månadsränta på 2,08%. Räntan baseras på långivarens förutbestämda ränta enligt SEKKI-avtalet.

  Läs mer om räntor och se all relevant FAQ här.
  Grundkriterier och lånevillkor
  De generella grundkraven som måste uppfyllas hos alla långivare är att du är myndig, bor i Sverige och har någon form av inkomst som säkrar att lånet blir återbetalt till fullo. Man ska också ha ett bankkonto hos en svensk bank, exempelvis SEB eller Nordea.

  De specifika kraven för långivaren du tänkt låna pengar hos står längst ner i recensionen.
  Lägsta och högsta lånebeloppet
  Det lägsta lånebeloppet att ansöka om som privatperson är 500 kr, som mest 600.000 kr (utan säkerhet) via våra anslutna långivare. Högre lånebelopp förekommer också, men kräver säkerhet, bl.a. pantlån. Hur mycket pengar man sedan får låna baseras på den nuvarande kreditvärdigheten och framtida återbetalningsförmågan.

  Kreditgivare inom företagslån har ännu höre max-lånebelopp, över 1.000.000 kr.