Lånebelopp

  10 000 - 350 000 kr

  Låneperiod

  1 - 15 år

  Startavgift

  0 kr - 1 095 kr

  Effektiv ränta

  3.01% - 29.27%

  Åldersgräns

  18 år
  Räkneexempel: Lån på 100 000 kr till 7,1% nominell årsränta (rörlig) i 10 år, 120 avbetalningar á 1 166 kr och 0 kr i startavg. + 0 kr i aviavgift ger en effektiv ränta på 7,34%. Totalt att återbetala 139 920 kr.

  Anmärkning: Recension, TrustScore och FAQ

  Anmärkning.se är en ny låneförmedlare i samarbete med Lendo™ specialiserade på privatlån, billån och samlingslån och samarbetar med långivare och banker där betalningsanmärkningar accepteras. Låna allt från små belopp från 10 000 kr upp till 350 000 kr trots en eller flera betalningsanmärkning(ar).

  Låneansökan tar inte mer än ett par minuter, därefter behöver Anmärknings anslutna kreditgivare ett dygn för att hitta alla passande (icke-bindande) lån. Sedan bestämmer du vilken offert som passar dig bäst.

  Passar Anmärkning dig?

  • Förmedlar samlingslån, privatlån och andra typer av lån utan säkerhet
  • Individuell ränta som sätts efter kreditupplysning
  • Låneförmedlare med lån trots betalningsanmärkning(ar)
  • Utbetalning inom 1-3 dagar
  • Samarbete med Lendo™
  • En (1) UC kreditupplysning som resulterar i flera lånelöften med rimlig ränta från 2,95%
  • Det negativa: Lågt max-lånebelopp. Saknar omdömen hos Trustpilot.

  Lägre ränta och bättre villkor

  Eftersom din låneansökan skickas till en rad passande långivare som konkurrerar om att få dig som kund så kan du komma väldigt billigt undan med en låg från-ränta om 2,95%, vilket är ganska ovanligt om man har betalningsanmärkningar. Kreditgivarna vet att dom tar en risk, men beroende på betalningsanmärkningarnas natur (som storlek och ålder) så kan man få en lägre ränta.

  Räntan baseras också på din nuvarande kreditvärdighet vilket innebär att desto högre inkomst man deklarerat, desto bättre blir villkoren och därmed den individuella räntan.

  25 anslutna banker hos Anmärkning (komplett lista)

  Anmärkning.se skriver inte ut vilka banker de har anslutna till sig, men vi skickade ett mail 9/1-2019 och ställde frågan, svaret trillade in den 15/1:

  • Avida Finans
  • Balanzia
  • Bigbank
  • Collector Bank
  • Credento
  • Euroloan
  • Forex Bank
  • ICA Banken
  • Ikano Bank
  • Konsumentkredit
  • Marginalen Bank
  • Med Mera Bank
  • MoneyGo
  • Nordax
  • PayEx
  • Resurs Bank
  • Re:member Bank
  • Santander
  • SEB
  • SevenDay Bank
  • Svea Ekonomi
  • Swedbank
  • Villabanken
  • Wasa Kredit
  • Aasa
  • Lendify

  Ränta och riskbedömning

  Den nominella räntan sätts individuellt efter riskbedömning. Räntorna presenteras i offerterna och landar någonstans mellan 2,95%-29,95%. En låneansökan hos Anmärkning.se är alltid kostnadsfri och icke-bindande.

  Samla lån (samlingslån)

  Det är rekommenderat att göra vad man kan för att förbättra kreditvärdigheten successivt genom att bl.a. samla dyra smålån, amortera mer på nuvarande lån samt säga upp kreditkort och liknande krediter.

  Anmärkning är specialiseradesamlingslån vilket är den låneprodukt som snabbast gör dig skuldfri en gång för alla. Så länge man har en stabil privatekonomi i övrigt och en deklarerad månadsinkomst på minst 10 000 kr så finns det god chans till att bli godkänd för det önskade beloppet.

  Kronofogdeskulder accepteras inte

  Notera att nuvarande skulder hos Kronofogden inte accepteras, utan här behöver man istället vända sig till en långivare med skuldfinansieringslån (med/utan säkerhet) alternativt pantlån (upp till 1 MKR).

  Grundkriterier

  • Ha fyllt 18 år
  • Folkbokförd i Sverige minst 1 år
  • Skuldfri hos Kronofogden sedan 6 månader
  • Inkomstkrav: Ha en inkomst på minst 120 000 kr/år (anställningsform står inte specificerad)

  Kundsupport, öppettider och utbetalningsintervall

  Kundsupporten kan kontaktas via telefon eller mail endast. Det finns ingen information om deras öppettider, men eftersom man använder Lendo™:s låneförmedlingsservice så är öppettiderna troligtvis måndag-fredag kl. 8:00 – 20:00, vilket är rätt sent till skillnad mot många andra konkurrenter.

  Hur snabbt betalar Anmärkning ut pengar?

  Eftersom Anmärkning är en låneförmedlare så är det inte de som betalar ut pengarna, men vanligtvis landar de på kontot inom 1-3 dagar efter signering av lånelöfte. Hur snabbt det sedan går beror på banken du valt att låna pengar från.

  Liknande långivare

  Relaterade låneaktörer som vi tror skulle passa dig:

  Lånebelopp

  1 000 - 50 000 kr

  Låneperiod

  1 mån - tillsvidare

  Startavgift

  0 kr

  Effektiv ränta

  47.64%

  Åldersgräns

  21 år
  Räkneexempel: Kredit på 10 000 kr till 39,6% variabel nom. årsränta i 1 år, 12 avbetalningar om 1 012 kr och 0 kr i startavg. + 0 kr i aviavgift ger 47,64% i eff. ränta. Tot. att återbetala 12 145 kr.
  Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

  Lånebelopp

  2 000 - 70 000 kr

  Låneperiod

  1 mån - 1 år

  Startavgift

  0 kr

  Effektiv ränta

  12.87% - 1678.71%

  Åldersgräns

  18 år
  Räkneexempel: Kredit på 5 000 kr till 39,5% nominell årsränta i 6 mån., 6 avbet. från 929,57 kr och 685 kr i startavg. + 360 kr i aviavgifter ger en eff. ränta på 125,59%. Tot. att återbetala 7 468,27 kr.
  Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

  Lånebelopp

  1 000 - 30 000 kr

  Låneperiod

  1 mån - tillsvidare

  Startavgift

  280 kr

  Effektiv ränta

  51.95% - 77.75%

  Åldersgräns

  18 år
  Räkneexempel: Kredit på 15 000 kr till 39,8% nom. årsränta (rörlig) i 1 år, 12 avbetalningar om 1 786 kr och 280 kr i startavg. + 45 kr i aviavgift ger en eff. ränta på 58,51%. Tot. att återbetala 21 412 kr.
  Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

  Lånebelopp

  2 000 - 150 000 kr

  Låneperiod

  1 mån - 8 år

  Startavgift

  0 kr - 395 kr

  Effektiv ränta

  13% - 1112%

  Åldersgräns

  18 år
  Räkneexempel: Lån på 30 000 kr till 26,05% nominell årsränta i 2 år, 24 avbetalningar om 1 617 kr och 0 kr i uppl.avgift + 0 kr i aviavgift ger en effektiv ränta på 29,4%. Totalt att återbetala 38 808 kr.
  Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

  FAQ

  Vilka är de senaste långivarna 2021?
  2019 var året då 10 nya långivare etablerade sig på den svenska marknaden och det finns ingenting som säger att det är påväg att mattas av 2020, snarare tvärtom - trots nya räntelagar och ett räntetak på 39,5%. Förutom nya långivare har det även tillkommit nya varumärken och låneformer, som pantlån och kryptolån.

  Ute efter alla nya lån 2021? Kolla in vår uppdaterade lista.
  Kan man låna med betalningsanmärkning(ar)?
  Det går att hitta långivare som lånar ut pengar trots att man har betalningsanmärkningar, upp till 600.000 kr. Nackdelen är att räntan kan bli högre alternativt att max-lånebeloppet sänks eftersom kreditgivaren tar en större risk. Av 10 slumpvis utvalda långivare tillåter ungefär hälften minst en betalningsanmärkning.

  Se alla lån som går att få trots en eller flera betalningsanmärkningar. Om du dessutom har skulder (hos KFM) så har vi även skuldfinansieringslån.
  Vilka låneförmedlare har flest anslutna banker?
  Desto fler anslutna långivare en låneförmedlare har, desto bättre chanser har man att hitta det lån som har bäst villkor och lägst ränta. I skrivande stund (12/7-2020) har Sambla flest anslutna långivare och banker, 44 stycken. Tätt därefter kommer Advisa med 38+ långivare. Den nyaste låneförmedlaren är Lånemarknad.

  Samtliga låneförmedlare arbetar aktivt med att ingå samarbete med fler långivare.
  Går det att låna utan ränta och avgifter?
  I dagsläget finns det några enstaka långivare som fortfarande marknadsför sina låneprodukter med räntefria perioder för nya kunder, även om de drastiskt minskat i antal. Ett räntefritt lån är det bästa alternativet om du behöver låna några tusenlappar som du tänkt betala tillbaka inom ett par veckor.

  Se vår lista med alla räntefria lån eller använd vår filtreringsfunktion under respektive sida/kategori.
  Hur snabbt kan ett lån betalas ut?
  Utbetalningen sker antingen så snart lånet signerats eller direkt efter begärt uttag. Har du ansökt om ett P2P-lån så betalas det ut efter att det finansierats. Om man har samma bank som långivaren så tar det i genomsnitt 1 minut att få pengarna, har man en annan bank så kan det ta 1-3 dagar.

  Bankerna Nordea, Swedbank, Handelsbanken, SEB och Danske Bank har flest anslutna långivare.
  Kan man låna pengar utan UC?
  Förfrågan om att låna pengar utan att få en notering i kreditupplysningen hos UC blir mer och mer önskvärt och det har de flesta långivare uppmärksammat. I dagsläget finns det en mängd kreditgivare med snabb-/smslån, mikrolån och krediter utan kreditprövning hos UC på lånebelopp upp till 300 000 kr.

  Pantlån och företagslån är två andra låneformer som vanligtvis inte kräver UC.
  Kan man få pengarna utbetalda på helgen?
  Det går lika bra att få lånet utbetalt på en helgdag som en vanlig vardag, dock är antalet långivare som gör helgutbetalningar något färre. Helglån blir mer önskvärda vilket många långivare upptäckt och är orsaken till att det ofta tillkommer nya lån med utbetalning både lördag som söndag, men även röda dagar och andra högtider som nyår.

  Här listar vi alla lån med utbetalningar på helgen.
  Kan man låna med aktiva Kronofogdeskulder?
  I dagsläget finns det 4 st. långivare som specialiserat sig på omstartslån som specifikt utformats för att betala av skulder hos Kronofogden (utöver pantlån), och som därför går att få med aktivt skuldsaldo. Notera att grundkraven kan bli avsevärt mycket högre än för ett vanligt blancolån, bl.a. högre inkomstkrav.

  Den populäraste aktören är , tätt därefter kommer Svea Ekonomi . Båda bistår med rådgivning tills du blir helt skuldfri.
  Kan man få skatteåterbäring på räntan?
  Samtliga lån där alla kostnader lagts som ränta under ett deklarationsår blir automatiskt avdragsgilla i skattedeklarationen. Detta innebär att alla som betalat ränta får dra av 30% av nettoräntan (total räntekostnad + plusränta från sparkonto). Uträkningen av ränteavdraget sker automatiskt i Skatteverkets system.

  Räntereduktionen du ska få du syns på det nuvarande kalenderårets skattedeklaration.
  Vilka är de vanligaste lånetyperna?
  Den lånetypen som har flest ansökningar* och som oftast marknadsförs av svenska kreditgivare är smslån, främst utan UC. Tätt därefter kommer blancolån som är en av världens äldsta låneformer. Kontokredit är en relativt ny låneprodukt som blir allt vanligare sedan Regeringens nya räntelagar trädde i kraft.

  *Enligt vår statistik.
  Hur betalas lånet tillbaka?
  Inbetalningar sker i de flesta fall med faktura, antingen via e-post eller pappersavi (BG/PG). Några få långivare tillåter inbetalningar via Swish och kort. I samband med amorteringen så betalar man även ränta, en procentuell avgift som betalas in i samband med att du amorterar ditt lån månadsvis.

  Här ingår alla avgifter (avi-, startavgift, förseningsavgift) och varierar kraftigt mellan olika kreditgivare.
  Cashloans anslutna långivare (110 st.)
  Cashloans.nu samarbetar med över 100 långivare och låneförmedlare som vi regelbundet uppdaterar. Dessa är bl.a. Ferratum, Mobillån, Sambla, Klara Lån, Avida Finans, Snabbfinans, Bynk, Risicum och många fler. Vi tar regelbundet bort de kreditbolag som fått många negativa omdömen och lägger till aktörer som uppfyller våra krav samt passar våra besökare.
  Vilken kontokredit har lägst månadsränta?
  I dagsläget har Komplett Bank den lägsta krediträntan bland våra anslutna långivare, 0,41% - 1,66%, Merax kommer tätt efter med 1,19% medan Tryggkredit har en månadsränta på 2,08%. Räntan baseras på långivarens förutbestämda ränta enligt SEKKI-avtalet.

  Läs mer om räntor och se all relevant FAQ här.
  Grundkriterier och lånevillkor
  De generella grundkraven som måste uppfyllas hos alla långivare är att du är myndig, bor i Sverige och har någon form av inkomst som säkrar att lånet blir återbetalt till fullo. Man ska också ha ett bankkonto hos en svensk bank, exempelvis SEB eller Nordea.

  De specifika kraven för långivaren du tänkt låna pengar hos står längst ner i recensionen.
  Lägsta och högsta lånebeloppet
  Det lägsta lånebeloppet att ansöka om som privatperson är 500 kr, som mest 600.000 kr (utan säkerhet) via våra anslutna långivare. Högre lånebelopp förekommer också, men kräver säkerhet, bl.a. pantlån. Hur mycket pengar man sedan får låna baseras på den nuvarande kreditvärdigheten och framtida återbetalningsförmågan.

  Kreditgivare inom företagslån har ännu höre max-lånebelopp, över 1.000.000 kr.